Tavros21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Θα ήθελα την βοήθειά σας για μια σύνθεση υπολογιστή. Η χρήση του θα είναι κυρίως για μετατροπή ταινίων βlu ray σε mkv μιας και φτιάχνω ταινιοθήκη. Παιχνίδια δεν παίζω αλλά θα βλέπω ταινίες σε full hd. Θα προτιμούσα μια σύνθεση σε intel κα όχι AMD. Tο ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 1500 ευρώ περίπου.Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται η οθόνη. Επίσης θα προτιμούσα, στο μέτρο του δυνατού, να είναι αθόρυβο. Με ενδιαφέρει η ποιότητα σε κουτί,τροφοδοτικό όπως και ο σωστός αερισμός του κουτιού. (και ίσως αργότερα,λόγω χρημάτων, η υδρόψυξη) Οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας για κουτί,τροφοδοτικό,επεξεργαστή,μητρική,σκληρούς δίσκους,blu ray player,κάρτα γραφικών,κάρτα tv-tuner κι ότι πιστεύεται ότι θα είναι χρήσιμο(π.χ. ψύκτρα) Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Dropsreef Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 εφοσον ενδιαφερεσαι για video rendering τοτε καλυτερα nvidia απο καρτα γραφικων! επισης σου επελεξα τον i7 με s1366 καθως το συγκεκριμενο socket μαλλον εχει περισσοτερο μελλον απο το αντιστοιχο 1156!οπως επισης απο καποια reviews που εχω διαβασει ειναι ταχυτερος ως επεξεργαστης σε σχεση με εναν quad core amd σε θεματα επεξεργασιας! Τελικη τιμη 1477€
onty Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Εδω φιλε μου εισαι καλα , και με τα 100 Ε παραπανω παιρνεις μια TVtuner που θελεις .. Δεν εβαλα SSD επειδη πιστευω αξιζει να περιμενεις 1 μηνα ~ περιπου για να παρεις εναν μικρο και να τον συνδεσεις με τον HHD σου και να εχεις παραπλησιες επιδοσεις..
Tavros21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 εφοσον ενδιαφερεσαι για video rendering τοτε καλυτερα nvidia απο καρτα γραφικων!επισης σου επελεξα τον i7 με s1366 καθως το συγκεκριμενο socket μαλλον εχει περισσοτερο μελλον απο το αντιστοιχο 1156!οπως επισης απο καποια reviews που εχω διαβασει ειναι ταχυτερος ως επεξεργαστης σε σχεση με εναν quad core amd σε θεματα επεξεργασιας! Τελικη τιμη 1477€ Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Το κουτί της coolemaster δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση αφού όλοι λένε ότι γεμίζει πάρα πολύ σκόνη.Εξάλλου προτιμώ να είναι από αλλουμίνιο και σε Full tower. Η μητρική θα ήθελα να υποστηρίζει usb 3.0. Μνήμες μήπως θα πρέπει να βάλω 12ΜΒ για την δουλειά που τον χρειάζομαι? Το Asus driver δεν είναι blu ray player. Για την κάρτα γραφικών δεν έχω ιδιαίτερη γνώμη και γνώση αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν είναι καλύτερη η ATI? Εδω φιλε μου εισαι καλα ' date=' και με τα 100 Ε παραπανω παιρνεις μια TVtuner που θελεις .. Δεν εβαλα SSD επειδη πιστευω αξιζει να περιμενεις 1 μηνα ~ περιπου για να παρεις εναν μικρο και να τον συνδεσεις με τον HHD σου και να εχεις παραπλησιες επιδοσεις..[/quote'] To τροφοδοτικό της coolemaster είναι καλύτερο και πιο αθόρυβο από enermax και corsair? Για tv-tuner τι προτίνεται? Η μητρικές της gigabyte έχω διαβάσει ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα συμβατότητας με Win7 και SSD.
