Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω διαμέρισμα και βλεπω πολλά εχουν "Ωρομέτρηση" για τα καλοριφέρ. Καποιος μου ειπε οτι δεν ειναι καλη επιλογή και πληρωνεις υπερβολικά πολλα. Ισχύει;

Δηλαδή σε σχεση με ατομική θερμανση το ίδιο δεν θα είναι; (αφου η ωρομετρηση μετραει πόσες ώρες καις τα καλοριφερ).

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

η ωρομέτρηση είναι μπελάς. Είναι ένα σύστημα κατανομής κόστους θέρμανσης που μπάζει από παντού και συχνά δημιουργούνται προβλήματα. Και επιπλέον δεν είναι και απόλυτα δίκαιο. Όχι όμως ότι πληρώνεις πολλά επειδή υπάρχει ωρομέτρηση.

Αν βρεις σπίτι με ατομική θέρμανση, προτίμησέ το χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεύτερη καλύτερη επιλογή η θερμιδομέτρηση. Και σε αυτήν όμως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, γιατί σε κάθε πολυκατοικία υπάρχει τουλάχιστον ένας μαλάκας που θα γκρινιάζει, δεν θα πληρώνει, κλπ κλπ.

Δημοσ.

Η σχέση τιμή προς ώρα δεν θα είναι πάντοτε η ίδια. Δεν είναι το ίδιο να ανάβεις μόνος σου τον

καυστήρα από το να τον ανάβουν 5 μαζί. Νομίζω μοιράζεται τότε. Επίσης μην ξεχνάς να επιβεβαιώνεις τις ώρες που έκαψες.

Δημοσ.

αλλο ατομικη θερμανση και αλλο ωρομετρηση.μενω σε μια δυοροφη οικοδομη με δυο διαμερισματα και περιπου 15 χρονια χρησιμοποιουμε την ωρομετρηση ,φυσικα δεν ειναι και οτι πιο σωστο και δικαιο για πολλους λογους αλλα απτην στιγμη που πρεπει να υπαρχει ενα συστημα κατανομης των χρηματων την δεχομαι ,αυτο γιατι η αγορα θερμιδομετρητων ειναι πολυ πιο ακριβη και απτην στιγμη που μενω στον πανω οροφο και η μονωση ειναι σχεδον ανυπαρκτη για μενα παλι σχεδον το ιδιο θα ειναι αφου παντα πληρωνω αρετα πο πολλα απτο αλλο συγκατικο στον πρωτο οροφο....

Δημοσ.
Επειδή μπερδεύτηκα η ωρομέτρηση με την ατομική θέρμανση τι διαφορά έχουν;

στην ωρομέτρηση υπάρχει ένας κεντρικός καυστήρας για όλους, και μετρητές που μετράνε πόσες ώρες τον χρησιμοποίηση ο καθένας. Οι ώρες αυτές σε συνδυασμό με διάφορους άλλους παράγοντες δίνουν το ποσοστό των εξόδων που θα πληρώσει ο καθείς.

Στην ατομική θέρμανση έχει ο καθείς τον δικό του μικρό καυστήρα, και είναι μικρό αφεντικό στο δικό του μαγαζάκι. Καίει, πληρώνει, βάζει πετρέλαιο.

Δημοσ.

όλα με ωρομέτρηση δουλεύουν.

Αυτόνομη θέρμανση δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά.

Και όσοι γράφουν ότι έχουν αυτόνομη θέρμανση , οι περισσότεροι με χρονόμετρα δουλεύουν και κεντρικό λέβητα.

Απλώς υπάρχει ηλεκτροβάνα και θερμοστάτης για κάθε διαμέρισμα που ανοίγει και επιτρέπει στο ζεστό νερό να κυκλοφορήσει στα σώματα του διαμερίσματος όταν το ενεργοποιούμε .

Και ο timer γράφει χρόνο και όχι θερμίδες.

===========

Και η αυτόνομη θέρμανση με ξεχωριστούς λέβητες και η ωρομέτρηση πάνω κάτω τα ίδια κόστη κουβαλάνε.

Στην μία περίπτωση έχεις να πληρώνεις τη συντήρηση του δικού σου λέβητα, πάγιο για φυσικό αέριο , ρεύμα και βλάβες που σου βγαίνει ακριβότερο από τη συντήρηση κεντρικής εγκατάστασης,

στην άλλη περίπτωση μπορεί να είσαι λίγο ριγμένος στα κοινόχρηστα σε σχέση με τον μαλάκα που αφήνει όλη τη μέρα το καλοριφέρ αναμένο και δουλεύει ο λέβητας μόνο για αυτόν.

Το πιο οικονομικό σύστημα είναι η κεντρική θέρμανση με standard ώρες λειτουργίας.

