Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός ηλεκτρικού σιδήρου από άλατα

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ηλίθια ρωσίδα που τραβιέμαι και που για πάρτη της έχω πληρώσει ήδη έναν απορροφητήρα (βλ. παλαιότερο πόστ) είχε τη φαεινή ιδέα να ρίξει στο πανάκριβο κι εδώ και 5 χρόνια απροβλημάτιστο BRAUN σίδερό ΜΟΥ ένα μείγμα από νερό, ξύδι, σόδα και άζαξ για το μπάνιο "γκια να φύγκουν τα άλατα" "γκιατί πήγκα να σιντερόσο τη μπλούζα και γκέμισε ασπρίλες" (wtf εγώ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα). Τώρα το σίδερο αποκάτω τρέχει μαύρα πηχτά υγρά που κολλάνε και βρωμάνε, έχει γεμίσει ο τόπος και καταστράφηκε επίσης και το πανί της σιδερώστρας όπως και τα νεύρα μου. Τι να κάνω με τη βλαμμένη; 'Εχει αλλάξει το νερό 5-6 φορές και το αφήνει να περνάει απ' τις τρύπες αλλά συνεχίζει να τρέχει αυτή την αηδία και δε καθαρίζει. Πείτε τι να κάνω γιατί δε τη γλιτώνει, την έχω κλειδώσει μέσα και της είπα τελείωσε δε πας πουθενά αν δε το φτιάξεις (και δουλεύει και στις 5).

Δημοσ.

To νερό με το ξύδι ισχύει. Απο εκεί και περα υπάρχουν και ειδικά προϊόντα στο εμπόριο.

Καθαρίστε το σίδερο του ατμού

Το σίδερό σας αφήνει λεκέδες στα ρούχα σας;

Η πλάκα του σίδερου κολλάει στα υφάσματα όταν σιδερώνετε;

Η λύση:

Για να καθαρίσετε το σίδερό σας, κάνετε ένα μίγμα από μισή ποσότητα νερού με μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και βάλτε το στον κάδο του νερού. Γυρίστε το κουμπί του ατμού στο maximum και σιδερώστε ένα μαλακό παλιό πανί για να φύγουν τα υπολείμματα από τα άλατα και τα τυχόν υπολείμματα πάνω στην πλάκα από καμένα υφάσματα. Μετά αφήστε το σε όρθια θέση για ένα πεντάλεπτο και μετά βγάλτε το από την πρίζα για να κρυώσει. Αδειάστε το υπόλοιπο μίγμα που έχει μείνει στον κάδο του νερού και βάλτε του νερό αποσταγμένο. Σιδερώστε πάλι ένα παλιό πρόχειρο πανί και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Το σίδερό σας, είναι πάλι καινούργιο. Είναι καλό αυτή την διαδικασία να την κάνετε συχνά, για να μην αφήνετε τα άλατα και τα άλλα υπολείμματα να συσσωρεύονται.

http://fe-mail.gr/pages/posts/decoration/decoration4294.php

Δημοσ.

ρε μαν, για ένα σίδερο τσαντίζεσαι;;;

χαλάρωσε ρε συ... οι μαλακιες συμβαίνουν. Το μόνο πρόβλημα υπάρχει αν χρειάζεσαι σιδερομένο κάτι για σήμερα το βράδυ.

Για το σίδερο, δεν έχω άποψη πλην του να κάνετε υπομονή και να βάζετε νερό για να καθαρίσει, αλλά φρόντισε να χαλαρώσεις, για εσένα.

Δημοσ.

νερο ξυδι σοδα αζαξ = νεο σιδερο

αν καταλαβα καλα το ''πραμα'' που βγαινει απο τις τρυπες ειναι γκριζο ετσι και πηχτο...το ειδα μι αφορα σε σιδερο και φρικαρα...

