Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το πως ζουσαν ειναι σιγουρο πως δεν ηταν ετσι τα πραγματα και ποσο μαλλον να ηταν ετσι οπως τα περιγραφεις μια ζωη οπως ειναι εδω το συνηθες ...

kage, πρέπει να μάθεις σύνταξη για να έχεις το προνόμιο να βγαίνεις offtopic.

• Like 1
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν θες να δειξεις οτι δεν συμφωνεις πες το ξεκαθαρα και μην επινοεις πραγματα που μπερδευουν μερικους...

Θα ήταν βαρετή η συζήτηση με ξερά "συμφωνώ" "δε συμφωνώ". Θυμήθηκα κάτι που μου είχε φανεί ενδιαφέρον εκείνη την εποχή (μόλις είχαν ανοίξει τα σύνορα με Αλβανία τότε) και το έγραψα. Αν μπερδεύεσαι ρώτα να διευκρινίσω. Αλλά έχω την εντύπωση πως δεν μπερδεύτηκες, απλά ξέχασες να φιλτράρεις αυτά που διαβάζεις.

τις εποχες εκεινες(σιγουρα μετα το 20' λογικα καπου 40) οι χωρες που πηγαιναν μεταναστες ζηταγαν απο αλλες χωρες οπως στην Ελλαδα εργατικα χερια.ΝΟΜΙΜΑ. δεν ξυπνησαν μια μερα και ειπαν φευγουμε για αμερικη,γερμανια,αυστραλια...

Kι εμείς εδώ ζητάγαμε εργατικά χέρια ΠΑΡΑΝΟΜΑ (είναι φθηνότερα από τα νόμιμα). Δεν ξυπνήσανε μια μέρα οι τριτοκοσμικοί και είπαν "πάμε στην Ελλάδα που δεν έχει ευκαιρίες". Ήρθαν γιατί χώρεσαν παντού: σε οικοδομές, σε χωράφια, ως τεχνίτες, ως καθαρίστριες, ως καμαριέρες, ως νοσοκόμες, ως μάγειροι και ντελιβεράδες. Αυτά που σνόμπαρε ο γραικός.

το πως ζουσαν ειναι σιγουρο πως δεν ηταν ετσι τα πραγματα και ποσο μαλλον να ηταν ετσι οπως τα περιγραφεις μια ζωη οπως ειναι εδω το συνηθες ...

Το σίγουρο είναι πως δεν είναι σίγουρο άμα δεν είσαι σίγουρος να ήσουν εκεί να δεις μια άλλη ζωή ασυνήθιστη.

Δημοσ.
Τα τελευταια post ειναι τα καλυτερα που διαβασα. Δεν ειμαι αφελης,ξερω τις δυσκολιες που μπορει να εχει η Αθηνα και απο αλλο τροπο ζωης που εχω συνηθισει αλλα και απο οικονομικους λογους που στην αρχη σιγουρα θα'ναι καπως δυσκολα.

Εγω εδω δε ποσταρα για να μου δωσετε συμβουλες αν θα παω Αθηνα ή οχι, ειμαι αποφασισμενη. Απλα θελω μια ευκαιρια για δουλεια ωστε να με ωθησει καθως δε μπορω να πραξω απερισκεπτα και να παω να μεινω Αθηνα πρωτου εχω σιγουρη δουλεια εστω και για ενα μηνα.

Ηθελα τις γνωσεις σας και τις εμπειριες σας πανω σε συγκεκριμενα επαγγελματα...

Το καλύτερο είναι να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες και να δείς που προσανατολίζεσαι. Στείλε και βιογραφικά σε ότι σου αρέσει - δωρεάν είναι!

http://www.skywalker.gr

http://www.skywalker.gr/pub/grafeiou.htm

Δημοσ.

οfftopic again

Λες πριν το μυριο απο αλλοδαπους που ρθε να μην δουλευε κανεις στις εργασιες αυτες?

δεν σνομπαρε ποτε τις δουλειες ο Ελληνας. Τα λεφτα σνομπαρε που του δειναν οταν ηρθαν οι αλλοδαποι...

