soso75 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 αλλά με το δικό σου σκεπτικό κανένας δεν έπρεπε να πουλάει παιχνίδια στην Ελλάδα Και με το δικό μου σκεπτικό δεν θα έπρεπε να πουλάνε στην ελλάδα παιχνίδια με τέτοιες εξοργιστικά υψηλές τιμές.. γιατί αν εγώ μπορώ να βρώ όλα τα παιχνίδια κατά πολύ φθηνότερα που δεν είμαι έμπορος και τα αγοράζω λιανική κι όχι χονδρική.. τότε οι έμποροι θα έπρεπε να τα βρίσκουν φθηνότερα απο εμένα και να τα πουλάνε εδώ αν όχι σε χαμηλότερες τιμές στις ίδιες τιμές αλλιώς είναι καθαρό κλέψιμο. (γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα παίρνουν τόσο ακριβά στη χονδρική που να δικαιολογή τέτοιες τιμές..κι αν αυτό συμβαίνει ακόμα τότε δεν είναι καλοί έμποροι..να αλλάξουν προμηθευτές..)
scooterlord Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Όχι απλά δε διαφωνώ μαζί σου, αλλά συμφωνώ 100%. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε κι εμείς την προσπάθειά μας για να φέρουμε πιο προσιτά παιχνίδια στο ελληνικό κοινό, που για τον α ή β λόγο δε γνωρίζει πως να προμηθευτεί από το εξωτερικό. Τα περισσότερα μαγαζιά αναγκάζονται να πουλήσουν ακριβά εξαιτίας των εξοργιστικά -όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις- πολύ υψηλών τιμών χονδρικής. Οι Έλληνες προμηθευτές εκτός από την άγνοιά τους και τις πανάκριβες τιμές τους, έχουν και απαίσια συμπεριφορά γιατί νομίζουν πως με τις πλάτες της εξουσιοδοτημένης αντιπροσωπείας, αποτελούν και τη μοναδική πηγή προμήθειας... κρίμα για όλους μας μέχρι σήμερα..
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Και το Zavvi Heatspreader που λές με ένα πρώτο έλεγχο το βρήκα ακριβότερο το uncharted 2 για παράδειγμα το έχει 40.9Ε ενώ το amazon uk το έχει 34.1Ε αλλά και το Dark Void είναι στα 14.7Ε κτλ.Και αν πάρεις πάνω απο ένα παιχνίδια τότε φαίνετε ακόμη ποιό πολύ η διαφορά. Δεν ανέφερα το Zavvi και το Blahdvd ως Ευαγγέλια. Παρόλα αυτά, έχεις Link για τα παραπάνω που λες? Φίλε heatspreader, φυσικά και ο καθένας από εμάς προτιμά τη φτηνότερη πηγή για να ψωνίσει, αλλά για σκέψου αυτούς που φοβούνται να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές, που θέλουν να πληρώσουν αντικαταβολή, που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και τους έρχονται κατεστραμμένα τα πακέτα, που δε μπορούν να πάρουν να ρωτήσουν μια ερώτηση, που δε θέλουν να περιμένουν καιρό... ...και μην κοιτάς μεμονωμένους τίτλους. Κοίτα το σύνολο των τιμών. Δε θέλω να καταστρέψω το thread που άνοιξε το παλληκάρι για να κάνει την ερώτησή του, και για κανένα λόγο δε θέλω να σου αλλάξω γνώμη, αλλά με το δικό σου σκεπτικό κανένας δεν έπρεπε να πουλάει παιχνίδια στην Ελλάδα 1. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πιστωτική. Εγώ χρησιμοποιώ τη κάρτα που έχω για τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Ότι έχω στον λογαριασμό, μπορεί να πάρει. Παρόλα αυτά, Safe είναι όμως... 2. Αν μένεις σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν τα στέλνουν? 3. Κατεστραμμένα πακέτα δεν υπάρχουν, τουλάχιστον από το Zavvi και από το blahdvd από το οποίο ψωνίζω εγώ, αλλά και αρκετοί γνωστοί παιχνίδια για PS3. Πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο Online κατάστημα, διαβάζεις και μερικές κριτικές. 4. Τι να ρωτήσουν? Θέλω να παίξω το Uncharted 2, θα ρωτήσω αν είναι καλό ή όχι!? Δεν αγοράζω ηλεκτρική κουζίνα (που και οι ηλεκτρικές κουζίνες και όλα γενικότερα έτσι όπως έχουν γίνει, ξέρεις τι παίρνεις). 5. Πόσο καιρό περιμένεις? Ε και εγώ έχω σκάσει 70άρι για παιχνίδι στο PS3, επειδή ήθελα εκείνη την ώρα να παίξω... Τα κέφια πληρώνονται. Όσον αφορά τις τιμές χονδρικής τέλος, από γνωστό μου, ο οποίος έχει κατάστημα με PC-Video Games, μου λέει, ότι τα αγοράζει περισσότερο από ότι τα αγοράζω εγώ από τα Online καταστήματα του εξωτερικού. Εγώ απλά του απάντησα και του είπα, γιατί δεν τα αγοράζεις και εσύ από εκεί και να τα πουλάς λίγο πιο ακριβά... Μου είπε θα το κάνω μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα και μετά θα σκάσει η αρμόδια υπηρεσία (εφορία μάλλον) και θα του πει, "τι κάνεις εδώ ρε μάγκα?" Επειδή το όλο σκηνικό και αυτά που γράφω, ίσως μεταφραστούν σε επίθεση προς το ελληνικό κατάστημα gamebuy.gr, να πω ότι είναι πολύ καλή η προσπάθεια και Μπράβο! Μπορεί και το πιστεύω, ότι κάποιες αγορές μπορεί να τις κάνω από εκεί.
