cmak Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Όπως λέει και ο τίτλος φίλοι συνφορουμίτες. Τι προτείνετε για εφαρμογή office να βαλω στον mac μου? Θέλω κάτι εύκολο διότι θα το χρησιμοποιεί και η γυναίκα μου η οποία έχει επιδερμική σχέση με υπολογιστές.
darklordvader77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 αν ξερει Αγγλικα,κ θελει κατι απλο, iWork.. εαν εχει συνηθισει σε Office Εξελληνισμένο, το Open Office (Free)
Merdock Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 iWork δηλαδή nada ελληνικά? Δεν έχει Ελληνικά menu.
georgeadams Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 iWork δηλαδή nada ελληνικά? Ούτε το iWork, ούτε το Microsoft Office for Mac έχουν επιλογή για ελληνικά μενού. Στο iWork μπορείς να προσθέσεις δωρεάν ελληνικό ορθογράφο ενώ στο Microsoft Office for Mac πρέπει να τον αγοράσεις ξεχωριστά. Τέλος, σε κανένα από τα 2, τα μενού δεν θυμίζουν τα μενού του Microsoft Office 2003 for Windows. Αυτό δεν το αναφέρω ως μειονέκτημα, αλλά γιατί αφού λες πως η γυναίκα σου έχει μια μικρή επαφή με υπολογιστές, στατιστικά είναι πιο πιθανό να έχει δουλέψει με MS Office 2003 παρά με οτιδήποτε άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, το Open Office που προτείνει και ο φίλος πιο πάνω είναι η καλύτερη λύση: Είναι δωρεάν, έχει επιλογή για ελληνικό μενού και (δωρεάν) ελληνικό ορθογράφο, και τα μενού του μοιάζουν πολύ με αυτά του MS Office 2003 for Windows που, καλώς ή κακώς είναι αυτά που ξέρει να χειρίζεται η πλειοψηφία των χρηστών. Πάντως, έτσι κι αλλιώς, μπορείς να δεις από μόνος σου τι "σας πάει" καλύτερα. Μπορείς να κατεβάσεις και τα 3 πακέτα και να τα δοκιμάσεις: Το Open Office είναι έτσι κι αλλιώς δωρεάν, ενώ το iWork και το Microsoft Office 2008 for Mac έχουν εκδόσεις free trial για ένα μήνα.
ixthy Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ σωστός! +1 Ερώτηση προς τον δημιουργό του thread. Υπάρχει περίπτωση φίλε η γυναίκα σου να δουλέψει και εικόνες, ή γενικά objects από άλλα προγράμματα και μετά να πρέπει να τα μετακινήσει, να τα μεγαλώσει να τα μικρύνει κλπ;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δουλευώ κατά 99% με openoffice. Το 1% αφορά ορισμένα "περίεργα" διαμορφωμένα έγγραφα που μου στέλνουν και δεν εμφανίζονται απόλυτα σωστά στο openoffice, οπότε χρησιμοποιώ το iwork. Επίσης αν δεν το κάνατε ήδη να κατεβάσετε την νεότερη έκδοση του openoffice που είναι πολύ πιο γρήγορο από το προηγούμενο (ειδικά το excel).
tr3quart1sta Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 αγορασες iwork και το χρησιμοποιεις μονο 1%?? :whistle:
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 αγορασες iwork και το χρησιμοποιεις μονο 1%?? :whistle: Ναι γιατί το openoffice με βολεύει περισσότερο!
