Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εκκίνηση (μεγάλη καθυστέρηση)

liakos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα PC το οποίο κάθε φορά που θέλω να το εκκινήσω πρέπει να περιμένω 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα ανοίξω το διακόπτη του τροφοδοτικού μέχρι να πατήσω το Power button. Αν το πατήσω πιο νωρίς δε γίνεται τίποτα!! Το λαμπάκι της mobo ανάβει κατευθείαν (φυσιολογικά δηλαδή). Μήπως μπορείτε να φανταστείτε τι φταίει; Το είχα καιρό σε απραξία και τώρα θέλω να το ξαναδουλέψω οπότε θέλω να μάθω τι πρέπει να αλλάξω για να διορθωθεί το πρόβλημα. Τροφοδοτικό; Mobo; Κάτι άλλο;

Δημοσ.

Μάλλον το δοκιμάζει αυτή τι στιγμή γι' αυτό αργεί να απαντήσει...

Δοκίμασε να βγάλει τη μπαταρία του mobo για αρχή και μετά βλέπουμε.

Δημοσ.

Τελικά πλέον δεν ανάβει καν το λαμπάκι της mobo (την ερώτηση την έκανα πριν αρχίσω τις δοκιμές)... Πάντως την προηγούμενη φορά αν δεν έκλεινα το διακόπτη του τροφοδοτικού δεν υπήρχε καθυστέρηση! Τώρα όποτε βρω χρόνο θα τα αποσυνδέσω όλα, θα τα ξανασυνδέσω κι αν μείνει έτσι θα ψάξω να δω αν φταίει το τροφοδοτικό ή η mobo για να κάνω την απαραίτητη αλλαγή!

Δημοσ.

Άκυρο το προηγούμενο ποστ, μια σύνδεση δεν έκανε καλή επαφή. Το πρόβλημα της καθυστέρησης παραμένει και μετά το βάλε-βγάλε της μπαταρίας! Για την ακρίβεια όταν τον άνοιξα μετά μου έβγαλε μια οθόνη "overclocking failed" με δύο επιλογές: "Press F1 to run setup or F2 to return to default values" και πάτησα το F2. Καμιά ιδέα;

Δημοσ.
Στοιχεία για το μηχανάκι σου πες , πρέπει να το έχεις πειράξει , δες εδώ !! :X

http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-2066067.php

http://www.techsupportforum.com/hardware-support/overclocking/369441-solved-asus-p5p-overclock-failed.html

Δεν έχω πειράξει τίποτα στο σύστημα και δεν έχω μπει ποτέ σε διαδικασία overclocking!

Αυτό το μήνυμα που ανέφερα παραπάνω δε μου το βγάζει κάθε φορά αλλά μόνο τώρα που έβγαλα και ξαναέβαλα τη μπαταρία της μητρικής όπως πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι αν κλείσω και ξανανοίξω το διακόπτη του τροφοδοτικού πρέπει να περιμένω κάποια λεπτά και μετά να πατήσω το Power για να ανοίξει το PC. Διαφορετικά, δεν αντιδράει. Αν κάνω shut down και δεν κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού ανοίγει κανονικά όποτε το πατήσω.

Είδα ότι στο ένα λινκ που έδωσες (το 2ο δε μου ανοίγει) πολλοί λένε ότι πιθανόν το τροφοδοτικό είναι "λίγο" για το σύστημα! Εγώ όμως το συγκεκριμένο σύστημα το λειτουργούσα για χρόνια χωρίς πρόβλημα! :X

Το συστημά μου είναι:

Ρ4 3.2Ghz

3GB RAM (2x1GB + 2x512MB)

MSI GeForce 6600

WD 200GB SATA

κατι το τροφοδοτικό είναι Herolchi 475W.

Δημοσ.
Δοκίμασε να βάλεις ένα άλλο τροφοδοτικό, αν γίνονται πάλι τα ίδια τότε είναι πρόβλημα μητρικής.

