Προς το περιεχόμενο

Αγορα SSD

giokspy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λολ, σταδιάλα ρε, έχω 17giga free παρακαλώ, και ...μόνο games δεν έχω περάσει. :P

(hibernation & pagefile -> disabled).

Εντυπώσεις, όπως τα περίμενα.

Βελτίωση στο boot φαίνεται μετά την welcome screen...

Σημαντικές διαφορές φαίνονται στα άνοιξε-κλείσε-φόρτωσε-σβήσε-ξαναφόρτωσε data προγραμμάτων like photoshop, επεξεργασίας video (υποθέτω) κλπ.

Τα install είναι η χαρά του παιδιού.

Τα uninstall ίσα που προλαβαίνεις να τα δεις. :P

Αλλά.

Επειδή ήδη η αποκρισιμότητα των win7 είναι έτσι κι αλλιώς σε πολύ καλά επίπεδα, μη περιμένεις να αντιληφθείς αξιοσημείωτη διαφορά στο browsing π.χ ή στο φόρτωμα απλών εφαρμογών που έτσι κι αλλιώς ανοίγουν σε εύλογο χρόνο.

Γενικότερο συμπέρασμα, είναι πως είναι καλό toy o ssd, αλλά εξαιρετικά υπερτιμημένο, τουλάχιστον για κάποιον που τον χρησιμοποιεί σε home pc και υπολογίζει τα λεφτά του.

(στην τιμή που τον πήρα βέβαια, δε τον μετανιώνω δευτερόλεπτο).

:-)

Θα ανεβάσω (αν δεν με πιάσει κρίση βαρεμάρας) ψαρωτικό βίντεο το βράδυ που θα πάω σπίτι, όπου θα ανοίγω πάλι μπόλικα προγραμματάκια μαζί.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τελικα παρηγγηλα τον 40αρη τον intel.ελπιζω να εχει ικανοποιητικες επιδοσεις αν και τον βλεπω να καταληγει στο laptop

Δημοσ.

Εγώ ενδιαφέρωμαι για αυτόν

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320682&u=OCZ-OCZSSD2-2SLD60G-SOLID2-SERIES-2.5---SATA-II-60GB

για λειτουργικό και σε άλλους δίσκου παιχνίδια κυρίως, οι άλλοι δίσκοι είναι raido και σε λειτουργικό win7x32 έχω 2χ160gb WD16mb cache θα δώ διαφορά με τον SSD στα φωρτώματα και στην απόκρηση, κάποιοι λένε ναι με σιγουριά και κυρίος για αυτόν που ενδιαφέραμαι.

Δημοσ.
Εγώ ενδιαφέρωμαι για αυτόν

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320682&u=OCZ-OCZSSD2-2SLD60G-SOLID2-SERIES-2.5---SATA-II-60GB

για λειτουργικό και σε άλλους δίσκου παιχνίδια κυρίως, οι άλλοι δίσκοι είναι raido και σε λειτουργικό win7x32 έχω 2χ160gb WD16mb cache θα δώ διαφορά με τον SSD στα φωρτώματα και στην απόκρηση, κάποιοι λένε ναι με σιγουριά και κυρίος για αυτόν που ενδιαφέραμαι.

εγω παντως πρακτικα δεν ειδα και τρελη διαφορα με τον 40αρη intel

hdtunebenchmarkintelssd.png

ξερει κανεις αν πρεπει να βαλω καινουριο FW? εχει βγει μονο ενα http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Solid+State+Drives+and+Caching&ProductLine=Intel%C2%AE+High+Performance+Solid+State+Drive&ProductProduct=Intel%C2%AE+X25-V+Value+Solid+State+Drive,+40GB&ProdId=3233&LineId=3014&FamilyId=3124

τι πρεπει να κανω για να εχω αυτοματο trim? εβαλα win7 64bit και δεν εβαλα τους drivers της intel. Να βαλω το intel toolbox?? γενικα τι ρυθμισεις χρειαζεται γιοα να εχει τη μεγιστη απόδοση??

