Προς το περιεχόμενο

playstation 3 απο εξωτερικο..

anesperos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν κόβει ακριβώς τιμολόγιο αλλά αν έχει καταχωρημένη διεύθυνση και Α.Φ.Μ. μπορείς νόμιμα να τα αγοράσεις. Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές καταχωρούνται σε ένα σύστημα. Για το συγκεκριμένο site δεν ξέρω. Το πρόβλημα σε όλα τα site αυτά είναι ότι δεν σου απαντάνε. Έχω ρωτήσει σε blahdvd, zavvi και play. No response whatsoever. Αυτοί που τα φέρνουν λογικά τα παίρνουν και σε μεγάλες ποσότητες από κάποιες αποθήκες που προμηθεύουν και τα συγκεκριμένα site. Και να λάβετε υπόψιν ότι αυτά τα μαγαζιά πουλάνε χωρίς Φ.Π.Α. Και αφού στο Ελλάντα δεν υπάρχει έλεγχος τελωνειακός.... καταλαβαίνεις ότι κατευθείαν έχουν μία σημαντική έκπτωση έναντι του Έλληνα εμπόρου.

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς νόμιμα να πουλήσεις αρκεί να βάζεις ΦΠΑ.

Αγοράζεις το GOW 3 43Ευρώ και μετά το πουλάς με 21%ΦΠΑ. To ΦΠΑ το πληρώνεις από τη τσέπη σου. Αυτό σου εξηγώ.

Δημοσ.
Δεν κόβει ακριβώς τιμολόγιο αλλά αν έχει καταχωρημένη διεύθυνση και Α.Φ.Μ. μπορείς νόμιμα να τα αγοράσεις. Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές καταχωρούνται σε ένα σύστημα. Για το συγκεκριμένο site δεν ξέρω. Το πρόβλημα σε όλα τα site αυτά είναι ότι δεν σου απαντάνε. Έχω ρωτήσει σε blahdvd, zavvi και play. No response whatsoever. Αυτοί που τα φέρνουν λογικά τα παίρνουν και σε μεγάλες ποσότητες από κάποιες αποθήκες που προμηθεύουν και τα συγκεκριμένα site. Και να λάβετε υπόψιν ότι αυτά τα μαγαζιά πουλάνε χωρίς Φ.Π.Α. Και αφού στο Ελλάντα δεν υπάρχει έλεγχος τελωνειακός.... καταλαβαίνεις ότι κατευθείαν έχουν μία σημαντική έκπτωση έναντι του Έλληνα εμπόρου.

Φυσικά και μπορείς νόμιμα να πουλήσεις αρκεί να βάζεις ΦΠΑ.

Αγοράζεις το GOW 3 43Ευρώ και μετά το πουλάς με 21%ΦΠΑ. To ΦΠΑ το πληρώνεις από τη τσέπη σου. Αυτό σου εξηγώ.

Μα δεν διαφωνούμε πουθενά.Αλλά στο Φ.Π.Α. αποδίδεις αυτό που σου πληρώνει ο πελάτης, δεν το βάζεις από την τσέπη σου. Απλώς άλλο να στοκάρεις χωρίς Φ.Π.Α. και να το αποδίδεις στα κράτος αφού πουλήσεις και άλλο να το δίνεις στον χονδρέμπορα κατά την αγορά με τιμολόγιο και να αποδίδεις την διαφορά από την πώληση. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε αλλά εγώ το θεωρώ σημαντικό. Και κανονικά δεν γίνεται να πουλάει χωρίς Φ.Π.Α. το Zavvi όπως δεν μπορεί να πουλάει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από Ελλάδα στο εξωτερικό και ο πελάτης από την Αγγλία π.x. να το πάρει χωρίς Φ.Π.Α. Και το Φ.Π.Α. δεν το πληρώνεις από την τσέπη σου. Αποδίδεις αυτό που σου πληρώνει ο πελάτης.

Δημοσ.

Λοιπόν, για να τα πούμε αναλυτικά.

Πάει ένα μαγαζάκι και αγοράζει από το εξωτερικό το GOW 3, στα 43Ευρώ.

Πας εσύ στο μαγαζάκι και λες θέλω το GOW 3.

Στο δίνει. Δεν μπορεί να στο δώσει 43Ευρώ!!! Θα στο δώσει 43Ευρώ + 21%ΦΠΑ! Δηλαδή 43+9 = 52Ευρώ!

