Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου και αν μπορείτε να με συμβουλέψετε αναλόγως.

Μένω στην επαρχία και λόγω δύσκολων καιρών και κρίσης η εύρεση εργασίας είναι πολυ δύσκολη. Έτσι σκέφτομαι να μετακομίσω στη πρωτεύουσα ελπίζοντας για κάτι καλύτερο.Δυστυχώς λόγω του νεάρου της ηλικίας μου είμαι ανειδίκευτη και έτσι δε θα έχω επιπλέον € στο μισθό μου και λογω κάποιου πτυχίου. Επειδή θα έχω και έξοδα ενοικίου κτλ θα ήθελα μια δουλεία που να μπορώ να βγάζω έναν Α' μισθό ώστε να μπορω να "επιβιώσω". Απο πολυεθνικές, καταστήματα λιανικης/χονδρικης κτλ που ζητάνε συνεχώς άτομα έχετε να προτείνετε κάτι με καλο μισθό;

Ευχαριστώ που αφιερώσατε χρονο να διαβάσετε το μήνυμα μου και παρακάλω έαν μπορείτε και έχετε καμια ιδέα ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!

Δημοσ.

βασικα ειμαι στην ιδια φαση με εσενα.. και η ελλαδα ειναι σε χειροτερη φαση απο εμας μιας και απο δουλιες ειναι λιγο δυσκολη η κατασταση.. μπορεις να βρεισ πολλες δουλιες του ποδαριου χωρισ στανταρ μισθο και με την καθημερινη αβεβαιοτητα για το ποσο θα κατσεις .. ή ποσο θα σε κρατησουνε. αλλα το βημα που πας να κανεις εσυ ειναι λιγο μεγαλο και θα σου προτεινα να εχεις ενα πολυ καλο κεφαλαιο στην τσεπη σου για τις δυσκολες ωρες ή μερες που δεν θα εχεισ ή θα ψαχνεις για δουλεια... σου ευχομαι παντως καλη επιτυχια!

Δημοσ.

Σερβιτόρα. Μπορείς να βγάλεις ένα μισθό συντήρησης και να σου μείνουν λίγα λεφτά για τις δύσκολες μέρες όταν θα ψάχνεσαι, άσε που σερβιτόρες χρειάζονται όλη την ώρα.

Μετά από τον μισθό συντήρησης όμως το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις?

Δημοσ.

Κοπελιά, με μία δουλειά με αποδοχές κάπου στον βασικό μισθό δεν βγαίνουν έξοδα ενοικίου και διαβίωσης στην Αθήνα. Είτε θα πεις το ευρώ ευράκι είτε θα αναγκαστείς να πιάσεις και δεύτερη δουλειά.

Δημοσ.
Καλησπερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου και αν μπορείτε να με συμβουλέψετε αναλόγως.

Μένω στην επαρχία και λόγω δύσκολων καιρών και κρίσης η εύρεση εργασίας είναι πολυ δύσκολη. Έτσι σκέφτομαι να μετακομίσω στη πρωτεύουσα ελπίζοντας για κάτι καλύτερο.Δυστυχώς λόγω του νεάρου της ηλικίας μου είμαι ανειδίκευτη και έτσι δε θα έχω επιπλέον € στο μισθό μου και λογω κάποιου πτυχίου. Επειδή θα έχω και έξοδα ενοικίου κτλ θα ήθελα μια δουλεία που να μπορώ να βγάζω έναν Α' μισθό ώστε να μπορω να "επιβιώσω". Απο πολυεθνικές, καταστήματα λιανικης/χονδρικης κτλ που ζητάνε συνεχώς άτομα έχετε να προτείνετε κάτι με καλο μισθό;

Ευχαριστώ που αφιερώσατε χρονο να διαβάσετε το μήνυμα μου και παρακάλω έαν μπορείτε και έχετε καμια ιδέα ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!

