Προς το περιεχόμενο

Roger Waters - The Wall 2010-2011

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι καταλαβαινω τι λες, απλα αυτο που λεω ειναι οτι, ειδικα σε ορισμενα ειδη μουσικης που ακουω, ειναι πιο συχνο φαινομενο οι καλλιτεχνες να μην εχουν 'ροκ σταρ attitude' και ας ειναι παγκοσμιως γνωστοι. ΠΧ βλεπε Boards of Canada

E και βάζεις υπογραφή ότι αν τους γνώριζες προσωπικά δεν θα ήταν ανυπόφοροι όπως λέει ο Φίλιππος; Και τέλος πάντων, πραγματικά, τι σημασία έχει; Σε εκφράζει το έργο ή το άτομο;

Καλά, αλλά αύριο που παίζουν οι Πυξ Λαξ στο ανοιχτό, που είναι πιο κοντά σ'εμένα, εγώ θα ακούω "το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός της χρονιάς" (όπως λέει η ραδιοφωνική διαφήμιση), ενώ εσύ όχι.

Καλά να πάθεις κύριος.

• Απαντ. 373
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πρωτιστως με νοιαζει η μουσικη αυτη καθεαυτη, αλλα θα ηθελα αν μ'αρεσει αυτοι που την εχουν φτιαξει να ειναι και γαματα ατομα.

Δημοσ.

Πρωτιστως με νοιαζει η μουσικη αυτη καθεαυτη, αλλα θα ηθελα αν μ'αρεσει αυτοι που την εχουν φτιαξει να ειναι και γαματα ατομα.

Έχω καταλήξει ότι συνήθως όσο λιγότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα. Ειδικά για μένα που είμαι του ορθολογισμού, όλοι αυτοί οι παθιασμένοι άνθρωποι που χάνουν τον έλεγχο και τα κάνουν κώλο στην προσωπική τους ζωή είναι αντιπαθέστατοι, αλλά αυτοί είναι που δημιουργούν τα μεγάλα έργα... Δεν ξέρω αν συμφωνείτε εσείς που είστε και καλλιτέχνες.

Δημοσ.

Έχω καταλήξει ότι συνήθως όσο λιγότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα. Ειδικά για μένα που είμαι του ορθολογισμού, όλοι αυτοί οι παθιασμένοι άνθρωποι που χάνουν τον έλεγχο και τα κάνουν κώλο στην προσωπική τους ζωή είναι αντιπαθέστατοι, αλλά αυτοί είναι που δημιουργούν τα μεγάλα έργα... Δεν ξέρω αν συμφωνείτε εσείς που είστε και καλλιτέχνες.

Εγω γουσταρω περιθωριο και μποεμιλικι οποτε νομιζω διαφωνω στο περι αντιπαθεστατων

Πχ γουσταρα οταν εμαθα αυτον

Ο Αντρέας Μιχελιουδάκης γεννήθηκε το 1957 στη Ξάν­θη. Ο πατέρας του, Κρητικής καταγωγής, αξιωματικός τουΕλληνικού Στρατού Ξηράς. Φοίτησε απ’το 1970 ως το 1972 σε ιδιωτικό σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης και, το 1973 στην Κοργειαλένιο Σχολή Σπετσών, εσωτερικός. Το 1974-76 αποφοιτά απ’ το Γυμνάσιο «ευκολίας» Παπαϊωάννου, του Πειραιά. Το 1977 εισέρχεται στην Σχολή Ευελπίδων όπου, το 1979 παραιτείται ενώ φοιτά στο δεύτερο έτος. Το 1980 πη­γαίνει για ένα χρόνο στο Ζαίρ της Αφρικής. Επιστρέφοντας, στα τέλη του 1981, ανοίγει ένα «στέκι» στην οδό Ιπποκρά­τους και ΔερΒενίων, με ΒιΒλιοπωλείο, δανειστική ΒιΒλιοθή­κη, αίθουσα εκθέσεων και τ’ονομάζει «ΚρεΒΒατίνα» με τηνευκαιρία που κυκλοφορούσε τότε, το ομόνυμο περιοδικό. ΗΚρεΒΒατίνα κλείνεt, λόγω της ατυχίας του μεγάλου σεισμούπου συνέπεσε στις αρχές του 1982. Εργάζεται για λίγο καιρόκαι το 1984 παντρεύεται μια φοιτήτρια Ιταλίας, απ’τα Χανιάτης Κρήτης. Ο γάμος διαλύεται μετά από ένα περίπου χρό­νο. Για ένα μικρό διάστημα εργάζεται ξανά ενώ παράλληλαφοιτά σε Δραματική Σχολή της Ρεθύμνου. Κάνει χρήση ψυ­χεδελικών ουσιών. ΣυλλαμΒάνεται με τις γνωστές κατηγο­ρίες για εμπορία και χρήση και μετά από περιπέτειες προφυ­λάκισης στον Κορυδαλλό, αθωώνεται. Αμέσως μετά τηναθώωσή του ξαναφεύγει για τη Ρέθυμνο όπου εργάζοντανστο ξενοδοχείο «Ρέθυμνα». Στις 13 ΣεπτέμΒρη του 1988 τονΒρίσκουν νεκρό στο σπίτι του, στη Ρέθυμνο, μετά από χρή­ση υπερΒολικής δόσης ΒαρΒιτουρικών ουσιών!

