πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας! Ο υπολογιστής μου μετά από λειτουργιά περίπου μισής ώρας ανά 10" κολλάει για 2-3" και αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια... κολλάει το ποντίκι, το num lock, ήχοι μουσικής - youtube - αλλά και των windows. οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές εκτός του τσιπ της μητρικής όπου δεν έχω αισθητήρα εκεί αλλά η ψήκτρα του είναι πάρα πολύ ζεστή. η μητρική είναι asus και έχω ένα διπλοπυρινο επεξεργαστή με παθητική ψήκτρα. στην καρτέλα "επιδόσεις" (ctrl-alt-del) βλέπω ότι μόνο ο ένας πυρήνας κολλάει. σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι από θερμοκρασία γιατί έχω παθητική ψήκτρα για cpu, mb και γραφικών και δυο ανεμιστήρες στο κουτί (μπρος-πίσω). πολύ πιθανό βέβαια είναι και βλάβη μητρικής. Εσείς τι λέτε; Ευχαριστώ και συγνώμη άμα το έβαλα σε λάθος topic.
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Για ιούς-trojan έκανες έλεγχο; (superantispyware δοκίαμσε). Ποια διεργασία κολλάει τον επεξεργαστή; (Alt+ctrl+del και στις διεργασίες δες ποια τρώει την cpu). Τι θερμοκρασίες έχεις; Μπορείς να πεις βαθμούς; Και το σύστημα αμα γίνεται + ψήκτρα και αμα έχεις πειράξει τίποτα Hz - Volt.
stelrp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μου παρουσιάστηκε ανάλογο πρόγραμμα, και τελικά ήταν ο δίσκος που α΄ν και ακινούργιος είχε ρετάρει. Κάνε ενα image file me to acronis h to Norton Ghost και δοκίμασε άλλο δίσκο. Εμένα να φανταστείς μου κολλούσε το winamp ενώ επαιζε μουσική άκουγα διακοπές, και ενώ εγραφα στο WORD ότι πληκτρολογούσα μερικές φορες εμφαιζόταν ε καθυσέρηση.
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 δεν εχω πειραξει κατι απο ρυθμησεις. ολα ειναι default. οι πυρηνες στα 56-57, cpu 58-59, σκληρος 52. ιο δεν εχω (συμφωνα με το avast). τα υπολοιπα θα στα δωσω σε λιγη ωρα που θα παω στο σπιτι... και επισης εκανα προσφατα format.
Impious Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 κοιτα να δεις μηπως ο σκληρος σου εχει bad sectors
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 το σύστημα μου είναι intel core2duo 2.4g 1066fsb e6600, μητρικη asus p5b, 2gb, wd 320gb και καρτα γραφικων gb gf 7600gt. ---------- Προσθήκη στις 18:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:37 ---------- κοιτα να δεις μηπως ο σκληρος σου εχει bad sectors πως το βλεπω αυτο? ---------- Προσθήκη στις 18:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:38 ---------- τωρα εβαλα να τρεξει το prime 95 για να το ζορισω....
nikos903 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 το σύστημα μου είναι intel core2duo 2.4g 1066fsb e6600, μητρικη asus p5b, 2gb, wd 320gb και καρτα γραφικων gb gf 7600gt. Ωραίο pc, άμα δεν κόλλαγε θα ήταν καλύτερο ;ρΔοκίμασες να ανοίξεις το κουτί για να παίρνει πιο πολύ αέρα το σύστημα; Για αν δεις άμα σε μικρότερες θερμοκρασίες τα φτύνει πάλι δηλαδή. πως το βλεπω αυτο? Έναρξη--> Εκτέλεση--> CMD Εκεί τρέχεις Chkdsk για τον δίσκο που έχεις(πχ chkdsk c:). Αλλά αμα ήταν απο τον δίσκο θα σου το έκανε συνέχεια και όχι μετά απο μισή ώρα Δεν χάνεις τίποτα βέβαια να δοκιμάσεις, ποτέ δεν ξέρεις... τωρα εβαλα να τρεξει το prime 95 για να το ζορισω.... Όταν τον στρέσαρες έκλεισε; Ή όλα καλά; Δες και τις θερμοκρασίες που σου δίνει κανένα Everest εκτός του προγράμματος που χρησιμοποιείς (Speedfan?).
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 ειτε τον στρεσαρω ειτε οχι, ειτε ανοιξω το κουτι ειτε οχι το ιδιο και το αυτο! θα με τρελανει!!!! αυτος θα αρχισει να κολλαει μετα που θα ζεσταθει η ψυκτρα της μητρικης. να της βαλω κανενα μικρο φανακι? speedfan χρησιμοποιω... αλλα θα δοκιμασω και το everest αλλα και για κακα σεκτορς ---------- Προσθήκη στις 00:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:25 ---------- αρκετα περιεργο ειναι και το οτι οταν κολλαει α) μου "βγαζει" λαθη (μικρους παλμους) μονο στον ενα πυρηνα β) οπως και στο speedfan μετραει τις διεργασιες μονο απο τον ενα πυρηνα.
nikos903 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Με ανοικτό το κουτί πάλι γίνεται φούρνος το ψηκτράκι; Ποια μητρική ακριβώς έχεις; Edit: Στραβωμάρα... Βάλε ενα fan να το χτυπάει κατακέφαλα όπως είπες. Δεν είπες, ποια διεργασία τρώει την cpu όταν είναι 100% ο ένας πυρήνας? Ποια ψήκτρα έχεις; Στο stress με το prime πώς πήγε το σύστημα απο θερμοκρασίες?