εαν εχει η οικογενεια σου χωραφια ξεχνα το μεινε εκει

εαν δεν εχετε χωραφια ψαξε μηπως βρφεις αλλη κοπελα να συζησετε και να μοιρασετε τα εξοδα. Για ενα ατομο χωρις παιδια που μοιραζεται ενοικιο με αλλον βγαινουν τα εξοδα. Μετα εαν δεν σου αρεσει φευγεις

κοιτα καλυτερα τις τουριστικες επιχειρησεις σε τουριστικες περιοχες οχι στις μεγαλες πολεις

Δημοσ.

Για αρχή βρες μία συγκάτοικο να μοιραστείτε τα πάγια έξοδα.

Από εκεί και πέρα βρες μία δουλειά π.χ. σε εταιρία τηλεφωνίας-dsl σαν τηλεφωνήτρια ξέρωγω που μπορείς να πεις ότι δεν είναι δουλειά ποδαριού,και μετά βλέπεις..

Δημοσ.

κ γω θα σου ελεγα να κατσεισ εκει.οι καιροι ειναι δυσκολοι ακομα κ για μασ που εχουμε μια δουλεια.αν κανεισ κατι τετοιο θα πρεπει να εχεισ αρκετο κεφαλαιο για την συντηρηση σου.μη νομιζεισ κ μεισ εδω απλα επιβιωνουμε...ολα μια συνηθεια γινονται

Δημοσ.

Δυστυχώς για να φτάσω σε σημείο να θέλω να μετακομίσω τα πράγματα είναι πολύ δύκολα και κάθομαι πολυ καιρό και όπως είναι φυσικό έχουν σπάσει τα νεύρα μου :mad:

Συγκατοικο ιδιως στις μερες μας πολυ δύσκολο να βρω και να εμπιστευτώ,Αλλωστε λόγω μεγαλύτερου χώρου στο σπιτι που θα χρειάζεται για ένα επιπλέον άτομο και λόγω της κατανάλωσης υλικών αγαθων και μη x2 πάνω κάτω τα ιδια έξοδα θα βγουν. Η ζωη που θα κάνω ιδιως στην αρχη ειναι δουλεια-σπιτι,σπιτι-δουλεια άλλωστε ξέρω να κάνω οικονομία. Κεφαλαιο εχω μονο για την αρχή μου,έαν δε βρω αμέσως δουλεία δύσκολο να τα βγάλω περα στη πορεια.

Αυτό που ζητάω απο εσάς ειναι μια γνώμη εαν γνωρίζετε τι γίνεται απο μισθο σε επιχειρήσεις οπως είναι τα jumbo,leroy merlin,ikea ή και carrefour ή σε φουρνους,ζαχαροπλαστεια κτλ. Οπου είναι αλυσίδες και είναι λίγο πιο εύκολα τα πραγματα απο άποψη προσληψης (θέλω να ελπίζω).

Σαν σερβιτορα δυστυχώς μια φορά που προσπάθησα ήταν ασχημη εμπειρια,δε τον πάω το δίσκο και φοβαμαι να ξαναδοκιμάσω.

Για τηλε-δουλεια, δεν εμπιστευομαι τις τηλεπωλησεις για να βασιστω ,σαν εξυπηρετηση είναι καλά πιστεύω αλλα άκουσα οτι ακομη και εκεί έγινε πρόσφατα μείωση προσωπικού.

Να μεινω εδω και να περιμένω την θεία φώτιση δε γίνεται αλλα και που να βασιστώ;; :fear:

Δημοσ.

Ζήτησες την γνώμη μας και σου είπαμε να κάτσεις εκεί που είσαι γιατί στην Αθήνα με τέτοιο μισθό δεν πρόκειται να “βγαίνεις” τώρα αν το έχεις αποφασίσει να πας, πήγαινε και δες.

