Προς το περιεχόμενο

Έπεσε καφές σε turbo-x, τι κάνω?

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βγαλε τα πλαστικά τμήματα των πλήκτρων κ καθάρισέ τα.

προσοχη στα μεγάλα πλήκτρα (enter, space ktl)έχων μικρά μεταλικά ποδαράκια από κάτω για να πατάνε καλά.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οτι ειναι να κανεις φιλε μου πρεπει να γινει αμεσα...γιατι μεχρι την τριτη θα εχει στεγνωσει ο καφες τελειως και δεν καθαριζετε πλεον.....οποτε μεχρι την τριτη που θα ανοιξουν τα μαγαζια δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο...αν δεν εχει παθει αλλη ζημια το λαπτοπ και δουλευουν ολα εκτος απτο πληκτρολογιο που κολλαει την γλυτωνεις με ενα καινουριο πληκτρολογιο....

κουραγιο φιλε μου και να σου γινει μαθημα να μην πινεις υγρα κοντα στο λαπτοπ....φιλικα παντα

Δημοσ.

ενταξει ρε φιλε. την επομενη που θα πας να πιεις νερο, τσεκαρε αν ειναι κοντα το λαπτοπ. οσο κι αν διψας, αν ειναι κοντα, μην πιεις. φιλικα παντα.

Δημοσ.

Δε βρίσκω άσχημη την πρόταση του stivi1981.

Προσωπικά επειδή ξέρω ότι ώρες ώρες γίνομαι ελαφρώς ατσούμπαλος ή είμαι αφηρημένος, δεν αφήνω ποτέ γεμάτα ποτήρια κοντά σε laptop, εξωτερικούς δίσκους, κινητά.

Αν πας το laptop στο Πλαίσιο (και σου κάνουν τη δουλειά που θες), δεν γνωρίζω αν αυτό έχει κάποιες συνέπειες για την εγγύησή σου.

Δημοσ.
ενταξει ρε φιλε. την επομενη που θα πας να πιεις νερο, τσεκαρε αν ειναι κοντα το λαπτοπ. οσο κι αν διψας, αν ειναι κοντα, μην πιεις. φιλικα παντα.

Νερό πίνε καφέ μη ξαναπιείς:P

Δημοσ.

ε ρε παιδιά αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το αν θα πιουμε ενα (γαμ...νο) καφε και να μην τολμάμε επειδή είναι κοντά το λαπτοπ, να παει στα τσακιδια η τεχνολογία.

τι συνέπειες εννοείς φίλε?

Δημοσ.

Δε μου φαίνεται παράλογο αν δουν ότι χύθηκε καφές στο laptop κι αύριο πας και τους πεις «δε μου ανάβει», να θεωρήσουν ότι είναι εκτός εγγύησης μιας και αυτό πιθανόν να προκλήθηκε από δική σου υπαιτιότητα. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, η εγγύηση ακυρώνεται αν καταλάβουν ότι συγκεκριμένες βίδες απ το laptop έχουν ξεβιδωθεί (ενώ υπό normal συνθήκες δεν υπήρχε λόγος). Αυτό όμως ίσως και να παίζει ανάλογα με τη μάρκα.

Και δεν είναι και τόσο δύσκολο να χεις ένα ποτήρι 40cm μακρυά από τον φορητό, τουλάχιστον σε μένα έχει γίνει συνήθεια που δε με δυσχεραίνει σε κάτι. Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Μα το λαπτοπ ανάβει πλέον κανονικά. Αν θεωρήσουν ότι (όντως) με δική μου υπαιτιότητα έγινε ότι έγινε, ας με χρεώσουν. Πόσο μπορεί να κοστίσει ένας καθαρισμός στο πλαισιο?

Δημοσ.

Σε αρκετούς επώνυμους φορητούς, αν πχ τους ξεβιδώσεις και αυτό φανεί, απλά παύει να ισχύει η εγγύηση. Για τους turbo-x δεν ξέρω τι ισχύει. Αυτό λέω.

Δημοσ.

