Panahs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Λίγο η διαμάχη για το αν η λαμπρή τελετή που προγραμματιζόταν θα γίνει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (γενέτειρα του τότε υφυπουργού Αθλητισμού), λίγο το βαρύ πρόγραμμα της Μαντόνα - να προσθέσουμε και την ελληνική πραγματικότητα που αναβάλλει, αναπροσαρμόζει και αφήνεται στις καλένδες, έχουμε τότε την πλήρη εικόνα για τον τραγέλαφο των βραβείων FIFpro World XI Player, που δεν δόθηκαν ποτέ και κόστισαν 14 εκατομμύρια ευρώ! Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα "Καθημερινή" στην οποία αναφέρεται, πως η τελετή βράβευσης που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και είχε ζητηθεί από η FIFPro (Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) να γίνει το 2006 στην Αθήνα, αν και τελικά ματαιώθηκε από μία σειρά προβλημάτων που είχαν να κάνουν με την ελληνική πραγματικότητα, εντούτοις στοίχισε στο δημόσιο 14 εκατομμύρια ευρώ τα οποία επιδικάστηκαν από βρετανικό δικαστήριο, όπου κατέφυγε η διοργανώτρια εταιρία. Μαντόνα και Κάιλι Μινόγκ Η υπόθεση εκτυλίσσεται τον Φεβρουάριο του 2006 όταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Ορφανός είχε ανακοινώσει την ανάληψη απο τη χώρα, της τελετής βράβευσης των καλύτερων ποδοσφαιριστών της χρονιάς και μάλιστα ότι φιλοδοξεί να προσδώσει και το απαραίτητο glamour. Ο στόχος ήταν μεταξύ της Μαντόνα, του Ρόμπιν Ουίλιαμς και της Κάιλι Μινόγκ, αλλά βέβαια ποτέ δεν έμαθε κανείς εάν αυτές οι προσκλήσεις έγιναν ή έμειναν στα χαρτιά. Παράλληλα σε συνεργασία με την εταιρία RAM Media Ltd. που είχε αναλάβει τη διοργάνωση είχε ζητηθεί να έρθουν στην Αθήνα τουλάχιστον έξι από τους έντεκα βραβευόμενους ποδοσφαιριστές. Υποψήφιοι ήταν 55 ποδοσφαιριστές, τους οποίους επέπρωτο να βραβεύσουν επίσης, κάποιες διασημότητες, χωρίς να διευκρινιστεί στην ενδουπηρεσιακή αλληλογραφία του υφυπουργείου Αθλητισμού ποιοί θα ήταν. Τα εκατομμύρια Για τη διοργάνωση είχε προσληφθεί η εταιρία RAM Media Ltd. αντί 4 εκατ. ευρώ. με επιπλέον 2,8 εκατ. ευρώ που θα διαθέτονταν για τη διοργάνωση της λαμπρής τελετής. Η συμφωνία ήταν να καταβληθούν άμεσα 1.200.000 ευρώ, όπως και έγινε και στη συνέχεια άλλο 1,2 εκ. το οποίο επόκειτο να καταβληθεί στις 30 Αυγούστου 2006. Στο μεταξύ όμως, προέκυψε το πρόβλημα της πολης στην οποία θα διοργανώνονταν η τελετή. Η εταιρία αφήνει να εννοηθεί, ότι είχε επιλεγεί οριστικά η Αθήνα, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για αιφνίδιο αίτημα της τότε ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού προς την FIFPro, να γίνει η τελετή στη Θεσσαλονίκη. Το αίτημα απορρίφθηκε. Εκεί άρχισαν οι περιπέτειες. Η δεύτερη δόση του 1,2 εκ. ευρώ δεν καταβλήθηκε όπως και άλλα 400.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί να πληρωθούν μετά την τελετή η οποία θα γινόταν στις 6 Νοεμβρίου 2006 (και βέβαια ματαιώθηκε). Η καταδίκη Η εταιρία προσέφυγε σε βρετανικό δικαστήριο, απαιτώντας τα χρήματά της και αποδίδοντας την ευθύνη της ματαίωσης στην ελληνική πλευρά, η οποία ισχυρίζεται το αντίθετο. Το δημόσιο εκπροσώπησε βρετανική δικηγορική εταιρία, η οποία έχασε την πρώτη δίκη και επιδικάστηκε το πόσο των 14 εκ. ευρώ τα οποία πρέπει να καταβληθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν ζητήθηκε καν η συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο οποίο το υφυπουργείο απευθύνθηκε μετά την καταδίκη και έλαβε την απάντηση ότι ήταν αναρμόδιο να εμπλακεί σε αυτό το στάδιο της υπόθεσης και ότι ο χειρισμός αφορούσε πλέον αποκλειστικά την βρετανική δικηγορική εταιρία. http://www.news247.gr/a/43!119842
Lucifer Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Να μάθετε να δίνετε δουλειές σε βόρειους.