Σιγουρα τον μεγαλοκτηματια δεν τον νοιαζει ποιος θα δουλευε φτανει να δωσει τα λιγοτερα.ε να ηρθαν ολοι μαζι,κοιμουντε ολοι μαζι,δεν πληρωνουν τιποτα και επιβιωνουν.

Δημοσ.
Το καλύτερο είναι να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες και να δείς που προσανατολίζεσαι. Στείλε και βιογραφικά σε ότι σου αρέσει - δωρεάν είναι!

http://www.skywalker.gr

http://www.skywalker.gr/pub/grafeiou.htm

Χαχα πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό από γνωστούς , αγγελίες υπάρχουν αλλά όχι και τόσο πολλές. Αφού ψάχνω εδώ και καιρό μανιωδώς αγγελίες και στέλνω βιογραφικά σε skywalker και kariera, είπα να ψάξω και στην χρυσή ευκαιρία...Κλασικά full οι σελίδες από αγγελίες για τηλεπωλήσεις από τις εταιρείες που χρυσοπληρώνουνε και καλά και μονίμως ψάχνουνε άτομα :lol:

Να προσθέσω και αυτά http://www.kariera.gr/GR/Default.aspx

http://www.xe.gr/pages/Index.aspx

Το τελευταίο είναι η online έκδοση της Χρυσής ευκαιρίας, βλέπεις τις αγγελίες αλλά για να δεις τα στοιχεία των εταιρειών πληρώνεις 2, κάτι ευρώ. Μούφα για αγγελίες εργασίας αλλά υποθέτω ότι θα σου χρησιμεύσει αφού θα νοικιάσεις σπίτι.

Δημοσ.
Το οτι θα ζω για να δουλευω ουτε εμενα μ'αρεσει,θελω να βαζω κατι στην ακρη. Αλλα καλυτερα να βγαζω δικα μου χρηματα που θα χαλαω παρα να χαλαω του μπαμπα. Στον τοπο μου δεν υπαρχουν δουλειες παντως,αυτο ειναι σιγουρο! Αν μενει καποια θεση κενη,σιγουρα βαζουν καποιον δικο τους και βρισκονται ατομα απο στομα σε στομα.

Οσο για τους αλλοδαπους που λες, δε θελω σε αυτη την ηλικια να παω να καθαριζω σπιτια,οχι οτι το θεωρω υποβαθμισμενη δουλεια απλα για την ηλικια μου να το κανω αυτο επαγγελματικα μου κανει καπως.

Γνωστους εχω στην Αθηνα, οχι πολλους αλλα εχω. Βεβαια δεν ειναι τοοοοσο γνωστοι ωστε να εχω την ανεση να ζητησω να μεινω μαζι τους για καποιο διαστημα.

Χρημα σιγουρα θα χασω αλλα χρονο; και τωρα που εχω αφθονο;χειροτερο ειναι..

Μια αλλη ερωτηση που εχω ειναι, σε επιχειρησεις που ειναι ανοιχτες και τη Κυριακη, ο εργαζομενος δικαιουται ενα ή δυο ρεπο τη βδομαδα;

2 ρεπο φυσικα

Δημοσ.

Σωστα σας φταινε οι μεταναστες που δουλευουν 16ωρα με 20ωρα.Ποιος θα μπορουσε να το κανει αυτο?Κατα τ αλλα δεν εχουμε λεφτα,κριση,αναεργια κτλ.

Θελουμε στην πρωτη μας δουλεια τουλαχιστον τον βασικο μισθο εστω και αν δεν εχουμε σπουδασει τπτ.

Γιατι να παει ο πιτσιρικας οικοδομη,πλακακια,ξυλουργους?Καθε μερα που θα ξυπνα θα εχει 20ρι στο κομοδινο και θα αραζει για καφε αμπελοφιλοσοφοντας.

Μαζευτητε καμια 8αρια μυρια στην Αθηνα να ψαχνετε για δουλεια,σπιτι κτλ.

Τεσπα,ο καιρος γαρ εγγυς....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σωστα σας φταινε οι μεταναστες που δουλευουν 16ωρα με 20ωρα.Ποιος θα μπορουσε να το κανει αυτο?Κατα τ αλλα δεν εχουμε λεφτα,κριση,αναεργια κτλ.