---------- Προσθήκη στις 18:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:58 ----------

αλλο ενα με everest. μονο read test

everests.png

---------- Προσθήκη στις 18:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:19 ----------

επισης πρεπει να ορισω το pAge file σε αλλο δισκο για εξοικονομιση χωρου? πως αλλαζει η τοποθεσια του page file?(εχω μνημη 4gb οποτε δε νομιζω να πρεπει να το απενεργοποιησω τελειως)

Δημοσ.

μιας και υπαρχει το θεμα θα κανω την ερωτηση μου εδω.σκεφτομαι να παρω και εγω εναν τετοιο δισκο για το λειτουργικο και και καποια προγραμματα.εχω και τους κανονικους δισκους.αν τους χρησιμοποιησω και αυτους σαν αποθηκη και για εγατασταση παιχνιδιων θα ειναι οπως πριν η θα δω σημαντικη διαφορα?σε ταχυτητα εκκινησης και τρεξιμο προγραμματων ενοω.

Δημοσ.
Μου προτείνανε σήμερα αυτόν για καλήτερα αποτελέσματα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305109&u=INTEL-X25-M-SSDSA2MH080G2R5-2.5---SSD-80GB-RETAIL

καλυτερος φυσικα ο 80αρης αλλα εχει και διπλασια τιμη! Ξερει κανεις πως κανεις update firmware στους intel? το τελευταιο fw απ οτι καταλαβα ειναι κοινο για x25-v και x25-m. o δισκος ηρθε μα το 02ΗB firmware και υποστηριζει trim. το τελευταιο ειναι το 02HD. Αξιζει να το βαλω? επισης μπορω να αλλαξω το σκληρο απο τη bios απο ide σε achi χωρις να κανω format? για να κανει αυτοματο trim πρεπει να ειναι απαραιτητα σε achi??

---------- Προσθήκη στις 12:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:41 ----------

τελικα εβαλα το τελευταιο fw αλλα οι επιδωσεις απ οτι ειδα ειναι λιγο χειροτερες απο το προηγουμενο.δοκιμασα να το γυρισω σε ahci απο ide αλλα πετεξε μπλε οθονη οποτε μαλλον θελει απο την αρχη εγκατασταση σε ahci.

Δημοσ.

κοιτα και εγω οσα διαβαζω απο εδω σου γραφω,δεν εχω ssd

υπαρχει καποια εντολη cmd line για να δεις αν δουλευει το trim

και ναι νομιζω οτι σε eide mode δεν ενεργοποιειται

Δημοσ.

τελικα αντι να κανω format εβαλα intel toolbox. που βρισκει κανεις τους drivers της intel για να εχω manual trim???

Δημοσ.

Παίζει το trim σε ide ρέι.

Άνοιξε cmd και πάτα:

fsutil behavior query disabledeletenotify

Aν απαντήσει DisableDeleteNotify = 0 , το trim είναι ενεργοποιημένο από τα windows.

Αν απαντήσει DisableDeleteNotify = 1 , δεν είναι ενεργοποιημένο.

Αυτό βέβαια δε φτάνει, για να σιγουρευτείς αν υποστηρίζεται και από τον firmware του δίσκου σου, κατέβασε το crystaldiskinfo, και δες αν το trim είναι highlighted.

80594261.jpg

Δημοσ.

λοιπον, στη γραμμη εντολων βγαζει 0 αρα ειναι οκ απο τα windows(και στο laptop βεβαια που δεν εχω ssd βγαζει 0). και με το crystaldisc oπως και στη παραπανω εικονα δειχνει υποστηρηξη trim.

newu.jpg

αρα τα win7 τρεχουν αυτοματα trim? να βγαλω το intel toolbox(αν τρεξω το optimize θα χαλασει κατι?)?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...