Απ’το 1977 μέχρι και το 1981, έγραΨε πολλά ποιήματα, ποιη­τικές πρόζες και διηγήματα καθώς και ένα μυθιστόρημα πουδημοσιεύτηκε απ’τις εκδόσεις «Δωδώνη» το 1989. Το ΒιΒλίο αυτό (εκδόσεις Κουλτούρα και Χάος του Λεωνίδα Χρηστάκη)περιέχει μόνο τις συλλογές που είχαν εκδοθεί και κυ­κλοφορήσει απ’το 1975 μέχρι το 1981.

Δημοσ.

Μην μενεις μονο σε αυτο. Γουσταρω τους περιθωριακους,τους μη συμβατικους,τους αντικονφορμιστες, αυτος που απογοτευονται απο την κυριαρχη κουλτουρα και περνανε στην αντεπιθεση. Γουσταρω οσους κρατανε, γουσταρω και οσους σπασανε.

Ο συγκεκριμενος μπορει να αυτοκτονησω λογω θλιψης/απογνωσης ή μπορει να ηταν κ ατυχημα (μαλλον το πρωτο)

Δημοσ.

To θέμα είναι, γιατί μας νοιάζει αν αυτοθαυμάζεται ή είναι αλαζόνας; Εγώ για τη μουσική πήγα, όχι για να γίνω φίλος με τον Waters και τον κάθε Waters.

Καλά, εμένα πάντως δεν θα με χαλούσε αν ήταν φίλος μου =ρ

Πήγα την Παρασκευή, δυστυχώς δεν είχα βρει αρένα και δεν μου άρεσε πολύ στο κάτω διάζωμα.

Και τώρα I will get flamed for this, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι-παρά το εντυπωσιακό, γαμάτο κλπ σόου, δεν τρελάθηκα, ίσως όμως φταίει το ότι το Wall δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαιτέρως.

Πήγα κυρίως γιατί είμαι μεγάλη φαν του Ρότζερ από μικρή, ειδικά των σόλο άλμπουμ του και δεν θα το έχανα με την καμία κλπ κλπ αλλά συνολικά, ως συναυλία, κόνσεπτ, ήχος και τα πάντα, μου άρεσε πολύ περισσότερο το 2006 στο terravibe.

Kατά τ'άλλα, στο nobody home, ήμουν η μόνη όρθια (τρελή) στο διάζωμα,ευτυχώς δεν με έβρισαν οι από πίσω, και θα θελα πολύ να είχα τη δυνατότητα να ξαναπάω, μόνο και μόνο γι'αυτά τα τρία λεπτά.

Δημοσ.