nickelodeon Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Έπεσε κάτι στην αντίληψή μου ψάχνοντας λίγο για το video decoding με το GPU των καρτών γραφικών, σε αυτό το συγκριτικό παρουσιάζει μία ATI 5770 να κάνει κόσκινο τον i7 και τον Phenom. Απ' ότι κατάλαβα οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία προς το παρόν είναι ελάχιστες, για παράδειγμα το Handbrake ΔΕΝ το υποστηρίζει και αν δεν κάνω λάθος ΟΥΤΕ το RipBot όμως δεν θα ήταν φρονιμότερο να προτείνουμε στον φίλο και μία κάρτα γραφικών με κάποια ανάλογη εφαρμογή, εξάλλου μια καινούρια έκδοση του Handbrake σε δύο μήνες μπορεί να υποστηρίζει τέτοια τεχνολογία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια. Για κουτί Full Tower ρίξε μια ματιά εδώ (Thermaltake Spedo) στο σπίτι των ανέμων, το συγκεκριμένο κουτί δεν είναι τελείως αθόρυβο αλλά για να έχεις καλή ροή αέρα στο εσωτερικό πρέπει να κάνεις και κάποιους μικρούς συμβιβασμούς, [ame=http://www.youtube.com/watch?v=y_56YlEccjM]και ένα βίντεο με το εν λόγο κουτί[/ame].
Tavros21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Έπεσε κάτι στην αντίληψή μου ψάχνοντας λίγο για το video decoding με το GPU των καρτών γραφικών, σε αυτό το συγκριτικό παρουσιάζει μία ATI 5770 να κάνει κόσκινο τον i7 και τον Phenom. Απ' ότι κατάλαβα οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία προς το παρόν είναι ελάχιστες, για παράδειγμα το Handbrake ΔΕΝ το υποστηρίζει και αν δεν κάνω λάθος ΟΥΤΕ το RipBot όμως δεν θα ήταν φρονιμότερο να προτείνουμε στον φίλο και μία κάρτα γραφικών με κάποια ανάλογη εφαρμογή, εξάλλου μια καινούρια έκδοση του Handbrake σε δύο μήνες μπορεί να υποστηρίζει τέτοια τεχνολογία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια. Για κουτί Full Tower ρίξε μια ματιά εδώ (Thermaltake Spedo) στο σπίτι των ανέμων, το συγκεκριμένο κουτί δεν είναι τελείως αθόρυβο αλλά για να έχεις καλή ροή αέρα στο εσωτερικό πρέπει να κάνεις και κάποιους μικρούς συμβιβασμούς, και ένα βίντεο με το εν λόγο κουτί. Οπότε με 5770 λες ότι είμαι οκ? Πάντως πρέπει να έχει HDMI για σύνδεση με τηλεόραση. Το κουτί που προτίνεις φαίνεται κορυφαίο από άποψη αερισμού..ίσως και λίγο υπερβολικό με 6 ανεμιστήρες..
fastmanakos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 μόνο εμένα μου φαίνεται απελπιστικά μικρός ο χώρος που μένει για την mobo;;
Teisos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 μόνο εμένα μου φαίνεται απελπιστικά μικρός ο χώρος που μένει για την mobo;; To ATC3 που λεει στο 03:12 ειναι ο χωρος για τις καρτες. Αρα η μητρικη κατεβαινει μεχρι και εκει. Απλα σκεψου ενα κουτι γυρω απο τις vga. Προφανως ειναι αφαιρουμενο Δες εδω: Εμενα παντως δε με αρεσει... λιαν-λι και παλι λιαν-λι
Tavros21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 To ATC3 που λεει στο 03:12 ειναι ο χωρος για τις καρτες. Αρα η μητρικη κατεβαινει μεχρι και εκει. Απλα σκεψου ενα κουτι γυρω απο τις vga.Προφανως ειναι αφαιρουμενο Δες εδω: Εμενα παντως δε με αρεσει... λιαν-λι και παλι λιαν-λι Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ θεωρώ τα κουτιά της Lian li πιο αξιόποστα όπως αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-A70F-Aluminum-Black-Case.htm Για τα άλλα μέρη τι λέτε?