arxaggelos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχώς το Office:Mac 2008 είναι μια πολύ κακή υλοποίηση για Mac μιας εξαιρετικής σουίτας γραφείου. Κατά τη γνώμη μου το Office είναι ο στυλοβάτης της MS, όχι τα Windows. Η μεταφορά σε Mac έχει κάποιες λειτουργίες που θα τις ήθελα και στην αντίστοιχη για Windows (δηλ. την 2007) αλλά παραμένει αρκετά προβληματικό σε συγκριση. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά Office και σε Mac και στα 7 γιατί το ξέρω πολύ καλά και για λόγους ασύγκριτης συμβατότητας. Το iWork δεν το πολυχρησιμοποιώ, εκτός αν έχω παρουσιάση και ξέρω ότι εκεί που θα πάω θα έχει κανένα mac, οπότε το Keynote απλά εξαϋλώνει το Powerpoint. Αν η γυναίκα σου θέλει απλά να γράφει απλά έγγραφα ας δοκιμάσει το Pages μήπως δεν είναι τόσο μάπα όσο το Word:Mac 2008 και εναλλακτικά OpenOffice. Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για το Office:Mac 2004 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
aris1986 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Σε αυτο με το office φταιει η Microsoft... Επρεπε να το φτιάξουν να ''παιζει'' οπως ειναι στα windows:mad:
tr3quart1sta Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 αυτα τα προβληματα νομιζω πως θα διορθωθουνε στην νεα εκδοση 2011 ...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Αν η γυναίκα σου θέλει απλά να γράφει απλά έγγραφα ας δοκιμάσει το Pages μήπως δεν είναι τόσο μάπα όσο το Word:Mac 2008 και εναλλακτικά OpenOffice. Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για το Office:Mac 2004 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Το βλέπεις πολύ "ελαφρά" το openoffice! Υπάρχουν ολόκληροι οργανισμοί που δουλεύουν αποκλειστικά με openoffice χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! To ms office έχασε στο mac ακριβώς λόγω του "ανώμαλου" σχεδιασμού και την τραγική δυσχρηστία που προσφέρει!
arxaggelos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Σε αυτο με το office φταιει η Microsoft...Επρεπε να το φτιάξουν να ''παιζει'' οπως ειναι στα windows:mad: Δεν διαφωνώ καθόλου. Από την άλλη, δεν είναι και μ***κες αυτα τα προβληματα νομιζω πως θα διορθωθουνε στην νεα εκδοση 2011 ... κι εγώ σε αυτό ελπίζω αλλά ζήσε μάη μου... Το βλέπεις πολύ "ελαφρά" το openoffice! Υπάρχουν ολόκληροι οργανισμοί που δουλεύουν αποκλειστικά με openoffice χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! To ms office έχασε στο mac ακριβώς λόγω του "ανώμαλου" σχεδιασμού και την τραγική δυσχρηστία που προσφέρει! Δεν το βλέπω καθόλου ελαφρά! Ίσα ίσα, αν δεν είχα θέματα συμβατότητας αυτό θα χρησιμοποιούσα. Όταν λέω συμβατότητα, εννοώ να φτιάχνω μια σελίδα σε μια σουίτα και να εμφανίζεται ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι και στην άλλη, χωρίς ΚΑΜΙΑ αλλαγή και ΚΑΝΕΝΑ σφάλμα. Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κι εγώ το χρειάζομαι. Έχω δοκιμάσει και OpenOffice. Όταν είπα "απλά" αρχεία εννούσα αρχεία που να μην έχουν περίπλοκη μορφοποίηση (η οποία θα "χαλάσει" σε άλλο office) ή που να μην πειράζει και να αλλάξουν λίγο.
Loser Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Όταν λέω συμβατότητα, εννοώ να φτιάχνω μια σελίδα σε μια σουίτα και να εμφανίζεται ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι και στην άλλη, χωρίς ΚΑΜΙΑ αλλαγή και ΚΑΝΕΝΑ σφάλμα. Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κι εγώ το χρειάζομαι. Έχω δοκιμάσει και OpenOffice. Όταν είπα "απλά" αρχεία εννούσα αρχεία που να μην έχουν περίπλοκη μορφοποίηση (η οποία θα "χαλάσει" σε άλλο office) ή που να μην πειράζει και να αλλάξουν λίγο. +1 η δουλειά μου απαιτεί την συχνή ανταλλαγή μορφοποιημένων κειμένων που αν τα ανοίξω με άλλη σουίτα εκτός του office πολλές φορές έχω προβλήματα. Ακόμα και με το office πολλές φορές βλέπω διαφορές από windows σε mac. Ms office αναγκαστικά για μένα και ελπίζω στην έκδοση 2011 μπας και φτιάξουν τα πράγματα. Μόνο για προσωπική δουλειά πολλές φορές χρησιμοποιώ iWork που το θεωρώ πολύ ποιο απλό-λογικό-ωραίο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.