anpho Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά θέλω να φτιάξω μια σύνθεση υπολογιστή για την αδερφή μου. Μιλάμε για κουτί, τροφοδοτικό, μητρική, RAM, επεξεργαστή και σκήρό. Κυρίως το θέλει για εφαρμογές γραφείου και επειδή παιχνίδια δεν παίζει σκέφτομαι αν μπορώ να κάνω κάποια οικονομία σε κάρτα γραφικών βάζοντας μια μητρική με ενσωματωμένη και να μπορέσω με μπάτζετ 500 ευρώ να προσθέσω κάποιον SSD (τον 80άρη postville πχ) και έναν 500αρη για αποθηκευτικό. Μπορείται να μου φτιάξετε μια σύνθεση καλή; Ή είναι λάθος η σκέψη μου και αντί να κάνω οικονομία από τα υπόλοιπα για να χωρέσει στο μπάτζετ ο SSD, είναι καλύτερα να τον αφήσω έξω και να προσθέσω κάτι παραπάνω στα άλλα; Μια σύνθεση που να περιέχει και κάποιον SSD και DDR3 RAM θα μου φαινόταν ιδανικό αλλά σ' αυτό το μπάτζετ μου φαντάζει δύσκολο. Εσείς τί λέτε;
matsutsas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Για εφαρμογές γραφείου, δεν νομίζω να χρειάζεται ssd. Καλύτερα τα χρήματα επένδυσέ τα στα άλλα εξαρτήματα.
kingnick 999 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 αυτο με 4 γιγα μνημη αλλιως καντα 2 και παρε τον 80αρη ιντελ με συνολο 530 ε περιπου
Vatos_locos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 δεν χρειάζεσαι DDR3 και αν πας σε Amd νομίζω παίζει να βάλεις και τον πόστβιλ μέσα μπορείς να βάλεις και κάποιον πιο φθηνό
moldovan20 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Με λίγα παραπάνω κάτι γίνεται ,αλλά την ενδιαφέρει τόσο πολύ η τόσο γρηγορότερη αποκρισημότητα?
d3m0n Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Έτσι και αλλιώς με τις τιμές που έχουν φτάσει οι μνήμες,τι DDR2 να βάλει τι DDR3.στο τέλος το ίδιο θα του βγει...
Vatos_locos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 δεν είναι θέμα τιμής... με 1333 και 9άρια είναι σαν να βάζεις ddr2 στα 667 βάλε λοιπών ένα value κιτάκι και ένα ποιο φθηνό board και κερδισμένος είναι.... το αποτέλεσμα δεν χρειάζετε ddr3
anpho Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απλά η αδερφή μου κάθε 3-4 χρόνια κάνει αναβάθμιση και θέλω να την κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης το DDR3 το σκέφτηκα γιατί η διαφορά στην τιμή δεν είναι και τόσο τραγική με τις DDR2 (φυσικά με την μητρική και τον επεξεργαστή μπορεί να ναι μεγαλύτερη η διαφορά). όσο για τον SSD τον πρόσθεσα απλά επειδή έχω την εντύπωση ότι έχει αρκετή διαφορά σε απόδοση και αξίζει τα λεφτά του . Τώρα επειδή άκουσα πολύ καλά λόγια για τον postville και επειδή έχω την εντύπωση ότι ο 40άρης δεν αρκεί διάλεξα τον συγκεκριμένο. Αν πιστεύετε πως δεν το αξίζει πάντως δε με ενοχλεί να τον αφαιρέσω.
nikos21aek Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Και καθόλου λάθος σκέψη δεν είναι να βάλεις ssd.Παιχνίδια δεν παίζει άρα γιατί καλύτερη κάρτα γραφικών;Για κανένα λόγο.Βαριές εφαρμογές δεν πρόκειται άρα γιατί καλύτερο επεξεργαστή;Για κανένα λόγο.Με o/c δεν ασχολείται.Για κανένα λόγο και πάλι ακριβότερες ram.Μια χαρά είναι και 4gb ddr2.Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την υπερκαλύψουν..Οπότε βγήκε το pcάκι στα 300€.Αν θέλει να δώσει άλλα 200 ας τα δώσει για τον ssd να είναι πιο σβέλτο και να έχει μεγαλύτερη αποκρισιμότητα που ειδικά σε εφαρμογές γραφείου βγάζει μάτια.Αλλιώς ας τα κρατήσετε.Δεν είναι και λίγα. Και πέφτει και άλλο η τιμή.Απλά έβαλα καλό κουτάκι και 500άρι τροφοδοτικό επειδή χωρούσαν στα 500€.Επίσης αν δεν παίζει παιχνίδια καλή λύση είναι και ο 40άρης ο ssd στα 100€ που βάζει και ο Ηλίας πιο πάνω.Αν μιλάμε για απλή εγκατάσταση λειτουργικού και τις βασικές εφαρμογές μόνο παραφτάνει.
vasiliou Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Εγω παλι θα πρωτινά αυτο... Νομίζω τα εχει ολα και ποιοτικά, και μπορεί να αναβαθμιστεί άνετα στο μέλλον!
nikos21aek Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρά και αυτό.Αμα είναι να πάει σε κάτι τετοιο ας δώσει λίγα παραπάνω να πάει σε 2χ2gb ram.
vasiliou Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρά και αυτό.Αμα είναι να πάει σε κάτι τετοιο ας δώσει λίγα παραπάνω να πάει σε 2χ2gb ram. Αν προσέξεις λιγο εχω βάλει 4 του 1gb γιατι βγαίνουν 30 ευρο φθηνότερα! Αλλιώς αν εχει το χρηματικό περιθώριο εννοείτε οτι είναι καλύτερα να βάλει 2χ2gb και οχι 4χ1gb γιατι θα του μείνουν και 2 θέσεις ακόμα! Επίσης να πω πως για 100mhz δεν αξίζει να παρει τους πιο ακριβούς athlon μιας και ο μικρούλης με ελάχιστο ο/c φτανει τον 255 άνετα χωρείς να ψήνετε, αν και για την δουλειά που το θελει του φτάνει και του περισσεύει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.