Ελπίζω ο viper να σταμάτησε να γράφει λόγω ban. :D

YiN, νόμιζα ότι δεν είχες αγγλικό πληκτρολόγιο τόσο καιρό. Πως λέγαμε το '96 "sorry paidia, den mporw na egatastshsw ellhnika";

Και μετά είδα το mummy και κατάλαβα ότι έχεις απλά το πρόβλημα που έχουν οι άλλοι και χρησιμοποιούν greeklish :P

Ποιος είπε ότι είχε εισιτήρια για εχθές; Δηλαδή τις άλλες μέρες που ήταν sold out, πως χωρούσατε στην αρένα; Εγώ έσκασα στην αρένα πάντως. Και δεν ήμουν και μπροστά μπροστά.

Τι να πω, μεγάλο έπος. Τα είχα πάρει όταν έσκασα 65 ευρώπουλα, αλλά χτες έλεγα ότι θα έδινα κι άλλα για αυτό που έζησα. Απλά η καλύτερη συναυλία που έχω πάει. Μάλλον γιατί δεν ήταν απλά συναυλία βέβαια και η σύγκριση είναι άδικη.

Για το κινητό... ούτε που με ρώτησαν, όχι να με ψάξουν κιόλας... Δεν είδα κανένα πάντως (αν και δεν βλέπεις από αρένα και πολλά) να φωτογραφίζει. Είδα έναν να τραβάει βίντεο με ένα SE 4ετίας. Ξέρετε, .3gpp με ανάλυση 0,234χ0,136. Τι να το κάνεις άνθρωπε μου αυτό το βιντεάκι;

Για τα τσιγάρα... Οι καπνιστές κάπνιζαν κανονικά, αλλά με κάποιο μέτρο νομίζω (~1 κάθε 30') αλλά είχε καλό εξαερισμό. Τώρα οι άλλοι με τα... άλλα τσιγάρα μας ψόφησαν λίγο. Το πιο αστείο ήταν εκεί που έσκασε ένα πάνω στο comfortably numb.

Δυστυχώς δεν έλειπαν οι άπλυτοι βέβαια και ένας δίπλα σου αρκεί. :devil:

Όσο για την κριτική του εξυπνάκια που παρέθεσε ο Φίλιππος, άσε ρε μεγάλε που θα ζητήσει και συγνώμη. Μήπως κατάλαβε αυτός ότι ήταν ένα πόνημα μεταμέλειας το wall? Ήταν ένα έργο αντιμετάθεσης βασικά. Προβολής του είναι του στο περιβάλλον του. Τόσα καταλάβαινε τότε, τόσα έγραψε και είναι αριστούργημα. Τι πιο ανθρώπινο όμως για κάποιον από το να προβάλλει τις αδυναμίες του στους άλλους; Όσο για το αν ο pink αλλά και οι floyd "ροκάρουν", τι να πω. Δεν ξέρω αν το ισχυρίστηκαν αυτό ποτέ. Δεν το κάνουν προφανώς. Δεν το βρίσκω κακό. Οι pink floyd είναι τόσο εγκεφαλικοί όσο και συναισθηματικοί. Οι στοίχοι τους μιλάνε σοβαρά στο λογικό σου και η μουσική τους, αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό, σε ανατριχιάζει σε φάσεις.

Σταματώ, γιατί είμαι προκατειλημμένος. Αν και είναι biased εξ ορισμού το thread.

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του Φίλιππου ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τον καλλιτέχνη από το έργο του ως αξία. Το να έχεις γνώση του καλλιτέχνη για να καταλαβαίνεις τι ακούς είναι επιθυμητό αλλά το να κρίνεις το έργο με βάση τη βλακεία ή μη του καλλιτέχνη σου στερεί αρκετή καλή μουσική.

(Αυτά τα σκέφτηκα όταν ήμουν 14 και άκουγα Manowar και κάπως έπρεπε να αναπτύξω μια υπερασπιστική γραμμή για αυτούς που μου έλεγαν για τα τσίγκινα σωβρακάκια. Ρε μεγάλε, εγώ D&D παίζω και θέλω epic soundtrack στα session μου, δεν με νοιάζει αν ο άλλος φοράει μεταλλικές ζαρτιέρες για να τραγουδήσει.) :shock:

Για να επανέλθω, μας είπε στο τέλος, στα ελληνικά, ότι αυτό είναι το 120 (εκατό εικοστό είπε νομίζω) show και κλείνει το συναυλιακό κύκλο και του άρεσε που ήταν εδώ και το κινηματογράφησε και που εμείς δεν είχαμε κινητά και κάμερες :). Σε μια άλλη πρόταση διόρθωσε εκ των υστέρων μια λέξη που την είπε στην ονομαστική ενώ έπρεπε γενική. Ξέρει ελληνικά;

Ααααα ναι, αυτό το zeppelin, πως δούλευε; Πωρώθηκα - θέλω ένα για να παίζω - που το παίρνω;

Δημοσ.