Θελουμε στην πρωτη μας δουλεια τουλαχιστον τον βασικο μισθο εστω και αν δεν εχουμε σπουδασει τπτ.

Γιατι να παει ο πιτσιρικας οικοδομη,πλακακια,ξυλουργους?Καθε μερα που θα ξυπνα θα εχει 20ρι στο κομοδινο και θα αραζει για καφε αμπελοφιλοσοφοντας.

Μαζευτητε καμια 8αρια μυρια στην Αθηνα να ψαχνετε για δουλεια,σπιτι κτλ.

Τεσπα,ο καιρος γαρ εγγυς....

Ο μεταναστης αναγκάζεται να δουλευει 16 ωρα και 20 ωρα.Και 20 ευρω τήν ημέρα να βγαζει τα 10 να στελνει στο Πακιστάν ή στη Σρι Λάνκα την ημέρα γυρναει και εχει σπιταρώνα με ελικόπτερα με 5 χρονια δουλειάς στην χωρα μας.Ηρεμησε δεν ήρθε εδω για να βοηθησει εμας τους απόγονους του Σωκράτη.

Εγω μπορω να δουλευω 16 ωρο και το χω κανει(οχι συνεχεια ομως δεν ειμαι και ήλωτας)

Και δεν ειναι προσων για κανενα ανθρωπο να ειναι δουλος του καπιταλα που μαζευει ξένους-Ελληνες και τους φαίρεται σκ@τ@ και να τους δινει ψωροδίφραγκα.

Αρα μην το λες σαν κατόρθωμα.Εκμεταλευση ειναι

Οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχότεροι.

Τον βασικο μισθο πρεπει να τον εχουμνε και ας μην εχουμε σπουδασει τπτ.

Γι'αυτο λεγεται και βασικος.

Ποιος σου ειπε οτι ο μεσος πιτσιρικας δεν εχει δουλεψει στην ζωή του?Κρινεις απο 2-3 τεμπεληδες που στις 11 παιζουν ταβλι στις καφετεριες και κοζαρουν την σερβιτορα?Και 20αρι μακαρι να το χα καθε πρωι στο κομοδίνο μου (αμα δεν δούλευα)θα το εβαζα στην Τραπεζα.

Αυτα τα 8 μυρια ολοι μας την ζωη αυτο κανουμε παλευουμε να φυγουμε απο το σπιτι,να ανεξαρτοποιηθουμε,να ξεκουρασουμε τους γερους μας να ζήσουμε σαν ανθρωποι...

Επεξ/σία από aris1986
  • Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, όταν έχει θεσπιστεί ένα ωράριο (8ωρο) και ένας βασικός μισθός, όταν ο άλλος δέχεται να δουλεύει με κάτι λιγότερο, ναι, μου φταίει. Γιατί μετά θα βρεθεί και κάποιος να δουλεύει με κάτι λιγότερο από αυτόν και πάει λέγοντας. Και να μην βρεθεί βέβαια, πάλι το ίδιο με πειράζει.

Για την δεύτερη παράγραφο: Ναι, είδες απαιτήσεις ο κόσμος.... ζητάνε και βασικό μισθό οι αλήτες. Κάτσε να δεις που σε λίγο θα αρχίσουν να απαιτούν κι άλλα από τα θεμελιωδη τους δικαιώματα.

-1 κι από μένα. Enjoy your bottom.

• Like 1
Δημοσ.
αυτο ποτε δε το καταλαβα!

τι τρως με τοσα ευρω?

καθε μερα μακαρονια και αυγα?

Ε καλά εσύ θες να τρως και κρέας και ψάρι; Αυτά είναι πολυτέλειες καλέ...