Και στην ωρομέτρηση και στην αυτόνομη έχεις μεγαλύτερα κόστη.

Αλλά οι διαφορές δεν είναι και τεράστιες.

Δημοσ.

Γνωριζω περιπτωση σε πολυκατοικια που εχει παρανομο δωμα το οποιο δεν εχει ρολοι για θερμανση. Αυτο σημαινει οτι ο (τυχερος) ενοικιαστης του εχει τα σωματα συνεχεια αναμμενα. Ποσο επιβαρυνει αυτο τους ενοικους της υπολοιπης πολυκατοικιας δεδομενου οτι ετσι ο καυστηρας λειτουργει συνεχως;

Το δωμα ειναι ενα δωματιακι 20 τετραγωνικα.

Καπου ειχα ακουσει οτι αν η κεντρικη θερμανση σβηνει και ξαναναβει, καταναλωνει μεγαλυτερη ενεργεια για να ξαναζεσταθει το νερο απο οτι αν κυκλοφορει συνεχως.

Δημοσ.

Προσωπικά μένω σε πολυκατοικία με 8 διαμερίσματα, το σπίτι μου είναι το πλέον κρύο σε σχεση με όλα τα υπολοιπα καθώς δεν εχει απο καμία πλευρά αλλη μεσοτοιχία και η μόνωση είναι αγνωστη λέξη στη Μυτιληνη και εχω να σου πω οτι το σύστημα αυτό (της ορομέντρησης) είναι πατατα! Προσωπικά βγαίνω εντελώς χαμένος σε σχέση με τη μοσχάρω που κάθεται δίπλα μου και αναβει 23 ώρες το 24ωρο το καλοριφέρ (μιλάω κυριολεκτικα). Αν πληρώνω για παραδειγμα εγω 80€ κοινοχρηστα το δίμηνο με μέγιστη χρήση καλοριφερ 1 ώρα/ημερα (είμαι βουνίσιος, κάτω απο τους 4 βαθμους αρχίζω να κρυώνω) αυτή πληρώνει 100-120 και εχει και παραπονα και φωνάζει!!! Αφήστε που τελειώνει και το πετρελαιο και οταν δες να το αναψεις δεν έχει (μέχρι να το πάρει χαμπάρι κάποιος και να ειδοποιήσει τον υπευθυνο του κτηρίου-διαχειριστής δεν υπαρχει).

Επίσης, έχω την εντύπωση οτι ο πρώτος που θα το αναψει πληρώνει τα κέρατα του σε σχέση με το αν θα ήταν αναμένο απο άλλον...

Καλυτερα με αεροθερμα και καλοριφερ λαδιου κλπ παρα αυτό το πράγμα!

---------- Προσθήκη στις 19:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:10 ----------

Γνωριζω περιπτωση σε πολυκατοικια που εχει παρανομο δωμα το οποιο δεν εχει ρολοι για θερμανση. Αυτο σημαινει οτι ο (τυχερος) ενοικιαστης του εχει τα σωματα συνεχεια αναμμενα. Ποσο επιβαρυνει αυτο τους ενοικους της υπολοιπης πολυκατοικιας δεδομενου οτι ετσι ο καυστηρας λειτουργει συνεχως;

Το δωμα ειναι ενα δωματιακι 20 τετραγωνικα.

Καπου ειχα ακουσει οτι αν η κεντρικη θερμανση σβηνει και ξαναναβει, καταναλωνει μεγαλυτερη ενεργεια για να ξαναζεσταθει το νερο απο οτι αν κυκλοφορει συνεχως.

στο δώμα έχει θερμοστάτη;

Δημοσ.
Το πιο οικονομικό σύστημα είναι η κεντρική θέρμανση με standard ώρες λειτουργίας.

Είναι το οικονομικότερο αλλά ποίος πληρώνει τον ψυχίατρο; γιατί στο θέμα της συνεννόησης δεν υπάρχει περίπτωση θα τσακωθείς. Γιαυτό Θεωρήται απαξιωμένο

Κάπου είχα ακούσει ότι αν η κεντρική θέρμανση σβήνει και ξαναναβει, καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια για να ξαναζεσταθεί το νερό από ότι αν κυκλοφορεί συνεχώς.