Το γουρουνάκι πρέπει να ήταν τηλεκατευθυνόμενο. Απο κάτω του διέκρινα κάτι σαν ανεμιστήρα και αναλόγως τη κίνηση του μετακινόταν και αυτό.

Σίγουρα απο τις πιο συναισθηματικά έντονες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει αν και είμασταν απέναντι απο τη σκηνή, στις θέσεις. Επιλέξαμε τη πανοραμική άποψη παρά την άμεση επαφή και ήταν μοναδικά. Πάντως, εκεί ο κόσμος δε κάπνιζε. Κανείς. Στην αρένα κάθε τόσο ανάβαν αναπτήρες. Προς το τέλος της συναυλίας ο καπνός είχε σχηματίσει δική του θύρα και έπαιρνε ενεργό μέρος στη κατάσταση!

Επιπλέον, κάποιοι τυχεροί, 500 τον αριθμό που είχαν εισητήρια για το πάνω διάζωμα μπήκαν στο κάτω για να φαίνεται περισσότερο γεμάτο.

Δημοσ.

Ελπίζω ο viper να σταμάτησε να γράφει λόγω ban. :D

YiN, νόμιζα ότι δεν είχες αγγλικό πληκτρολόγιο τόσο καιρό. Πως λέγαμε το '96 "sorry paidia, den mporw na egatastshsw ellhnika";

Και μετά είδα το mummy και κατάλαβα ότι έχεις απλά το πρόβλημα που έχουν οι άλλοι και χρησιμοποιούν greeklish :P

Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν;

Επίσης, το γουρουνάκι πρέπει να είχε κάμερες στην κοιλιά του, βγήκε έκανε μια γύρα τράβηξε τα πλάνα και ξαναμπήκε - και, ναι, ήταν τηλεκατευθυνόμενο. Άκουσα ότι στις υπόλοιπες συναυλίες δεν είχαν, οπότε μάλλον το έβαλαν εδώ για τη βιντεοσκόπηση.

Εντιτ: Α ναι, και η κριτική μου θύμισε λίγο Δανίκα.

Δημοσ.

Και τώρα I will get flamed for this, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι-παρά το εντυπωσιακό, γαμάτο κλπ σόου, δεν τρελάθηκα, ίσως όμως φταίει το ότι το Wall δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαιτέρως.

Πήγα κυρίως γιατί είμαι μεγάλη φαν του Ρότζερ από μικρή, ειδικά των σόλο άλμπουμ του και δεν θα το έχανα με την καμία κλπ κλπ αλλά συνολικά, ως συναυλία, κόνσεπτ, ήχος και τα πάντα, μου άρεσε πολύ περισσότερο το 2006 στο terravibe.

Συμφωνώ για το Terravibe. Στην μισή συναυλία μου τρέχαν τα ζουμιά από τη συγκίνηση (μην κοροϊδέψετε γαϊδούρια). Ίσως έφταιγε το ότι δεν περίμενα ποτέ ότι θα ακούσω αυτά τα κομμάτια ζωντάνα, ίσως ότι το Dark Side μου αρέσει πιο πολύ από το The Wall, ίσως ότι ήταν πιο συναυλιακή η κατάσταση, ίσως ότι έπαιξε και κομματάρες εκτός του άλμπουμ που ήταν το κεντρικό θέμα. Είναι και θέμα προσδοκιών. Πχ, στο terravibe ήταν η πρώτη φορά που άκουγα τέτοιο φανταστικό surround ήχο σε συναυλία, ενώ προχθες το περίμενα. Σε κάθε περίπτωση, άξιος ο -παχυλός- μισθός του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...