λοιπον τα λεφτα του τεχνικου δεν αξιζουν οποτε πας για philips 2400w (το μπλε )

πολυ καλη σειρα και απροβληματιστα

στο σιδερο βαζουμε μονο νερο απο θερμοσιφωνα, οχι απεσταγμενο απο Σ/Μ ή απο στεγνωτηριο εαν εχουμε ορεξη να διηθησουμε το νερο αυτο για να φυγουν ινες καταλοιπα...

αν εχει κουμπακι για αυτοκαθαρισμο (ολα εχουν πλεον) το χρησιμοποιουμε περιπου καθε 15 ημερες

αυτα!

πρεπει να την αγαπας πολυ παντως....

Δημοσ.
Το μόνο πρόβλημα υπάρχει αν χρειάζεσαι σιδερομένο κάτι για σήμερα το βράδυ.

Πετάω αύριο για Μαδρίτη κι έχω ένα σάκο ρούχα να σιδερώσω το φελέκι μου! Λες να τσαντίστηκα για το σίδερο;

Και καλά αυτό με το ξίδι το ήξερα, καθάριζα και την καφετιέρα έτσι. Αλλά ΑΖΑΞ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ;;;; Δε φαντάζεστε πως μυρίζει.

---------- Προσθήκη στις 14:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:34 ----------

αν καταλαβα καλα το ''πραμα'' που βγαινει απο τις τρυπες ειναι γκριζο ετσι και πηχτο...το ειδα μι αφορα σε σιδερο και φρικαρα...

ΚΑΦΕ, πηχτό και κολλάει.

Δημοσ.

Το άζαξ ήταν η μαλακία γιατί διαλύεται σε ΠΟΛΥ νερό. Βάλτη να κάνει πλύσεις, μέχρι τις 5 φτάνει για καμια εικοσαριά αδειάσματα περίπου.

Το αρχικό ποστ γάμησε βέβαια με τη μοναδική ερώτηση

"Τι να κάνω με τη βλαμμένη;"

Δημοσ.

Νομίζω ότι ήθελε να μας τονίσει ότι είναι καλλίγραμμο και ξανθό, το μωρό που μοιράζεται το κρεββάτι του.

Επί του θέματος, ασιδερωσιά φίλε μου για πάντα. Αφού "πέφτουν", τι να κουράζεσαι;;;

Δημοσ.
Νομίζω ότι ήθελε να μας τονίσει ότι είναι καλλίγραμμο και ξανθό, το μωρό που μοιράζεται το κρεββάτι του.

Φαντάσου τι θα κάνει αμα τον ζεστάνει στη Μαδρίτη.

Χάλασα τον κεντρικό κλιματισμό του ξενοδοχείου με την καργιόλα που ψώνισα στην πλαζα μαγιόρ

Δημοσ.

update: ως εκ θαύματος, μετά από 10 γεμίσματα και 2 πετσέτες κατεστραμμένες, φαίνεται σχεδόν να ίσιωσε! Βγαίνει καθαρό το νερό, και η πλάκα και οι τρύπες καθάρισαν τελείως. Αμολάει βέβαια κάτι καφέ σκατίλες πού και πού, οπότε θα γίνει άλλες 5-6 φορές η διαδικασία για να καθαρίσει τελείως, προλαβαίνει.

Ρε παπάρα, τι σχέση έχει η προφορά και η εθνικότητά της; Βρούτε.

Έτσι. Για να ζηλέψετε. :P

---------- Προσθήκη στις 17:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:26 ----------

Θένξ για το σαπόρτ, του σίδερου είναι μια χαρά και η γέλενα πήγε κανονικά στη δουλειά της.

Ποιός σιδερώνει τώρα... :-(

Δημοσ.

σου την έφερε μεγάλε. Σου γάμησε το σίδερο, και έφυγε κυρία χωρίς να σιδερώσει. Κάτσε σιδέρωνε τώρα μαλάκα.

Την άλλη φορά Βουλγαράκι. Ματς μπέτερ. Δοκιμασμένο.

Δημοσ.

Φιλιππινέζα ρε. Κάνει και μασάζ.

Στο μεταξύ κάτι ήθελα να πω για ΟΙΚΤΟ εγώ επί του θέματος, αλλά το ξέχασα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...