soso75 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ανέφερα το Zavvi και το Blahdvd ως Ευαγγέλια.Παρόλα αυτά, έχεις Link για τα παραπάνω που λες? Δέν είπα πότε πως τα ανέφερες ως ευαγγέλια..σου το είπα γιατί έχω βρεί καλύτερες τιμές απο αυτές που ανέφερες. Δές και τα link για να το διαπιστώσεις και μόνος σου: http://www.amazon.co.uk/Uncharted-2-Among-Thieves-PS3/dp/B0029U2WGE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=videogames&qid=1266736878&sr=1-2 http://www.amazon.co.uk/Capcom-Dark-Void-PS3/dp/B002MZZXC6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=videogames&qid=1266741722&sr=1-1
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πιο ακριβό είναι το Uncharted 2! Amazon Vs Blahdvd. Το Dark Void είναι πιο φθηνό στο Amazon, αλλά τι παίζει με τα μεταφορικά?
soso75 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πιο ακριβό είναι το Uncharted 2!Amazon Vs Blahdvd. Το Dark Void είναι πιο φθηνό στο Amazon, αλλά τι παίζει με τα μεταφορικά? Όταν είπα ποιό ακριβό το Uncharted 2 αναφερόμουν στο Zavvi που checkara ενδεικτικά (εκεί που έκανες zavvi vs gamebuy με τι τιμές). Όσο για το Blahdvd όπως λές απο ότι βλέπω τώρα η διαφορά είναι 39.72Ε με 39.82Ε του Amazon είναι στα ίδια..ποιό φθηνό για 10 cent..δε θα το έλεγα ποιο ακριβό όπως το είπες πάντως..! Το πρόβλημα μας στις τιμές θέλω να πιστεύω πως δεν είναι τα 10 cent. Σε αντίθεση με το Dark Void που είναι φθηνότερο στο Amazon και από τα δύο καταστήματα που ανέφερες. Σε όσα παιχνίδια έχω βρει συνολικά και συγκρίνει είναι φθηνότερο γενικότερα και έχει μεγάλη ποικιλία. Κι είναι καλό να παίρνεις απο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα π.χ όπως κάνω 3-4 μαζί γιατί αν πάρεις απο δύο η τρία διαφορετικά καταστήματα θα δώσεις περισσότερα στα μεμονομένα ταχυδρομικά. Μεταφορικά άναλογα τι θα διαλέξεις απλό (royal mail) η express φυσιολογικές τιμές το κόστος μεταφοράς και όλα και στα υπολογίζει πριν τελειώσεις την παραγγελεία. Συγκρίνεις αυτά που σε ενδιαφέρουν και αποφασίζεις.
