Προς το περιεχόμενο

2xSamsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB ή 1xSamsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD

scrooge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Samsung-Spinpoint-F3-HD502HJ.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Samsung-Spinpoint-F3-HD103SJ.htm

Καλημερα παιδια μια γρηγορη ερωτηση γιατι νυσταζω και δε νιωθω.

Ειδα οτι εχετε για πολυ καλους τους spinpoint και σκεφτομαι να αγορασω. Τον θελω μονο για λειτουργικο, εχω εναν 160αρη sata WD. Να παρω τον 1 TB και να κανω clone το OS? Θα πηγαινει καλα? Η να παρω 2 500αριδες σε RAID-0? 13 ευρω παραπανω, σιγα. Με RAID δεν εχω ξανασχοληθει. Το RAID με τους 500αρηδες θα εχει σαφως καλυτερες επιδοσεις? Γιατι ο 1TB ειδα εχει 32MB Cache και ο 500 εχει 16. Σημαντικο αυτο ή οχι? Επισης, αν κανω RAID, θα μπορεσω να κανω clone το ηδη υπαρχον συστημα (W7 64bit) ή θελει φρεσκο install λογω αλλης δομης, drivers κλπ? Μια τελευταια ερωτηση. Απο το BIOS τα εχω ολα σε IDE mode, να τα κανω AHCI? Θα εχει διαφορα ή δεν αξιζει τον κοπο? Επισης τετοια μετατροπη νομιζω σου καταστρεφει και το clone ετσι? (ακομα κ με εναν σκληρο), δλδ θες νεα εγκατασταση απο την αρχη, σωστα? Τι θα προτεινατε να κανω? 2x1TB δεν αγοραζω, ουτε SSD. Πολλα λεφτα. SSD στο μελλον.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα τα δω αυριο.

Δημοσ.
ρε αφηστε τα raid κατα μερος...

δηλαδη τι καινουργιο βιτσιο ειανι αυτο τωρα??

Γιατι να τα αφήσουμε κατα μέρος??? κακό είναι δλδ σε ίδιες χωρητικότητες με περίπου τα ίδια λεφτά να έχεις αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες??? τεσπα στο θέμα μας τωρα...

Σε περίπτωση που κάνεις RAID0 ναι θα έχεις καλύτερες επιδόσεις από έναν μονό του 1Τ... αλλά θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση και τον κίνδυνο του στην περίπτωση που χαλάσει ο έναν από τους δύο χανεις ολα σου τα δεδομένα...

Σε περίπτωση που διαλέξεις RAID ναι θα πρέει να κάνεις φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού διότι το clone δεν θα δουλέψει...

Οχι μην αλλάξεις τώρα από ide σε AΗCI διότι δεν θα μπουτάρει το λειτουργικό... έπρεπε να είχες κάνει την αλλαγή από την αρχή!!

Δημοσ.

ναι αλλα αν κανω raid θα κανω φρεσκια εγκατασταση ετσι κ αλλιως, οποτε το ιδιο πραγμα δεν ειναι? αρα αν ειναι να κανω raid τα αλλαζω κιολας και σε ahci? για την 2πλασια πιθανοτητα βλαβης δε με νοιαζει, ετσι κ αλλιως το λειτουργικο θα ειναι μονο.απλα δεν εχω ασχοληθει ακομα κ δε ξερω πως θα γινει, εχω amd + gigabyte ga-ma790fxt-ud5p με ενα καρο επιλογες μεσα και εχω χαθει.

edit:βασικα πηρα 2 500αρηδες. αν καποιος ξερει πραματα για το raid σε αυτη τη μητρικη, ειναι welcome να με βοηθησει, ευχαριστω!

Δημοσ.

Οταν δημιουργείς raid έτσι και αλλιώς οι δισκοι μπαίνουν σε ahci mode.

τωρα για την μητρικής σου λογικά το μανουαλ θα γράφει αναλυτικά πως γίνεται το raid... ριξτου μια ματιά...

