Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα, Διαχειρίζομαι το βασικό λογαριασμό email μέσω του Thunderbird και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: όταν επιχειρώ να στείλω μήνυμα με συνειμμένο αρχείο, το πρόγραμμα μου βγάζει μήνυμα σφάλματος. Συγκεκριμένα: Sending of message failed. Unable to open [τάδε αρχείο]. Check your "Temporary directory" setting. Τα αρχεία που επιχειρώ να στείλω δεν βρίσκονται σε κανένα temporary directory και δεν είμαι σίγουρος σε ποιο "temporary directory setting" αναφέρεται το πρόγραμμα. Να προσθέσω ότι η λήψη μηνυμάτων που συνοδεύονται από συνειμμένα γίνεται κανονικά. Ιδέες (και λύσεις ) ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ. edit: διεκδικώ το έπαθλο της ταχύτερης επίλυσης προβλήματος (που διατύπωσα ο ίδιος, οπότε αυτό μάλλον εξασθενεί την επιτυχία μου, αλλά για κάποιο λόγο δεν πρόσεξα αρκετά τις προτάσεις του Θείου Γούγλη, τέλος πάντων): Από ό,τι φαίνεται, το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και οφείλεται στο ότι η Αμερικανική έκδοση του Thunderbird που χρησιμοποιώ εμφανίζει λανθασμένα αυτό το μήνυμα περί αδυναμίας ανοίγματος προσωρινού αρχείου κτλ. όταν ο χρήστης εισάγει συνημμένο που είτε το όνομά του είτε το folder μέσα στο οποίο βρίσκεται περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες. Οπότε, στην περίπτωσή μου το πρόβλημα οφειλόταν στο ότι τα folders έχουν τα ονόματα των πελατών μου, στα Ελληνικά. Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά (κάποιο update ίσως) και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω τα ονόματα εκατό folders επειδή το Thunderbird δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει το gmail και το hotmail, μάλλον με βλέπω να εγκαταλείπω το Thunderbird.
parsifal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Κάποιο άλλο πρόβλημα πρέπει να είναι που κάνει trigger τη συγκεκριμένη «αντίδραση» του Thunderbird, όχι international characters στο path και/ή όνομα αρχείου των συνημμένων. AFAIK, ο ΤB δεν είχε ποτέ τόσο χοντρά προβλήματα με international characters. Προσπάθησα να αναπαράγω τις συνθήκες που περιγράφεις στη δική μου εγκατάσταση με updated TB (3.0.1) και λειτουργεί κανονικά η επισύναψη και η αποστολή. Δοκίμασες κάποιες από τις λύσεις που προτείνονται στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό το μήνυμα σφάλματος του προγράμματος; Κυρίως: 1. Έλεγχος αν οι %TEMP% και %TMP% folders των Windows έχουν σωστά δικαιώματα πρόσβασης από τον τρέχοντα χρήστη 2. Άδειασμα των παραπάνω φακέλων 3. Disk error checking με το σχετικό εργαλείο των Windows
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Ήταν πρόβλημα της έκδοσης 2 -κάτι. Το επιβεβαίωσα μάλιστα: πήρα το ίδιο αρχείο, το τοποθέτησα σε ένα folder με λατινικούς χαρακτήρες και το έστειλε κανονικά (αυτό στην έκδοση 2). Τη λύση την εντόπισα στα fora του mozilla, παρέλειψα να το αναφέρω πριν (φταίει η πρωινή στραβομάρα μου, ο Θείος Γούγλης το βγάζει πρώτο αποτέλεσμα...) Εγκατέστησα την 3.0.1 και το πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον. (Βασικά, τόσο ο Firefox όσο και το Thunderbird δίνουν prompts από όσο κατάλαβα για updates στο βασικό κορμό της εκάστοτε έκδοσης 2, 3 κτλ. όχι για upgrade σε νέο branch. Ευτυχώς, υπό μία έννοια, γιατί στο Firefox 3.6 δε βλέπω να έχουν κάνει ακόμη update το ΙΕ tab, ας πούμε).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.