SimplyBergman Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Ας μην είμαστε αχάριστοι. Λέω εγώ. Η πιο σωστή κουβέντα. Εγώ τρελάθηκα όταν έμαθα πως θα έρθει ο Ρότζερ, δεν χρειάστηκε να ακούσω τις φήμες για τον Γκίλμουρ έπειτα, τις οποίες δεν πίστεψα κιόλας. Μην τα θέλουμε κι όλα, θα ζήσουμε μια συγκλονιστική εμπειρία, όπως και να έχει.
Comfis Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Εγώ ποτέ δεν χάνω την ελπίδα μου για γκίλμορ.. εμφανίστηκε στο λονδίνο, γιατί όχι και στο λάιβ που θα βιντεοσκοπηθεί??
SimplyBergman Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Εγώ ποτέ δεν χάνω την ελπίδα μου για γκίλμορ.. εμφανίστηκε στο λονδίνο, γιατί όχι και στο λάιβ που θα βιντεοσκοπηθεί?? Συμφωνώ!
wizzy Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Ε, α στα διάλα....... Μας κακομαθαίνετε κύριε Waters.
-nick- Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Έλεος 60 ευρώ για να δεις τον κωλόγερο με κυάλια. Χίλιες φορές να πληρώσω τα δεκαπλάσια να πάω να τον δω αξιοπρεπώς στο εξωτερικό! Αλλά δε φταίνε οι προμότερς ούτε ο Ρότζερ Γουότερς, yo, εμείς φταίμε που λέμε "δε γαμιέται, είναι ιστορική στιγμή". Ιστορική στιγμή my ass. Ιστορικές είναι οι συναυλίες στο CBGB και το Wembley. Στην Αθήνα είναι αρπαχτές.
carlmikaze Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Το σκέφτηκα για λίγη ώρα : βγήκα ένα βράδυ με ένα φίλο και λέγαμε για το πόσο ακούμε ακόμα και σήμερα το "Ummagumma" και σοκαρόμεθα, πόσο βάζουμε το "Saucerful of Secrets" και ανατριχιάζουμε, πόσο νιώθουμε το "Atom Heart Mother" και κυρίως επαναλαμβάνουμε το γιατί υπήρξαν τεράστιοι οι Pink Floyd για εμάς. Το Wall δεν είναι ένας από τους λόγους αυτούς. Για το Wall λέγαμε μόνο ποιά τραγούδια προτιμούμε, ή -ακόμα χειρότερα- ποιό από τα δύο σιντί είναι καλύτερο. Μετά η συναυλία : Η ανθρώπινη υπόσταση του "ποιοτικού", του "ακαδημαικού" που λέτε και στο άλλο θρεντ. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί το Wall είναι ένας από τους πέντε δίσκους που βρέθηκαν σε κάθε ελληνικο σπίτι παρέα με ένα του Lennon, ένα των Creedence, ένα του Νταλάρα, και το πρώτο King Crimson. Γιατί; Γιατί έτσι. Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά. Ένας Waters να λέει σε ένα βίντεο πως δεν μπορεί να νιώσει πια τον ήρωα του Wall όντας 30 χρόνια πιο "μεγάλος" από το έργο του, να πράττει ορθή αναπαράσταση -με καλύτερα effect- ενός ψαρωτικού οπτικοακουστικού θριάμβου για όσους ζητάνε τέτοιους. Η απουσία ενός καλλιτεχνικού maximum (πολύ προσεκτική διατύπωση, μην αρχίσετε το κράξιμο στο έτσι) είναι έμφανής. Μετά πάει ο κανιβαλισμός των -όποιος προλάβει- θέσεων για 55 ευρώ, η απατεωνιά του να δώσεις περισσότερα για αρένα/vip, και ο κόσμος που θα μαζευτεί : θα βαφτιστεί σκεπτόμενος παλαιοροκάς μέχρι και ο πρετεντέρης. Θέμα αρπαχτής: υπάρχει, αλλά κάθε τέτοια συναυλία είναι μορφή αρπαχτής. Δεν θα κατηγορήσω τον πιτσιρικά που θέλει να δει Wall live και θα έδινε και 200 να δει. Και γω θα έδινα 80 ευρώ ακατέβατα αν ερχόταν Scott Walker πχ, όσα έδωσα δύο φορές για την Galas. Υπάρχει επίγνωση της κατάστασης, απλά ζυγίζει κανείς τα υπέρ/κατά. Θα μπορούσε όμως αντί για τρεις μέρες (ασχολίαστο) να γίνει μια μέρα στο ανοιχτό ΟΑΚΑ με 30 ευρώ εισιτήριο - θα γέμιζε εύκολα και θα ήταν δεκαπέντε φορές πιο μεγαλεπίβολο. Και θα ήταν και άνετα ο κόσμος εκεί μέσα. Και έτσι θα μπορούσα να ξεχάσω για λίγο πως βλέπω έναν κύριο Waters που νιώθει 30 χρόνια μεγαλύτερος από το The Wall και απλά το αναπαράγει επειδή πέρασαν τριάντα χρόνια. Και επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού μου θα υπάρχει οπωσδήποτε αυτή η μελωδία http://www.youtube.com/watch?v=5tzmgp0a2SM είπα στον φίλο μου να μην μου πάρει εισιτήριο. Δεν σας λέω να μην πάρετε και εσείς, προς θεού, αλλά αφού το συζητάτε είπα να προσθέσω τα δύο μου σεντς
