Προς το περιεχόμενο

Η κατάντια της Ελλάδας και το ελλειμα της οικονομιας.

OrdeR+240

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να καταλάβω, εδώ λες οτι οι ανατολικοί την έκαναν λαχείο; Οι ανατολικοί έπαθαν βοή μετά την πτώση του τείχους. Τα ξαναλέω πιο αναλυτικά τώρα που έχω χρόνο αν και είμαστε εκτός θέματος.

Για πολλά χρόνια οι κάτοικοι Ανατολικής Γερμανίας ζούσαν σχεδόν μηχανικά. Το κομουνιστικό καθεστώς τους είχε όλους πιόνια. Πριν την πτώση του τείχους, το κράτος τους έδινε οδηγίες και αυτοί απλά εκτελούσαν. Το κράτος φρόντιζε για όλα. Μέχρι και οι ιατρικές τους εξετάσεις ήταν προγραμματισμένες από το κράτος. Έτσι έμαθαν να μην παίρνουν πρωτοβουλίες για τίποτα. Κάθε φορά δε, που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση, τους έλεγαν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα και ότι οι Ρώσοι με το ίδιο καθεστώς ζουν μέσα στην αφθονία (πίπες). Μετά την πτώση, μείνανε σαν πρόβατα χωρίς βοσκό. Δεν τους φρόντιζε η μαμά κράτος και γιαυτό κατέληξαν πολλοί μεθύστακες όπως λες - σαν αποτέλεσμα της πτώσης. Για την κατάντια τους αυτή, κατηγορούν τους δυτικούς που είχαν χρήματα και αγόρασαν εδάφη εκεί για να επενδύσουν. Τους κατηγορούν με λίγα λόγια που τους έσυραν στον πολιτισμό ενώ ήταν ευτυχισμένοι στο μεσαίωνά τους.

Δεν τα λες σωστά. Η Ανατολική Γερμανία βούλιαζε στα χρέη της κακοδιαχείρισης όταν ήρθε η πτώση του τείχους. Επίσης, οι δυτικοί είχαν το πρόβλημα γιατί ήρθαν οι ανατολικοί (με τα χρέη τους) να τους χαλάσουν την ευημερία. Τα περί πολιτισμού-μεσαίωνα-αλκοολισμού είναι αστεία, αλλά ας απαντήσει ένας από τους χρήστες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη γερμανική νοοτροπία, εγώ αυτά που έχω διαβάσει μεταφέρω.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση με τη Γερμανία.

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ομοίως μεταφέρω συζητήσεις που έχω κάνει με Γερμανούς. Τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό το θέμα εφόσον εδώ μιλάμε για τα δικά μας.

Δημοσ.
Η ευθυνοφοβία που σου έλεγα. Από πότε το χρηματιστήριο είναι σίγουρη επένδυση και από πότε οι πολιτικοί λένε αλήθειες?

Πως να πεις όμως στον όχλο μες στη μούρη του ότι είναι ηλίθιοι που πίστευαν ότι μέσα σε 2 χρόνια θα έλυναν όλοι άκοπα το πρόβλημα της ζωής τους? Τους πετάς ένα "οι άλλοι φταίνε" γιουχάρουν όλοι μαζί και πάμε παρακάτω.

Ξαναλέω όχι για τον συγκεκριμένο χώρο, όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια είναι, απλά λόγω ιδεολογίας δεν μπορώ να συγχωρώ ηλίθιους που αφήνονται στην μοίρα τους και στο σκεπτικό "μα εμένα μου είπαν ότι...".

αλλο πραγμα το να κλεβουν οι κυβερνωντες (ναι χαιρω πολυ, παντου συμβαινει, μονο που εδω ειναι και καλυμμενοι - στο απυροβλητο) και αλλο να προτρεπω τον κοσμο (εγω ο θεσμικος αρχοντας) να επενδυσει για να τα παρω χοντρα εγω και οι δικοι μου εχοντας πληροφοριες εκ των εσω

αν αυτο το θεωρεις οκ τοτε τι να πω,ο σωζων εαυτο σωθητο

Δημοσ.
αλλο πραγμα το να κλεβουν οι κυβερνωντες (ναι χαιρω πολυ, παντου συμβαινει, μονο που εδω ειναι και καλυμμενοι - στο απυροβλητο) και αλλο να προτρεπω τον κοσμο (εγω ο θεσμικος αρχοντας) να επενδυσει για να τα παρω χοντρα εγω και οι δικοι μου εχοντας πληροφοριες εκ των εσω

αν αυτο το θεωρεις οκ τοτε τι να πω,ο σωζων εαυτο σωθητο

Δέχομαι πολλές ενστάσεις στο σκεπτικό μου αλλά συνεχίζω να μην το θεωρώ εξωφρενικό ή νόμο της ζούγκλας. Όλα τα σκάνδαλα είναι κατάπτυστα αλλά για το χρηματιστήριο συγκεκριμένα το θεωρώ πεντακάθαρη ευθυνοφοβία. Αν δεν ξέρεις δεν παίζεις. Πληροφορίες εκ των έσω πάντα υπήρχαν, πάντα θα υπάρχουν, το ίδιο και κερδοσκόποι. Το αν είναι πολιτικοί ή πολίτες λίγη διαφορά μου κάνει.

