Προς το περιεχόμενο

Επιλογη Μηχανακιου

Master13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ninja 250 λεει πολυ σαν μηχανη. Καλη τιμη, ωραιο στησιματακι και ειναι στενη που θα βολευει πολυ στην πολη... Καμια σχεση με παπι, ειναι μια ολοκληρωμενη μηχανη.

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος με τα μεταχειρισμενα. Πρωτα το ελεγχεις σε δικο σου μηχανικο, τσεκαρεις συμπιεση κτλ κτλ και μετα την αγοραζεις

Καλες αγορες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι αναλογα τι χρηση του κανεις. Αν ησουν ντελιβερας θα ειχες αλλαξει 2 παπια στα 10 χρονια.0 Δεν σημαινει οτι δεν ηταν καλα.

Γενικα παπι που κοστιζει καινουριο πανω απο 1600-1700Ε και γινονται σερβις σωστα βγαζει ανετα 10 χρονια και παραπανω

Ειναι αναλογα τι χρηση του κανεις. Αν ησουν ντελιβερας θα ειχες αλλαξει 2 παπια στα 10 χρονια.0 Δεν σημαινει οτι δεν ηταν καλα.

Γενικα παπι που κοστιζει καινουριο πανω απο 1600-1700Ε και γινονται σερβις σωστα βγαζει ανετα 10 χρονια και παραπανω

ηρθες στα λογια μου !;)

Φίλε ότι και να πάρεις πρόσεχε πολύ, με το πρώτο μου 50ρι παπί και την πρώτη μου 250cc μηχανή πήγα να σκοτωθώ περισσότερες φορές απ'ότι με την Yamaha SZR 660 που οδηγώ τα τελευταία 7 χρόνια. Τα πρώτα χρόνια είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνα. That said, μια μεγάλη μηχανή είναι φυσικά πολύ πιο ασφαλή ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ με μια πάπια. Το πρόβλημα είναι πως συνήθως τρέχεις πολύ πιο γρήγορα όταν την έχεις. Εσύ όμως έχεις και άλλη μια αδυναμία. Εγώ όταν πήρα τη πρώτη μεγάλη μηχανή είχα ήδη δίπλωμα αυτοκινήτου και ήξερα πως χρησιμοποιήται ο συμπλέκτης, ενώ εσύ θα πρέπει να μάθεις από την αρχή. Επίσης ήξερα πως βλέπει τα μηχανάκια ο οδηγός αυτοκινήτου.

Εγώ πιστεύω πως μια καλή αρχή θα ήταν μια μικρή μηχανή 125 ή 250 με συμπλέκτη για να πάρεις τη γενική ιδέα μερικά χρόνια, και 2-3 χρόνια μετά που δεν θα έχεις και περιορισμό κυβικών και θα έχεις μια γενική ιδέα τι σημαίνει οδηγώ μηχανή, πας για κάτι μεγαλύτερο. Το παπάκι δεν νομίζω να είναι απαραίτητο πρώτο βήμα, εκτός αν θες ο ίδιος να ξέρεις να οδηγείς και παπί (όχι ότι είναι καμιά επιστήμη, σε ένα απόγευμα το έχεις συνηθήσει στα βασισκά). Και να πάρεις και μια στολή (δεν χρειάζεται να είναι ακριβή για τις ταχύτητες που συζητάμε, δεν θα πας σε αγώνε, μια φτηνή με προστατευτικά μπορείς να βρεις σε προσφορές και με 100 ευρώ) πάνω κάτω ή τουλάχιστον πάνω, και κράνος για τις (αναπόφευκτες) τούμπες που θα φας...

Φίλε ότι και να πάρεις πρόσεχε πολύ, με το πρώτο μου 50ρι παπί και την πρώτη μου 250cc μηχανή πήγα να σκοτωθώ περισσότερες φορές απ'ότι με την Yamaha SZR 660 που οδηγώ τα τελευταία 7 χρόνια. Τα πρώτα χρόνια είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνα. That said, μια μεγάλη μηχανή είναι φυσικά πολύ πιο ασφαλή ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ με μια πάπια. Το πρόβλημα είναι πως συνήθως τρέχεις πολύ πιο γρήγορα όταν την έχεις. Εσύ όμως έχεις και άλλη μια αδυναμία. Εγώ όταν πήρα τη πρώτη μεγάλη μηχανή είχα ήδη δίπλωμα αυτοκινήτου και ήξερα πως χρησιμοποιήται ο συμπλέκτης, ενώ εσύ θα πρέπει να μάθεις από την αρχή. Επίσης ήξερα πως βλέπει τα μηχανάκια ο οδηγός αυτοκινήτου.

