tiger! Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Γεια!! Πριν λίγο καθάρισα λίγο τον imac μου... Το θέμα είναι ότι το πληκτρολόγιο μετά κάτι έπαθε και στην αρχή δεν δούλευαν τα μισά πλήκτρα και μετά κανένα σχεδόν. Την πρώτη φορά που άνοιξα τον υπολογιστή μετά το καθάρισμα ο κωδικός μου (που περιέχει f και i) μπήκε κανονικά... Όταν ψάχνοντας κάτι στον ίντερνετ είδα ότι δεν δουλεύει το f και το i και άλλα πλήκτρα κλείνω και ανοίγω το πληκτρολόγιο και μετά είχα πάλι τα ίδια... Μετά...(μεγάλη @#$#@@,αλλά ήμουν απελπισμένος) κάνω επανεκκίνηση στον υπολογιστή.. Και τώρα πέρα του ότι έμεινα κλειδωμένος(!) δεν λειτουργούν περισσότερα του ενός πλήκτρα, συμπεριλαμβανομένου και του backspace,του enter... Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα... Φοβήθηκα στην αρχή μήπως είχε πάει τίποτα από το πανάκι που το καθάρισα. Είχα βάλει λίγο azax σε ένα πανάκι.. Το έχω κάνει και άλλες φορές, και τον φορητό μου έτσι τον καθάριζα τα τελευταία 4 χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα... Τι να κάνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω???????????????? Το έχω 2 μήνες και το πήρα μαζί με τον imac..
ixthy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Βρε φίλε μου συγγνώμη τώρα αλλά πανάκι με AZAX στον υπολογιστή; Και το κάνεις και συνέχεια; Αντί να κλαις που κατάστρεψες το πληκτρολόγιό σου, θα σου πρότεινα να σταματήσεις αμέσως αυτήν την "τεχνική" καθαρίσματος, για τους εξής λόγους: 1ον και σοβαρότερον!!!! Θα πάθεις κάτι στην υγεία σου!!! Ρε φίλε βάζεις ένα τοξικότατο χημικό πάνω στο πληκτρολόγιο που ακουμπάς τα χέρια σου; Ειλικρινά προτιμώ να μη σου αναλύσω τι μπορείς να πάθεις με αυτήν την τακτική καθαρίσματος! 2ον: Θα καταστρέψεις και το επόμενο laptop ή πληκτρολόγιό σου! Τέλος πώς και δεν έβαλες στο πανάκι ακουαφόρτε ή χλωρίνη; Βάλε καλύτερα VIAKAL που δε θέλει και ξέπλυμα! Και μετά πες ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα με την Apple! Αλλά με το να αναπνέεις και να τρως-πίνεις AZAX και να το βάζεις στο δέρμα και στα μάτια σου δεν έχεις πρόβλημα έτσι; Τέλος κοίτα να μάθεις μερικά βασικά πράγματα περί χημείας και φυσικοχημείας, διότι με αυτά που κάνεις είσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου, αλλά και για τους φίλους και συγγενής σου! Αν έχεις λίγο φιλότιμο μην ξαναφήσεις κανένα γνωστό σου να χρησιμοποιεί τους υπολογιστές που εσύ τόσο στοργικά καθάριζες με το AZAX που τα κάνει αόρατα. Εμείς οι υπόλοιποι να μάθουμε να μη χρησιμοποιούμε ξένους υπολογιστές που δεν ξέρουμε πώς καθαρίζονται! Υ.Γ. Καλά τις οδηγίες που δίνει η ίδια η Apple σχετικά με το πώς καθαρίζεται ένα mac δεν τις έχεις δει; Εκεί λέει ότι το μόνο υγρό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για καθαρισμό είναι το νερό!!! Συγγνώμη αν ακούγομαι επιθετικός, αλλά ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ! Κόφτο ΤΩΡΑ!!! Αλλιώς θα έχεις συνέπειες στην υγεία σου!!!!
tiger! Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 OK! Το δέχομαι ότι έκανα #$%#$ αλλά τώρα τι μπορεί να γίνει?? Παίζει να μπορεί να καλυφτεί κάπως με την εγγύηση??? Όπως είπα και πιο πάνω το έχω δύο μήνες...
