Προς το περιεχόμενο

Οικονομικο προβλημα της Ελλαδας... ΓΙΑΤΙ?

thanos-buzzzzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φινλανδική είναι η NOKIA.

όχι Γιάννης, περίπτερο...

και εκεί milkies είναι, ξανθοί, πιστεύουν στον Θορ και έχει κρύο...

Δημοσ.

Αν το κρύο, η πίστη στο Θορ και στον Όντιν μπορούν να κάνουν έναν λαό συνειδητοποιημένο, με ισχυρή οικονομία, ζήτω η Βαλχάλα.

Δημοσ.
Εγω εδω θα πω σαν εξτρα οτι ο Χαρβαβελας στον αγνωστο κοσμο θα εχει αφιερωμα στους κρυμενους πλουτους της Ελλαδας και γιατι δεν εχουν γινει ακομα εξορυξεις ετσι ωστε να αρχισουμε να πουλαμε. Πρωτη φορα βλεπω καποιο μεγαλο καναλι να κανει εκπομπη για κατι τετοιο. Συνηθως ακους τετοιες αληθειες μονο απο μικρα καναλια (που τα περισσοτερα δεν εκπεμπουν καν σε ολοκληρη την Αθηνα).

Οτι και να λεμε μπορουμε να βγουμε πανευκολα απο την οποιαδηποτε κριση αλλα για να γινει αυτο θα γινουμε και επικινδυνα πλουσια χωρα στην πορεια. Ποιος ξερει τι παιχνιδια παιζονται πισω απο τα κοιτασματα πετρελαιου και χρυσου που υπαρχουν σε Αιγαιο και στα βορεια της Ελλαδας (Μακεδονια και νομος Ροδοπης). Δεν γουσταρω προσωπικα κανεναν παπαγαλο της ελληνικης τηλεορασης αλλα θα πρεπει να πω ενα μεγαλο μπραβο στον κυριο Χαρβαβελα που επιασε το θεμα.

Ο Χαρδαβελλας εχει πιασει πολλα τετοια σημαντικα θεματα στην εκπομπη του καθε Τριτη. Οταν εγω ειπα οτι παρακολουθω Χαρδαβελλα στο θρεντ "ποιο τηλεοπτικο καναλι βλεπετε περισσοτερο" δεχτηκα μπολικη ειρωνια...

Δημοσ.

Η Ελλάδα ειναι χρεωκοπιμένη γιατι δέν ειναι κανένας βλάκας να δανίζει χρήματα και να μήν τα θέλει πίσω και μάλιστα χωρίς τόκο..

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.. Η Ελλάδα ειναι και δυστυχώς θα είναι για πάντα η ντροπή της Ευρώπης...

Σιγά μήν κάτσουν οι Ευρωπαίοι να ασχοληθούν με το κολοχανίο και μας λύσουν και το σεξουαλικό μας.. Τα λεφτά τους θέλουν οι άνθρωποι...

Όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να τα μαζευει για αλλο κράτος να ελληνοποιηθεί κανάς φουκαράς μετανάστης να έρθουμε στα ίσα μας, μπάς και γίνει ποτέ κράτος η Ελλάδα μετα απο χρόνια..

Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος οτι η Ελλας θα ειναι μια ζωη χρεωμενη και μια ζωη θα ειμαστε στη λιτοτητα... οποτε τι να το πολεμαμε? τα ιδια και τα ιδια, κι οσοι μπορουν κονομανε...:)

Δημοσ.
Δεν θα μπω σε τεχνοκρατικές λεπτομέρειες, απλά θα πω την γνώμη μου. Γεννήθηκα στο εξωτερικό. Καναδά συγκεκριμένα, την δεκαετία του 70. Το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Έχουν μια αντίληψη ότι το κράτος τους ανήκει και ότι τους οφείλει πάντα περισσότερα από τον διπλανό τους που δεν έχει το κονέ. Ψέμματα όλοι λένε και οι εδώ και οι έξω πολιτικοί. Απλά στο εξωτερικό υπάρχει μία κοινωνική συνοχή που δεν σηκώνει κάποιον να το παίζει ο "μάγκας ο φοροφυγάς". Πληρώνουν και γι αυτό απαιτούν από το κράτος τους. Και απόδειξη όσων λέω είναι ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες μετανάστες, στο εξωτερικό είναι τύπος και υπογραμμός. Επίσης, τα συνδικάτα στην Ελλάδα λειτουργούν σαν σκαλοπάτι για την πολιτική. Οργανώνονται απεργίες και συμμετέχουν μόνο αυτοί που δεν ψήφισαν την τρέχουσα κυβέρνηση. Γιατί; Για να απαιτήσουν όταν έρθουν οι δικοί τους στην Κυβέρνηση... Δεν μας φταίει κανένας λοιπόν...

