GCMH Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να κάνω έναν USB εκτυπωτή κοινό ώστε να χρησιμοποιείται και από άλλους υπολογιστές του δικτύου μου. Πάω λοιπόν στην επιλογή "Change Homegroup Settings" και τικάρω τον εκτυπωτή. Φεύγω από την σελίδα και ξαναμπαίνω για να διαπιστώσω ότι ο εκτυπωτής δεν είναι τικαρισμένος παρόλο που έχω πατήσει την εφαρμογή των ρυθμίσεων... έχω απηυδήσει... ότι και να κάνω τα επτάρια δεν νοούν να κρατήσουν την επιλογή μου. Όλα αυτά συμβαίνουν σε Windows 7 x64, σε φορητό με ασύρματο δίκτυο με μόντεμ/ρούτερ. Έχω μπει στις επιλογές για προχωρημένους και έχω ενεργοποιήσει τις κατάλληλες επιλογές, δοκίμασα με κλειστό το firewall (Comodo), έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω την εικονική κάρτα του VirtualBox μπας και γίνει τίποτα, έχω ενεργοποιήσει τον χρήστη Guest κ.α.... Έχω στερέψει από ιδέες...
ChangeAllNow Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Στις ιδιότητες του εκτυπωτή (στο ΗΥ που είναι συνδεδεμένος) έχεις ορίσει να γίνεται χρήση του ως κοινόχρηστου ;
dazeman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Έχεις εγκαταστήσει drivers του εκτυπωτή στους υπολογιστές που θέλεις να κάνεις κοινή χρήση;
GCMH Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Όχι αλλά δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει αυτό . Πρώτα πρέπει να γίνει κοινός ο εκτυπωτής (το οποίο είναι και το πρόβλημά μου) και άμα εμφανιστεί στο δίκτυο τότε θα γίνει και αυτό που λες.
leukonas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Φρόντισε κάθε υπολογιστής να έχει διαφορετικό όνομα στο δίκτυο. http://compnetworking.about.com/od/windowsnetworking/tp/winfilesharing.htm
GCMH Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Παρόλο που δεν ήταν αυτό που πρότεινες, η σελίδα που έδωσες ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Ιδιαίτερα το δεύτερο σημείο, από αυτήν την σελίδα, μου έδωσε την έμπνευση και ξεσκάλωσα!!! Είχα δώσει στο δίκτυο το όνομα HOMEGROUP το οποίο και ταυτίζεται με τον όρο που δίνουν τα Windows σε αυτές τις δικτυακές δομές. Άλλαξα το όνομα σε κάποιο άλλο και τελικά η επιλογή παραμένει ενεργή. Ευχαριστώ όλους τους φίλους που βοήθησαν ...
DDoS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Υποψη οτι αμα θες να τυπωνεις απο xp, πρεπει να εγκαταστησεις τους αναλογους third party additional x64 drivers κιολας (αλλιως δε τη παλευει) και δε νομιζω οτι αλλαζοντας το homegroup σωθηκες. κατι αλλο θα εκανες και πηρε μπροστα. Κατι αλλο, 2 firewall στα 7 δε προτεινετε φιλε. Τα 7 εχουν πολυ εξελιγμενο firewall, καλυτερο ακομη και απο του Comodo που το θεωρω γενικως πακετωμενο σαν suite.
GCMH Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Το γνωρίζω για τους οδηγούς, το αναφέρω και πιο πάνω άλλωστε. Γιατί third party οδηγούς; Τι εννοείς; Της εταιρίας του εκτυπωτή θα βάλω... Το όνομα του Homegroup ήτανε πιστεψέ με, ήμουνα μπροστά . Όσον αφορά το firewall δεν έχω δύο αλλά ένα. Το ενσωματωμένο των Windows είναι απενεργοποιημένο. Αν έχεις υπόψιν σου κάποια σελίδα με δοκιμαστικό για διάφορα firewall, το οποίο να υποστηρίζει αυτό που λες, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως (και όχι μόνο εγώ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.