nadiou Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Γειά σε όλους!! Είμαι φοιτήτρια και αυτό το εξάμηνο παρακολουθώ το μάθημα της φωτογραφίας. Το θέμα είναι οτι ο καθηγητής λέει οτι με ψηφιακές μηχανές θα ασχοληθούμε (μάααλλον) απο το 4ο εξάμηνο και μετά.... Μας είπε λοιπόν να βρούμε αναλογικές μηχανές... Μας πρότεινε Nikon και Zenith (αν τις έγραψα σωστά...) Θέλει επίσης να εχει φωτόμετρο (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό..) και φακό 50 χιλιοστών... Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο στο internet;;;; Ή (αν και απίθανο) ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα στην Κέρκυρα (εκεί σπουδάζω!) που μπορώ να βρω τέτοια μηχανή έστω και μεταχειρισμένη;;; Υ.Γ. please, ας μην είναι πολύ ακριβές οι προτάσεις σας!!!!! Θα με σουβλίσουν οι δικοί μου......
gfilippas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Σε τι πράγμα μπορεί να χρειαστούν οι αναλογικές μηχανές πλέον; Υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πάλι πίσω στα φιλμ;
mchatz Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Τσκ...Τσκ...Τι χρειάζονται οι αναλογικές??? Κάποιοι εχουν ίσως παραπάνω μεράκι απο το να πατάνε κουμπάκια, και να παίζουν με το photoshop...Καί ίσως να μην προτιμουν τις υπερευκολίες της ψηφιακής μηχανής.... Κάποιοι ίσως να έχουν μια μανία να παίζουν με την εμφάνιση και την εκτύπωση της φωτογραφίας με πιό δημιουργικό τρόπο, και πέρα απο τα τυποποιημένα φίλτρα του photoshop....Σε κάποιους αρέσουν τα πειράματα, τα περιθώρια οπου σου δίνει το film να παίξεις με αναλογίες χημικών, χρόνους εμφάνισης, εκτύπωσης, καψίματα, φίλτρα.... Κάποιοι δε μπορούν να κάνουν χωρίς τον κόκο που δίνει ένα 1000 φιλμ στη μεγέθυνση. η τη λεπτομέριεια που δίνει ένα 50ρι φιλμ σε ένα σκληρό πορτραίτο...Κάποιοι μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά στο πιξέλιασμα της εικόνας, στα χρώματα του φιλμ... Κάποιοι, στο τέλος τέλος, προτιμούν τη μαγεία....Άν δε σου έχει τύχει, σε σκοτεινό θάλαμο, να βλέπεις μια εικόνα να σχηματίζεται μαγικά και σιγά σιγά πάνω σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί...δε θα καταλάβεις
lunatic89 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Φωτογραφία σπουδάζει ρε παιδιά η κοπέλα... Αν δεν κάνει αναλογικές μηχανές στην αρχή τι θα κάνει...? Πως θα δει όλα αυτά που είπε κ ο από πάνω...? Εχω μια olympus.... Αστερι..... Και μια minolta.... Γενικά λογικά θα βρεις... Ε δεν περασαν κ αιωνες απ οταν τις χρησιμοποιουσαμε...
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Εχω μια τετοια αλλα δεν ξερω αν σου κανει. Θελει μπαταρια σιγουρα. Κοστος = 0 !!!Αρκει να βρω που την εχω.....
mchatz Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Αναλογικές μηχανές θα βρείς εύκολα, σε καταστήματα μεταχειρισμένων και σε καλές τιμές.... Για τις ζενιτ τώρα...κλασσικότατες, σκυλιά....οι πιο πολοί με μια ζενιτ αρχίσαμε..., όπως το είπα ...αρχίσαμε Αλλά, αν σου μπεί το μεράκι, σύντομα θα πάς αλλού!!!!!! Δοκίμασε, γνώμη μου, μια nikon F....με την έννοια του ότι έχεις μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων και φακών (άσε που οι φακοί με D mount για αναλογικές nikon, συνεργάζονται μια χαρά με τις ψηφιακές μηχανές της nikon) .Όσο για φωτόμετρο, ναι, όλες κάνουν φωτομέτρηση! Θα σου προτεινα μια κλασική F (801s, παλιά αλλα σκυλί ή μια f80,f90s) με έναν 50/f1.8 φακό....Πρόσεξε ιδιαίτερα τον φακό, η μισή φωτογραφία ....είναι ο φακός, όχι η μηχανή!!!!! (η αλλη μισή ειναι ο φωτογράφος Ακόμα χρησιμοποιώ που και που τον συνδυασμο F90s+50/f1.8...με ομολογουμένως καλά αποτελέσματα! Ποιό είναι το όριο κόστους σου? P.S. μιλώ μόνο για SLR μηχανές (δλδ, με πολύ απλά λόγια, μηχανές που μπορούν να αλλάζουν και φακους) .. Οι compact αναλογικές (σαν κι αυτή που πρότεινς ο φίλος παραπάνω), είναι καλές για κανένα ταξιδάκι, αλλα ...αν θέλεις να έχεις έλεγχο στοη φώτο, στο κάδρο, στην ταχύτητα, στο διάφραγμα.....τότε SLR
VKostas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ; Έλεος ρε παιδιά! Μηχανή με φιλμ εννοείτε. Σε Nikon θα πήγαινες σε κάτι τέτοιο: http://www.skroutz.gr/s/1818/Nikon-FM10-SLR.html?keyphrase=Nikon+fm Αν σου φαίνεται ακριβή, μπορείς άνετα να πας σε αυτή: http://www.skroutz.gr/s/95390/Zenit-122K-kit-%252B-50mm-f-2-0.html?keyphrase=zenit+122 (Δοκιμασμένη). Σε μεταχειρισμένες, θα έχεις πολύ μεγαλύτερη ποικιλία.
