Προς το περιεχόμενο

Υπερθέρμανσή CPU

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας έχω πρήξει και σε άλλα τόπικ με το πρόβλημά μου, αλλά τώρα πια που το έχω εντοπίσει και είμαι στα τελειώματα, δώστε ένα χεράκι.

Το PC μου κάνει restarts όταν βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση. Σε όλες τις περιπτώσεις το έχω λύσει το πρόβλημα, με το να ενισχύσω τους ανεμιστήρες. Τώρα πια δεν κρασάρει ποτέ και το μόνο πρόβλημα που έχει μείνει, είναι όταν προσπαθώ να κάνω το rating των win 7. Έτσι, λίγο πριν το τέλος, εκεί που κάνει τον έλεγχο της CPU, τρώει επανεκκίνηση ενώ πριν ρυθμίσω τα fans ούτε στο 1/5 δεν έφτανε και έκανε restart.

To περίεργο όμως είναι ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές, ποτέ δεν έχουν φτάσει πάνω από τους 55 βαθμούς. Η ψήκτρα είναι η AC freezer 7 pro. Τί μπορεί να συμβαίνει ρε σεις;

Δημοσ.

Δεν εχω δει τα άλλα σου θρεντ κ δεν ξερω αν εχει ξαναπροταθει.

Δοκιμασε να τρεξεις το prime95. Ειναι ενα τεστ που στρεσσαρει τον επεξεργαστη.

Αν βγάλει πρόβλημα δώστου χειροκίνητα παραπάνω ρεύμα.

Πολύ πιθανό να είναι κ μνήμες.

Οι θερμοκρασίες που λες δεν δικαιολογούν τα κρασαρίσματα...

Δημοσ.

Τρέξε occt linpack,και μετά memtest bootable.

Το πρώτο στρεσάρει επεξεργαστή 100% και το δεύτερο μνήμες.To memtest άστο μπόλικες λούπες.

Δημοσ.

Εχεις κανει φορματ ... ??

Ή τουλαχιστον ψαξιμο για ιους ... ??

Εχεις antivirus στο pc σου και αν ναι ποιο.. ??

Παιζει ενα μικρο/ελαχιστο ποσοστο να ειναι και ιος γι αυτο στο λεω...:-)

Δεν εχω διαβασει τα προηγουμενα threads σου..

Δημοσ.

Οι μνήμες είναι καινούργιες, αντικατέστησαν τις παλιότερες και είναι συμβατές με το mobo.

Καμμια ιδέα; Τί να πω, ελαττωματική CPU; Ελαττωματικό mobo; Αυτό με το ρεύμα όντως είναι ένα ενδεχόμενο.

Όπως και να έχει, δεν σκοπεύω να δώσω άλλα χρήματα, ιδίως από την στιγμή που το PC στο 99% των περιπτώσεων δεν έχει πρόβλημα.

Κάτι παίζει με το mobo. Υποπτεύομαι προβλήματα με το Vcore. Μέχρι τώρα ήταν στο auto. To έβαλα χειροκίνητα στο 1.2, μία νορμάλ τιμή για την CPU. Πήγα να κάνω το experience rating, κόλλησε σχεδόν αμέσως. Το έβαλα στο 1.3, πάλι κρασάρισε.

Και από την αρχή, τις μνήμες τις έβλεπε στα 667, ενώ ήταν 800άρες, χρειάστηκε να τις βάλω χειροκίνητα στα 800. Δείχνει αυτό τίποτε;

Δημοσ.

Κάνε ένα clear cmos και τρέξε τα προγράμματα που σου είπα.

Για τις μνήμες που τις έβαλες στα 800MHz,μπορεί να χρειάζονται λίγο ρεύμα παραπάνω,όπως και να ΄χει ένα clear cmos θα σε πείσει.

Δημοσ.

Τρέξε τα προγράμματα που σου είπα.Το ότι οι μνήμες είναι κανούργιες δεν μου λέει κάτι,δεν αποκλείεται στο memtest να φας 500 errors.

Δημοσ.
Τρέξε occt linpack,και μετά memtest bootable.

Το πρώτο στρεσάρει επεξεργαστή 100% και το δεύτερο μνήμες.To memtest άστο μπόλικες λούπες.

Ετσι...

+1:-)

Δημοσ.

Δώσε πειραματικά:

1.3V στον επεξεργαστή.

2.1V στις μνήμες.

Tσίμπησε ελάχιστα πάνω από τα default το nb.

Χαλάρωσε timings στις μνήμες, παίξε με 5άρια, ακόμα και αν έχουν 4άρια default.

Ξανατρέξε occt linpack.

Δημοσ.
Δώσε πειραματικά:

1.3V στον επεξεργαστή.

2.1V στις μνήμες.

Tσίμπησε ελάχιστα πάνω από τα default το nb.

Χαλάρωσε timings στις μνήμες, παίξε με 5άρια, ακόμα και αν έχουν 4άρια default.

Ξανατρέξε occt linpack.

Στον επεξεργαστή δεν έχει σημασία να δώσεις 1.3. Δεν παθαίνει τίποτα....

Σε καμία περίπτωση όμως μην δώσεις 2.1 στις μνήμες... Κάποιες μνήμες δουλεύουν κοντά στο 1.8....Αν έχεις τέτοιες κ τους δωσεις 2.1 χαιρέτα τες.....

Έτσι όπως τα λες είναι πολύ πιθανό να είναι κ τροφοδοτικό. Να μην δίνει σωστά ρεύμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...