nvel Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Μα δεν έχει νόημα η θερμιδομέτρηση όταν δεν υπάρχει αυτονομία... υπάρχει αυτονομία, μπαινει και βαλβίδα σε κάθε σώμα και δεν μπαινει θερμιδομετρητής αλλά κατανεμητής δαπανών σε κάθε σώμα
AristidisZ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, nvel είπε υπάρχει αυτονομία, μπαινει και βαλβίδα σε κάθε σώμα και δεν μπαινει θερμιδομετρητής αλλά κατανεμητής δαπανών σε κάθε σώμα το ξέρω, αλλά όταν μιλάμε για δισωλήνια συστήματα, καταλαβαίνεις ότι είναι άτοπο να δίνεται η δυνατότητα π.χ. στην θεία να βάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή μπρος έναν λέβητα για να ζεστάνει το μπάνιο της... Σε τέτοιες λύσεις ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ένα hybrid σύστημα, π.χ. ο λέβητας να μπορεί να πάρει μπρος μόνο κάποιες ώρες
pontez2 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Μα δεν έχει νόημα η θερμιδομέτρηση όταν δεν υπάρχει αυτονομία... Η πολυκατοικία το έκανε για να υπάρξει ένα ειδος αυτονομίας. Πιάστηκαν βέβαια κωτσοι. Οι θερμιδομετρητές ηταν σωματος. Μέτραγαν το κάθε σωμα. Ηξερα αυτος που μετραγε οτι το τάδε διαμέρισμα έχει τοσους μετρητές, αρα θα χρεωσω τοσο. Και έδωσαν και ένα σκασμο λεφτά για αυτο το πράγμα.
Jim Amos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Θα ήθελα την γνώμη σας.μενω στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας.δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα κ επίσης είναι το μεγαλύτερο στην πολυκατοικία.αποφασισα και αυτονομήθηκα με όλη την τυπική διαδικασία (έκοψα τους σωλήνες του καλοριφέρ από τον από κάτω όροφο, τους έφτιαξα τα ταβάνια, τα εξαεριστικό στα σώματα όλα κομπλέ). αυτονομήθηκα μεν αλλά παράνομα γιατί δεν έβαλα καυστήρα αερίου αλλά πετρελαίου καθώς δεν περνάει αέριο.τελος πάντων το ξεπεράσαμε αυτό.στον τελευταίο νόμο για την αυτονομία λέει πως είμαι υποχρεωμένος να συμμετέχω στην συντήρηση κ σε έκτακτη επισκευή του καλοριφέρ.συνεχιζει η ίδια παράγραφος κ λέει μπορώ να έχω πλήρη απαλλαγή των προαναφερθέντων με πλειοψηφία των συνιδιοκτητών...σε γενική συνέλευση κ με ερώτημα για πλήρη απαλλαγή πήρα από τα 10 διαμερίσματα 7 ναι κ 3 όχι.τα 7 ξεπερνούν τα 625 χιλιοστά της πολυκατοικίας. Είμαι καλυμμένος? φυσικά τώρα ο λέβητας πετρελαίου τον έχω βγάλει...
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Jim Amos είπε Θα ήθελα την γνώμη σας.μενω στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας.δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα κ επίσης είναι το μεγαλύτερο στην πολυκατοικία.αποφασισα και αυτονομήθηκα με όλη την τυπική διαδικασία (έκοψα τους σωλήνες του καλοριφέρ από τον από κάτω όροφο, τους έφτιαξα τα ταβάνια, τα εξαεριστικό στα σώματα όλα κομπλέ). αυτονομήθηκα μεν αλλά παράνομα γιατί δεν έβαλα καυστήρα αερίου αλλά πετρελαίου καθώς δεν περνάει αέριο.τελος πάντων το ξεπεράσαμε αυτό.στον τελευταίο νόμο για την αυτονομία λέει πως είμαι υποχρεωμένος να συμμετέχω στην συντήρηση κ σε έκτακτη επισκευή του καλοριφέρ.συνεχιζει η ίδια παράγραφος κ λέει μπορώ να έχω πλήρη απαλλαγή των προαναφερθέντων με πλειοψηφία των συνιδιοκτητών...σε γενική συνέλευση κ με ερώτημα για πλήρη απαλλαγή πήρα από τα 10 διαμερίσματα 7 ναι κ 3 όχι.τα 7 ξεπερνούν τα 625 χιλιοστά της πολυκατοικίας. Είμαι καλυμμένος? φυσικά τώρα ο λέβητας πετρελαίου τον έχω βγάλει... Η ερώτηση είναι: Χρειάζεται πλειοψηφία ή 100% συμφωνία, με τα υπόλοιπα διαμερίσματα, για να μην πληρώνει κάποιος συντηρήσεις και πάγιο? Επίσης νομίζω πως η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, είναι διαφορετική αν πρόκειται για ίδιο είδος θέρμανσης και διαφορετική για πιο αποδοτικό είδος θέρμανσης (πχ αέριο) Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2021 από sphinxgr
gas7777 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Στο παρελθόν κάποιος είχε επισυνάψει τη σχετική διάταξη. Με πλειοψηφία δεν συμμετέχεις στη συντήρηση κεντρικού καυστήρα. Έβγαλες τον καυστήρα πετρελαίου και έβαλες αέριο τώρα;
Jim Amos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Στις 10/6/2021 στις 9:45 ΠΜ, gas7777 είπε Στο παρελθόν κάποιος είχε επισυνάψει τη σχετική διάταξη. Με πλειοψηφία δεν συμμετέχεις στη συντήρηση κεντρικού καυστήρα. Έβγαλες τον καυστήρα πετρελαίου και έβαλες αέριο τώρα; Ναι τον έβγαλα και από το πρόγραμμα εξοικονομώ κατοίκων θα βάλω αντλία θερμότητας μιας κ το αέριο δεν παίρνει ακόμα από το σπίτι μου.. Στις 10/6/2021 στις 8:33 ΠΜ, sphinxgr είπε Η ερώτηση είναι: Χρειάζεται πλειοψηφία ή 100% συμφωνία, με τα υπόλοιπα διαμερίσματα, για να μην πληρώνει κάποιος συντηρήσεις και πάγιο? Επίσης νομίζω πως η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, είναι διαφορετική αν πρόκειται για ίδιο είδος θέρμανσης και διαφορετική για πιο αποδοτικό είδος θέρμανσης (πχ αέριο) Ακριβώς όπως το είπες δεν διευκρινίζεται.απλα λέει πλειοψηφία ιδιοκτητών ο νόμος.τον έβγαλα τον καυστήρα κ από πρόγραμμα εξοικονομώ κατοίκων θα βάλω αντλία θερμότητας.
