d3m0n Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Οι περισσότερες DDR2 δουλεύουν στα 2.1V.Αλλά και στα 1.8V να δουλεύαν δεν θα πάθαιναν τίποτα. Για να σιγουρευτεί παρ΄όλα αυτά μπορεί να πάει Cpu-z@SPD και να δει οι μνήμες πόσο χρειάζονται για τα 800MHz.
lunatic89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Οι περισσότερες DDR2 δουλεύουν στα 2.1V.Αλλά και στα 1.8V να δουλεύαν δεν θα πάθαιναν τίποτα. Οι μνήμες είναι αρκετά ευαίσθητες με το ρεύμα κ γι αυτό ακόμα κ οταν παίζουμε με άζωτο στον επεξεργαστή κ την κάρτα γραφικών ΔΕΝ ανεβάζουμε πολύ το ρεύμα των μνημών...
p_under Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Οι μνήμες είναι καινούργιες, αντικατέστησαν τις παλιότερες και είναι συμβατές με το mobo.Καμμια ιδέα; Τί να πω, ελαττωματική CPU; Ελαττωματικό mobo; Αυτό με το ρεύμα όντως είναι ένα ενδεχόμενο. Όπως και να έχει, δεν σκοπεύω να δώσω άλλα χρήματα, ιδίως από την στιγμή που το PC στο 99% των περιπτώσεων δεν έχει πρόβλημα. Κάτι παίζει με το mobo. Υποπτεύομαι προβλήματα με το Vcore. Μέχρι τώρα ήταν στο auto. To έβαλα χειροκίνητα στο 1.2, μία νορμάλ τιμή για την CPU. Πήγα να κάνω το experience rating, κόλλησε σχεδόν αμέσως. Το έβαλα στο 1.3, πάλι κρασάρισε. Και από την αρχή, τις μνήμες τις έβλεπε στα 667, ενώ ήταν 800άρες, χρειάστηκε να τις βάλω χειροκίνητα στα 800. Δείχνει αυτό τίποτε; ανοιξε ενα core temp κ δες ποσο ειναι το vid σου . μετα το ρυθμιζεις στο bios με μια αποκλιση προς τα πανω 3 περιπου κλικ αναλογα κ με το motherboard . stress κ δοκιμη . κοιταξε κ τις μνημες που ειπαν τα παιδια . το τροφοδοτικο το εχεις σκεφτει οτι μπορει στο load να μην παιζει σωστα ?
d3m0n Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Οι DDR2 είναι πολύ ανθεκτικές στο ρεύμα.Εγώ όταν ήμουν σε DDR2,δουλεύα τις μνήμες μου από 1.8V που είναι το default στα 2.3V για κάμποσο καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα.
p_under Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Οι DDR2 είναι πολύ ανθεκτικές στο ρεύμα.Εγώ όταν ήμουν σε DDR2,δουλεύα τις μνήμες μου από 1.8V που είναι το default στα 2.3V για κάμποσο καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα. ποσο καιρο δουλεψαν ?
d3m0n Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 2 μήνες αν θυμάμαι καλά και μετά τις πούλησα,αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα,είχαν βγάλει πολύωρο memtest.Αλλά τις δουλεύα τόσο ψηλά γιατί ήταν μπανάνες.810MHz και δεν μπορούσα να κλοκάρω παραπάνω.
Voodooman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 ανοιξε ενα core temp κ δες ποσο ειναι το vid σου . μετα το ρυθμιζεις στο bios με μια αποκλιση προς τα πανω 3 περιπου κλικ αναλογα κ με το motherboard . stress κ δοκιμη . κοιταξε κ τις μνημες που ειπαν τα παιδια . το τροφοδοτικο το εχεις σκεφτει οτι μπορει στο load να μην παιζει σωστα ? To PSU το έλεγξε το μαγαζί και είπε ότι είναι ΟΚ. Εντάξει, πάντα υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος και να μην δουλεύει σωστά, αλλά θα είναι το τελευταίο που θα ελέγξω, αν και κανονικά είναι το πρώτο ύποπτο. liopyr, με V στο 1.3 δεν μπήκε καν στα windows. Πολύ το φοβάμαι το mobo...
d3m0n Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μπήκε windows με 1.2Vcore και με 1.3V δεν μπαίνει ; Τσέκαρε Cpu-z@SPD και δες πόσο ρεύμα χρειάζονται οι μνήμες ή ακόμα καλύτερα πόσταρε φωτό από την καρτέλα του επεξεργαστή και του SPD.
p_under Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 για κανε κ ενα στρεσσ τεστ με τον cpu χαμηλα αν γινεται πιο χαμηλα κ απο το default κ αν σε πεταξει μαλλον mobo , αλλα πρεπει να ελενξεις κ τις μνημες με memtest , δεν παει να πει τιποτα που ειναι καινουργιες.