scooterlord Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Heatspreader, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τις προσπάθειές μας. Κι εμείς gamers είμαστε, και αυτά που σου λέω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, βασίζονται στις εμπειρίες μας. Ξέρεις πόσα άτομα παίρνουν τηλέφωνο για να ρωτήσουν τι είναι αντικαταβολή, αν είναι σε καλή κατάσταση; Ξέρεις ότι ο εισαγωγέας της Nintendo ΚΟΒΕΙ τις ταινίες ασφαλείας και πετάει μέσα εκτυπώσεις διαφημιστικές και μετά πιάνει με αμπαλάζ το πακέτο όπως όπως και στέλνει; Ο συνεργάτης μου στην gamebuy.gr παρήγγελνε από εξωτερικό και στο χωριό που δούλευε τα πακέτα ερχόντουσαν διαλυμένα, σκισμένα, μασημένα απο σκυλιά; Είναι θέμα ταχυδρομείου και παράδοσης περισσότερο παρά πωλητή.. Τελοσπάντων, το ελληνικό κοινό είναι δυσαρεστημένο και όχι απλά το καταλαβαίνουμε... συμπάσχουμε. Κι εμείς αναγκαζόμαστε να διατηρούμε συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές - (Sony - δεν ήξεραν τι είναι το Uncharted την εβδομάδα κυκλοφορίας του)... Είμαστε gamers και παλεύουμε για τους gamers. Και τι ισχύει για την αγορά. Θεωρητικά ενισχύοντας την τοπική αγορά, αυτή σε ανταμοίβει με καλύτερες υπηρεσίες. Δυστυχώς, δεν ισχύει πάντα αυτό, κάποιοι "χορταίνουν και βγαίνουν στο γιακά" και όχι απλά δεν ανταμοίβουν αλλά ακριβώς το αντίθετο, κάποιοι απλά δεν ανταποδίδουν. Εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στόχος μας είναι οι ακόμα χαμηλότερες τιμές και φυσικά το μεγαλύτερο δυνατό στοκ. Πολλά έξοδα όμως προς το παρόν, είναι αρχή ακόμα, αλλά αν συνεχίσουμε όπως πάμε να είστε σίγουροι ότι θα πάμε για καλύτερα!
Sir Pretender Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης, κάτι βασικό: δεν υπάρχουν πλέον "ακριβά" και "φθηνά" καταστήματα, τουλάχιστον στην Αγγλία. Μπορεί κανείς να βρει στο Α μαγαζί το τάδε παιχνίδι φθηνότερα απ' ότι στο Β, μπορεί όμως το Β να έχει τον δείνα τίτλο στη μισή τιμή απ' ότι το Α. Γενικώς θέλει ψάξιμο (όχι απαραίτητα πολύωρο) για τον εντοπισμό της καλύτερης προσφοράς. Και τα Sainsbury's θυμάμαι είχαν το Modern Warfare 2 στις £28 όταν κυκλοφόρησε αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι πάντα έχουν τέτοιες τιμές-λιώμα...
Heatspreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 @scooterlord Εύχομαι ξανά το καλύτερο. Καλύτερα να κινείται το χρήμα εντός Ελλάδας ώστε να ενισχύεται η ελληνική αγορά! δεν υπάρχουν πλέον "ακριβά" και "φθηνά" καταστήματα, τουλάχιστον στην Αγγλία. Μπορεί κανείς να βρει στο Α μαγαζί το τάδε παιχνίδι φθηνότερα απ' ότι στο Β, μπορεί όμως το Β να έχει τον δείνα τίτλο στη μισή τιμή απ' ότι το Α. Γενικώς θέλει ψάξιμο (όχι απαραίτητα πολύωρο) για τον εντοπισμό της καλύτερης προσφοράς. Ακριβώς. Εγώ κοιτάω αυτά τα δύο και μερικές φορές και το skroutz (γελάω συνήθως). Υπάρχει κάποια αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης για τα αγγλικά καταστήματα, θα τη βρω και θα τη ποστάρω. Αυτό που δεν έχω ψάξει είναι οι τιμές για κονσόλα και αξεσουαρ (ας έρθουμε και εντός θέματος).
Sir Pretender Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχει κάποια αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης για τα αγγλικά καταστήματα, θα τη βρω και θα τη ποστάρω. Kelkoo και PriceRunner. Συνιστώ το πρώτο
epivitor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ξεθαβω το θεμα για μια πολυ σημαντικη (για μενα ) ερωτηση. Αγορασα απο Αγγλια το ps3 και το Πασχα θα το φερω Ελλαδα. Το καλωδιο που εχει τωρα που μπαινει στην πριζα ειναι ενα τετοιο γι'αυτο αγορασα εναν ανταπτορα 3pin to 2pin . Το προβλημα ειναι οτι ο ανταπτορας γραφει στη συσκευασια του "this adaptor does not convert voltage". Mηπως αυτος δεν κανει και πρεπει να παρω καποιον αλλον ?
aris1986 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 @scooterlordΕύχομαι ξανά το καλύτερο. Καλύτερα να κινείται το χρήμα εντός Ελλάδας ώστε να ενισχύεται η ελληνική αγορά! Xαχα καλο το αστείο σου.Δωστα εδω και με τις φορολογιες του κράτους θα μας φτιαξουν πεζοδρομια,πλατειες,εγκαταστασεις,θα φυτεψουν δεντρα θα βελτιωθει η ζωη γενικα. Οσο για την Ελληνικη αγορα--->ψόφησε απο τους ιδιους.