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Με ανοικτό το κουτί πάλι γίνεται φούρνος το ψηκτράκι; Ποια μητρική ακριβώς έχεις; Edit: Στραβωμάρα...Βάλε ενα fan να το χτυπάει κατακέφαλα όπως είπες. Δεν είπες, ποια διεργασία τρώει την cpu όταν είναι 100% ο ένας πυρήνας? Ποια ψήκτρα έχεις; Στο stress με το prime πώς πήγε το σύστημα απο θερμοκρασίες? ναι παλι φουρνος η ψηκτρα... 100% απο διεργασια μονο με το prime εχω δει να εχει. χωρις να κανω τπτ αυτος θα κολλησει. η ψηκτρα της μητρικης ειναι μανησια. οι θερμοκρασιες που ανεφερα πιο πανω ειναι οταν το stressara... (σορρυ που ξεχασα να το πω)
nikos903 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Έτρεξες chkdsk? Δοκίμασε και αυτό. Ένα memtest δεν θα τον χαλούσε, αλλά ξέρεις να κάνεις boot απο cd? Παθητική έχει η μητρική, ο επεξεργαστής έχει ανεμιστήρα αμα κατάλαβα σωστά; Μπορείς να βγάλεις την ψήκτρα του επεξεργαστή και να την καθαρίσεις; (:shifty:αμα δεν έχεις θερμοαγώγημη άσε την εκεί που είναι την ψήκτρα, μην την πειράξεις )
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Έτρεξες chkdsk?Δοκίμασε και αυτό. Ένα memtest δεν θα τον χαλούσε, αλλά ξέρεις να κάνεις boot απο cd? Παθητική έχει η μητρική, ο επεξεργαστής έχει ανεμιστήρα αμα κατάλαβα σωστά; Μπορείς να βγάλεις την ψήκτρα του επεξεργαστή και να την καθαρίσεις; (:shifty:αμα δεν έχεις θερμοαγώγημη άσε την εκεί που είναι την ψήκτρα, μην την πειράξεις ) boot απο cd των windows? ναι. και η μητρικη, και ο επεξεργαστης, και η γραφικων εχουν παθητικη. οι μονοι ανεμιστηρες που υπαρχουν ειναι ενας μπρος και ενας πισω.
nikos903 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα Η εξέταση του δίσκου τι έβγαλε; Όλα οκ; Αφού ξέρεις να μπουτάρεις απο cd κατέβασε απο εδώ ένα iso, κάψε ο σε ένα cd και άσε το να τρέξει λίγη ώρα. Πάντως εμένα υπερθέρμανση μου μυρίζει λόγο του οτι αρχίζει μετά από ώρα :/ Τι έκανες με την ψήκτρα του επεξεργαστή; Την έβγαλες και την ξαναπέρασες; Για να είμαστε σίγουρου ότι πατάει σωστά δηλαδή. Υ.Γ Την μαμήσια δεν είπες οτι έχει ο επεξεργαστής; Αυτή δεν είναι παθητική, έχει ανεμιστήρα.... Άμα την έχεις αλλάξει με παθητική βάλε και έναν ανεμιστήρα να την χτυπάει και αυτήν εκτός του northbridge που θα βάλεις άλλο ένα (εκεί ψήνει τα αυγά απο οτι κατάλαβα).
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα Η εξέταση του δίσκου τι έβγαλε; Όλα οκ; Αφού ξέρεις να μπουτάρεις απο cd κατέβασε απο εδώ ένα iso, κάψε ο σε ένα cd και άσε το να τρέξει λίγη ώρα. Πάντως εμένα υπερθέρμανση μου μυρίζει λόγο του οτι αρχίζει μετά από ώρα :/ Τι έκανες με την ψήκτρα του επεξεργαστή; Την έβγαλες και την ξαναπέρασες; Για να είμαστε σίγουρου ότι πατάει σωστά δηλαδή. Υ.Γ Την μαμήσια δεν είπες οτι έχει ο επεξεργαστής; Αυτή δεν είναι παθητική, έχει ανεμιστήρα.... Άμα την έχεις αλλάξει με παθητική βάλε και έναν ανεμιστήρα να την χτυπάει και αυτήν εκτός του northbridge που θα βάλεις άλλο ένα (εκεί ψήνει τα αυγά απο οτι κατάλαβα). καλημερα! τωρα κανω εξεταση δισκου... μανησια εχει μονο η μητρικη (παθητικη). στον επεξεργαστη την αλλαξα απο ανεμηστηρα με παθητικη. και εγω νομιζω οτι ειναι λογω θερμοκρασιας γιατι οταν ηταν ο ανεμηστηρας του επεξεργαστη θα εκανε και ρευμα αερος στην ψηκτρα της μητρικης. θα αγορασω μικρο φανακι σε λιγο που θα ξεκινησω για δουλεια και θα το βαλω το βραδακι που θα γυρισω.... και εχει ο Θεος!
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 σου εκανα printscreen τα αποτελεσματα απο το προγραμμα της wd που μου εστειλες. βγαζεις καποια ακρη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.