Ξανασκεφτείτε σας παρακαλώ τι λέτε. Το κρέας ήταν πολυτέλεια πριν πολλά χρόνια όταν ήταν πολύ φτωχοί οι άνθρωποι, είναι κατάντια να γυρνάμε σε τέτοιες καταστάσεις. Μου λέει ο πατέρας μου ( 60 χρονών) ότι η οικογένεια του ανήκε στους προνομιούχους καθώς είχανε τη δυνατότητα να τρώνε κανονικά και κρέας και από όλα, οι πιο φτωχοί τρώγανε σπάνια κρέας. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες :shock:

Επίσης πέρα από τις βιοτικές ανάγκες υπάρχουν και οι ψυχικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Αν το θεωρείτε αυτό πολυτέλεια τι να πω δηλαδή, γυρνάμε πραγματικά πολύ πίσω...

Πάντως εγώ δε λέω να μην ανεξαρτητοποιηθεί η κοπέλα και να μείνει στο χωριό/ κωμόπολη της για πάντα.Απλά θεωρώ πολύ κακή αυτήν την ιδέα με αυτά τα ποσοστά ανεργίας.Και φυσικά αν δεν έχεις σπουδάσει κάτι δεν μπορεί να είσαι και επιλεκτικός στο τι δουλειά θα κάνεις, οι λογαριασμοί τρέχουνε ( αν θες να μένεις μόνος σου).

Απλά αυτό στην Αθήνα χωρίς καμία γονική βοήθεια όντας ανειδίκευτος δε γίνεται, πως να το κάνουμε. Ναι ξέρω και εγώ τέτοιες περιπτώσεις συνομιλήκων μου με πληρωμένο ενοίκιο, έπιπλα, οικοσυσκευές από τους γονείς. Βγαίνουν κανονικά εννοείται για ποτό, κάνουν τις διακοπές τους και τα σχετικά , δε θα κάνουν και ό,τι δουλειά να είναι , οι γονείς να είναι καλά.

Α να υπενθυμίσω ότι ένα σπίτι θέλει και κάποια έπιπλα και συσκευές, ένα κρεβάτι, μία κουζίνα, ένα πλυντήριο ρούχων κ.λ.π. Αυτά αν τα πάρεις μόνος με δόσεις χωρίς γονική βοήθεια είναι ένα καθόλου αμελητέο μηνιαίο έξοδο. Φυσικά υπάρχουν και έκτακτα έξοδα, π.χ. κάτι χαλάει στο σπίτι, αρρωσταίνεις κ.λ.π.

Υ.Γ. Στη θέση της θα ξανάεδινα πανελλαδικές να περάσω σε ένα ΤΕΙ με βατή βάση, να έχω έστω το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ, να μπορώ να πηγαίνω εστία όταν έχει κάποιο φαί της προκοπής από το να τρώω συνέχεια μακαρόνια και να βγάλω και μία σχολή , όποτε τη βγάλω.

Δημοσ.

Υ.Γ. Στη θέση της θα ξανάεδινα πανελλαδικές να περάσω σε ένα ΤΕΙ με βατή βάση, να έχω έστω το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ, να μπορώ να πηγαίνω εστία όταν έχει κάποιο φαί της προκοπής από το να τρώω συνέχεια μακαρόνια και να βγάλω και μία σχολή , όποτε τη βγάλω.

Γιατί στην εστία τι νομίζεις θα τρώει?

Δευτέρα: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Τρίτη: Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα(Που μυρίζει και παράξενα):eek::fear:

Τετάρτη: Μακαρόνια με κρέας(άγνωστης προελεύσεως):eek:

Δημοσ.

Χαχαχαχα!Αυτο εκανα 4 χρονια που σπουδαζα.

Οσο για το επιδομα το πήρα 3 φορές.Μπορουσα 4 αλλα εκανε ενας κοπανος καθηγητης το μαθημα του (εργαστηριο) εφτιαξε και δική του θεωρία.Και κοπηκα.:devil:Για το ''νεοφερτο'' μαθημα του εχασα τα 1000 και τρελαθηκα τοτε.

Μεγαλη ξενερα.......:-(

Δημοσ.

Άσχετο αλλά μιάς και ερωτήθηκε στην 1η ή 2η σελίδα, ο μισθός που καταβάλει η ΙΚΕΑ σε 8ωρο είναι 720 αυτή τη στιγμή.