Το ίδιο και τώρα με τα ομόλογα του δημοσίου. Έστω ότι βγαίνουν όλοι οι κυβερνώντες και λένε "αγοράστε ομόλογα με 5,5% να ενισχύσετε την Ελλάδα, να βγάλετε λεφτά". Αν αύριο πχ πτωχεύσει η Ελλάδα (απίθανο σενάριο) και μείνουν οι επενδυτές με το χαρτί στο χέρι γνώμη μου και πάλι είναι ότι θα φταίει αυτός που αγόρασε. "Μα οι άνθρωποι να βοηθήσουν ήθελαν". Το δέχομαι, δεν συμφωνώ όμως.

Πίσω στα δικά μας χάλια, νομίζω ότι μια τελευταία λύση είναι να μας αναλάβει το ΔΝΤ. Εφόσον οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, ας έρθει να κάνει κουμάντο ένας οργανισμός.

Όχι το ΔΝΤ :shock::fear::fear:

Καλύτερα να μας αναλάβει εξ' ολοκλήρου η Γερμανία ή εκπρόσωποι της ΕΚΤ παρά το ΔΝΤ. Αποδεδειγμένα όπου έβαλε το χέρι του, δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Δημοσ.

αγορασμενοι ειμαστε ετσι και αλλιως απο τους ξενους ας αναλαβουν και την εξουσια,γιατι να το κρυβουμε αλλωστε

ρε καταλαβαινετε τι λετε?

@ps ρε συ Praetorianos πραγματικα απορω με το πως σκεφτεσαι δεν μιλαμε για εκπτωσεις αλλα καταπτωση απαιτησεων και δικαιωματων

δλδ αδερφε μου ψηφιζεις αυτους που σε πηδανε συνειδητα? αιντε δεν σε πιασανε κοροιδο στο χρηματιστηριο,στα αποθεματικα των ταμειων ομως σου τον φορεσανε χωρις δυνατοτητα αντιδρασης,εισαι cool δλδ? ετσι ειναι τι να κανουμε?

οκ δωστε τους το ελευθερο να μας πηδανε

Δημοσ.

για το θεμα του πετρελαιου ειναι λιγο πολυ τα γνωστα. δηλαδη το πετροδολλαριο. οι η.π.α. παραγουν χρημα χωρις να εχουν τα αποθεματα σε χρυσο να υποστηριξουν το νομισμα τους κ την αξια του.αρα επρεπε καπως να διατηρησουν την αξια του δολλαριου υψηλα. το καταφεραν με το πετρελαιο. ολες οι χωρες δεν ειναι τυχαιο που αγοραζουν το πετρελαιο σε δολλαριο αμερικης και οχι αλλο νομισμα. ετσι ακριβως ανεβαινει η αξια του ψοφιου δολλαριου. επισης κρυφα εχουν δωρισει στους σαουδαραβες μια εκτυπωτικη μηχανη δολλαριων πετυχαινοντας ετσι την εδραιωση της αγοραπωλησιας παντα σε δολλαριο.φανταστειτε τωρα η ελλαδα να εξορυξει το πετρελαιο της. επειδη δεν υπαρχει αντιστοιχη ,κατω απο το τραπεζι,συμφωνια με την ελλαδα για αγοραπωλησια σε δολλαριο και εφοσον λογω του νατο δε μπορουν να μας βομβαρδισουν ή να μας χαρακτηρισουν πυρηνικη δυναμη ,απειλη προς την ανθρωποτητα και αλλα τετοια αστεια που αποδιδουν σε βορειο ιρακ,ιραν και κορεα ειμαστε υποχρεωμενοι να το αφησουμε εκει.

καποτε ειχε προταθει απο δαυτους η εξης προταση. 70% της ποσοτητας να πηγαινει στις η.π.α. ,20% ελλαδα και 10%τουρκια. γιαύτο σιγα σιγα οι τουρκοι δημιουργουν ανυπαρκτες γκριζες ζωνες και αλλα τετοια και ολο και περισσοτερο μπαινουν στο αιγαιο για να μεγαλωσουν τη ζωνη επιρροης τους. κακα τα ψεματα.το πετρελαιο του αιγαιου οχι μονο υπερκαλυπτει το ελλειμα αλλα δημιουργει και συνθηκες οικονομικης ακμης για τη χωρα.οσο ποιο βαθια στο αιγαιο τοσο μεγαλυτερο το ποσοστο πετρελαιου. φανταστειτε να μην ειχαμε χασει τα παραλια της μικρας ασιας τοτε που θα βρισκονταν σημερα οι απεναντι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...