ixthy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μπήκα στον κόσμο της Apple βλέποντας έναν υπολογιστή με System 7 στο γραφείο του καθηγητή μου Βιοχημείας στο πανεπιστήμιο της Πάτρας και από τότε κατάλαβα ότι τα Windows 95 που χρησιμοποιούσα τότε στο PC μου ήταν πολύ λίγα μπροστά στο τι μπορούσε να κάνει αυτός ο αρχαίος υπολογιστής! Από τότε είχα μπει στην ιδέα να αγοράσω ένα mac! Παρόλα αυτά παρέμεινα για αρκετά χρόνια στα windows διότι φοβόμουν τη μετάβαση, αλλά και διότι τα mac ήταν πολύ ακριβά για την τσέπη μου εκείνη την εποχή. Αν και τώρα είμαι χρήστης του Mac OS X οφείλω να ομολογήσω ότι έχασα ανεπιστρεπτί την μαγική εκείνη περίοδο των Power PC με τους RISC επεξεργαστές και με το φοβερό επαγγελματικό και μη software με τις τρομερές δυνατότητες, αλλά και με την ευκολία χρήσης που ήταν πάντα χαρακτηριστικό ενός Mackintosh υπολογιστή! Ποιος από σας ας πούμε γνωρίζει για το σχεδιαστικό πρόγραμμα Canvas που έτρεχε MONO σε Macintosh και έκανε παπάδες απλά και εύκολα, ενώ πιστεύω ακόμα και σήμερα Adobe και Corel δεν έχουν καταφέρει να το ξεπεράσουν σε παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης; Φαντάζομαι παρόμοια παραδείγματα θα υπάρχουν και άλλα πολλά! Δυστυχώς στις μέρες μας η επικράτηση της Microsoft με τα Windows, η παρολίγο χρεωκοπεία της Apple και εταιρειών που έγραφαν παραδοσιακά προγράμματα μόνο για mac είχε σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση mac προγραμμάτων που ήταν ισχυρά εργαλεία και ακολουθούσαν τη φιλοσοφία του mac. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα πάντα τρέχουν και στα windows, αλλά και έχουν μεταφέρει τη φιλοσοφία των windows στα mac, ή κάποια από αυτά τα προγράμματα όπως το Canvas από mac only έγιναν windows only! Φυσικά η κοινότητα του canvas είχε αντιδράσει σθεναρά στη μετάβαση του προγράμματος αυτού στη windows φιλοσοφία χρήσης, αλλά ποιος ακούει τον απλό χρήστη; Τελικά το canvas κατάντησε να είναι ο φτωχός συγγενής του illustrator και του corel draw! Βέβαια υπάρχει και φως στο τούνελ με κάποιες εταιρείες που γράφουν software για mac. Σκοπός αυτού του thread είναι να δοθούν πληροφορίες για αυτές τις εταιρείες, ώστε να τις στηρίξουμε, αλλά και να γνωρίσουμε το υπέροχο software τους που κάνει τα mac μας να αναδεικνύουν αυτό το διαφορετικό που έχουν σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά! Τέλος θα ήθελα κάποιοι παλιοί να γράψουν τις εμπειρίες τους ακόμα και για παλιές classic εφαρμογές. Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν υπάρχουν ιδιαίτερες εφαρμογές που εγκαταλείφθηκαν, όπως το canvas ας πούμε, να πουν κάποιοι τις εμπειρίες τους για αυτές και να μας πουν αν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στα νέα mac, αλλά και κάποια ιδέα για το αν μπορούν να βρεθούν κάπου οι εφαρμογές αυτές, ώστε και άλλοι χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν αν θέλουν αυτά τα διαμάντια του software, τα οποία δυστυχώς χάθηκαν για οικονομικούς λόγους! Ας είναι καλά η κιμαδομηχανή που λέγεται Microsoft που πάντα φρόντιζε να αφανίζει κάθε είδους ανταγωνισμό για να επικρατήσει. Δυστυχώς όμως έτσι χάθηκε και η διαφορετικότητα! Παρακαλώ πολύ εδώ να γράφουν μόνο mac χρήστες διότι το thread είναι αυστηρά mac only και μάλιστα έχει και retro διάθεση για να αναβιωθούν software και μνήμες από το Classic Mac OS, αλλά και να δωθούν πληροφορίες για το αν μπορούν αυτές οι παλιές εφαρμογές να ξαναχρησιμοποιηθούν, ή αν υπάρχουν αντίστοιχες νέες με mac φιλοσοφία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 καλή ιδέα ixthy powercadd cadintosh cademia realcadd formz το έχει φτιάξει έλληνας blender . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Για τους μουσικούς, το Logic είναι ένα από τα καλύτερα sequencer / audio workstation. Το καλύτερο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει και αυτό και το αντίπαλο δέος Cubase. Τα Mac για μουσικούς είναι σχεδόν μονόδρομος. Άσε που δεν έχεις ανάγκη το πρότυπο ASIO. Audio Stream Input/Output (ASIO) is a computer soundcard driver protocol for digital audio specified by Steinberg, providing a low-latency and high fidelity interface between a software application and a computer's sound card. Whereas Microsoft’s DirectSound is commonly used as a stereo input and output for non-professional users, ASIO allows musicians and sound engineers to process their audio via Windows computer software instead of external hardware. Interface support is normally restricted to Microsoft Windows, since other operating systems (e.g. Apple's Mac OS X or Linux) do not have such mixer latency problems Φίλος μου που σπουδάζει σε ανώτατο πανεπιστήμιο της Βιέννης, σε ένα τμήμα ηχοληψίας / παραγωγής δίσκων που παίρνουν 10 μαθητές το χρόνο (από εκατοντάδες), διδάσκουν αποκλειστικά σε Mac ώστε να χρησιμοποιούν το Logic. Το Logic δημιουργήθηκε από την Emagic και κυκλοφορούσε και για PC, μέχρι που η Apple αγόρασε την εταιρία και από τότε κυκλοφορεί αποκλειστικά για Mac. Κάτι που μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα τότε, γιατί αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιούσα και φυσικά δεν είχα ιδέα τι είναι οι Mac. 7 χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για επανασύνδεση με το παρελθόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Είμαι βιολόγος και κάνω μάστερ στη βιοπληροφορική στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Οπότε με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας productivity. Παραθέτω το παρακάτω link: http://www.omnigroup.com/applications/ Παιδιά όλες οι εφαρμογές εδώ είναι μία προς μία! Προσωπικά τέτοιες εφαρμογές σε windows δεν είχα δει ποτέ (ειδικά το OmniGraphSketcher)! Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά κιόλας, αλλά νομίζω κάτι αντίστοιχο σε ομορφιά δυνατότητες και ευκολία χρήσης απλά δεν υπάρχει αλλού. Όλες οι εφαρμογές είναι Mac only είναι καινούργιες και η εταιρεία Omni group είναι up and running! Προσωπικά είχα δοκιμάσει μια beta του του OmniGraphSketcher. Το πρόγραμμα αυτό είναι φοβερό και είναι το μοναδικό που γνωρίζω με το οποίο μπορείς να δημιουργείς γραφικές παραστάσεις με το χέρι. Βεβαίως πακέτα όπως το Autocad ή σχεδιαστικά πακέτα (αν και το Autocad είναι καλύτερο) μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο, αλλά αυτό το εργαλείο είναι αυστηρά εξειδικευμένο στο σχεδιασμό γραφικών παραστάσεων! Τέτοιο πρόγραμμα ζητούσα πάντα και δεν είχα βρει ποτέ! Και έπρεπε να πάρω mac για να το ανακαλύψω!!! Επίσης έχω δοκιμάσει και το OmniGraffle. ΦΟΒΕΡΟ! Πρακτικά ένα καλύτερο visio! Κρίμα που αγόρασε την εταιρεία του visio η microsoft γιατί φοβάμαι μην το ενσωματώσει πλήρως στο publish και χαθεί πλήρως το καλύτερο πρόγραμμα για διαγράμματα στα windows. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα! Ρίξτε μια ματιά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MilesSmiles Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 ixthy με πρόλαβες. πραγματικά έχω το OmniGraffle και το OmniGraphSketcher και σίγουρα δεν συγκρίνονται με το visio απο άποψη productivity. Κάτι εξαιρετικό που όμοιο δεν υπάρχει επίσης αλλού είναι το papers http://mekentosj.com/papers/ Εξαιρετικός τρόπος να οργανώσεις κείμενα σε pdf ειδικά αν είναι επιστημονικά papers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μπράβο φίλε μου! Το papers το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό και μάλιστα το έχω αγοράσει και για το iphone! Δεν είχα συνειδητοποιήσει όμως ότι τρέχει μόνο σε mac! Οι λειτουργίες που έχει το πρόγραμμα αυτό είναι απλά απίστευτες και βοηθούν πολύ στην οργάνωση των citations που χρησιμοποιέι κάποιος. Ειδικά το full screen read view που σου δίνει και τη δυνατότητα να κρατάς ξεχωριστά notes