Καλά τα είπες λεβεντιά..

Δημοσ.

Είναι αρκετά διαφοροποιημένες χώρες, απ' όλες τις απόψεις. Πέραν του ότι η Σουηδία έχει και κάτι βιομηχανίες να, μέχρι και πολεμικά αεροσκάφη εξάγει.

Δημοσ.
Στα @@ τους τα αναψυκτήρια. Είδες κανέναν Ευρωπαίο να λέει "γιατί δεν μπουζουριάζετε τους διεφθαρμένους πολιτικούς σας"; Χέστηκαν. "Γιατί δεν βάλατε παραπάνω φπα" λένε.

Δυστυχώς έτσι είναι, οι Ευρωπαίοι είναι τεχνοκράτες τους ενδιαφέρουν τα νούμερα όχι η ουσία. Την ουσία την κρατάνε για την χώρα τους,. Αν εσύ έχεις πολιτικό πρόβλημα λύστο μόνος σου εγώ θέλω καλά οικονομικά, Γιαυτό πήραν τα πλαστά νούμερα και τώρα τους ενοχλεί.

Δημοσ.
Δυστυχώς έτσι είναι, οι Ευρωπαίοι είναι τεχνοκράτες τους ενδιαφέρουν τα νούμερα όχι η ουσία.

Ποια είναι η ουσία δηλαδή που έχει η χώρα μας και οι τεχνοκράτες οι Ευρωπαίοι δεν τη βλέπουν?

Δημοσ.

Ναι κι εγώ μέχρι τώρα νόμιζα πως οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν πως δεν υπήρχε ουσία στα νούμερα που δίναμε. Τώρα κατάλαβα πως πάμε καλά από ουσία.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ

Δημοσ.

Συγνώμη, αλλά μερικοί υποστηρίζετε πως είμαστε τόσο φοβεροί που δίναμε πλαστά νούμερα στους καημένους τους ευρωπαίους, οι οποίοι μόλις τώρα κατάλαβαν τι γίνεται; :P

Δημοσ.
Με τον τουρισμό και τα μαρούλια μόνο - πάλι καλά που έχουμε τη ναυτιλία - δεν κάνεις οικονομία. Σου δίνει η Γερμανία μία BMW που ισοδυναμεί με κάτι τόνους μαρούλια και μετά κάτσε να τα βγάλεις πέρα. Νομίζω ότι η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει στη βιομηχανία, στον τομέα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών-τεχνογνωσίας και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση-έρευνα.

Δε γνωρίζω όμως αν θέλουν οι άλλοι Ευρωπαίοι την Ελλάδα να προοδεύσει έτσι, μην ξεχνάμε ότι από τη γέννησή της το 1829 μέχρι και σήμερα η Ελλάδα είναι ένα μικρό κράτος δορυφόρος ισχυροτέρων κρατών.

Όχι διαφωνώ πλήρως με την βιομηχανία, γιατί οι ήδη υπάρχουσες βιομηχανίες λειτουργούν ασύστολα μολύνοντας τα πάντα. Έτσι και βάζαμε ανάπτυξη στη βιομηχανία, θα γινόμασταν κατευθείαν με μόλυνση τύπου Κίνας. Άστο καλύτερα. Έχουμε γή ας την αξιοποιήσουμε σωστά, και όχι με καπνό και βαμβάκι...

Δημοσ.

Όχι μόνο αυτό, οι Σουηδοί μπορεί να μην έχουν Nokia αλλά έχουν την Ericsson.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...