alexis_88 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά!!!! Λοιπόν.... τις τελευταίες μέρες το λαπτοπ μου κολλούσε ξαφνικά (πάγωνε η οθόνη) και το έκανα restart για να επανέλθει...(συνολικά έγινε 4-5 φορές σε 2 μέρες φουλ χρήσης) Κατά τ'άλλα όμως δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα....Δηλαδή, στο ίντερνετ μπαίνω (από εδώ γράφω) και παιχνίδια παίζει μια χαρά. Χρησιμοποίησα το Everest Ultimate Edition... και ενώ το pc μου λέει ότι έχει 2Χ 2 GB RAM, αυτό μου βγάζει 3001ΜΒ συνολικά! Τι έγινε...? δε θα έπρεπε να έχω άλλο 1GB? Το λάπτοπ μου είναι: Sony Vaio VGN-Z17GN, motherboard: intel cantiga GM45, RAM who knows? , CPU dualcore intel core 2 duo P9500, 2533MHz (είναι διπύρηνο, δεν ξέρω αν το έχω πει ήδη!!!) Υ.Γ. επίσης είχα 15GB από τα 288 ελεύθερα... μπορεί να έπαιζε αυτό ρόλο?? Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά παίδες!!!
nikos903 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Για τα κολλήματα δες τις θερμοκρασίες πρώτα (έχει καρτέλα sensor στο everest) και πες μας τι βλέπεις. Μετά για να τεστάρεις τις μνήμες τρέξε ένα memtest (bootable έκδοση απο κάπου εδώ) για να δεις αμα είναι οκ. Εdit: Όσο για την ράμ που ψάχνεις: With the Sony VAIO VGN-Z17GN/B you can switch between the integrated Intel GMA 4500HD graphics and an NVIDIA GeForce 9300M GS graphics card. The GeForce 9300M GS is twice as powerful as the integrated Intel option, and can use up to 1.5GB of memory (much of it taken from the system RAM); Εν ολίγοις λογικά είναι δεσμευμένα από την κάρτα σου, το πραγματικό μέγεθος δες το στο bios.
katsikoula Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Το πιο πιθανο ειναι να σου αναγνωριζει μονο 3GB απο τα 4 επειση χρησιμοποιεις λειτουργικο στα 32bit. αν θες να εκμεταλλευτεις RAM πανω απο 4GB θα πρεπει να εγκαταστησεις λειτουργικο 64bit (x64) δε νομιζω να σου καηκε απο το 1 stick μονο η μιση ποσοτητα. αν ειχε καει μια απο τις RAM θα ειχες μονο 2GB
alexis_88 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Οι θερμοκρασίες με κανονική χρήση (δηλαδή, google chrome 4 καρτέλες, nod32 και msn) είναι: CPU : 59oC CPU 1: 55oC CPU 2 : 55oC GPU Diode: 68oC Toshiba MK3252GSX: 41oC
nikos903 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Αυτά είναι βασικά σε idle, εσένα δεν σου έκλεινε όταν τον ζόριζες λίγο; Στρέσαρε τον λίγο να δεις που πάνε οι θερμοκρασίες και άμα σε πετάξει. Το memtest το κατέβασες; Το γράφεις σε cd μετά και κάνεις boot απο αυτό. Άσε το να τρέξει μερικές λούπες για να είσαι σίγουρος. Υ.Γ Πραγματικά έχει 2 κάρτες αυτό το pc που τις αλλάζεις όποια στιγμή θες; Όλα τα λεφτά είναι....
alexis_88 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Το κατέβασα το memtest, αλλά με το daemon tools δε μου το τρέχει κ cd δεν έχω να κάψω τώρα! Όποτε το στρεσσάρω με παιχνίδια δεν παθαίνει τίποτα! δηλαδή...Prototype, Fifa, Myst τα παίζει άνετα χωρίς να ζεσταίνεται ιδιαίτερα ούτε να κολλάει! Τώρα κολλούσε όταν ήμουν στο ιντερνετ... έκανα σκαν για ιούς και δε βρήκε τίποτα! Κολλάει στην αρχή το browser και έπειτα παγώνει η οθόνη! Και πρέπει να κάνω restart! Και μετά όλα μέλι γάλα! Στο bios δεν μπορώ να μπω... δλδ... ήξερα ότι μπαίνει μετά από ριστάρτ με το F1 η το del, αλλά δε με βάζει!! (μάλλον κάνω κάτι λάθος! ) Είμαι λίιιιιιιιιιιιιιιγο άσχετος! δλδ.. τα βασικά ξέρω... Αυτό με τις κάρτες δεν τον ξέρω! λολ ! Katsikoula, όντως και μένα κουλό μου φαίνεται...! αλλά δεν ξέρω κιόλας! άβυσσος οι κάρτες των pc! Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σας!
hackerW32 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 αυτο που σου βρισκει 3 gb ειναι αυτο που ειπε ο φυλος πιο πανω. 32bit βλεπουν μεχρι ~3,256gb(απο οτι θυμάμαι)
nikos903 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Κατάλαβα, σιγά σιγά δηλαδή :ρ Λοιπών για να δεις τις μνήμες πρέπει να έχεις κάψει σε ένα cd το memtest και μετά στην εκκίνηση του υπολογιστή με το cd μέσα να πατήσεις ένα κουμπί (κάτι σαν select boot device θα λέει, νομίζω F10 στα vaio Εναλλακτικά μπαίνεις στο bios με F2 και ψάχνεις για first boot devise και βάζεις το cd-rom, μετά save&exit ) και να επιλέξεις το cd-rom. Μετά θα σε πετάξει σε μια μπλε οθόνη όπου θα φορτώσει για ώρα (ή ώρες :ρ, ανάλογα πόσες φορές θα το αφήσεις να επαναληφθεί). Άμα δεν σου βγάλει πρόβλημα εκεί οι μνήμες είναι Οκ. Δηλαδή δεν ήταν φορτωμένο το pc την στιγμή που κόλλησε;
alexis_88 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 thnx παιδιά!!! Αυτό με το cd θα το κάνω από βδομάδα γιατί είμαι κάπως απομονωμένος για το 3ημερο! lol! Όποτε κολλούσε είχα ανοιχτό το firefox!Μετά το άλλαξα με το chrome... και κόλλησε κι εκεί μια φορά! Και μετά άδειασα το δίσκο....και από τότε δεν κόλλησε...βέβαια έχει κ 3 ώρες που το κανα! οπότε θα δείξει! Δεν ήταν πάντως ιδιαίτερα φορτωμένο! σε πολύ κανονικά πλαίσια! Δεν το ήξερα αυτό με το 32 bit! thnx!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.