που μένουν αυτόματα attached με το κάθε paper που διαβάζεις είναι κάτι το ασύλληπτο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MilesSmiles Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 ναι, είναι εργαλείο αναντικατάστατο ειδικά αν κάνεις έρευνα. Επίσης τα 17 ευρώ είναι αμελητέο ποσό.. Η έκδοση του ιphone λέει τπτ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Labfrog Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 ixthy με πρόλαβες. πραγματικά έχω το OmniGraffle και το OmniGraphSketcher και σίγουρα δεν συγκρίνονται με το visio απο άποψη productivity. Κάτι εξαιρετικό που όμοιο δεν υπάρχει επίσης αλλού είναι το papers http://mekentosj.com/papers/ Εξαιρετικός τρόπος να οργανώσεις κείμενα σε pdf ειδικά αν είναι επιστημονικά papers. Ducks απλά δεν υπάρχει αυτό το app. Το χρησιμοποιώ εδώ και κάτι μήνες και είναι τζάμι. Δλδ καμιά σχέση με εκείνο το χάος των pdfs που γινόταν πριν. Μια ερώτηση και σόρρυ για το offtopic: καλό application για pdf πάλι που είναι απλά οργάνωση ξέρετε? Αν κάνει και περισσότερα δλδ μου κάνει,δεν θα πω όχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Ducks απλά δεν υπάρχει αυτό το app. Το χρησιμοποιώ εδώ και κάτι μήνες και είναι τζάμι. Δλδ καμιά σχέση με εκείνο το χάος των pdfs που γινόταν πριν. Μια ερώτηση και σόρρυ για το offtopic: καλό application για pdf πάλι που είναι απλά οργάνωση ξέρετε? Αν κάνει και περισσότερα δλδ μου κάνει,δεν θα πω όχι Εγώ για την ώρα είμαι υπερ-καλυμμένος με το Zotero που είναι απλά ένα πρόσθετο του Firefox και συνεργάζεται με Word. Επίσης υπάρχει το Μendeley, που είναι standalone πρόγραμμα, κι έχει γενικά περισσότερες δυνατότητες. Και τα δύο είναι cross-platform και δωρεάν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MilesSmiles Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ducks απλά δεν υπάρχει αυτό το app. Το χρησιμοποιώ εδώ και κάτι μήνες και είναι τζάμι. Δλδ καμιά σχέση με εκείνο το χάος των pdfs που γινόταν πριν. Μια ερώτηση και σόρρυ για το offtopic: καλό application για pdf πάλι που είναι απλά οργάνωση ξέρετε? Αν κάνει και περισσότερα δλδ μου κάνει,δεν θα πω όχι Labfrog αν θυμάμαι σπουδάζεις βιοπληροφορική ε? έχεις υπόψιν κανα καλό prog σε mac για sequence alignment? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Να σου δώσω ένα δικό μου πρόγραμμα που έγραψα με τα χεράκια μου; Φίλε το sequence alignment γίνεται με blast ή fasta μέσα από internet databases. όπως το uniprot. Δε χρειάζεσαι ειδικό πρόγραμμα για τη δουλειά αυτή. Μόνο έναν browser. Κάνω bioinformatics στο Εδιμβούργο οπότε ξέρω τι σου λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Labfrog Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 @MilesSmiles: όχι μοριακή βιολογία απλά παιδεύομαι λιγάκι με βιοπληροφορική. Αλλά συμφωνώ με τον ixthy. Αυτά συνήθως τα κάνεις στους διάφορους servers, δεν υπάρχει λόγος για κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός και αν θες κάτι πολύ εξειδικευμένο. Για protein alignment ψάχνεσαι? @arxaggelos: Τα κοίταξα αυτά που πρότεινες αλλά βλέπω πως πάλι αυτά στοχέουν σε επιστημονικά papers και όχι τόσο ebooks κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 +1 για το papers το θεωρώ απίστευτο εργαλείο (btw: μια που το συζητάτε αν και δεν ξέρω τίποτα από τον τομέα της βιολογίας, η mekentosj έχει και κάποια άλλα εργαλία για χημικούς κ.α http://mekentosj.com/science/ ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Για sequence alignment λίγο καλύτερο αλλά πιο αργό είναι το fasta. Για protein alignment το καλύτερο είναι το blast. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 @arxaggelos: Τα κοίταξα αυτά που πρότεινες αλλά βλέπω πως πάλι αυτά στοχέουν σε επιστημονικά papers και όχι τόσο ebooks κλπ. ναι, αλλά και το Papers για επιστημονικές εργασίες δεν είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.