Heatspreader Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δεν είναι έτσι φίλε μου ακριβώς. Υπάρχουν και τα μικρά μαγαζιά, πέρα από τις μεγάλες αλυσίδες, όπου τα πρώτα στις περισσότερες των περιπτώσεων θέλουν να αφήσουν τον πελάτη ευχαριστημένο. Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λειτουργούν ως εξής: Αγοράζουν από τον χονδρέμπορο (πχ SONY) 200 παιχνίδια για Playstation 3. Είτε πουλήσουν 20 είτε πουλήσουν 100, είτε τα πουλήσουν όλα δεν τους ενδιαφέρει. Δεν τους μένει τίποτα Stock, αφού τα επιστρέφουν. Επίσης τα 69Ευρώ που βλέπετε στα ράφια αυτών των καταστημάτων είναι τιμές από SONY. Όπως είπα δεν τους ενδιαφέρει πόσα θα πουλήσουν, οπότε γιατί να ρίξουν τις τιμές? Τα μικρά καταστήματα από την άλλη μεριά κάνουν παραγγελία κάποια παιχνίδια τα οποία τα πουλάνε σε χαμηλότερες τιμές από αυτές των μεγάλων καταστημάτων, αλλά αν δεν τα πουλήσουν όλα θα τους μείνουν να τα βάλουν υπόθετο... Τα καταστήματα της Αγγλίας τώρα... Η Αγγλία έχει το 40% της βιομηχανίας των Video Games. Σε τζίρο τα Video Games, ξεπερνάνε τον τζίρο των εισιτηρίων που κόβονται σε ταινίες του Hollywood! Από την άλλη μεριά έχουν τις αποθήκες τους σε κάποιο νησί ή πέρα από αυτό δεν φορολογούνται για κάποιους λόγους. Τα ελληνικά καταστήματα δεν μπορούν σε καμία των περιπτώσεων να πουλήσουν το GOW 3 για παράδειγμα 43Ευρώ που το πουλάει το Zavvi.com. Να φανταστείτε ότι ο καταστηματάρχης το αγοράζει πιο ακριβά από ότι εγώ από το Zavvi. Ωραία θα πει κάποιος, ας τα αγοράζει από το Zavvi.com και να τα πουλάει... Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κόβει απόδειξη χωρίς να έχει τιμολόγιο. Με λίγα λόγια θα πρέπει να πληρώσει το ΦΠΑ από τη τσέπη του... Γρήγορα γρήγορα το παιχνίδι πάει στα 51Ευρώ με το ΦΠΑ... Πάνω κάτω αυτά συμβαίνουν στην ελληνική αγορά αλλά και στη ξένη...
epivitor Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Σιγουρα υπαρχουν ελληνικα μαγαζια που προσπαθουν να εχουν χαμηλες τιμες αλλα το γεγονος οτι δε γινεται εκ των πραγματων να ειναι ανταγωνιστικες με τις τιμες στα μαγαζια της Αγγλιας εμενα ως καταναλωτη δε μ'ενδιαφερει και πολυ και γι'αυτο θα συνεχιζω να αγοραζω απο Αγγλια. Ας πιεσουν τα ελληνικα μαγαζια περισσοτερο τους προμηθευτες τους, ετσι λειτουργει η ελευθερη οικονομια και ο ανταγωνισμος τι να κανουμε. Περα απ'αυτα υπαρχει κανεις που να ξερει αν το αγγλικο ps3 slim 250gb εχει universal psu?
blu-rayshop Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 .... παιχνίδι στο PS3, επειδή ήθελα εκείνη την ώρα να παίξω... Τα κέφια πληρώνονται. Όσον αφορά τις τιμές χονδρικής τέλος, από γνωστό μου, ο οποίος έχει κατάστημα με PC-Video Games, μου λέει, ότι τα αγοράζει περισσότερο από ότι τα αγοράζω εγώ από τα Online καταστήματα του εξωτερικού. Εγώ απλά του απάντησα και του είπα, γιατί δεν τα αγοράζεις και εσύ από εκεί και να τα πουλάς λίγο πιο ακριβά... Μου είπε θα το κάνω μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα και μετά θα σκάσει η αρμόδια υπηρεσία (εφορία μάλλον) και θα του πει, "τι κάνεις εδώ ρε μάγκα?".... Δεν ισχύει αυτό. Επιτρέπονται οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Κανονικά παίρνεις τιμολόγιο και αποδίδεις και το Φ.Π.Α. στο κράτος κατά την πώληση. Μήπως το έκανε αλλά ήθελε περισσότερο κέρδος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.