Tavros21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Καμμιά πρόταση για εμένα βρε παιδιά???
Dropsreef Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 λοιπον για εμενα 2 κουτακια 1:CoolerMaster 690 II Advanced Black Case 2:Lian Li PC-P50 Aluminum Black Case με το πρωτο κοστιζει 1489€ ενω με το δευτερο 1529€ Οσο για το Ι7 σε θεματα επεξεργασιας ειναι αρκετα ισχυρος απλα πηγα σε socket 1366 καθως μαλλον εχει περισσοτερο μελλον απο το αντιστοιχο 1156! Επισης να σου πω οτι με λιγο πειραγμα η 5850 φτανει ανετα τις επιδοσεις της 5870 οποτε δεν υπαρχι λογος για εμενα να την πληρωσεις 100€ επιπλεον! Για τv tuner 1)Hauppauge Internal WinTV HVR-3000 Digital and Analogue PCI TV 2)LIFEVIEW LV83ATS NOT ONLY TV PCI-E TRIO
Tavros21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 λοιπον για εμενα 2 κουτακια1:CoolerMaster 690 II Advanced Black Case 2:Lian Li PC-P50 Aluminum Black Case με το πρωτο κοστιζει 1489€ ενω με το δευτερο 1529€ Οσο για το Ι7 σε θεματα επεξεργασιας ειναι αρκετα ισχυρος απλα πηγα σε socket 1366 καθως μαλλον εχει περισσοτερο μελλον απο το αντιστοιχο 1156! Επισης να σου πω οτι με λιγο πειραγμα η 5850 φτανει ανετα τις επιδοσεις της 5870 οποτε δεν υπαρχι λογος για εμενα να την πληρωσεις 100€ επιπλεον! Για τv tuner 1)Hauppauge Internal WinTV HVR-3000 Digital and Analogue PCI TV 2)LIFEVIEW LV83ATS NOT ONLY TV PCI-E TRIO Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση...Το Lian li φαίνεται πολύ καλό με αρκετά φίλτρα!!! Το τροφοδοτικό θα είναι επαρκές???
Dropsreef Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 ναι μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο!φτανει και περισσευει!το πολυ 380watt καταναλωνει Για να ειμαι ομως ειλικρινης επειδη στην intel ποτε κανενας δεν ξερει τι σοκετ θα βγαλει και ποσο ακριβοι θα ειναι οι εξαπυρηνοι(κατι διαβασα για εξαπυρηνους σε σοκετ 1366 με κοστος περιπου τα 400-500€) εγω προσωπικα θα επαιρνα μια μητρικη με Usb 3.0 και sata 3 και θα πηγαινα για τον amd 955 και οταν με το καλο βγουν οι εξαπυρηνοι σε λιγο καιρο και ειχα αναγκη απο επεξεργαστικη ισχυ θα τον τσιμπουσα!απλα,ομορφα,οικονομικα
Tavros21 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 ναι μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο!φτανει και περισσευει!το πολυ 380watt καταναλωνειΓια να ειμαι ομως ειλικρινης επειδη στην intel ποτε κανενας δεν ξερει τι σοκετ θα βγαλει και ποσο ακριβοι θα ειναι οι εξαπυρηνοι(κατι διαβασα για εξαπυρηνους σε σοκετ 1366 με κοστος περιπου τα 400-500€) εγω προσωπικα θα επαιρνα μια μητρικη με Usb 3.0 και sata 3 και θα πηγαινα για τον amd 955 και οταν με το καλο βγουν οι εξαπυρηνοι σε λιγο καιρο και ειχα αναγκη απο επεξεργαστικη ισχυ θα τον τσιμπουσα!απλα,ομορφα,οικονομικα Προτιμώ intel..Θεωρώ ότι είναι καλύτεροι από AMD
dkmaster Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό το Intel vs AMD είναι περίεργη φάση. Και AMD μια χαρά είναι. Πάντως το Lian Li πάρ' το δαγκωτό. Εγώ είμαι καταευχαριστημένος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.