mchatz Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Αναλογική? έλεος ρε παιδια? Απο πλευράς σήματος οι μηχανές "με φίλμ" δεν πάυουν να αποτελούν αναλογικό σύστημα με την ένοια του ότι η εικόνα που σχηματίζεται στο φιλμ είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ (ας μην αναλύσουμε τις έννοιες αναλογική και ψηφιακή εικόνα εδω....) Οπότε, όχι έλεος!!!
VKostas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Αναλογική? έλεος ρε παιδια? Απο πλευράς σήματος οι μηχανές "με φίλμ" δεν πάυουν να αποτελούν αναλογικό σύστημα με την ένοια του ότι η εικόνα που σχηματίζεται στο φιλμ είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ (ας μην αναλύσουμε τις έννοιες αναλογική και ψηφιακή εικόνα εδω....) Οπότε, όχι έλεος!!! Έλεος, έλεος. Η έννοια "σήμα" δεν υφίσταται στις μηχανές με φιλμ. Η αποτύπωση της εικόνας γίνεται με φωτοχημική διαδικασία. Το αναλογικό & ψηφιακό είναι έννοιες της ηλεκτρονικής. Μην μπερδεύουμε άσχετα πράγματα. [/Offtopic]
arxaggelos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Στο ebay έχει ό,τι μα ό,τι τραβάει η ψυχή σου, και σε φανταστικές τιμές, με λίγο ψάξιμο. Εφόσον δεν ξέρεις από μηχανές, ρώτα κατευθείαν τον καθηγητή σου ποιό συγκεκριμένο μοντέλο θα πρότεινε αυτός, έτσι ώστε να πληροί και τις προσδοκίες του. Έπειτα το βάζεις στο ebay και ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιος κάπου στον κόσμο θα το πουλάει μεταχειρισμένο. Συμβουλή: εφόσον θα πάρεις και αναλογική και ψηφιακή αργότερα, πάρε Nikon γιατί μόνο η Nikon βγάζει την ίδια μοντούρα ακριβώς εδώ και πολλές δεκαετίες. Άρα ο ίδιος φακός θα ταιριάζει και στις δύο. (μοντούρα είναι το σημείο που ενώνεται ο φακός με το σώμα). Αν έπαιρνες αποκλειστικά με ψηφιακή, θα συζητούσαμε και για άλλες μάρκες. Και μην πάρεις κάτι ακριβό, γιατί σε λιγους μήνες θα τραβάς αποκλειστικά με ψηφιακή. Trust me. Και τα δοχεία πάγου έχουν μια γοητεία και υπάρχουν στο Μοναστηράκι, αλλά δεν ξέρω κανέναν που να τα προτιμάει από τους καταψύκτες. Αν με πιάνεις ;-) offtopic: ναι, η μηχανή με φιλμ λέγεται αναλογική. Δεν έχει πια σημασία αν είναι ετυμολογικα σωστό, εφόσον έτσι έχει πλέον περάσει και στο εμπόριο αλλά και στην ακαδημαϊκή γλώσσα (επιστήμες της εικόνας). Οπότε μην κουράζεστε.
nadiou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 thanks για τη βοήθεια!! μια χαζή ερώτηση... αυτή http://www.skroutz.gr/s/95390/Zenit-122K-kit-%252B-50mm-f-2-0.html?keyphrase=zenit+122 έχει φωτομετρητή;;;;;;
arxaggelos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 thanks για τη βοήθεια!!μια χαζή ερώτηση... αυτή http://www.skroutz.gr/s/95390/Zenit-122K-kit-%252B-50mm-f-2-0.html?keyphrase=zenit+122 έχει φωτομετρητή;;;;;; υποθέτω ότι εννοείς φωτόμετρο. Δεν έχω ιδέα. Αλλά επιμένω να ρωτήσεις και τον καθηγητή σου. Επίσης σου έστειλα προσωπικό μήνυμα με κάποια links που μπορεί να σε βοηθήσουν.
suspiria Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 παρε κατι πιο αξιοπιστο απο ζενιθ.canon, nikon, pentax, olympus, minolta.σιγουρα πραγματα.ολες εχουν φωτομετρα ενσωματωμενα και οχι φωτομετρητη.αν σε ενδιαφερει δες εδω http://market.skroutz.gr/auctions/196677/canon-eos-300-%2B-sigma-28-200mm-%2B-battery-pack-%2B-flash-%2B-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1 και στειλε μου πμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.