Όντως αυτό πρέπει να γίνει αλλά δεν έχω κάποιο άλλο διαθέσιμο! Δε με πειράζει ιδιαίτερα όμως γιατί τη δουλειά μου την κάνω προς το παρόν!

Δημοσ.
Όντως αυτό πρέπει να γίνει αλλά δεν έχω κάποιο άλλο διαθέσιμο! Δε με πειράζει ιδιαίτερα όμως γιατί τη δουλειά μου την κάνω προς το παρόν!

Να σε ρωτησω 10- 15 λεπτα αναμονη ειναι μεχρι να αρχισει να φορτώνει το λειτουργικό απο τον σκληρό ?

Επισης μηπως έχεις αλλαξει καθολου σκληρο δισκο ?

Αντωνης

Δημοσ.

Αν απο τα λεγομενα σου κρινω οτι παλια το μηχανημα δουλευε κομπλε και απλα τωρα που το ξανανοιξες μετα απο καιρο σου κανει τετοια "νερα" κατα 99% ειναι psu.Αν παλι υποθεσουμε οτι δεν εχεις αλλαξει τπτ στην συνδεση σου.Επισης για να σιγουρευτεις οτι ειναι αυτο και δε παιζει προβλημα με το βραχυκυκλωμα που κανει το κουμπακι του power,προσπαθησε να το βαλεις μπροστα ενωνοντας τα 2 pinakia που σκαει το pwr καλωδιακι μεσα στο κουτι με ενα κατσαβιδι.Αν παρει με την μια τοτε βρηκες το προβλημα σου(Μου ετυχε κατι παρομοιο πολυ προσφατα και ηταν αυτο.....)

Δημοσ.
Να σε ρωτησω 10- 15 λεπτα αναμονη ειναι μεχρι να αρχισει να φορτώνει το λειτουργικό απο τον σκληρό ?

Επισης μηπως έχεις αλλαξει καθολου σκληρο δισκο ?

Αντωνης

Δεν εννοώ ότι πατά το Power και μετά από 15 λεπτά ξεκινάει! Εννοώ ότι όταν πατάω το Power μέσα στα πρώτα 15 λεπτά δεν αντιδρλαει ενώ αν περιμένω 15 λεπτά και μετά το πατήσω ανοίγει κανονικά! Και για να απαντήσω και στην ερώτησή σου, ο συγκεκριμένος δίσκος είναι boot disk από τότε που πήρα το pc. Ελιχα βάλει και έναν 2ο για δεδομένα κάποτε αλλά τον έχω βγάλει τώρα.

---------- Προσθήκη στις 00:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:48 ----------

Αν απο τα λεγομενα σου κρινω οτι παλια το μηχανημα δουλευε κομπλε και απλα τωρα που το ξανανοιξες μετα απο καιρο σου κανει τετοια "νερα" κατα 99% ειναι psu.Αν παλι υποθεσουμε οτι δεν εχεις αλλαξει τπτ στην συνδεση σου.Επισης για να σιγουρευτεις οτι ειναι αυτο και δε παιζει προβλημα με το βραχυκυκλωμα που κανει το κουμπακι του power,προσπαθησε να το βαλεις μπροστα ενωνοντας τα 2 pinakia που σκαει το pwr καλωδιακι μεσα στο κουτι με ενα κατσαβιδι.Αν παρει με την μια τοτε βρηκες το προβλημα σου(Μου ετυχε κατι παρομοιο πολυ προσφατα και ηταν αυτο.....)

Ενδιαφέρον αυτό! Θα προσπαθήσω να το κοιτάξω! Από την άλλη όμως, γιατί να ανοίγει μετά από 15 λεπτά αν είναι πρόβλημα του κουμπιού;

Δημοσ.

Τροφοδοτικό πρέπει να παίζει.

Στο παλιό μου pc το ίδιο μου έκανε κι εμένα ειδικά μετά από διακοπές ρεύματος.

Αλλά όταν έκανα αναβάθμιση έβαλα ένα καλύτερο και πιο δυνατό και άνοιγε αμέσως ακόμα κι αν το είχα δύο εβδομάδες κλειστό από τον διακόπτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...