dadinoula82 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, έχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο της maxtor και ξαφνικα εκει που δουλευε κανονικα μου λεει οτι θελει διαμορφωση. Εχω τα παντα εκει μεσα και δεν τα εχω αποθηκευμενα πουθενα αλλου!! Νιωθω τελειως απελπισμενη, αν τα χασω ολα αυτα ....χαθηκα! Τι να κανω? Παρακληση να μην μου τα πειτε πολυ "επιστημονικα"... Ευχαριστω πολυ. Επειγων Εχω windows vista
dadinoula82 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, σε ενα αλλο που μαλιστα εχει windows xp και παλι το ιδιο...οταν παταω εξερευνηση (γιατι η αυτοματη εκτελεση δεν δουλευει τωρα πια...) μου ζηταει παλι διαμορφωση
stergi17 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Επειδη το ειχα παθει και εγω αυτο με maxtor εξωτερικο, τελικα του εκανα format και μετα με ειδικο προγραμμα που ανακτας τα αρχεια σου (recovery) καταφερα και εσωσα τα πιο σημαντικα...
mantas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δοκίμασε να τον σκανάρεις με ένα πρόγραμμά π.χ. malwarebytes μήπως έχει "πάρει" τίποτα άσχημο μέσα.
dadinoula82 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Αν παω να κανω format μου λεει οτι θα τα σβησει ολα και οτι εχω εκει μεσα ειναι σημαντικο(φωτογραφιες, εργασιες κα..) ---------- Προσθήκη στις 21:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:17 ---------- Δεν μπορω να τον σκαναρω με καποιο antivirus γιατι δεν μου τον αναγνωριζει. Δηλαδη παλια μου ελεγε maxtor τοσα απο τα τοσα gb χρησιμοποιουνται. Τωρα απλα μου γραφει μοναδα g.
xhack3rjn Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δηλαδή τον βλέπεις κανονικά αλλά δεν μπορείς να μπεις? Κανε του ένα error-checking, κάνοντας δεξί κλικ στο σκληρό επιλέγοντας properties και μετά από την καρτέλα tools.
mantas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 κατέβασε το partition wizard και απο'κει δοκίμασε να κάνεις recovery partition με τον wizard. http://download.cnet.com/3001-2094_4-10962200.html?spi=44c52bbf87a60f186cd86aa27ae58ccf&part=dl-6285158
dadinoula82 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 xhack3rjn: Το κανονικα ειναι σχετικο... δηλαδη οταν τον συνδεω φαινεται στον υπολογιστη μου οτι εχει συνδεθει, αλλα οχι οπως παλια. Δηλαδη στις ιδιοτητες μου λεει ελευθερος χωρος 0 , χωρος που χρησιμοποιειται 0. Προσπαθησα να κανω αυτο που μου ειπες, αλλα μου λεει οτι δεν ηταν δυνατη η εξεταση του δισκου, επειδη τα windows δεν εχουν προσβαση στο δισκο. ---------- Προσθήκη στις 21:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:37 ---------- mantas: Υπαρχει περιπτωση να μην εχουν σβηστει τα αρχεια μου και με αυτο το προγραμμα να σβηστουν?
mantas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Partiton Magic και θα δουλέψει ο σκληρός.Δεν θα χάσεις αρχεία με το Partiton Magic. ---------- Προσθήκη στις 21:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:38 ---------- Θα ανοίξεις το πρόγραμμά και θα επιλέξεις wizard- partition recovery wizard-επόμενο και θα επιλέξεις τον σκληρό που δεν μπορείς να δεις, επιλογή full scan disk, περίμενέ να τελειώσει, κλείσε το πρόγραμμά , πήγαινέ στην διαχείρισή δίσκων των windows βάλε ένα γραμμα στο νέο διαμέρισμά που ανάκτησε το πρόγραμμά και είσαι έτοιμη να μπεις στα αρχεία σου.
dadinoula82 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 ok σε ευχαριστω θα το κανω κα θα σου πω, ελπιζω ολα να πανε καλα. και κατι τελευταιο, τα αρχεια μου ειναι 100gb πρεπει να εχω ελευθερο δισκο ή η ανακτηση γινεται στον παλιο;
giokspy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 δες αυτο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=275577. ειχα παθει ΚΑΙ γω το ιδιο αλλα δεν επανηλθε το partition και αναγκαστηκα να κανω format και ανακτηση(μετα απο τον πανικο αρχειων) οτι μπορεσα να βρω
mantas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Στον παλιό θα γίνει,απ'οτι καταλαβαίνω πρέπει να είναι πρόβλημά MBR, καλή τύχη.
xpapias Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και με ένα live cd linux. Κατεβάζεις από εδώ πχ ( ftp://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knoppix/KNOPPIX_V6.2.1CD-2010-01-31-EN.iso ) το αρχείο το γράφεις σε ένα δισκάκι CD και κάνεις εκκίνηση με αυτό στον υπολογιστή σου. Ενδεχομένως να σου αναγνωρίσει το δίσκο και να αποθηκεύσεις τα δεδομένα του. To format που προτάθηκε προηγουμένως (?!) θα το έβλεπα σαν ύστατη λύση.
mantas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Το φορματ είναι η τελευταία λύση,αν και με τα λινουξ η το πρόγραμμά που προανέφερα θα διορθωθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.