Συνήθως στις περισσότερες μητρικές πλέον βάζεις τους δίσκου σε raid mode από το ΒΙΟΣ και επανεκινόντας τον υπολογιστή θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ρύθμισης του raid... από εκεί μέσα επιλέγεις RAID0 και ποιούς δίσκους θέλεις να περιλαμβάνει και βουαλά έτοιμο το raid!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Γιατι να τα αφήσουμε κατα μέρος??? κακό είναι δλδ σε ίδιες χωρητικότητες με περίπου τα ίδια λεφτά να έχεις αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες???

μεγαλύτερες ταχύτητες για να δείχνουμε σε benchmarks? :P

γιατί αλλιώς μας είναι τελείως "άχρηστες", μιας και δεν βελτιώνουν τπτ...

όπως έχουμε ξαναπεί αυτό που μετράει είναι το χαμηλό access time

Δημοσ.
μεγαλύτερες ταχύτητες για να δείχνουμε σε benchmarks? :P

γιατί αλλιώς μας είναι τελείως "άχρηστες", μιας και δεν βελτιώνουν τπτ...

όπως έχουμε ξαναπεί αυτό που μετράει είναι το χαμηλό access time

Έμα, περίμενα ότι θα τα έλεγες αυτά (και φυσικά συμφωνώ απόλυτα).

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι να το κάνει το raid ο μέσος χρήστης σε καθημερινή βάση...

Δημοσ.

οπως ειπα πριν πηρα ηδη 2 500αρηδες. δεν πειραζει, εστω και για πειραμαστισμο, ας το κανω raid. βεβαια εχω συναντησει τρελα προβληματα κ τωρα ψαχνω drivers για να βαλω σε usb για το raid του southbridge της μητρικης μου, ουτε τα windows 7 δεν εχουν driver. δεν καταλαβαινει την συστοιχια. εχω καψει εγκεφαλο, τελικα ειναι οντως παιδεμα.

Δημοσ.

τελικα μολις το καταφερα. φαινεται φοβερο στο hdtune pro, με 200+ mb/s average read και 13.4 ms access time. δεν ειναι κ ασχημα. εχει διαφορα απο τον ενα σκληρο, αλλα ακομα δεν εχω βαλει προγραμματα πολλα για να το καταλαβω.τεσπα για 94 ευρω μια χαρα ειναι..και τελικα βγαινει η συστοιχια στο 1TB και οχι στα 500GB οπως νομιζα(στο RAID1 σιγουρα ειναι ετσι).οποτε με τα ιδια σχεδον λεφτα εχω παλι 1TB αλλα με διπλασια σχεδον ταχυτητα r/w. not bad.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλύτερη αποκρισιμότητα έχει το σύστημα? ανοίγουν τα προγράμματα πιο γρήγορα?

Δημοσ.
καλύτερη αποκρισιμότητα έχει το σύστημα? ανοίγουν τα προγράμματα πιο γρήγορα?

τωρα ειμαι δουλεια, δεν εβαλα σχεδον τπτ επανω εκτος απο drivers.ουτε το avast δεν εχω βαλει ακομα.να σου πω την αληθεια, δεν εχω νιωσει μεγαλη διαφορα. θα το καταλαβω οταν το τιγκαρω με προγραμματα, τοτε θα φανει.παντως ενταξει, για διαφορα χρηματων 13 ευρω σε σχεδον διπλασια ταχυτητα μεταφορας, και παλι στο 1TB, πιστευω οτι αξιζει, εστω και για πειραματισμο. απλα δε το ειχα κανει ποτε κ ηθελα να το δοκιμασω. σε κανα 2 χρονια θα παρω και ssd.και ναι οντως ειναι παιδεμα, ειδικα αν δεν εχεις ξαναασχοληθει. με τον gsata controller ηταν χαλι μαυρο, 100+mb/s σαν ενας σκληρος δηλαδη. τελικα το καταφερα και το εστησα με τον southbridge και παει σε διπλη ταχυτητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...