Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις είδα ότι θα βγάλουν το SPB mobile shell 5 για android, και αν ακολουθήσει τα WinMob θα έχει άριστη υποστήριξη ελληνικών και για contacts.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=G07Mu29lxtY[/ame]

Όλο και πιο προσιτό, nice, nice...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=U4GTzkpDDjg[/ame]

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπομονή και θα έρθει και Ελλάδα κάποτε λογικά, αν και από ότι έχω καταλάβει η google δεν το προωθεί και τρελά, πρέπει να το βλέπει ως πείραμα.

Το ποιο κοντινό πράγμα πάντως που θα έρθει σίγουρα είναι το htc desire.

Wait for it...

Δημοσ.

Μπα...... δεν έχω ακούσει κάτι.

Η google έχει καταπιαστεί με τα open source για να πιάσει στην αγορά άρα με την ανοιχτή πολιτική που έχει δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο το N1.

(personal opinion)

Δημοσ.

Κανενα κλειδωμα, το bluetooth για να στειλει και να λαβει αρχεια απλα πρεπει να κατεβασεις καποιο σχετικο προγραμμα απο το market, τα οποια ειναι δωρεαν, και εισαι ετοιμος...

Δημοσ.
Ποιος νοιαζεται για το SPB

Εδω ειναι ολα τα λεφτα...

Μαμαει.

Εδω βλεπουμε τις δυνατοτητες του ανοιχτου λειτουργικου και ποσο μπροστα θα ειναι σε λιγο καιρο το Android

Δημοσ.
Στο μεταξυ ολοι ριχνετε 500ευρα για τηλεφωνα που εχουν ξεπεραστει σε 6 μηνες...

Χωρια που οτι κανουν το κανουν μισο (για ιντερνετ σου βγαινουν τα ματακια, οι φωτο ειναι ισαξιες της χειροτερης compact και απο το μεσημερι και μετα δε μπορεις να βγαλεις φωτο γιατι δεν εχει φλας κοκ.)...

Αυτο το θεμα εχει συζητηθει απειρες φορες στο myphone.gr και στα σχετικα site. Η απαντηση ειναι οτι δεν υπαρχει απαντηση. Οποιος δεν θελει να κουβαλαει πεντε συσκευες μαζι του και τα θελει ολα σε ενα, παει στα κινητα. Οποιος θελει την απολυτη ποιοτητα σε φωτο, βιντεο κ.λ.π. και δεν τον νοιαζει να κουβαλα πολλα μαζι του, αγοραζει ξεχωριστες συσκευες.

Αυτο για τους 6 μηνες συμφωνω μαζι σου, και ηταν το κρυφο σχεδιο εταιριων οπως η samsung, lg, sharp κ.λ.π. Δηλαδη καθε κινητο να εχει το δικο του firmware το οποιο δεν μπορεις να αναβαθμισεις. Και επειδη για καθε συσκευη απαιτουνταν γραψιμο του λειτουργικου/firmware ουσιαστικα απο την αρχη, δεν υπηρχε χρονος να αναπτυχθουν οι λειτουργιες οπως επρεπε, με αποτελεσμα καθε τι που εκανε η συσκευη να το εκανε ως πάρεργο: Mp3 players με περιορισμο των συνολικων τραγουδιων στα 120, συστημα αρχειων χωρις φακελους, τηλεφωνικος καταλογος που δεν βγαζεις ακρη κ.λ.π.

Και μετα απο 6 μηνες καινουριο τηλεφωνο με τις δικες του ιδιοτροπιες.

Ε λοιπον, αυτο ερχεται να διορθωσει το Android. Τωρα ξερεις βρε αδερφε τι mp3 player παιρνεις (και οχι απλώς οτι παιρνεις καποιο mp3 player), τι συστημα οργανωσης αρχειων, και τι σταθεροτητα. Με τον ιδιο τροπο που καθε φορα που καθεσαι μπροστα σε ενα pc με windows ξερεις με τι εχεις να κανεις (το οποιο αυτο ηταν που τα εκανε να ξεχωρισουν απο τα radioshack, τα trs και τα αλλα μηχανακια της εποχης). Και φυσικα, μπορεις να κανεις αναβαθμισεις (πχ στο motorola) ωστε να μην μενεις πισω, το οποιο προσωπικα θεωρω τεραστιο πλεονεκτημα. Οποτε, ας καλωσορισει.