SimplyBergman Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Φίλε, καλά έκανες και δεν πήρες εισιτήριο, όπως καλά κάναμε κι αυτοί που πήραμε. Τώρα, αυτό που διαπιστώνω εγώ διαβάζοντας το παραπάνω ποστ σου, είναι μια αναντιστοιχία με το γενικό κλίμα: το Uma και το Saucerful για μένα είναι από τα χειρότερα άλμπουμ (τα λιγότερο καλά, πιο σωστά) της μπάντας κι εσύ τα αναφέρεις με ξέχειλο ενθουσιασμό. Είναι προφανές ότι προτιμάς εκείνη την περίοδο των Φλόιντ, οκ, απολύτως θεμιτό, αλλά έχε στο μυαλό σου πως oι Pink Floyd έγραψαν ιστορία, για μένα όχι άδικα, από το Dark Side και μετά, βγάζοντας το ένα αριστούργημα μετά το άλλο, μέχρι και το The Wall.Το τελευταίο, ειδικά, το υποβιβάζεις ακατανόητα, βάζοντάς το π.χ δίπλα στον Νταλάρα, με κακοπροαίρετη χροιά, και υπονοώντας ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μαζοποίησης. Γούστο σου, φυσικά, να προτιμάς το πρωινό του Άλλαν εσύ, αλλά προσπάθησε να μην απαξιώνεις τόσο αβίαστα παραδεδειγμένα πράγματα. Α, και κάτι τελευταίο: μιλάς για πιτσιρικάδες και στο προφίλ σου βλέπω ότι είσαι 25 χρονών. Κι εσύ πιτσιρικάς είσαι για τους Floyd, όπως κι εγώ που είμαι 23, γιατί δεν μεγαλώσαμε με τη μουσική μας. Καλός ο υποκειμενισμός, αλλά έως εκεί.
carlmikaze Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δεν εξισώνω το Wall με Νταλάρα, αν είναι δυνατόν, απλά αυτός ο δίσκος όρισε το peak της δημοτικότητας που μπορεί να πάρει ένας ροκ δίσκος, στην entire history της ροκ μουσικής. Αυτό καθεαυτό ΔΕΝ μειώνει στο ελάχιστο την αξία του. Αυτό που μειώνει (ή δεν μειώνει) την αξία του στην ψυχή του καθενός είναι η ποιότητά του ως album. Ένα album που μπορεί να δράσει άψογα σαν soundtrack για να καίμε το βιβλίο των θρησκευτικών άμα το πέρας των σχολικών ετών, διότι και τότε πιτσιρικάς ήμουν, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ επουδενί επιφυλλίδα των Floyd. Εγώ δεν μειώνω το Wall γιατί δεν έχω τη δύναμη να μειώσω ένα album, αυτό το album έχει αντέξει στο χρόνο, έχει πάει σε όλα τα σπίτια, και ειλικρινά είναι ένα μεγάλο album για μένα. Απλά -για μένα επίσης- οι Pink Floyd υπήρξαν αισθητά μεγαλύτεροι από αυτό. Και για να προλάβω, θεωρώ το Dark Side of the Moon τον λιγότερο αγαπημένο μου Pink Floyd δίσκο, άντε να χάνει οριακά από το Momentary Lapse of Reason. Δεν είμαι πολέμιος της μπάντας, την ξέρω καλά και την εκτιμώ ιδιαίτερα, μπορείς να ησυχάσεις Τι εννοείς όμως με το "...γιατί δεν μεγαλώσαμε με τη μουσική μας."; Είναι τυπογραφικό; Σε περίπτωση που ναι, εγώ προσωπικά μια χαρά μεγάλωσα με Pink Floyd, δεν ξέρω για εσένα
SimplyBergman Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δεν εξισώνω το Wall με Νταλάρα, αν είναι δυνατόν, απλά αυτός ο δίσκος όρισε το peak της δημοτικότητας που μπορεί να πάρει ένας ροκ δίσκος, στην entire history της ροκ μουσικής. Αυτό καθεαυτό ΔΕΝ μειώνει στο ελάχιστο την αξία του. Αυτό που μειώνει (ή δεν μειώνει) την αξία του στην ψυχή του καθενός είναι η ποιότητά του ως album. Ένα album που μπορεί να δράσει άψογα σαν soundtrack για να καίμε το βιβλίο των θρησκευτικών άμα το πέρας των σχολικών ετών, διότι και τότε πιτσιρικάς ήμουν, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ επουδενί επιφυλλίδα των Floyd. Εγώ δεν μειώνω το Wall γιατί δεν έχω τη δύναμη να μειώσω ένα album, αυτό το album έχει αντέξει στο χρόνο, έχει πάει σε όλα τα σπίτια, και ειλικρινά είναι ένα μεγάλο album για μένα. Απλά -για μένα επίσης- οι Pink Floyd υπήρξαν αισθητά μεγαλύτεροι από αυτό. Και για να προλάβω, θεωρώ το Dark Side of the Moon τον λιγότερο αγαπημένο μου Pink Floyd δίσκο, άντε να χάνει οριακά από το Momentary Lapse of Reason. Δεν είμαι πολέμιος της μπάντας, την ξέρω καλά και την εκτιμώ ιδιαίτερα, μπορείς να ησυχάσεις Τι εννοείς όμως με το "...γιατί δεν μεγαλώσαμε με τη μουσική μας."; Είναι τυπογραφικό; Σε περίπτωση που ναι, εγώ προσωπικά μια χαρά μεγάλωσα με Pink Floyd, δεν ξέρω για εσένα Αυτό που σου είπα, δηλαδή, έχεις άλλες προτιμήσεις, αφού κιόλας θεωρείς το Dark Side στο ίδιο περίπου επίπεδο με το Momentary( κάτι που εγώ, προσωπικά, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να συμμεριστώ). Τη μουσική τους, ήθελα να γράψω, κι εννοούσα δεν μεγαλώσαμε παράλληλα με τη μπάντα. Άλλο δέσιμο έχει ένας σημερινός 40ρης που άκουγε όταν έβγαζαν τα άλμπουμ, άλλο εμείς σήμερα.