μιας και δεν εχεις καταλαβει την σοβαροτητα της κατάστασης να το παμε απο την αρχη. το οτι αναψε δεν σημαίνει οτι θα μείνει ετσι το μηχάνημα.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το καθαρισεις, ακομα και αν αναψε. στην θεση σου δεν θα το αναβα, δεν θα εβαζα μπαταρια ουτε ρευμα αν δεν καθαριστει. αν ξαφνικα βγαλει καπνους η σου ριξει καμια ασφαλεια μην σου φανει παραξενο. το μηχανημα δεν ειναι ρουχο για να καθαριστει ετσι απλα ουτε θα κανουν χαρη σε καμια μεγαλη εταιρια, θα σου πουν μακρια τροφιμα κλπ απο τα μηχανηματα, ειναι εκτος εγγυησης και παμε στον επομενο πελατη. το θεμα της εγγυησης μην το συζητας, οποιοδηποτε μηχανημα βγαινει εκτος εγγυησης αν ανοιχτει η αν πεσει μεσα οποιοδηποτε υγρο, ποσο μαλλον καφες που κολλαει το συμπαν. σκεψου τα εξης οταν το δωσεις, 1 θα εχει μεινει μεσα καφες που θα μυριζει, θα κολλαει, θα εχει σταμπες και πιτσιλιες στην μητρικη, στα πλαστικα, κατω και αναμεσα στα πληκτρα. μην δινεις βαση στις αερολογιες που ακουγονται και θιγουν την νοημοσυνη του τεχνικου που θα το κοιταξει, για να μην το παρουν πρεφα πρεπει να ειναι τυφλος ο τεχνικος (σταμπες), να μην εχει οσφρηση (μυρωδια) και τα χερια του να μην αισθανονται (κολλημα σε πλαστικα). φιλικα αυτα, γιατι αυτη την δουλεια κανω και μπορω να καταλαβω ανετα αν πεσει υγρο μεσα σε φορητο. φυσικα το θεωρω απιθανο να στο επισκευασουν, ακομα και αντ ο κανουν δεν θα σου συνεχισουν την εγγυηση οχι για να γλιτωσουν χρηματα αλλα γιατι αν υπαρχει καπου καφες που δεν καθαρισουν και σε 4 μηνες καει το μηχανημα, θα πας και θα βαλεις φασαρια γιατι σου πουλησαν και σε γελασαν...

για να προσγειωθείς δες και τις παρακάτω φωτογραφίες

http://unsqueak.net/wp-content/uploads/2007/05/gk_mini_milk.jpg

http://www.makeuseof.com/images/spilled-coke-macbook-3.jpg

Δημοσ.

Λοιπον , οι φορητοι Turbo-x δεν ειναι του Πλαισιου. Συνηθως ειναι Clevo. Απλα τους κολλανε την σταμπα. Αυτος ειναι? : http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-X-Flame-i3-450.htm

Αν ναι , κοιτα απο κατω και πες μας τι γραφει στο αυτοκολλητο (εννοω την εταιρια κατασκευης) καθως και το μοντελο π.χ. Clevo Iron stn μπλα-μπλα.

Μετα ευκολα θα σου βρουμε αναλυτικο οδηγο αποσυναρμολογησης.

Τωρα απο την στιγμη που ανοιξε , σημαινει οτι δεν εχουν πειρακτει ζωτικα συστηματα (mobo, cpu ,gpu).

Αλλα σιγουρα θα υπαρχουν μεσα ακομα υπολοιματα καφε και σιγουρα στο πληκτρολογιο.

Η δουλεια που πρεπει να γινει ειναι να βγει το πληκτρολογιο και να εκτελεστει καθαρισμος με electroclean. Σχεδον το 90% ανοιγει απο πανω πολυ ευκολα αφαιροντας μια λωριδα πλαστικου αναμεσα στο πανω μερος του πληκτρολογιου και της οθονης.

Την εγγυηση φοβαμαι οτι την εχασες.

Αν και παλι δεν δουλεψει τοτε πας για αντικατασταση πληκτρολογιου (σχετικα φτηνα).

Πες μας το μοντελο

Δημοσ.
ε ρε παιδιά αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το αν θα πιουμε ενα (γαμ...νο) καφε και να μην τολμάμε επειδή είναι κοντά το λαπτοπ, να παει στα τσακιδια η τεχνολογία.

Εντάξει από τώρα και στο εξής θα κανονισουμε οι νεες τεχνολογιες να είναι waterproof, bulletproof, coffeeproof etc :P

Άτυχε φίλε μου, ηλεκτρονικό είναι. Δε τα παει καλα με το νερό, πόσο μαλλον με τον καφέ.

Εγγύηση δεν υπάρχει, τουλάχιστον από την εταιρία. Τώρα για καθαρισμό ή παιδεύεσαι μόνος σου και στην τελική σου γίνεται το πάθημα μάθημα ή βρίσκεις κάποιο γνωστό σου που ξέρει από αποσυναρμολόγηση υπολογιστών. Αν το πας σε πλαίσια κτλ σε τελευταία ανάλυση θα σου κάνουν τη δουλειά, θα σε χρεώσουν υπερδιπλα και στο τέλος θα νιώθεις λες και ήσουν η αιτία για το Αρμαγέδον. Και ΑΝ στο καθαρίσουν

Δημοσ.
έχει τύχει να επιστρέψουν κινητό στο οποιο βρήκαν ιδρώτα απο αυτί και το οποιο έστειλαν με φωτογραφία σε ζουμ ατελείωτο.

Απλά κάνεις πλάκα, έτσι? Που έγινε αυτό, στο πλαίσιο? Δεν ήξερα ότι έχουμε δρωτοποιούς αδένες στα αυτιά μας, ούτε ότι το πλαίσιο μπορεί να κάνει ανάλυση υγρών λες και είναι χημείο του κράτους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...