Εγώ πιστεύω πως μια καλή αρχή θα ήταν μια μικρή μηχανή 125 ή 250 με συμπλέκτη για να πάρεις τη γενική ιδέα μερικά χρόνια, και 2-3 χρόνια μετά που δεν θα έχεις και περιορισμό κυβικών και θα έχεις μια γενική ιδέα τι σημαίνει οδηγώ μηχανή, πας για κάτι μεγαλύτερο. Το παπάκι δεν νομίζω να είναι απαραίτητο πρώτο βήμα, εκτός αν θες ο ίδιος να ξέρεις να οδηγείς και παπί (όχι ότι είναι καμιά επιστήμη, σε ένα απόγευμα το έχεις συνηθήσει στα βασισκά). Και να πάρεις και μια στολή (δεν χρειάζεται να είναι ακριβή για τις ταχύτητες που συζητάμε, δεν θα πας σε αγώνε, μια φτηνή με προστατευτικά μπορείς να βρεις σε προσφορές και με 100 ευρώ) πάνω κάτω ή τουλάχιστον πάνω, και κράνος για τις (αναπόφευκτες) τούμπες που θα φας...

Βασικα αυτην την αδυναμια που αναφερεις δεν την εχω γτ οδηγαω αμαξι εδω και 2 χρονια..... Ναι, το ξερω οτι δεν εχω διπλωμα κτλ, κλτ ... σε θεμα οδηγησης ο πατερας μου ειναι και εξεταστης, και μου εχει πει οτι ειμαι κομπλε.....αυτο ουτως η αλλως το βλεπω και μονος μου :-D:-D !!!!!!! Και εγω τα πρωτα χρονια φοβαμαι μεχρι να μαθω να οδηγαω καλα γι'αυτο και σκεφτομουνα να παρω πρωτα ενα παπακι για να το ξεκολλοσω και μετα να παω παραπανω. Αλλα εφοσον δεν ειναι και τοσο ασφαλες οσο αλλες μηχανες, αμα ειδες και πιο πανω, λεω να παω σε μια μεταχειρισμενη Ninja250R ...

ρε μεγαλε κοιτα να μπεις σε καμια καλη σχολη να απασχοληθεις πουθενα σωστα....

και ασε τα FX και τα Z ,μ@λ@κιες ειναι αυτα και εγω αυτα σκεφτομουν και εδωσα εξετασεις μετα απο 3 χρονια παλι μπας και δω καμια ασπρη μερα.

εδω σε λιγο καιρο μπορει να μην εχουμε να φαμε και εσυ σκεφτεσαι να παρεις μηχανες κοιτα το μελλον σου.εξαλλου εχεις χρονο να σκεφτεις τις μηχανες

Καλησπερα σε ολους.....τι γινεται ??? :-D:lol:

Λοιπον εχω ενα θεματακι και θελω μια βοηθεια απο οσους ξερουν να με συμβουλεψουν......

Αυτη την στιγμη ειμαι 3η λυκειου, ελεγα λοιπον μολις περνουσα στην σχολη που ηθελα μετα τις πανελληνιες να επερνα κατευθειαν μια μηχανη ( για 600cc μιλαμε ), το θεμα ομως ειναι οτι δεν ειχα ποτε δικο μου μηχανακι ωστε να μαθω να οδηγαω πολυ καλα κ ετσι αρκεστικα στα βασικα !!!!!!

Και σκεφτομαι τωρα να κανω το εξης.... μολις τελειωσουν οι εξετασεις, να παρω αμεσα ενα μηχανακι για να μαθω να οδηγαω για να μην εχω και προβλημα οταν παρω την μεγαλη μηχανη ... μην σκοτωθω και αμεσως....

Ελεγα λοιπον για ενα Ζ 125 .... που ειναι και συμπλεξομενο ..... τωρα δεν ειμαι και 100 % σιγουρος, επειδη δεν εχω πολυασχοληθει κιολας για να ξερω ... γι΄αυτο και ρωταω !!!!!!

Τι εχετε να προτινεται ???? :rolleyes::rolleyes:

Προτείνω καταρχήν να διαβάσεις καλά και να περάσεις και να δείς τη μηχανή σαν επιβράβευση μιας σκληρής προσπάθειας που πέτυχε και οχι σαν το γλυκό μιας σκληρής προσπάθειας που ΑΠΕΤΥΧΕ.

Μετά πάρε ενα 50cc για να μάθεις καλά γιατι τα μεγάλα ταξίδια 600CC ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΜΙΚΡΆ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...