kurkosdr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 21/2/2010 στις 2:44 ΠΜ, kfyros είπε Στις 20/2/2010 στις 9:45 ΠΜ, lefi είπε Στις 17/2/2010 στις 3:51 ΜΜ, kfyros είπε Το πιο οικονομικό σύστημα είναι η κεντρική θέρμανση με standard ώρες λειτουργίας. Είναι το οικονομικότερο αλλά ποίος πληρώνει τον ψυχίατρο; γιατί στο θέμα της συνεννόησης δεν υπάρχει περίπτωση θα τσακωθείς. Γιαυτό Θεωρήται απαξιωμένο. Αν σφίξουν οι κώλοι από τα κοινόχρηστα να δεις πως θα συννενοηθούν όλοι. Ειδικά μετά την τρελλή αύξηση που έριξαν στα καύσιμα τώρα , και τις επόμενες που έρχονται, θα ξαναγυρίσουμε στα παλιά μπας και γλυτώσουμε κανένα ευρώ.. Μα από την κρίση και πέρα δε συμφέρει καθόλου να ζεις σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση, και μπορεί να μην έχεις καν θέρμανση. Συνήθως στην κεντρική θέρμανση ισχύει το σύστημα "οι μισοί ζεσταίνουν τους άλλους μισούς (που δεν πληρώνουν)". Συνήθως μάλιστα οι "μισοί" που δεν πληρώνουν είναι λίγο περισσότεροι και έχουν βάλει "δικό τους" διαχειριστή που τους βοηθάει στο να μη πληρώνουν. Πχ σε διαμέρισμα ιδιόκτητο που οι γονείς μου το χρησιμοποιούν ως επαγγελματικό χώρο, η διαχειρίστρια μάζευε τα χρήματα από όσους πλήρωναν και το άναβε τις μισές από τις προβλεπόμενες ώρες (για όλους, κεντρική θέρμανση είπαμε). Στα μεγάλα κρύα έβγαζε κοινόχρηστα δυο φορές το μήνα (δηλαδή διπλά), ώστε η θέρμανση να ανάβει τις προβλεπόμενες ώρες, δηλαδή οι μισοί και βάλε είχαν τζάμπα θέρμανση και απλά "συγκέντρωναν οφειλές". Τελικά πριν λίγα χρόνια οι περισσότεροι στην πολυκατοικία αποφάσισαν να μην το ανάβουν καν, ούτε το χειμώνα (!), και οι γονείς μου απαλλάχθηκαν από αυτό το κόστος, σχετικά μικρό σε σχέση με όσα αποφέρει το διαμέρισμα ως επαγγελματικός χώρος μεν (είναι σε κεντρικό σημείο), κερατιάτικο δε. Ευτυχώς το διαμέρισμα έχει air condition σε όλους τους χώρους, αλλά φαντάσου όταν σε μερικά χρόνια οι γονείς μου βγουν στη σύνταξη να πρέπει να πουν στον νοικάρη ότι δεν θα έχει καθόλου καλοριφέρ και θα πρέπει να ζει με το air condition μέρα-νύχτα! Γενικά, δυο είναι τα red flag στις πολυκατοικίες: - Κεντρική θέρμανση - Διαχειριστής-ένοικος. Κανένας δεν κάνει τον διαχειριστή τζάμπα ή για να γλιτώσει 5-10 ευρώ, οπότε αν το κάνει είτε ωφελείται ο ίδιος προσωπικά είτε η κλίκα του. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχει "ιδιοκτησιακή" αντίληψη για τις εργασίες (δηλαδή θα σου φέρνει για όλα τον γνωστό του γνωστού του), στη χειρότερη περίπτωση αυτός και η κλίκα του θα κοιτάνε πως θα σου φορτώσουν τα κοινόχρηστα. Οπότε πρέπει να περιμένεις από που θα σου 'ρθει, γιατί από κάπου θα σου 'ρθει. ΥΓ: Για το θέμα της ωρομέτρησης, ισχύει αυτό που είπαν οι προηγούμενοι: Εκτός και αν υπάρχει συμφωνία να μην το ανάβει κανείς τα βράδια, μάθετε να "παίζετε" το σύστημα και μη το κλείνετε τελείως αλλά να κατεβάζετε τη θερμοκρασία. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από kurkosdr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα