Προς το περιεχόμενο

Όλα χάθηκαν; Εξωτερικός σκληρός δίσκος-διαμόρφωση.

dadinoula82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμαζω αυτο που ειπε ο mantas, ειναι στο 5%. Αν δεν γινει κατι θα κανω και αυτο με το linux... Βεβαια η αληθεια ειναι οτι ελπιζω να μη χρειαστει! Format δεν κανω με τιποτα...εχω μεσα φωτογραφιες απο το 2000...και ας μην σχολιασω και τραγουδια ή εργασιες! Μολις ολοκληρωθει θα σας πω τι εγινε. Ευχαριστω πολυ

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μπορείς να δοκιμάσεις με Linux που είπε κι ο xpapias.

Είτε το Knoppix που προτείνει, είτε linux mint που προτείνω εγώ, είτε οποιοδήποτε άλλο live cd linux. Το γράφεις ως εικονικό δίσκο ISO σε χαμηλή ταχύτητα, ρυθμίζεις τον υπολογιστή να ξεκινάει από το cd, bootάρεις από κει και όταν δεις την επιφάνεια εργασίας του linux συνδέεις το δίσκο.

Στη χειρότερη μπορείς να βγάλεις το δίσκο από τη θήκη του και να τον συνδέσεις εσωτερικά.

καλή επιτυχία.

Δημοσ.

θυμάσαι μήπως υπέστη κάποια πτώση ή έκλεισε απο διακοπή ρεύματος ή δεν έκανες ασφαλή αφαίρεση.

αν δεν γινει τίποτα και είναι τόσο σημαντικά τα δεδομένα σου στην έσχατη περίπτωση μπορεί να τον στείλεις σε εταιρίες που κάνουν ειδικό recovery και ανακτούν δεδομένα και από καταστραμένους....

δοκίμασε να κάνεις recovery και με το acronis Acronis Disk Director Suite ,επίσης γίνετε να κάνεις το φορματ και να προσπαθήσεις να τα ανακτήσεις μετά (μπορεί να υπάρξουν απόλιες

Δημοσ.

καλησπερα, για να κλεισει και αυτο το Post με κατι ευχαριστω, τα καταφερα με το Linux mint. Βεβαια ο δισκος εχει σχεδον καταστραφει για αυτο και πολλα αρχεια δεν ηταν και σε τοσο καλη κατασταση, ομως τα βασικοτερα ευτυχως ηταν ενταξει!Ευχαριστω για τις υποδειξεις σας, ηταν χρησιμες και με λιγο παραπανω ψαξιμο τα καταφερα!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

~ Το τραγούδι της Δαδινούλας ~ (όπως ίσως θα μας το τραγούδαγε, αν έμπαινε).

. Φαγκότο, σε ρε μείζονα.

...διακοσες τριανταοχτώ, και μία, στραβάδια, που απολύθηκααΑΑ!

Οχτώ λέμε μηνάκια απουσία, στραβάδια, απ' το ΙνσόμνιααΑΑΑΑ!

...Μια ζωή κάνε λογκίνι, που 'σαι χάθηκες ρε φίλος - εγώ πια δε λογκάρω άλλο, 'φχαριστώ δεν είμαι φίλος.

ΠΑΑΑΡΣΙΦΑΛ!!!-ΦΑΑΑΝΗΣΠΑΛ!!!-ΔΗΕΛΦ ΣΑΣ ΠΑΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑΑΑΑΑ! Όλο το ιντερνέτι προσκυνάει, άβαταρ και προφίλια...

...Είμαστε οι ξεχασμένοι, registered users του Δύο Χιλιάδες Δέεεκαααα,

δίχως pm και δίχως τσάι - χωρίς Wi-Fi.

Τα μπούτια σουυυυ Μαρία - edit και quote, αγγαρεία.

...διακόσες τριανταοχτώ, και μία, στραβάδια, που απολύθηκα.

sshot116.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Να πω και εγώ το πόνο μου και ας βρεθεί ένας χριστιανός να βοηθήσει... :(

έχω κάνει σχεδόν τα πάντα 2-3 μέρες τώρα για να επαναφέρω εν ζωή έναν Seagate 9sd2a4500.... είμαι στη φάση που μονο τα windows τον αναγνωρίζουν.(λέω μόνο τα windows γιατί έκανα και τι πατέντα με το linux mint μήπως και τον διαβάσει αλλά μάταια... δεν τον αναγνωρίζει καθόλου δε φαίνεται πουθενά )

Έφτασα στη τελευταία λύση λοιπόν του Format και τις ανακτησεις ,όσον και αν είναι δυνατόν, αρχείων αλλά βλέπω πως δεν γίνετε ούτε διαμορφωση....ούτε κανονικά από το δίσκο πάνω με δεξί κλικ ούτε μέσο τις διαχείρισης δίσκων ούτε μέσο του Get Data Back

Κάποια βοήθεια για το πως θα γίνει Format καταρχήν και κατά δεύτερο αν καταφέρω και σώσω τίποτα από μέσα η να ψάχνω σιγά σιγά για κάδο...

Δημοσ.

Να πω και εγώ το πόνο μου και ας βρεθεί ένας χριστιανός να βοηθήσει... :(

έχω κάνει σχεδόν τα πάντα 2-3 μέρες τώρα για να επαναφέρω εν ζωή έναν Seagate 9sd2a4500.... είμαι στη φάση που μονο τα windows τον αναγνωρίζουν.(λέω μόνο τα windows γιατί έκανα και τι πατέντα με το linux mint μήπως και τον διαβάσει αλλά μάταια... δεν τον αναγνωρίζει καθόλου δε φαίνεται πουθενά )

Έφτασα στη τελευταία λύση λοιπόν του Format και τις ανακτησεις ,όσον και αν είναι δυνατόν, αρχείων αλλά βλέπω πως δεν γίνετε ούτε διαμορφωση....ούτε κανονικά από το δίσκο πάνω με δεξί κλικ ούτε μέσο τις διαχείρισης δίσκων ούτε μέσο του Get Data Back

Κάποια βοήθεια για το πως θα γίνει Format καταρχήν και κατά δεύτερο αν καταφέρω και σώσω τίποτα από μέσα η να ψάχνω σιγά σιγά για κάδο...

Μην δοκιμάσεις να κάνεις format γιατί μετά θα είναι δύσκολο να επαναφέρεις οτιδήποτε!

Πιθανότατα χρειάζεται ένα low level format(χρησιμοποίησε κάποιο Boot disk από τον κατασκευαστή του δίσκου) για να στρώσει η επισκευή πλακέτας στη χειρότερη περίπτωση! Τώρα αν χρειάζεσαι τα δεδομένα στειλτων για επαναφορά δεδομένων. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες στο χώρο οι ποιο οικονομικες ειναι οι alphadatarecovery.gr (Αθήνα) , comnet.gr, www.arion.gr(Πειραιάς), systemsolution.com.gr(Θεσσαλονίκη) Στην τελευταία εργάζομαι ο ίδιος οπότε γνωρίζω την οικονομική πολιτική τις σε τέτοιες περιπτώσεις! Διαφορετικά formaρετων και βλέπεις πως πάει..

Δημοσ.

alphadatarecovery.gr (Αθήνα) , comnet.gr, www.arion.gr(Πειραιάς), systemsolution.com.gr(Θεσσαλονίκη) Για τι τελευταία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια

τοσο καλα λογια που αποφασισες να την εχεις και στην υπογραφη σου :lol:

δεν ειναι μομφη για την δουλεια που κανει η συγκεκριμενη εταιρεια σε καμμια περιπτωση.

post-121152-0-23267000-1310168205_thumb.png

Δημοσ.

τοσο καλα λογια που αποφασισες να την εχεις και στην υπογραφη σου :lol:

δεν ειναι μομφη για την δουλεια που κανει η συγκεκριμενη εταιρεια σε καμμια περιπτωση.

Άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει! Μακάρι οι υπάλληλοι μου να ήταν τόσο αφοσιωμένη! Anyway

Για να καταλάβω αν δεν κατάλαβα καλά μπορούμε να επιδιορθώσουμε η να επαναφέρουμε η η η η η η και εγώ δεν ξέρω τι από δίσκους που απεβίωσαν εδώ και χρόνια;;; Έχω ένα δίσκο με απίστευτης συναισθηματικής αξία φωτογραφίες και δεν το πέταξα γιατί έλπιζα πως μία μέρα ίσως δουλέψει!

Δημοσ.

Σε περίπτωση που ο δίσκος απλά σταμάτησε να δουλεύει μια μέρα είναι σχετικά καλά τα πράγματα γιατί συνήθως με μια απλή αντικατάσταση της πλακέτας η κάποιου άλλου εξαρτήματος ο δίσκος ζωντανεύει και πάλι! Θα διάβασες και παραπάνω πως χρειάζονται ειδικευμένα χέρια για να αναλάβουν αυτές τις δουλειές! Ρίξε μια ματιά στο internet και θα βρεις πολλές ειδικευμένες επιχειρήσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...