Αν θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο κάνε μια προσπάθεια προς εξωτερικό γιατί αν πιστεύεις ότι με 700-800 ευρά θα πληρώνεις Ενοίκιο – Δεη – Τηλέφωνα – Νερά – Κοινόχρηστα – είδη διαβίωσης (δεν συζητάω να βγαίνεις έξω, ούτε για ψωνιά) κλάφτα Χαράλαμπε

Δημοσ.
,Αλλωστε λόγω μεγαλύτερου χώρου στο σπιτι που θα χρειάζεται για ένα επιπλέον άτομο και λόγω της κατανάλωσης υλικών αγαθων και μη x2 πάνω κάτω τα ιδια έξοδα θα βγουν.

καμία σχέση. για ενα δυαρι (ας πουμε χολαργο) χρειαζεσαι το λιγοτερο 450 ευρω. ένα τριαρι με συγκατοικο μπορεις να βρεις και με 600 συνολο και των δυο.

Δημοσ.

Για Αθηνα δεν ξερω τι παιζει αλλα αφου οπως λες δεν τα πας καλα με το δισκο να σου προτεινω κανενα ζαχαροπλαστειο-καφε τυπου Plaizir τοτε? Χωρις πλακα για το ξεκινημα σου δεν μπορεις να κανεις αλλη δουλεια χωρις να αποκτησεις ψυχολογικα στην πορεια. Κανε μια δουλεια που δεν θα εχεις τιποτα ευθυνες και απο εκει και μετα το χτιζεις σιγα σιγα για το τι θα κανεις.

Ο συγκατοικος που λενε και τα παιδια ειναι καλη ιδεα αλλιως ψαξε κανενα στουντιακι με οχι περισσοτερο απο 300 ευρω. Εχω ενα φιλαρακι που μενει Αιγαλεω σε ενα σπιτι αστα να πανε αλλα πληρωνει πολυ λιγα (230 συνολο μαζι με κοινοχρηστα) και μεχρι πριν λιγο καιρο εμενε μαζι με ενα αλλο παλικαρι που αυτος ηταν φοιτητης αλλα τελειωσε και εφυγε. Κακα τα ψεματα θα εισαι μια χαρα οτι και αν κανεις αν δεν εχεις σκοπο να βγαινεις. Λεφτα επιβιωσης-συντηρησης θα βγαζεις αλλα απο τη στιγμη που ξεχνας το εξω θα σου ειναι αρκετα.

Δημοσ.
καμία σχέση. για ενα δυαρι (ας πουμε χολαργο) χρειαζεσαι το λιγοτερο 450 ευρω. ένα τριαρι με συγκατοικο μπορεις να βρεις και με 600 συνολο και των δυο.

Μα δε χρειαζομαι καν 2αρι.μια γκαρσονιερα με 250 ευρω ευκολα βρισκεται.

Το θεμα ειναι οι μισθοι πανε 700-800 ή πολυ πιο κατω; γιατι με 700-800 ζω ΑΝΕΤΑ.

Δημοσ.
Μα δε χρειαζομαι καν 2αρι.μια γκαρσονιερα με 250 ευρω ευκολα βρισκεται.

για πες περιοχη που βρισκεις ευκολα γκαρσονιερα με 250

Δημοσ.

Ναι βρε παιδια δε μιλαω για σπαταλες αλλα για επιβιωση. Δεν ειναι απαραιτητο οταν βγαινεις να πηγαινεις γι καφε ή για ποτο. Μπορεις να κανεις και τις βολτες σου και να περασεις και καλυτερα. Δε το συζητω οτι θα ειμαι σωκλειστη αλλα ξερω τα ορια. Απλα φοβαμαι με τους μισθους κυριως.

Το Plaizir τι ειναι;

---------- Προσθήκη στις 12:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:25 ----------

για πες περιοχη που βρισκεις ευκολα γκαρσονιερα με 250

Πολλες περιοχες της Αθηνας μεσω Xρυση Eυκαιρια δεν εχω δει καμια απο κοντα αλλα το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν πολλες επιλογες(και ουτε καν ισογειο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...