LuciferX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Kαλπερα παιδια.Με αφορμη αυτο το θεμα και επειδη πρεπει να χει θαφτει ηδη αποφασισα να ζητησω εδω σε αυτο το thread τις γνωμες σας για καινουριο router. Μεγιστο budget τα 30 ευρω. Θελω: -Να συνδεεται στον βασικο υπολογιστη με καλωδιο Ethernet -Στο netbook με καλωδιο USB -Να εχει και μια 2η θυρα USB/Ethernet (ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυποθεση) -Να μην ειναι του στυλ Thomson που κανουν ενα σωρο restarts -Για συνδεση PSTN 24αρα Forthnet Επειδη δεν ξερω πολλα απο hardware σχετικο με συνδεσεις και επικοινωνιες,ζητω τα φωτα σας. Θα πρεπει να αποφασισω το πολυ αυριο-μεθαυριο πιο θα αγορασω,γι αυτο αν μπορουσατε να με βοηθησετε λιγο συντομα. Σας ευχαριστω ανεξαρτητως αποτελεσματος και συγγνωμη αν ειμαι λιγακι κουραστικος,ειναι απλα οτι δεν ξερω τιποτα και δε μπορω αλλο χωρις ιντερνετ.
Till Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δηλαδή θέλεις modem/router ADSL 2+, και το μέγιστο ποσό που δίνεις είναι 30 ευρώ; Με αυτά τα λεφτά δε νομίζω να βρείς τίποτα καλύτερο απο modem/ router με μια σκέτη Ethernet θύρα για να συνδέσεις το PC... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θες να συνδέσεις το netbook με USB. Χώρια του ότι θα σου βγεί ο πάτος να βρείς modem/ router που να έχει USB για να συνδέσεις υπολογιστή (και μάλιστα στα λεφτά που το θές), ακόμα και το φτηνότερο netbook της αγοράς έχει πλέον πάνω θύρα Ethernet και Wi-Fi. Δώσε καλύτερα ένα πενηντάρικο και πάρε ένα νορμάλ modem/ router με 4 Ethernet και WiFi... και αν δεν θές modem "του στύλ Thomson που κάνουν ένα σωρό restarts", τότε δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι καλύτερο. Γιατί με 30 ευρώ μόνο, σε βλέπω να ποστάρεις πάλι μετά απο μερικούς μήνες για καινούργια συσκευή...
LuciferX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε μου εχεις δικιο για τα Netbook και τη θυρα ethernet.Δεν ειχα παρατηρησει οτι το eeePC μου εχει και ethernet,γιατι δε το χησιμοποιω εγω τον περισσοτερο χρονο. Τωρα εχω το Siemens CL-110 που εδινε παλια η 4net.Πως γινεται να κοστιζει κατι τετοιο παραπανω απο 30 ευρω οπως λες?Δε νομιζω το siemens ειναι ακριβοτερο και εχει και συνδεση με USB. Ηδη βρηκα αυτο,αλλα δεν ξερω αν αξιζει... ? Διαφορετικα μπορειτε να μου πειτε καποιο "καλο" modem/router με 4 Ethernet και WiFi ?(ασυρματα ειναι αυτα) ??
Till Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχάς αυτό το modem είναι αρχαιολογία, το έδινε η Forthnet δωρεάν πριν απο διόμιση χρόνια με μια προσφορά που έκανε τότε. Εκείνη την εποχή ήταν της μόδας η θύρα USB στα modem/router. Τώρα αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοια modem (τα modem/routers που έχουν σήμερα θύρες USB, δεν τις έχουν για σύνδεση PC αλλά για σύνδεση εξωτερικών σκληρών δίσκων). Φυσικά με τα σημερινά δεδομένα θα κόστιζε λιγότερο απο 30 ευρώ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν τέτοια modem. Με αυτά τα λεφτά το μόνο που θα βρείς είναι modem/router με 1 Ethernet μόνο, εκτός κι αν βρείς κανά μοντέλο της εποχής του συγκεκριμένου Siemens (αλλά σε αυτή την περίπτωση γιατί να αγοράσεις καινούργιο, αφού έχεις ήδη το Siemens?). Και δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει με τα 30 ευρώ. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα μηχανάκι της προκοπής...
