giokspy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 απ΄οτι βλεπω εχουν ιδιες τιμες στο 4Κ, που σημαινει πρακτικα παραπλησιες επιδοσεις στο λειτουργικο??? ---------- Προσθήκη στις 01:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:09 ---------- και κατι αλλο. θελω να βαλω και στο laptop ssd αλλα τωρα που ειδα το σκληρο του laptop ειναι καπως περιεργος. αρα γινεται???
EddieObscurant Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ο δίσκος στο λαπτοπ σου απο ότι φαίνεται είναι ide οπότε μόνο με ανταπτορα ide-sata, αν γίνει κάτι, αλλά το βλέπω δύσκολο να χωράει.
RadioactiveToy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ο δίσκος στο λαπτοπ σου απο ότι φαίνεται είναι ide οπότε μόνο με ανταπτορα ide-sata, αν γίνει κάτι, αλλά το βλέπω δύσκολο να χωράει. και να χωράει δεν αξίζει με τίποτα η συνδεση IDE. υπαρχουν SSD IDE αλλα πανε 100αρικο...
giokspy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 οποτε το αφηνω για κατεβαστηρι το laptop
MasterX Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 ξερει κανεις αν χρειαζονται τα αρχεια απο τον παρακατω φακελο? ειναι μαλλον απο το office 2007 και τα διεγραψα για εξοικονομιση χωρου στον 40αρη ssd. και το word απ οτι ειδα δουλευει κανονικα Νομίζω αυτοςι ειναι ο φακελος με τα αρχεια εγκαταστασης του office.. Σε ρωτησε κατασ την εγκατασταση αν ηθελες να παραμεινει στο δισκο για να κανεις πιο ευκολα αλλαγες της εγκαταστασης.. π.χ. τα στοιχεια που εχεις θεσει να εγκαθιστουνται κατα την "πρωτη ζητηση" νομιζω απο εκει θα τα παρει. Σιγουρα μπορεις να τον ξεφορτωθεις. Δεν ξέρω αν ειναι σωστο με απλη διαγραφη του φακελου ή ειναι πιο καλά να το κανεις μεσα απο την εγκατασταση.. [/color]και κατι αλλο. θελω να βαλω και στο laptop ssd αλλα τωρα που ειδα το σκληρο του laptop ειναι καπως περιεργος. αρα γινεται??? νομιζω οτι ο δισκος σου οπως φαινεται στη φωτο εχει ηδη πανω ενα μετατροπεα.. Δοκιμασε να τραβηξεις το κομματακι με τα πινς και θα βγει.. μετα θα φαινεται το κλασσικο ide βυσμα..
giokspy Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Kαι γω νομιζα οτι ειναι ανταπτορας αλλα δυστυχως δεν ειναι. και δε χωραει 2,5΄με ανταπτορα.τα αρχεια τα μετεφερα σε αλλο σκληρο και αν χρειαστουν , που δε νομιζω θα τα ξαναμεταφερω
MasterX Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 εγω παντως επεσα πανω σε ενα τετοιο και ειχε ενα ανταπτορα με τα πινς πανω που τελικα διαπιστωσα οτι εβγαινε...
yiannis_1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Για τον kingston 64 ssd v+ ξέρουμε αν παίζει τπτ σε trim. Απο windows fsutil μου δίνει τιμή 0 αλλά το crystalinfo εχει το trim grayd out. Όταν τον είχα πάρει δεν έλεγε για Trim αλλά για κάτι σε selfhealing??? Τώρα βλέπω τον απλό v να υποστηρίζει trim και για τον v+ να μη λέει τπτ... Ο σκληρός δεν δείχνει σημάδια κούρασης παρόλα αυτά. Και εχει φάει πρόσφατα reinstall windows7 (επειδή μου βγήκαν evaluation copy τα 1α) ενω εχει γεμίσει κατά περιόδους και 100% 7/3/2010 στην παρούσα μετά απο 5-6 μήνες λετουργίας Με τα παλιά 7. 19/11/2009 Δεν βλέπω να εχει πέσει σοβαρά αλλά δε μπορώ να καταλάβω αν παίζει κάτι που τον συντηρεί ή πρέπει να κάνω κάτι εγω. Ουτε το align δεν ξέρω πως γίνεται και αν γίνεται αυτόματα στα 7. Τέσπα ενω δεν τον είχα σε μεγάλη υπόληψη αρχικά μου έκλεψε την καρδιά τελικά. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά η γενική αίσθηση όταν το σύστημα είναι 24/7 open και δεν σκαλώνει δεν γραντζουναέι,δεν αργεί και δεν ακούγεται ποτέ!!! Πάντα ήσυχο αποκρίσιμο και σταθερό. Πολύ mac αίσθηση σε συνδυασμό με τα 7!!! Και διαφωνώ με όσους λένε πως δε γίνεται το pc άλλο pc με την εγκατάσταση ενος καλού ssd. Αν είχε πέσει η τιμή θα τον είχα βάλει και στα άλλα pcάκια αλλά αντί να πέσει στα 100-110 πήγε απο τα 149 στα 160-170... Τι θα γίνει θα πέσουν ποτέ σε normal επίπεδα???