Μονο και μονο για το γεγονος οτι αυτο μας λεγανε τοσα χρονια οτι "το κινητο ειναι ενας μικρος υπολογιστης" ηταν στην ουσια ψεμα (με ελαχιστες εξαιρεσεις smartphone), αφου κινητα samsung και sharp δεν ειναι υπολογιστης με την εννοια οπως την ξερουμε, αξιζει να παρεις το nexus, για να δεις πως ειναι ενας πραγματικος μικρος υπολογιστης.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι το android έρχεται να διορθώσει σημαντικά πράγματα.

Ως τώρα οι εταιρίες όταν ήθελαν να δώσουν κάτι που μπορούσε να γίνει ακόμα και μέσω softeware σε ανάγκαζαν να πάρεις άλλη συσκευή, τώρα σιγά σιγά το hardware γίνεται αξιόλογο ώστε να μπορείς να "παίξεις" μαζί του, επίσης με 1ghz cpu δεν αποκλείεται να παίζει και το android 3 που λέει ο λόγος.

Είναι σημαντικό να επικρατήσει το android που είναι open source, θα κόψει πολλές αλυσίδες. Δεν αποκλείεται η google να τρώει κατάρες για την κίνηση αυτή που έκανε. :P

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι ότι το android έρχεται να διορθώσει σημαντικά πράγματα.

Ως τώρα οι εταιρίες όταν ήθελαν να δώσουν κάτι που μπορούσε να γίνει ακόμα και μέσω softeware σε ανάγκαζαν να πάρεις άλλη συσκευή, τώρα σιγά σιγά το hardware γίνεται αξιόλογο ώστε να μπορείς να "παίξεις" μαζί του, επίσης με 1ghz cpu δεν αποκλείεται να παίζει και το android 3 που λέει ο λόγος.

Είναι σημαντικό να επικρατήσει το android που είναι open source, θα κόψει πολλές αλυσίδες. Δεν αποκλείεται η google να τρώει κατάρες για την κίνηση αυτή που έκανε. :P

Οπως τα 'πε ο Nomedor (για ακομα μια φορα). Δηλαδη, παλια οι εταιριες εβγαζαν ενα software οπως-οπως, με ενα σωρο περιορισμους, και τα updates ηταν ονειρο θερινης νυκτος (μονο η sony ericsson και η nokia εβγαζαν updates, αλλα μονο για να διορθωσουν κραυγαλεα bugs και προβληματα και οχι για να μας δωσουν καινουριες δυνατοτητες). Αν ηθελες μια καινουρια δυνατοτητα, επρεπε να παρεις το καινουριο μοντελο με το νεο software. Ενω με το Android...

Αλλα, υπαρχει ενα μεγαλο αλλα: Εταιριες οπως η sony ericsson και η motorola ειναι γνωστες για την λαιμαργια και την τεμπελια τους, και ειναι αμφιβολο αν πραγματικα θα δωσουν τα πολυποθυτα updates στους χρηστες, ασχετα αμα τα παιρνουν δωρεαν απο την Google, και το μονο που πρέπει να κανουν ειναι ενα-δυο προσαρμογες (port).

Που ειναι το πολυποθητο update του Milestone; Αυτο το android-σε-σμικρυνση της sony ericsson γιατι να εχει την παλια εκδοση;

Ειλικρινα πιστευω οτι η google δεν σκοπευε να βγαλει δικο της τηλεφωνο αρχικα, αλλα μετα μολις ειδε το χαος με τα διαφορετικα τηλεφωνα, με το καθενα να τρεχει το δικο του port και να μην δινονται updates στους χρηστες για το συγκεκριμενο port, τοτε ειπε "θα βγαλουμε ενα δικο μας τηλεφωνο, και θα κανουμε την πλατφορμα του την default hardware πλατφορμα του android. Ολα τα υπολοιπα θα ειναι unsupported ports".

