Προς το περιεχόμενο

Newbie στην υδρόψυξη

N3CR4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παίδες,

Είμαι τελείως νέος στο θέμα της υδρόψυξης και έχω κάποιες ερωτήσεις.Όποιος θέλει ας με διαφωτίσει.

-Γιατί κάποιος να προτιμήσει υδρόψυξη; (εφ' όσον δεν έχει πρόβλημα με θόρυβο ανεμιστήρων).

-Παίζουν χαοτικές διαφορές με σύστημα υδρόψυξης σε σχέση με το αερύψυκτο σύστημα;

-Για overclocking τι από τα 2 είναι προτιμότερο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

1) Για να ξεζουμίσει το σύστημά του χωρίς να έχει θέμα με τις θερμοκρασίες ή για "πουλ μουρ" :lol:.

2) Μεγάλη. Μιλάμε όμως πάντα για custom υδρόψυξη. Τα έτοιμα kit μπορεί να βγουν χειρότερα και από μια καλή αερόψυξη.

3) Ανάλογα τις προσδοκείες που έχεις. Αν θες να πάρεις και το τελευταίο hz του CPU/να benchάρεις για τρελά scores κλπ, τότε νερό. Για "ήρεμα" πράγματα, τότε αερόψυξη.

-Καλύτερες θερμοκρασίες όταν το ρεύμα ανεβαίνει και η αερόψυκτρες δεν μπορούν να το κρατήσουν,συνεπως πας και για περισσότερα GHz.

-Αν μιλάμε για ετοιματζίδικη λύση υδρόψυξης(H50,κάτι big water της ΤΤ) όχι δεν είναι χαοτικές ίσα ίσα που κάποιες δυνατές αερόψυκτρες είναι πολύ καλύτερες.Αν όμως μιλάμε για custom νεράκι τότε σαφώς και η υδρόψυξη υπερέχει.

-Αν πας για να φτάσεις το max fsb για 24/7 τότε υδρόψυξη,αν μιλάμε για χαλαρό-μέτριο o/c μια καλή αερόψυκτρα κρατάει τον επεξεργαστή αξιοπρεπέστατα.

Για πες μας όμως τι σύστημα έχεις,και πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις ;

-Καλύτερες θερμοκρασίες όταν το ρεύμα ανεβαίνει και η αερόψυκτρες δεν μπορούν να το κρατήσουν,συνεπως πας και για περισσότερα GHz.

-Αν μιλάμε για ετοιματζίδικη λύση υδρόψυξης(H50,κάτι big water της ΤΤ) όχι δεν είναι χαοτικές ίσα ίσα που κάποιες δυνατές αερόψυκτρες είναι πολύ καλύτερες.Αν όμως μιλάμε για custom νεράκι τότε σαφώς και η υδρόψυξη υπερέχει.

-Αν πας για να φτάσεις το max fsb για 24/7 τότε υδρόψυξη,αν μιλάμε για χαλαρό-μέτριο o/c μια καλή αερόψυκτρα κρατάει τον επεξεργαστή αξιοπρεπέστατα.

Για πες μας όμως τι σύστημα έχεις,και πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις ;

Το pc μου θα το αλλάξω. Για το καινούριο θέλω να ψαχτώ με υδρόψυξη. Για όλο το κουτί μάλλον θα πάει στα 2500Ε με μία V8 της CoolerMaster που κάνει 50Ε. Τώρα για το πόσο θα μου πάει με υδρόψυξη δεν ξέρω καθόλου.

Ακούω προτάσεις για custom υδρόψυξη αν έχετε...

Δεν θα την βάλω, απλά σου είπα ποιο είναι το κόστος με την V8....

Τώρα πρέπει να ψάξω να βρω τα κομμάτια για την υδρόψυξη και τις τιμές τους.

Γεια σας παίδες,

Είμαι τελείως νέος στο θέμα της υδρόψυξης και έχω κάποιες ερωτήσεις.Όποιος θέλει ας με διαφωτίσει.

-Γιατί κάποιος να προτιμήσει υδρόψυξη; (εφ' όσον δεν έχει πρόβλημα με θόρυβο ανεμιστήρων).

-Παίζουν χαοτικές διαφορές με σύστημα υδρόψυξης σε σχέση με το αερύψυκτο σύστημα;

-Για overclocking τι από τα 2 είναι προτιμότερο;

http://press.hwbox.gr/

Σελίδες 12, 13, 14 και 15 θα βρεις ένα ευχάριστο άρθρο που εξηγεί τι είναι η υδρόψυξη και ποια η χρησιμότητά της με απλά λόγια. :-)

Θα ασχοληθείς καθόλου με o/c;

2500 χιλιάρικα κουτί, ελπίζω να μην είναι για games και γενικά every day stuff μόνο..

Σαφώς θα ασχοληθώ με overclock. Βέβαια είμαι και λίγο αναποφάσιστος στο εξής θέμα: Οι καινούριοι 6πύρηνοι της Intel θα κυκλοφορήσουν το 1ο εξάμηνο του 2010, οπότε να τους περιμένω ή να πάω να το πάρω με i7 στις επόμενες μέρες; Ούτως ή άλλως η μητρική υποστηρίζει και τους 6 πύρηνους.

Πάω να τσεκάρω τον οδηγό στο hwbox.gr για την υδρόψυξη.

Σου χρειάζεται ο 6πύρηνος ;

Κοίταξε τώρα χρησιμοποιώ έναν Q6600 και μπορώ να πω ότι πολλές φορές φτάνει στο 100%. Κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιώ τον λιώνουν. Αλλά πέρα από αυτό με ενδιαφέρει πάρα πολύ το overclock.

Άσχετα με τον CPU, μήπως ξέρεις κάποιο e-shop που να μπορώ να βρω τα εξαρτήματα υδρόψυξης; Ή δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο οπότε αγοράζω κανονικά από πλαίσιο και e-shop;

Ή από τα multirama extreme στον Πειραιά θα τα πάρεις,ή από εξωτερικό...

Για τα multirama extreme όμως θα πρέπει να πας από εκεί δεν είναι e-shop.Τώρα για εξωτερικό είναι αρκετά π.χ.

http://www.aquatuning.de/index.php

Αυτό ειναι από γερμανία.

Όμως καλύτερα όρισε ένα budget και από τους ειδικούς θα έχεις μια καλή σύνθεση... ;)

Υ.Γ. Πλαίσιο και e-shop δεν έχουν τίποτα αξιόλογο από parts υδρόψυξης.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Παιδες μολις τελειωσα μετα απο κοπους την υδροψυξη στο PC μου... Οι θερμοκρασιες του μου φαινονται λιγακι ανεβασμενες.... Ο CPU εχει 46 βαθμους και η MOBO 45...Μηπως μπορειτε να μου πειτε αν παιζει ρολο το υγρο της υδροψυξης???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...