Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση windows xp σε καινουριο pc

costax

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις παρέλαβα το καινούριο μου pc χωρίς λειτουργικό και προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση τα windows xp proffecional.

Εκανα το boot from cd rom sto BIOS,διαβάζει το cd και ξεκινάει κανονικα η διαδικασία εγκατάστασης.Αφου φορτώσει κάποια αρχεία μου ζητάει να επιλέξω σε ποιό τμήμα του δισκου να κάνω την εγκατάσταση των windows(ο δισκος ειναι 750GB).Λοιπόν, ο δίσκος έχει ενα ήδη διαμορφωμένο τμήμα περίπου 40GB με όνομα [system Rese] το οποίο δεν το πειράζω και ο υπόλοιπος χώρος είναι μη κατανεμημένος.Διαμορφώνω τον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο και επιλέγω την εγκατάσταση των windows εκει.Ακολουθεί επανεκκίνηση του pc και καπου εκεί αρχίζει το πρόβλημα...ενώ περιμένω να εμφανιστεί η εικόνα με τα xp να φορτωνουν και να συνεχιστεί η εγκατάσταση,εμφανιζονται κάτι κινέζικα και σταματάει εκεί η διαδικασία!

1.κατα την επανεκκίνηση δεν πειράζω το BIOS,λέει: press any button to boot from cd . . . . δεν πατάω τίποτα και τότε εμφανίζονται τα κινέζικα...

2. Αν πατήσω καποιο κουμπί ξεκινάει η διαδικασία εγκατάστασης απ την αρχή...

Καμμιά βοήθεια please!?

:confused:

Δημοσ.

Το αγόρασες χωρίς λειτουργικό ή μήπως δεν σου έδινε το δισκάκι και νόμιζες ότι δεν έχει?

Γιατί το "System Rese" μάλλον για λειτουργικό μου κάνει.

Όσο για τα Xp δοκίμασε αυτά που σου λέει ο HamerZ.

Δημοσ.

Το "System Rese" είναι πιθανότατα το όνομα του partition...

Τα κινέζικα (αν εννοείς την περιβόητη BSOD ή "Οθόνη του Θανάτου") συνήθως συνδέονται με hardware failure. Αν μέχρι εδώ είμαι σωστός δοκίμασε να αλλάξεις ή να αφαιρέσεις κάποιο Dimm μνήμης και ξαναδοκίμασε. Μετά πάμε σε κάρτα γραφικών, re-format του σκληρού και κάτι ίσως με το motherboard. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάτι από όλα αυτά είναι χαλασμένο απλά ίσως υπάρχει κάποιο conflict το οποίο μπορεί και ως δια μαγείας να εξαφανιστεί με το που τελειώσεις την εγκατάσταση. Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Δημοσ.

Μνήμες είναι πιθανότατα το πρόβλημα φίλε το είχα πάθει και εγώ στο προήγουμενο pc.και αν θυμάμαι καλά ήταν ballistic x τις άλλαξα και gg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...