Αλλά δυστυχώς ξεκινάς σαν 4ωρη για το πρώτο 3μηνο μέχρι να γίνει η σύμβασή σου αορίστου και στην πορεία κάποια στιγμή με εξετάσεις (ωω ναι..δεν είναι τόσο απλά) σε κάνουν και 8ωρη (αν το επιτρέπει την εκάστοτε στιγμή το budget της εταιρίας και μπορεί να διαθέσει ώρες).

Καλή δουλειά δεν λέω..φιλικότατοι όλοι , χωρίς το αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου..ξέρεις ότι δεν θα χάσεις ούτε ένα ρεπό/ευρώ/ένσημο και ΟΛΑ στην ώρα τους και φυσικά δεν σε διώχνουνε με τίποτα έτσι και μπεις (εκτός και αν κάνεισ χοντρή πατάτα - τουλάχιστον τα 2 χρόνια που είμαι εγώ στην εταιρία μόνο μία απόλυση είχαμε..αλλά των έτρωγε ο αποτέτοιος του :D ).

Το θέμα ειναι ότι δεν πρέπει να κολήσεις εκεί μέσα... είναι μόνο για το χαρτζιλίκι που λέμε.

Δημοσ.

Koπελα μου νομιζω οτι δεν ξερεις τη κατασταση στην Αθηνα, και εγω στην ηλικια σου ειμαι και εχω δει αρκετα.

ΑΘΗΝΑ=ΛΕΦΤΑ

που θα βρεις σπιτι με 250ε? και κοντα στο μετρο αφου δεν θα εχεις αυτοκινητο?

Στην ομονοια ή στην κυψελη? σε σπιτια 50 χρονων και γειτονιες γεματες πρεζονια και πακιστανους να κοιμονται στους δρομους.

Φιλος νοικιαζει κοντα στη ΓΑΔΑ, εχει και μετρο εκει, 400ε και το σπιτι ειναι απο το 50.

Για να βγεις να πας μια βολτα δεν το συζηταω... ουτε ξερω αν θα αντεξεις, ο ανθρωπος εχει και ψυχολογικες αναγκες εκτος απο σωματικες.

Οι τιμες ειναι επι 4 απο την επαρχια, 10ε το ποτο 5ε ο καφες.Καλυτερα σε μια μεγαλη επαρχειακη πολη, που θα βρεις ενα σπιτι καινουριο με 250ε ,οι τιμες ειναι πολυ χαμυλοτερες και εχεις πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης.

Πηγαινε θεσσαλονικη , καβαλα, καλαματα τοσες ωραιες πολεις υπαρχουν.

Ετρωγα μεριδα μπουγατσα στη Β Ελλαδα με 1.30ε και δεν το πιστευα

Αν εχεις καποιο γνωστο φιλο αθηνα, μεινε μερικες μερες για να δεις καποια σπιτια,αλλα επειδη εχω φιλους φοιτητες απο επαρχια, τα αξιπρεπη σπιτια κοστιζουν 350ε το μηνα, αν θες να εχεις κ μετρο

Δημοσ.
Φιλος νοικιαζει κοντα στη ΓΑΔΑ, εχει και μετρο εκει, 400ε και το σπιτι ειναι απο το 50.

Για να βγεις να πας μια βολτα δεν το συζηταω... ουτε ξερω αν θα αντεξεις, ο ανθρωπος εχει και ψυχολογικες αναγκες εκτος απο σωματικες.

Οι τιμες ειναι επι 4 απο την επαρχια, 10ε το ποτο 5ε ο καφες.

Μένω 5 λεπτά από ΓΑΔΑ και η τιμή παίζει αρκετά κάτω από τα 400. Και το σπίτι ούτε ερείπιο είναι, ούτε μισό δωμάτιο (50 τμ).

Όσο για τις τιμές του ποτού και του καφέ, αφού (τον πρώτο καιρό τουλάχιστον) η κοπέλα λέει ότι δεν έχει φίλους στην Αθήνα, μόνη της θα βγαίνει? Προφανώς δεν την νοιάζουν αυτά τα έξοδα αφού δεν θα τα 'χει.

Πάντως συμφωνώ ότι ίσως είναι καλό να ψαχτεί σε άλλη πόλη που τα πάντα είναι πιο φθηνά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...