Και για οσους δεν το εχουν καταλαβει ακομα, αγνοηστε τους υπολοιπους και πηγαινετε στο Nexus One ή hardware compatible εκδοσεις, αμα θελετε να εχετε updates.

ΥΓ: Η google τρωει σιγουρα καταρες απο την ms και την symbian, αλλα και απο τους κατασκευαστες, οι οποιοι τωρα θα πρέπει να δινουν updates. Οταν πρωτοεβγαλαν τηλεφωνα android, παω στοιχημα οτι οι κατασκευαστες ειδαν το android ως δωρεαν τεχνολογια προς λεηλασια, και οχι σαν ενα λειτουργικο που πρέπει να υποστηριζουν. Τωρα με το nexus one θα πρέπει να συμμορφωθουν, αφου το "official" παντα εχει το πλεονεκτημα

ΥΓ: Πολυ ενδιαφερον αρθράκι εδώ

Δημοσ.

Όντως η λαμογιά πάει σύννεφο από τις διάφορες εταιρίες.

Αν και το άρθρο τα τραβάει η αλήθεια είναι ότι οι 3οι κατασκευαστές νόμιζαν ότι θα πουλούσαν τοστιέρες ενώ το android πάει να κάνει ένα πολύ καλό βήμα. Μπ0υρδ3λ0 μάρκετινγκ.

Το ότι έβγαλε η google το N1 σίγουρα είναι ένα πολύ καλό και στρατηγικό βήμα στο να βάλει τα πράγματα στο δρόμο τους όντως. Σημασία μεγάλη έχει η συμβατότητα των apps και τα updates και όλα μετά θα πάρουν το δρόμο τους.

Δημοσ.

Μόλις πριν λίγο διάβασα το άρθρο και ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες του Nexus και σκέφτομαι πολύ σοβαρά τη μεταπήδηση από WM6 σε Android . . .

Όχι πως δεν είμαι ευχαριστημένος από το Omnia που έχω, αλλά φαίνεται πως το Android είναι απαλλαγμένο από τις ιδιοτροπίες των WM phones. . .

Οι μόνες μου επιφυλάξεις είναι :

- Υπάρχει ποικιλία διαθέσιμου software για android, εξίσου μεγάλη με τα WM ?

- Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης navigation software, ώστε πέρα από όλα τα άλλα να γίνει και PNA/GPS ?

Δημοσ.
Μόλις πριν λίγο διάβασα το άρθρο και ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί με τις δυνατότητες του Nexus και σκέφτομαι πολύ σοβαρά τη μεταπήδηση από WM6 σε Android . . .

Όχι πως δεν είμαι ευχαριστημένος από το Omnia που έχω, αλλά φαίνεται πως το Android είναι απαλλαγμένο από τις ιδιοτροπίες των WM phones. . .

Οι μόνες μου επιφυλάξεις είναι :

- Υπάρχει ποικιλία διαθέσιμου software για android, εξίσου μεγάλη με τα WM ?

- Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης navigation software, ώστε πέρα από όλα τα άλλα να γίνει και PNA/GPS ?

1) Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ακόμα αυτή η μεγάλη γκάμα που υπάρχει στα WM (για το appstore απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ακόμα) αλλά είναι αναπτυσσόμενο το Market. Μιλάμε για περίπου 20.000 Apps, από τα οποία δεν ξέρω πόσα είναι ποιοτικά.

2) Φυσικά και υπάρχει

Δημοσ.
1) Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ακόμα αυτή η μεγάλη γκάμα που υπάρχει στα WM (για το appstore απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ακόμα) αλλά είναι αναπτυσσόμενο το Market. Μιλάμε για περίπου 20.000 Apps, από τα οποία δεν ξέρω πόσα είναι ποιοτικά.

2) Φυσικά και υπάρχει

Ο δέκτης A-GPS είναι αυτός που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τις συσκευές σαν GPS ή κάτι άλλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...