giokspy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 δε νομιζω οτι ο απλος V υποστηριζει trim. Δοκιμασε και με AS SSD Benchmark http://alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?cat_id=4 να δεις επιδοσεις
oneofthem Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Για να δουλεύει αυτόματα των trim, o δίσκος πρέπει να είναι σε ahci. To γράφει στο readme της intel όταν κατεβάζεις το firmware... Δεν ξέρω για τους intel, πάντως σε εμένα σε IDE δουλεύει auto trim & garbage cleaner μετά το 1.5 FW.αυτό που γράφει ο eddieobscurant είναι για τους intel δίσκους για να μην μπερδευτεί κανείςστους ocz ίσα ίσα που δεν προτείνεται η επιλογή ahci γενικότερα και δεν αναφέρεται κάτι για trim (ούτε αυτόματο) και ahci συγκεκριμένα (τουλάχιστον από όσο διάβασα) - για να καταλάβω κάτι γιατί έχω χαθεί λίγο μεταξύ όρων απ'τη μια και τίτλων ρυθμίσεων με το ide mode που γράφει στον οδηγό εννοούμε το compatibility / legacy mode του sata controller έτσι? δλδ να εμφανίζεται ως ide και δεν εννοεί το native / native ide mode που εμφανίζεται κανονικά ως sata ψιλομπερδεύτηκα γιατί στο ένα είναι η λειτουργία sata αλλά ο τίτλος της ρύθμισης έχει τη λέξη ide ενώ στο άλλο το αντίθετο, μιλάμε για την ουσία και όχι τους τίτλους έτσι? άρα τον ocz σύμφωνα με αυτά που διαβάζω, τον βάζω σε legacy mode έτσι (χωρίς ms drivers) και όχι σε native με ahci?
gfdimopo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μου κάηκε ενας παλιός δίσκος και έχω πιστωτικό γύρο στα 90 Ευρο! και σκέφτομαι να την αγορά ενος SSD ! Αυτή την στιγμή στο συστημά μου εχω δυο SATA 2 7200 σε RAID 0. Πιστευεται αξίζει να αγοράσω των Intel postvile 80Gb ? Διαβάζω οτι εχει μικρά write και μεγάλα Read! Μήπως είνα σώφρον να περιμένω λίγο καιρό ακόμα? Είδα η WD βγαζει και αυτή solid... λέτε να πέσουν οι τιμές και να ανέβουν οι επιδόσεις άμεσα? ΤΟ συστημα μου είναι C2D E8400, Ram 4 gb 1066, 8800GTX
liopyr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 O 80άρης δεν έχει άσχημα write, o 40ρης ταλαιπωρείται λίγο. Το αν αξίζει να περιμένεις είναι κάπως δύσκολο να απαντηθεί, προσωπικά πιστεύω πως δε θα πέσουν και πολύ οι τιμές τους, απλά με τον καιρό θα αυξηθεί σίγουρα η χωρητικότητα στις "mainstream" κατηγορίες.
oneofthem Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 δύσκολο να πεις με αυτά που γίνονται και στην αγορά αυτή τη στιγμή εγώ για αυτό κάνω κινήσεις τώρα και για άλλα κομμάτια, δεν νομίζω να πέσουν γρήγορα τιμές
EddieObscurant Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 της wd είναι πιο αργοι, εχουν random write γύρω στα 10mb/s σε σχέση με τα 40 του ιντελ. Αυτή τη στιγμή έχουν αρχισει και βγαίνουν καινούριοι ssd βασισμένοι στον sandforce controller με random write στα 75mb/s (vertex 2 , vertex le) με τιμές 170 ευρώ ο 50αρης, 350 ο 100αρης και 700 ο 200αρης οπότε οι τιμές δεν βλέπω να πέφτουν. Σε λίγους μήνες θα βγουν και καινούριοι βασισμένοι στον καινούριο jmicron controller που τα πρώτα preview δείχνουν ότι θα είναι ακόμα πιο γρήγορος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.