Προς το περιεχόμενο

Mac OS only εφαρμογές!

ixthy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον δεν με κατάλαβες. :P

Εγώ ψάχνω κάποιο app για να πετάω pdfs που δεν έχουν να κάνουν με επστημονικά paper. Για όταν τα άλλα έχω το papers.app. Αυτό ρωτάω. Αν γνωρίζετε κάποια εφαρμογή που δεν είναι για επιστημονικά paper αλλά για γενικότερου ενδιαφέροντος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για όσους ψάχνουν για κάτι στο στύλ του papers αλλά με πολλές επιπλέον δυνατότητες ρίξτε μια ματιά στο DevonThink Pro, είναι η αιτία που ο γιος του techGuru John Dvorak (γράφει το PCMagazine και έχει την εκπομπή CrankyGeeks) αγόρασε mac για την επιστημονική του έρευνα.

Είναι ακόμη σε beta φάση και δωρεαν.

Για όσους ψάχνουν για κάτι στο στύλ του papers αλλά με πολλές επιπλέον δυνατότητες ρίξτε μια ματιά στο DevonThink Pro, είναι η αιτία που ο γιος του techGuru John Dvorak (γράφει το PCMagazine και έχει την εκπομπή CrankyGeeks) αγόρασε mac για την επιστημονική του έρευνα.

Είναι ακόμη σε beta φάση και δωρεαν.

Μπήκα σήμερα και το είδα. Δεν είναι, νομίζω πλέον σε beta έκδοση. Το αγοράζεις κανονικά. Το κατέβασα δοκιμαστικά και φαίνεται πολύ καλό!

Αν γνωρίζει κανείς, γιατί δεν έχω βρει ακόμη...

--> Έχει δυνατότητα να προσθέτεις μεταδεδομένα στο paper;

--> Κάποιο export σε κάποιο πρότυπο κάνεις;;

Αυτά τα δύο τα κάνει τo Sente αλλά δεν είναι τόσο καλό στην οργάνωση, όσο το DevonThink.

Πράγματι δεν είναι ακόμη beta, για export απο το papers δεν έχω δοκιμάσει, εκείνο που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι έχει τη μηχανη του FineReader για OCR και μπορεί να μετατρέψει όλα τα PDF σου σε κανονικά RTF έγγραφα-κείμενα που δουλεύει το search,copy-paste κ.λ.π.

• Super Moderators
Πράγματι δεν είναι ακόμη beta, για export απο το papers δεν έχω δοκιμάσει, εκείνο που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι έχει τη μηχανη του FineReader για OCR και μπορεί να μετατρέψει όλα τα PDF σου σε κανονικά RTF έγγραφα-κείμενα που δουλεύει το search,copy-paste κ.λ.π.

Ωπα! Αυτό ενδιαφέρει και όλους εμάς που δεν έχουμε σχέση με αμιγώς επιστημονικά κείμενα per se αλλά θέλουμε να μετατρέψουμε ένα PDF σε RTF. :-)

Αυτή η δυνατότητα είναι δοκιμασμένη με ελληνικούς χαρακτήρες;

Ωπα! Αυτό ενδιαφέρει και όλους εμάς που δεν έχουμε σχέση με αμιγώς επιστημονικά κείμενα per se αλλά θέλουμε να μετατρέψουμε ένα PDF σε RTF. :-)

Αυτή η δυνατότητα είναι δοκιμασμένη με ελληνικούς χαρακτήρες;

Για OCR σε ελληνικά, το AABBYY finereader (που αναφέρθηκε) για PC έκανε θαύματα πριν από 5 χρόνια που το δούλευα. Βλέπω υπάρχει και για mac (http://www.abbyy.com/finereader_for_mac/), ενώ έχει και free trial για δοκιμή. Το αναφέρω συγκερκιμένα γιατί μου είχε κάνει εντύπωση η καλή υποστήριξη ελληνικών. Υπάρχει βέβαια και το Adobe Acrobat (full version) καθώς και το OmniPage Pro (πιο Apple oriented), καθώς και διάφορες open-source λύσεις αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει υποστήριξη ελληνικών σε αυτά..