Comfis Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Να προσθέσω ότι αν δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο σόου, η συγκεκριμένη περιοδεία, είναι φτιαγμένο/η για κλειστούς χώρους. Και για ένα τόσο πολύπλοκο σόου, δεν ξέρω πόσο απλό θα ήταν να το προσάρμοζαν σε δεδομένα ανοικτού σταδίου.. Εκ των υστέρων το ανοικτό οακα θα γέμιζε, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να το προέβλεπαν, άρα η μόνη εξήγηση που δίνω εγώ, είναι η παραπάνω (ότι η συγκεκριμένη περιοδεία στήθηκε για κλειστά στάδια). Ενδεχομένως να λέω βλακείες, αλλά και ότι βίντεο είδα στο γιουτιουμπ ήταν σε κλειστό χώρο. Κατά τα άλλα μια και μιλάτε για τα άλμπουμς των φλόυντ, το echoes είναι το καλύτερο μου τραγούδι, το νο1, ρε παιδί μου, όλωωωωων των εποχών. Το live at pompeii το έχω ακούσει 100άδες φορές και μπορεί να φτάνω τη χιλιάδα όπου να ναι, το animals για 3 μήνες έπαιζε συνέχεια στο κασετόφωνό μου (από την αρχή ως το τέλος και πάλι από την αρχή κοκ), το πρώτο μου γκρουπάκι το ονόμασα celestial voices, το ψευδώνυμό μου στο νετ, από το 2002, ήταν comfortably numb (και το σόλο, το συγκεκριμένο όσες φορές και να το παίζω αναστατώνεται το μέσα μου) και σε γενικές γραμμές, αδυνατώ να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι μου δίσκοι από τους φλόυντ και ποιοι υστερούν. Ακόμη και με το Division Bell έφαγα κόλλημα, τoν Corporal Clegg τον σιγοτραγουδούσα συνέχεια, κάποιο καιρό,το The trial το βρήκα μεγαλειώδες κλπ κλπ. Δεν θα έχανα αυτό το λάιβ για κανένα λόγο, ακόμη και αν για τον waters δεν σημαίνει πια τίποτα, σε επίπεδο έκφρασης, ο συγκεκριμένος δίσκος. Προφανώς ο καθένας θα έχει τους λόγους του είτε για να τους δει, είτε για να προσπεράσει και καλά κάνει. Εγώ χαίρομαι που θα είμαι εκεί.
yiannis72 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Επειδή πλησιάζει η μέρα,δύο ερωτήσεις: 1.Έχει κάποιου είδους κλιματισμό το κλειστό ή θα σκάσουμε; 2.Σκέφτομαι να πάω κατα τις 7:30 για να μπορώ να επιλέξω την καλύτερη δυνατή θέση.Καλά δεν είναι;Εσείς τι ώρα σκέφτεστε να πάτε;
Sellers Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Επειδή πλησιάζει η μέρα,δύο ερωτήσεις: 1.Έχει κάποιου είδους κλιματισμό το κλειστό ή θα σκάσουμε; 2.Σκέφτομαι να πάω κατα τις 7:30 για να μπορώ να επιλέξω την καλύτερη δυνατή θέση.Καλά δεν είναι;Εσείς τι ώρα σκέφτεστε να πάτε; 1. Θα σκάσουμε. 2. Οι πόρτες ανοίγουν 6. Εγω προσωπικά θα πάω απο νωρίς, θελω να ειμαι ψιλομπροστά.
yiannis72 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 1.Ωχχ 2.Κι εγώ γι αυτό θέλω να πάω νωρίς,για να είμαι μπροστά.
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Εδώ θα υπάρχει κόσμος απ' το πρωί, ποιες 18:00 λέτε; :Ρ Θα δούμε το The Wall live ρε, το 'χουμε πάρει χαμπάρι; :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.