Αν στο δώσει 52Ευρώ δεν θα βγάλει ούτε ένα Ευρώ για εκείνον! Οπότε τι μπορεί να κάνει? Να στο δώσει 52 χωρίς να χτυπήσει απόδειξη. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει συνέχεια όμως και το μόνο που μπορεί να κάνει νόμιμα, είναι να πουλάει πιο ακριβά!

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς είναι. Για αυτό δεν μπορούν τα μαγαζιά να χτυπήσουν τα καταστήματα εξωτερικού σε τιμές αλλά σε εξυπηρέτηση, λογικές τιμές και ασφάλεια. Με play.com π.χ. αν χαθεί κάτι που έρχεται με απλό ταχυδρομείο ψάξε βρες τους μετά!!!! Έχω στείλει 5 mail και καμία απάντηση.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει τετοια παραπληροφορηση.....

Ας πουμε οτι εχεις ενα μικρο μαγαζι. Αν λοιπον θελεις να παρεις, το προϊόν απο την αντιπροσωπεια εδω, θα το παρεις με προτεινώμενη τιμη πωλησης 59,99 και με την εκπτωση σου (ναι εχουν εκπτωση τα μαγαζια αν δεν το ξερετε για το κερδος τους) που ειναι γυρω στα 18-20% ας πουμε με μια πληρωμη 60 ημερων πιστωση (και οχι ντουκου οπως ειναι να το παρουν απο το play).

Δηλαδη, 59,99 - 21% φπα - 20% εκπτωση=39,66 χωρις το φπα και με φπα βγαινει στα 47,98 ευρω. Το play ειναι στα 48,49. Που δεν δινει λοιπον τα περιθωρια κερδους στα μαγαζια, δεν μπορω να καταλαβω.....???....

Αν ακομα μιλαμε και για πιο μεγαλες αλυσιδες (στυλ Πλαισιο, Multirama κτλ) εκει λογικα οι εκπτωσεις ειναι καλυτερες, αφου και οι ποσοτητες δεν ειναι απο ενα τεμαχιο αλλα μιλαμε για εκαντονταδες, οι χιλιαδες σε πιο μεγαλους τιτλους.....

Δεν λεμε ουτε καν για κερδη που υπαρχουν σε καταστηματα που ασχολουνται με βιβλια και ειδη ρουχισμου/παπουτσια....Εκει μιλαμε για κερδη που αγγιζουν το 30-40%

Δημοσ.

Παραπληροφόρηση ή όχι δεν καταλαβαίνω που τι βλέπεις.

Αυτά που ισχύουν είναι τα παρακάτω.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3227030&postcount=28

Δεν είναι έτσι φίλε μου ακριβώς.

Υπάρχουν και τα μικρά μαγαζιά, πέρα από τις μεγάλες αλυσίδες, όπου τα πρώτα στις περισσότερες των περιπτώσεων θέλουν να αφήσουν τον πελάτη ευχαριστημένο.

Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λειτουργούν ως εξής:

Αγοράζουν από τον χονδρέμπορο (πχ SONY) 200 παιχνίδια για Playstation 3. Είτε πουλήσουν 20 είτε πουλήσουν 100, είτε τα πουλήσουν όλα δεν τους ενδιαφέρει. Δεν τους μένει τίποτα Stock, αφού τα επιστρέφουν.

Επίσης τα 69Ευρώ που βλέπετε στα ράφια αυτών των καταστημάτων είναι τιμές από SONY. Όπως είπα δεν τους ενδιαφέρει πόσα θα πουλήσουν, οπότε γιατί να ρίξουν τις τιμές?

Τα μικρά καταστήματα από την άλλη μεριά κάνουν παραγγελία κάποια παιχνίδια τα οποία τα πουλάνε σε χαμηλότερες τιμές από αυτές των μεγάλων καταστημάτων, αλλά αν δεν τα πουλήσουν όλα θα τους μείνουν να τα βάλουν υπόθετο...

Τα καταστήματα της Αγγλίας τώρα...

Η Αγγλία έχει το 40% της βιομηχανίας των Video Games. Σε τζίρο τα Video Games, ξεπερνάνε τον τζίρο των εισιτηρίων που κόβονται σε ταινίες του Hollywood!