Voodooman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ ρε παιδιά, θα τα δοκιμάσω και αυτα αύριο και σας ενημερώνω. ---------- Προσθήκη στις 17:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:21 ---------- Μια ερώτηση,το PSU μου έχει ένα 3pin πριζάκι για τον έλεγχο των στροφών του από το mobo. Αυτό το έχω πριζώσει στην αντίστοιχη υποδοχή του mobo, έκανα σωστά; To ρωτάω αυτό, γιατί βλέπω ότι οι στροφές του ανεμιστήρα του PSU δεν ανεβαίνουν ποτέ πάνω από τις 500,ακόμη και όταν το PC τρέχει απαιτητικά παιχνίδια ή στο experience index. Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν θα έπρεπε να αυξάνονται οι στροφές όταν το σύστημα ζορίζεται; Αυτά τα προβλήματα τα είχα και πριν από λίγο καιρό στα παιχνίδια, όταν φόρτωνε κάποιο level (και μόνο τότε) στο Mass effect 2, Modern warfare 2 και NfS shift, έκανε restart. Ούτε τότε είχα προβλήματα θερμοκρασίας της CPU, αλλά το πρόβλημα το έλυσα με την αγορά ενός fan controller, ξεπρίζωσα όλα τα fans από το mobo και τα έβαλα εκεί, εκτός από του PSU. Τώρα τα παιχνίδια δεν κρασάρουν ποτέ, ο θόρυβος είναι λιγότερος και η θερμοκρασία παρόμοια. Θα το δοκιμάσω και αυτό, να στείλω και τον έλεγχο των στροφών του PSU στον fan controller.
liopyr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Στον επεξεργαστή δεν έχει σημασία να δώσεις 1.3. Δεν παθαίνει τίποτα....Σε καμία περίπτωση όμως μην δώσεις 2.1 στις μνήμες... Κάποιες μνήμες δουλεύουν κοντά στο 1.8....Αν έχεις τέτοιες κ τους δωσεις 2.1 χαιρέτα τες..... Έτσι όπως τα λες είναι πολύ πιθανό να είναι κ τροφοδοτικό. Να μην δίνει σωστά ρεύμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν τίποτα οι DDR2 με 2.1V ...
Tenshi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2010 Μια ερώτηση,το PSU μου έχει ένα 3pin πριζάκι για τον έλεγχο των στροφών του από το mobo. Αυτό το έχω πριζώσει στην αντίστοιχη υποδοχή του mobo, έκανα σωστά;To ρωτάω αυτό, γιατί βλέπω ότι οι στροφές του ανεμιστήρα του PSU δεν ανεβαίνουν ποτέ πάνω από τις 500,ακόμη και όταν το PC τρέχει απαιτητικά παιχνίδια ή στο experience index. Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν θα έπρεπε να αυξάνονται οι στροφές όταν το σύστημα ζορίζεται; Οι στροφές απ'ότι βλέπω και στο διάγραμμα,αυξάνονται μετά το 60%.Είναι λογικό όμως να μήν ζορίζεται ιδιαίτερα,ειδικά απο την στιγμή που το τροφοδοτικό έχει υψηλό efficiency. Θα το δοκιμάσω και αυτό, να στείλω και τον έλεγχο των στροφών του PSU στον fan controller. Έλεγχο στροφών δέν θα μπορέσεις να έχεις απο τον controller.Αν έχει οθόνη με ένδειξη,θα μπορείς απλά να βλέπεις τις στροφές του ανεμιστήρα. Αν πιστεύεις οτι μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα (βραχυκύκλωμα κλπ),απλά βγάλ'το.
Voodooman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Ο κλοιός σφίγγει. H CPU δουλεύει στα 8.5 Χ 333. Όταν όμως ορίσω το multiplier στο 6 (άρα ο 2.83 γίνεται 2) δεν έχω κανένα πρόβλημα... Με δεδομένο το ότι δεν δέχεται ούτε καν 1.3V η CPU από το mobo, τί πιστεύετε ότι ευθύνεται τελικά, η CPU ή το mobo; Τελικά με κανένα μεγάλο multiplier δεν τρέχει το OCCT, μόνο με το 6. Αυτό είναι το Multiplier που χρησιμοποιείται όταν είναι ενεργό το speedstep. Σε κάθε περίπτωση, οι θερμοκρασίες δεν πάνε πάνω από 55 βαθμούς.
Voodooman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 To mobo ήταν!.. Αλλάχτηκε και επιτέλους όλα καλά. Απίστευτη ταλαιπωρία, πολλά ξενύχτια, αρκετά έξοδα, δύο φορμάτ, άπειρα restarts...τί πλάκα! Το απίστευτο είναι το τί προβλήματα προέκυπταν και που ούτε πήγαινε το μυαλό μου ότι μπορεί να έφταιγε το mobo. Το photoshop ας πούμε δεν άνοιγε τις RAW φωτογραφίες που τραβούσα με την φωτογραφική. Νόμιζα ότι το photoshop χρειαζόταν patch, που να πάει το μυαλό μου στο mobo;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.