ixthy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Κοίτα μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθεις. Προσπάθησε με ένα σεσουάρ για τα μαλλιά να ρίξεις θερμό αέρα για αρκετή ώρα προσπαθώντας να διώξεις με την εξάτμιση κάθε "υγρό" που μπορεί να έχει μπει μέσα στο πληκτρολόγιο. Όταν το κάνεις αυτό καλά και δεις ότι δε δουλεύει πάλι, στείλε το στο μαγαζί που το πήρες, ή απ' ευθείας στην αντιπροσωπεία και κάνε τον κινέζο! Αν στο αλλάξουν στο αλλάξανε. Άμα δουν την πατατιά πέξε το ξανά κινέζος και πες τους: Σοβαρά ρε παιδιά; Και πώς να το καθάριζα; Μα είχα βάλει ίσα ίσα για τα μικρόβια... Δε μπορεί ρε παιδί μου... κτλ. Αν πάλι δεν τους συγκινήσεις, δεν πειράζει! Τι είχες τι έχασες και φεύγεις και σαν κύριος!
tiger! Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μετά από ένα ψάξιμο στο ίντερνετ είδα ότι και άλλοι που είχαν το ίδιο πρόβλημα (είτε με αντίστοιχο υγρό ή καφέ και άλλα τέτοια) αφού το καθάρισαν με ένα πανάκι με λίγο νερό από ότι @$## είχε ρίξει ο καθένας το στέγνωσαν και δούλεψε... Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε!! Αλλιώς ΠΛΑΙΣΙΟ σου 'ρχομαι!!!
equalizer43 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Λογικά θα σου ξαναδουλέψει μετά από 3-4 μέρες. Το είχα πάθει κι εγώ στο πληκτρολόγιο του imac όταν το ράντισα με ένα σπρέι καθαρισμού πληκτρολογίου.
memtsas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Βρε φίλε μου συγγνώμη τώρα αλλά πανάκι με AZAX στον υπολογιστή; Και το κάνεις και συνέχεια; Αντί να κλαις που κατάστρεψες το πληκτρολόγιό σου, θα σου πρότεινα να σταματήσεις αμέσως αυτήν την "τεχνική" καθαρίσματος, για τους εξής λόγους: 1ον και σοβαρότερον!!!! Θα πάθεις κάτι στην υγεία σου!!! Ρε φίλε βάζεις ένα τοξικότατο χημικό πάνω στο πληκτρολόγιο που ακουμπάς τα χέρια σου; Ειλικρινά προτιμώ να μη σου αναλύσω τι μπορείς να πάθεις με αυτήν την τακτική καθαρίσματος! 2ον: Θα καταστρέψεις και το επόμενο laptop ή πληκτρολόγιό σου! Τέλος πώς και δεν έβαλες στο πανάκι ακουαφόρτε ή χλωρίνη; Βάλε καλύτερα VIAKAL που δε θέλει και ξέπλυμα! Και μετά πες ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα με την Apple! Αλλά με το να αναπνέεις και να τρως-πίνεις AZAX και να το βάζεις στο δέρμα και στα μάτια σου δεν έχεις πρόβλημα έτσι; Τέλος κοίτα να μάθεις μερικά βασικά πράγματα περί χημείας και φυσικοχημείας, διότι με αυτά που κάνεις είσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου, αλλά και για τους φίλους και συγγενής σου! Αν έχεις λίγο φιλότιμο μην ξαναφήσεις κανένα γνωστό σου να χρησιμοποιεί τους υπολογιστές που εσύ τόσο στοργικά καθάριζες με το AZAX που τα κάνει αόρατα. Εμείς οι υπόλοιποι να μάθουμε να μη χρησιμοποιούμε ξένους υπολογιστές που δεν ξέρουμε πώς καθαρίζονται! Υ.