Από την άλλη μεριά έχουν τις αποθήκες τους σε κάποιο νησί ή πέρα από αυτό δεν φορολογούνται για κάποιους λόγους.

Τα ελληνικά καταστήματα δεν μπορούν σε καμία των περιπτώσεων να πουλήσουν το GOW 3 για παράδειγμα 43Ευρώ που το πουλάει το Zavvi.com. Να φανταστείτε ότι ο καταστηματάρχης το αγοράζει πιο ακριβά από ότι εγώ από το Zavvi.

Ωραία θα πει κάποιος, ας τα αγοράζει από το Zavvi.com και να τα πουλάει...

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κόβει απόδειξη χωρίς να έχει τιμολόγιο. Με λίγα λόγια θα πρέπει να πληρώσει το ΦΠΑ από τη τσέπη του... Γρήγορα γρήγορα το παιχνίδι πάει στα 51Ευρώ με το ΦΠΑ...

Πάνω κάτω αυτά συμβαίνουν στην ελληνική αγορά αλλά και στη ξένη...

Λοιπόν, για να τα πούμε αναλυτικά.

Πάει ένα μαγαζάκι και αγοράζει από το εξωτερικό το GOW 3, στα 43Ευρώ.

Πας εσύ στο μαγαζάκι και λες θέλω το GOW 3.

Στο δίνει. Δεν μπορεί να στο δώσει 43Ευρώ!!! Θα στο δώσει 43Ευρώ + 21%ΦΠΑ! Δηλαδή 43+9 = 52Ευρώ!

Αν στο δώσει 52Ευρώ δεν θα βγάλει ούτε ένα Ευρώ για εκείνον! Οπότε τι μπορεί να κάνει? Να στο δώσει 52 χωρίς να χτυπήσει απόδειξη. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει συνέχεια όμως και το μόνο που μπορεί να κάνει νόμιμα, είναι να πουλάει πιο ακριβά!

Και αν διαφωνεί κάποιος με τα διαδικαστικά, ok.

Εκεί που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανένας είναι στα περιθώρια κέρδους! Δεν γίνεται ούτε με σφαίρες τα ελληνικά καταστήματα να ανταγωνιστούν τα αγγλικά.

Δημοσ.

ισως να μην μπορει να το ανταγωνιστει λογω του οτι αυτη την στιγμη η λιρα ειναι στο 1,11...για δες το ιδιο με 1,50...

Οσο για την επιστροφη δεν ισχυει, εχουν καποιο ποσοστο δικαιωμα βαση της αρχικης τους (π.χ. αν εχουν δικαιωμα 20% βαση της αρχικης τους, και ειχαν παρει 200 τεμαχια, μπορουν να επιστρεψουν 40 τεμαχια max)Γιαυτο λοιπον καποιες φορες βλεπεις να σκοτωνουν καποιες αλυσιδες προϊοντα τους, για να τους φυγει το stock.

Τωρα στα μικρα καταστηματα που λες που παιρνουν 2-3 τεμαχια ποσα να γυρισουν??Το μισο???Ας γυρισει το manual τοτε :P

Μην συγκρινουμε τωρα την αγορα της Αγγλιας με την Ελληνικη αγορα, η οποια Ελληνικη ειναι 3η σε κοπια στην Ευρωπη. Στην Αγγλικα σε μεγαλα launch, πετυχαινεις τιμες που ξεκιναν απο 25 λιρες και φτανουν στις 50. (http://www.gamesindustry.biz/articles/savvy-consumers-pick-up-modern-warfare-2-for-gbp24-99)

Στην Ελλαδα κατα καιρους σε μεγαλες αλυσιδες βλεπειες παρομοιες προσφορες. Παραδειγμα σε εγκαινια γνωστης αλυσιδας την περασμενη εβδομαδα ειχε για ps3 Modern Warfare 2 στα 9,99, FFXIII στα 9,99, GOW 3 στα 29,99, Buzz στα 29,99 κτλ.

Αυτα ολα τα χρησιμοποιυν σαν κραχτη για να πουλησουν τα υπολοιπα προιοντα....(μην κανω αναλυση τωρα για αυτο...)

BTW αυτο το Π/Σ εχω ακουσει οτι τα Carreffour δινουν σε ολα τα προιοντα video games (και κονσολες) 21% εκπτωση.... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...