Πράγματι, επιστημονικά αποδεδειγμένο και από έμπειρους υδραυλικούς. Εάν έχεις οτιδήποτε εκτός από κεντρική θέρμανση χωρίς μετρητές μπορείς να κάνεις το εξής: Ανάβεις την θέρμανση σχετικά σιγά, και το αφήνεις εκεί συνέχεια, εάν φύγεις από το σπίτι για λίγη ώρα το χαμηλώνεις ( λύπεις δεν σε νοιάζει εάν είναι κρύο, επιπλέον μετά δεν ξεκινάς από το μηδέν) όταν έρθεις το ξαναβάζεις εκεί που το είχες. Το σπίτι θα ζεσταθεί πιο γρήγορα από ότι εάν ήταν εντελώς κρύο. Έτσι έχεις ζεστό όπως το θέλεις σπίτι χωρίς διακυμάνσεις που μπορεί να σε αρρωστήσουν με μικρότερο κόστος.

Δημοσ.
Είναι το οικονομικότερο αλλά ποίος πληρώνει τον ψυχίατρο; γιατί στο θέμα της συνεννόησης δεν υπάρχει περίπτωση θα τσακωθείς. Γιαυτό Θεωρήται απαξιωμένο

Αν σφίξουν οι κώλοι από τα κοινόχρηστα να δεις πως θα συννενοηθούν όλοι.

Ειδικά μετά την τρελλή αύξηση που έριξαν στα καύσιμα τώρα , και τις επόμενες που έρχονται, θα ξαναγυρίσουμε στα παλιά μπας και γλυτώσουμε κανένα ευρώ..

Πράγματι, επιστημονικά αποδεδειγμένο και από έμπειρους υδραυλικούς. Εάν έχεις οτιδήποτε εκτός από κεντρική θέρμανση χωρίς μετρητές μπορείς να κάνεις το εξής: Ανάβεις την θέρμανση σχετικά σιγά, και το αφήνεις εκεί συνέχεια, εάν φύγεις από το σπίτι για λίγη ώρα το χαμηλώνεις ( λύπεις δεν σε νοιάζει εάν είναι κρύο, επιπλέον μετά δεν ξεκινάς από το μηδέν) όταν έρθεις το ξαναβάζεις εκεί που το είχες. Το σπίτι θα ζεσταθεί πιο γρήγορα από ότι εάν ήταν εντελώς κρύο. Έτσι έχεις ζεστό όπως το θέλεις σπίτι χωρίς διακυμάνσεις που μπορεί να σε αρρωστήσουν με μικρότερο κόστος.

Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης.

Γιατί τα σπίτια τα ανοίγουμε σχεδόν καθημερινά για να αεριστούν (εκτός από τα μεγάλα κρύα) , και η θερμότητα πέφτει.

Δημοσ.
1)Αν σφίξουν οι κώλοι από τα κοινόχρηστα να δεις πως θα συννενοηθούν όλοι.

Ειδικά μετά την τρελλή αύξηση που έριξαν στα καύσιμα τώρα , και τις επόμενες που έρχονται, θα ξαναγυρίσουμε στα παλιά μπας και γλυτώσουμε κανένα ευρώ..

2)Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης.

Γιατί τα σπίτια τα ανοίγουμε σχεδόν καθημερινά για να αεριστούν (εκτός από τα μεγάλα κρύα) , και η θερμότητα πέφτει.

1)Εάν η οικονομική κρίση μπορεί να κάνει ανθρώπους αυτούς που δημιουργούν προβλήματα στης πολυκατοικίες πάω πάσο. Απλά δεν θέλω να το τραβήξω, δεν έχει νόημα.

2)Για μείωση της κατανάλωσης μειώνεις την θερμοκρασία. Σημασία έχει η απόδοση και δεν έχεις απόδοση όταν ξεκινάς όλες της κρύες μέρες το καλοριφέρ με κρύα νερά. Εγώ που είχα 3 χρόνια ωροθέρμανση με θερμοστάτη χρειάστηκα χρόνο να το μάθω αλλά μετά είχα ζεστό σπίτι (γκαρσιονιέρα) με σχεδόν μηδέν κόστος.

Δημοσ.

Ενα αρκετα δικαιο συστημα ειναι αυτο που εχω εγω με θερμιδομετρητρες της Siemens που το καθε θερμαντικο σωμα πληρωνει οτι εχει καψει.Το ειχα με πετρελαιο αλλα τωρα με φυσικο αεριο χωρις καμμια μετατροπη.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ!

Ο ωρομετρητής στο διαμέρισμα μου, γράφει όταν κυκλοφορεί στα σώματα νερό? Αυτό ακόμα και όταν ο καυστήρας δεν καίει για να ζεστάνει το νερό και εγώ εκμεταλλεύομαι το ήδη ζεστό?

Πότε γράφει περισσότερο ο ωρομετρητής, όταν δουλεύουν πολλά διαμερίσματα ταυτόχρονα ή όταν είμαι μόνος μου? Ή μήπως είναι το ίδιο γιατί ουσιαστικά το ίδιο αποτέλεσμα έχω ζητήσει μέσω του θερμοστάτη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...