Γ. Καλά τις οδηγίες που δίνει η ίδια η Apple σχετικά με το πώς καθαρίζεται ένα mac δεν τις έχεις δει; Εκεί λέει ότι το μόνο υγρό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για καθαρισμό είναι το νερό!!! Συγγνώμη αν ακούγομαι επιθετικός, αλλά ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ! Κόφτο ΤΩΡΑ!!! Αλλιώς θα έχεις συνέπειες στην υγεία σου!!!! ρε φιλε κουλαρε λιγο. ΑΖΑΧ εβαλε ο ανθρωπος οχι νιτρικο οξυ. δηλαδη και εγω που το κανω 1-2 φορες το μηνα το macbook pro εδω και εναμιση χρονο, γαιτι δεν επαθε κατι το μηχανημα, ουτε και εγω..... 1ον και σοβαρότερον!!!! Θα πάθεις κάτι στην υγεία σου!!! Ρε φίλε βάζεις ένα τοξικότατο χημικό πάνω στο πληκτρολόγιο που ακουμπάς τα χέρια σου; Ειλικρινά προτιμώ να μη σου αναλύσω τι μπορείς να πάθεις με αυτήν την τακτική καθαρίσματος! για αναλυσε το λιγο, να μαθουμε και εμεις οι ανιδεοι απο φυσικοχημεια (ημαρτον). ενταξει οσο αθωο οσο το νερο δεν μπορει να ειναι καμια ουσια αλλα μην ανησυχεις δεν πεθανε κανεις απο ΑΖΑΧ. εξαλλου αυτο που λεει η Apple ειναι και λιγο μλκ, μονο με νερο, και το λενε μονο και μονο για να μην ξεθωριασει κανενα πληκτρολογιο απο κανεναν μανιακο που το τριβει με καθαριστικα 5 φορες την ημερα. για τις οθονες παλι, επειδη υπαρχει κινδυνος να φυγει η αντιστατικη,anti-glare επιστρωση κλπ, βαλε λιγο, στην αρχη, νερο για να φυγουν τα χοντρα, ενα γρηγορο περασμα με κανενα ΑΖΑΧ (πανω στο ηδη μουσκεμενο πανακι) και τελος ενα χερι με νερο παλι για να ξεπλυθει. οπως πιθανοτα να γνωριζεις, εσυ που ξερεις απο φυσικοχημεια (ημαρτον!) "τα ομοια διαλυουν τα ομοια". επειδη το νερο λοιπον ειναι μοριο ΠΟΛΙΚΟ, δεν μπορει να διαλυσει τοσο αποτελεσματικα (και αρα να απομακρινει κιολας) μορια που ειναι κυριως ΜΗ ΠΟΛΙΚΑ (οπως πχ ολα τα λιπιδια). και για να ξερουμε τι λεμε κιολας περι καθαρισμου, ολοι οι ιοι εχουν λιποφιλο περιβλημα (βλ φακελος), ολα τα βακτηρια εχουν λιποφιλο τοιχωμα (λιπιδικη διπλοστιβαδα λεγεται αυτο, για οσους ξερουν λιγη βιολογια). συνεπως χρειαζεσαι ενα μοριο με μια μη πολικη και μια πολικη ακρη για να "τραβηξεις" τη βρωμια. πχ μια αλκοολη. ή ενα αλλο λιπιδικο μοριο (πχ σαπουνι). αν το κανεις αυτο στο πληκτρολογιο σου απομακρυνεις ευκολα και ενδεχομενως σκοτωνεις ενα ικανο ποσοστο των μικροοργανισμων και των ιων που εχει πανω του. αντιθετα αν βαλεις μονο νερο, η υγρασια που θα αφησεις ειναι δωρο θεου για τα βακτηρια, τα οποια το χρειαζονται για να επιβιωσουν. ολα με μετρο βεβαια, δεν χρειαζεται να καταντησει κανεις σαν τον...κατακουζινο.....
BlackScorpionX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 (περίπου) :off topic: εγώ πάλι καθαρίζω το πληκτρολόγιο και το όλο αλουμινοπερίεργο με λίγο οινόπνευμα (καθαρό - διάφανο) πάνω σε χαρτομάντηλο ή χαρτί κουζίνας, απαλά ίσα-ίσα να φύγουν οι βρωμίτσες. Το κάνω πάνω από ένα εξάμηνο και ουδέν πρόβλημα. Την οθόνη με πανάκια (στεγνά συνήθως ή με λίγο νεράκι, χωρίς οινοπνευμα!) (είτε αυτό που είχε μέσα είτε με πανάκια για γυαλιά, ξέρετε, ηλίου, μυωπίας κτλ.) Ε, δεν το πετάω και στις λάσπες, ούτε το παίρνω στην τουαλέτα ή στην παραλία ούτε το χρησιμοποιώ ως δίσκο σερβιρίσματος (χμ... ίσως αν τα παίξει τελείως κάποια στιγμή) οπότε άλλες βρωμιές δεν έχω αντιμετωπίσει! Μια μικρή αμφιβολία για το οινόπνευμα την έχω. Αν κάποιος πιστεύει / ξέρει κα΄τι διαφορετικό, ας μου πει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.