Καλό βράδυ :-)

Βεβαίως. Υπάρχει ενσωματωμένο το gcc για να κάνεις compile ο,τιδήποτε έχεις γράψει σε κάποιον texteditor μέσω γραμμής εντολών. Για textediting συνιστώ smultron που κάνει και colored coding, αλλά και το komodo edit. Εγώ έχω επίσης και το Emacs. Συνήθως όμως προτιμώ smultron.

Αν θες να πας σε ολοκληρωμένο περιβάλλον (IDE) έχεις το καταπληκτικό xcode που έρχεται απ' ευθείας από την Apple με το cd του λειτουργικού! Πολλοί μιλάνε για το iLife που έρχεται δωρεάν με κάθε υπολογιστή Apple και ξεχνάνε το xcode που αν ήθελες να το αγοράσεις θα πλήρωνες γερά λεφτά! Στο xcode λοιπόν μπορείς να προγραμματίσεις και σε C και φυσικά έχει δικό του colored editor και compiler!

Πάνω απ΄ όλα όμως μην ξεχνάς ότι είσαι σε περιβάλλον unix. Compilers όπως το nedit και το vim είναι διαθέσιμοι, αλλά άμα θες τη γνώμη μου πάνε smultron all the way.

Σημειώνω επίσης ότι όλα αυτά είναι δωρεάν λύσεις. Αν θες να πληρώσεις υπάρχουν και άλλα.... όπως το textmate!

Για cad είδες το μήνυμα του gtroza στο παρόν thread;;; Είναι το 2ο μήνυμα από την αρχή.

Σε ευχαριστώ πολυ ixthy! Προλοιπτικά έκανα ένα bootcamp και έβαλα windows αλλά δεν θέλω να τα δουλεύω και πολύ! Δυστυχός κανένα απο τα προγράμματα που υπύρχαν δεν μου κάνει. Ψάχνω cad προγράμματα για σχεδιασμό μικροεπεξεργαστών σε γλώσσα vhdl... Κάτι θα υπάρχει δεν γίνεται!

Μάλλον δεν με κατάλαβες. :P

Εγώ ψάχνω κάποιο app για να πετάω pdfs που δεν έχουν να κάνουν με επστημονικά paper. Για όταν τα άλλα έχω το papers.app. Αυτό ρωτάω. Αν γνωρίζετε κάποια εφαρμογή που δεν είναι για επιστημονικά paper αλλά για γενικότερου ενδιαφέροντος.

Yep ίσως?

Στέφανε δες εδώ: http://www.gmvhdl.com/mac-dv.html

Επίσης κοίτα και αυτό το forum: http://www.velocityreviews.com/forums/t58044-fpga-programmers-and-vhdl-on-os-x.html

Επίσης για κάτι free δες εδώ: http://eng-osx.sourceforge.net/GHDL.html

Στην ανάγκη βάλε και windows 7 ή xp μέσω vmware και κάνε unity ώστε να δουλεύεις σε mac περιβάλλον. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με κάποια διανομή linux-unix ή να δεις αν κάποιο πρόγραμμα linux-unix τρέχει απ' ευθείας στο mac μέσω x11. Περιττό να πω ότι το google μου βγάζει πολλά για το θέμα αυτό. Δεν ξέρω όμως να σου προτείνω κάτι γιατί δεν δουλεύω κάτι τέτοιο.

---------- Προσθήκη στις 01:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:06 ----------

Δες και αυτό το πρόγραμμα: http://ivionosx.sourceforge.net/

Ευχαριστώ και πάλι ixthy σύγουρα κάποιο θα κάνει. Έβαλα και με bootcamp προλυπτικά τα 7 γιατί δεν ξέρω τη εργαλεία θα μου πεί ότι χρειάζομε ο καθηγητής μου για την πτυχιακή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...