LuciferX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Ε,δεν εχω πολλα λευτα αυτην την εποχη,αλλα αφου εχεις δικιο,γιατι εψαξα και ειδα οτι οντως δεν ισχυει αυτο με την usb θυρα.Μεχρι τα 50 ευρω τι εχεις να προτεινεις? Βρηκα αυτο εδω ,πως το βλεπεις ,καλο?? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614704 Eιναι νομιζω και ενσυρματο και ασυρματο?Η κανω λαθος?
antonl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Btw τα Thomson (Speedtouch 585 v6 & v7 τουλάχιστον) δεν κάνουν ένα σωρό restarts γενικά, εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα με τη γραμμή, το firmware ή το συγκεκριμένο κομμάτι.
Till Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό το έδινε η Forthnet πριν κανα δυο χρόνια, δεν ξέρω αν το δίνει ακόμα. Έχει 4 Ethernet και WiFi (ασύρματο). Δεν έχω ακούσει κάποιο παράπονο για αυτό, πέραν του ότι θερμαίνεται αρκετά...
antonl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό το έδινε η Forthnet πριν κανα δυο χρόνια, δεν ξέρω αν το δίνει ακόμα. Έχει 4 Ethernet και WiFi (ασύρματο). Δεν έχω ακούσει κάποιο παράπονο για αυτό, πέραν του ότι θερμαίνεται αρκετά... Το συγκεκριμένο (Speedtouch 585 v7 -πλέον-) κοστίζει 49€ από forthnet. Το v6 ζεσταινόταν αρκετά, όχι ότι αυτό αποτελούσε πρόβλημα, το v7 είναι κάπως πιο «δροσερό».
LuciferX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Και το Siemens Θερμαινοταν,εδω ειχα κανει αυτοσχεδιο συστημα ψυξης.!!! xD Εχετε καμια αλλη ιδεα για καποιο modem/router μεχρι τα 50 ευρω? Γι αυτο τι γνωμη εχετε? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614704 Till για Thomson μιλας?
antonl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Όχι, αναφερόμουν στο D-Link... Sorry, δεν κατάλαβα ότι χώθηκα σφήνα ανάμεσα στα posts σας :> Ναι, το συγκεκριμένο d-link θερμαίνεται αρκετά αλλά πέρα απ αυτό (που δεν ήταν πρόβλημα), κανένα άλλο παράπονο. Κατά σύμπτωση, τα 3 modem/routers που χουν περάσει απ τα χέρια μου, είναι αυτό το d-link (που ψόφησε μετά από 1,5 χρόνο) και τα δύο speedtouch.
LuciferX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Αρα δε παιζει να παω σε αυτο,θερμενεται και σε 1.5χρονο τα φτησε... Δεν ειναι για μενα.Το χω σχεδον 24/7 το ιντερνετ. Κατι αλλο?
poulinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 pio Πολλα χαλασμενα 2640 εχω δει παρα thomson.για μενα thomson.το να κανει ενα restart μια φορα στις καμποσες μερες δεν το θεωρω θεμα.αν βρεις τωρα κανα linksys wag200 ειναι και αυτο μια καλη λυση.
DDoS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Τι respect ρε Αντωνη.............. για αυτο το εκαψε, επειδη το συστημα εξαερισμου ειναι λαθος. Η βασικη αρχη σε συστημα ψυξης ειναι οτι πρεπει να υπαρχει εκτονωση εξαγωγης αερα. Δεν το βλεπω. Lucifer........ πηγαινε σε Linksys, zyxel ή draytek
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.