Blondeamon Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Να μάθετε να δίνετε δουλειές σε βόρειους. Μην χέσω
leftermann Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 η παραπάνω είδηση καθιστά ακόμα πιό εξοργιστική αυτήν την είδηση...
De@th L0rd Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 η παραπάνω είδηση καθιστά ακόμα πιό εξοργιστική αυτήν την είδηση... Με τα ποσοστά που βλέπω αν είναι αληθινά χάνεται πάσα ελπίδα γι αυτή τη χώρα για τουλάχιστον μερικές δεκαετίες ακόμα. Όπως φαίνεται η μετανάστευση για τους νέους είναι μονόδρομος.
leftermann Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 εμείς οι γέροι να δούμε τι θα κάνουμε... Εγώ έχω ένα σπιτάκι στο βουνό πάντως. Έχω έτοιμο πλάνο διαφυγής προς τα εκεί. Και το δίκανο γεμάτο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μην χέσω δεν κάνεις να τα κρατάς...
panagos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 η παραπάνω είδηση καθιστά ακόμα πιό εξοργιστική αυτήν την είδηση... >Απαραίτητες οι σκληρές αποφάσεις για την οικονομία, δηλώνουν οι πολίτες Αναρωτιέμαι ποιους πολίτες ρώτησαν γιατί εγώ με όσους έχω συζητήσει (και είναι πολλοί) όλοι είναι αντίθετοι και βλαστημάνε για τα λεφτά που έχουν φαγωθεί. Προπαγάνδα;
De@th L0rd Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 >Απαραίτητες οι σκληρές αποφάσεις για την οικονομία, δηλώνουν οι πολίτες Αναρωτιέμαι ποιους πολίτες ρώτησαν γιατί εγώ με όσους έχω συζητήσει (και είναι πολλοί) όλοι είναι αντίθετοι και βλαστημάνε για τα λεφτά που έχουν φαγωθεί. Προπαγάνδα; No shit Σέρλοκ! Όχι ρε την αλήθεια λένε! ---------- Προσθήκη στις 01:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:29 ---------- εμείς οι γέροι να δούμε τι θα κάνουμε... Εγώ έχω ένα σπιτάκι στο βουνό πάντως. Έχω έτοιμο πλάνο διαφυγής προς τα εκεί. Και το δίκανο γεμάτο. Εσείς που ήδη κάνατε τις κινήσεις σας και κάνατε οικογένεια μπορείτε να αφυπνίσετε τα παιδιά σας. Προετοιμάστε τα με ξένες γλώσσες κτλ. ψάξτε που έχουν κλίση και σπουδάστε τα (αν θέλουν) ΟΞΩ απ δώ αν σας συμφέρει οικονομικά. Τι να πω τουλάχιστον όταν μεγαλώναμε εμείς είμασταν τυχεροί και δεν ήταν τόσο χάλια καιροί. Λυπάμαι τους σημερινούς πιτσιρικάδες...
leftermann Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μπα. Δεν είναι λύση αυτή. Προτιμώ να του δώσω ένα μπουκάλι και ένα καδρόνι. Παρεμπιπτόντως, δεν νομίζω ότι είναι προπαγάνδα. Ίσως το νούμερο να είναι μικρότερο, αλλά είναι μεγάλο...
pappous_soulis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μη ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει την τάση να ενστερνίζεται τις απόψεις της μάζας. Όταν σου λένε τι πιστεύει ο λαός, νομίζω είναι σαφές...
panagos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Τι να πω τουλάχιστον όταν μεγαλώναμε εμείς είμασταν τυχεροί και δεν ήταν τόσο χάλια καιροί. Λυπάμαι τους σημερινούς πιτσιρικάδες... Μα τώρα πληρώνουμε τους "όχι και τόσο χάλια καιρούς." Απλά τότε δεν έβγαινε τίποτα στην επιφάνεια. Η άγνοια μπορεί είναι ευτυχία μέχρι να γίνει γνώση με το χειρότερο τρόπο.
FarCry Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 η παραπάνω είδηση καθιστά ακόμα πιό εξοργιστική αυτήν την είδηση... κατσε λεει ομως Ωστόσο, ένας στους δύο πολίτες (50,4%) τάσσεται κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ το 60,5% διαφωνεί με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα. υπαρχει ακομα ελπιδα
Höfdingadrapa Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Ελπίδα για τα νεύρα του λέφτε υποθέτω. =ρ
FarCry Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 να τριτωσω το κακο συναπαντημα? Η εβδομάδα των εκατομμυρίων από την κομπίνα στα καύσιμα Χρυσάφι αποδείχθηκε για τους πρατηριούχους βενζίνης το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προαναγγελία της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέσω των διαρροών για τις προθέσεις της κυβέρνησης, έως την ανακοίνωση του μέτρου την περασμένη Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Σύμωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το υπερκέρδος από την αποθεματοποίηση που έφθασε να διπλασιάσει σχεδόν τις παραγγελίες μέσα σε ένα βράδυ, ανέρχεται σε περίπου 40 εκ. ευρώ μέσα σε έξι ημέρες! http://www.news247.gr/a/4!119921
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.