Προς το περιεχόμενο

Συμβάτοτητα μνημών DDR2 μεταξύ τους...

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω 2χ2GB DDR2 800Mghz CL5 Kingston, και άλλες 2x1GB DDR2 800Mghz CL4 Supertalent... Αν τις βάλω στην ίδια μητρική:

1) Δεν ξέρω την τάση λειτουργίας της καθεμίας, αν υπάρχει διαφορά, θα έχω κάποιο πρόβλημα?

2) Η διαφορά στο Cache Latency θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα? Η απλά θα λειτουργούν και οι SuperTalent με CL5?

Ευχαριστώ προκαταβολικά :-)

Δημοσ.

Με cpu-z στην καρτέλα SPD μπορείς να δεις πόσο ρεύμα χρειάζονται το κάθε κιτ για να παίξουν στα 800MHz.Επειδή θα έχεις και 4 dimms,μπορεί να χρειαστεί να δώσεις τάση σε northbridge.

Δημοσ.

Ναι υπάρχει πρόβλημα με τα timings

Στις μνημες αυτό που δεν πειράζει ειναι η συχνότητα να είναι διαφορετική.

Δοκίμασε να τις γυρίσεις χειροκίνητα σε 5αρια timings

Δημοσ.

Λογικά οι Kingston θα δουλεύουν με 1.8V και οι Supertalent με 1.9 έως 2.1V. Επειδή όμως οι Supertalent θα πέσουν αυτόματα σε CL5, θα δουλέψουν και με την στάνταρ JEDEC τάση του 1.8V.

Ξεκίνα πάντως βάζοντας μόνο τις Kingston με τη ρύθμιση στο BIOS στο AUTO και αφού τις μετρήσεις (CPU-Z) βάλε χειροκίνητα την τάση σε αυτήν της Kingston και μετά πρόσθεσε τις Supertalent.

Αυτά αν η motherboard είναι συνεργάσιμη και δεν έχει τίποτα ευαισθησίες με διαφορετικού κατασκευαστή μνήμες.

Δημοσ.

Παίδες καταρχάς ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά 2 άτομα μου λέτε 2 αντίθετα πράγματα... Ο ένας ότι θα έχω πρόβλημα με την διαφορά στα timings και ο άλλος ότι οι Supertalent θα μπουν αυτόματα σε CL5? Τελικά τι από τα 2 ισχύει?

Η μητρική που θα τοποθετηθούν είναι η εξής:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A78-sAM3-DDR2-AMD770.htm

Δημοσ.

Βάση λογικής θα και τα δύο κιτ σε CL5,ανάλογα και με το πόσο δύστροπο είναι το κάθε board,όπως είπε και ο ahristos.

Από εκεί και πέρα για να σιγουρευτείς πήγαινε cpu-z δες τι ρεύματα-timings θέλουν για τα 800MHz,και ρύθμισε manually από bios,για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. :-)

Δημοσ.
Βάση λογικής θα και τα δύο κιτ σε CL5,ανάλογα και με το πόσο δύστροπο είναι το κάθε board,όπως είπε και ο ahristos.

Από εκεί και πέρα για να σιγουρευτείς πήγαινε cpu-z δες τι ρεύματα-timings θέλουν για τα 800MHz,και ρύθμισε manually από bios,για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. :-)

Ο μόνος λόγος που θα πάρω την ASUS M4A78 είναι γιατί η M2A-MX έχει 2 θέσεις μόνο για RAM (δεν θα αλλάξω cpu σ αυτό το σύστημα). Οπότε αν γίνεται θα ήθελα να γνωρίζω τι παίζει πριν την αγορά... Αν δεν είναι συμβατές, τότε θα έχω πάρει την μητρική εντελώς τζάμπα...

Έχει κανείς μήπως την M4A78? Το BIOS που έχει αφήνει τέτοια "πειράγματα"? Γιατί η M2A-MX δεν μου δίνει τέτοια δυνατότητα...

Δημοσ.

Βάλε τα όλα στο auto. Αν ΔΕΝ παίξουν (που λογικά θα παίξουν), αρχίζεις να ψάχνεσαι με τις τάσεις. Σε CL5 πάντα,ε;

Edit: Τώρα είδα ότι θα αγοράσεις καινούριο m/b. Δεν θα ήταν καλύτερο να πουλήσεις τις DDR2 και να πας σε DDR3;

Δημοσ.
Βάλε τα όλα στο auto. Αν ΔΕΝ παίξουν (που λογικά θα παίξουν), αρχίζεις να ψάχνεσαι με τις τάσεις. Σε CL5 πάντα,ε;

Edit: Τώρα είδα ότι θα αγοράσεις καινούριο m/b. Δεν θα ήταν καλύτερο να πουλήσεις τις DDR2 και να πας σε DDR3;

Πρόκειτα για μέτριο συστηματάκι, κυρίως για δουλειά γραφείου και θέλω πολλή RAM (Animation Shop {την τρώει την RAM με το κουτάλι :P }, Game Maker χρήση, και αρκετά παράθυρα στο Lineage2), δεν με ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα, και δεν πρόκειται για το main σύστημά μου... Αφού έχω τα modules γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω? Επίσης με περιορίζει και ο επεξεργαστής (AMD Athlon64 x2 2.25Ghz).Για αυτό δεν παίρνω DDR3 :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...