Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πληροφοριακά πάντως συνάδελφος αγόρασε προχθές ένα turbo-x των 700 ευρώ (υπάρχει και στο τελευταίο διαφημιστικό του Πλαισίου) και ήδη από την πρώτη μέρα -σε καθαρή εγκατάσταση- άρχισαν τα κολλήματα και τα reset. Το πήγε πίσω αλλά δεν έχω μάθει ακόμα τι έγινε (λογικά πρέπει να το αντικαταστήσουν επιτόπου).

Προφανώς και είναι ένα τυχαίο γεγονός, δεν μπορεί κάθε Turbo-x που πουλάει το Πλαίσιο να έχει προβλήματα. Όμως προσωπικά θα ήμουν επιφυλακτικός σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Είμαι περίεργος να δω τι θα του πουν στο Πλαίσιο, αν θα του κάνουν τους κινέζους...

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2 τελευταια περιστατικα (1 με laptop και 1 με desktop) γιατι δεν θελω κι εγω να επεκταθω περισοτερο.

Laptop κατευθειαν εξω απο το κουτι και πατω να ανοιξει το dvd του.... Ποιο dvd που δεν υπηρχε τπτ στο bios? Σε μια ωρα πηγε πισω για αντικατασταση.

Desktop οτι που το ειχε παρει ο πελατης και ηθελε να εγκαταστησει ενα παιχνιδακι (το metin2). Ελα ομως που του εκανε νερα κι αναγκαστηκε να με παρει τηλ να παω μια βολτα απο εκει. Με το που εκατσα στο pc μπλε οθονιτσα για το καλωσορισες. Μνημες off. Αντικατασταση σε 2 ωρες (καθυστερησα να φτασω στον χωρο του, γι'αυτο! :P).

Κατα τ'αλλα παρτο... Για την Ελλαδα ρε γμτ!!! :P

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες (περί ποιότητας κι αξιοπιστίας) και προσθέτω κάποια επιχειρήματα σχετικά με τα Tuvlo-X Notebooks:

Τα περισσότερα Notebooks είναι μαζικές κατασκευές barebones που προέρχονται από την Sagem (παλαιότερα κυρίως) και από την Clevo (εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον)...

Τα συμβόλαια που κάνουν οι εταιρίες στις εγγυήσεις, είναι κατά πολύ διαφορετικά από μια End User εγγύηση που δίνει η Lenovo, η Dell, η HP, η Toshiba κλπ...

Το Πλαίσιο και το κάθε Πλαίσιο που customάρουν τα διάφορα μαζικής παραγωγής σαπίδια, ποντάρουν στο ότι το μηχάνημα θα αλλαχτεί ή επισκευαστεί όσες φορές χρειαστεί, ασχέτως αν θα είναι αξιόπιστο το μηχάνημα ή η επισκευή του.

Προσωπικά, είτε σαν αγοραστής, είτε σαν πωλητής, θα προτιμούσα μια κατασκευή αξιόπιστη που να μη γυρνάει στο service συχνά (έως και καθόλου)... Δε νομίζω λοιπόν κάποιος επαγγελματίας ή ιδιώτης, ακόμη και να είχε 5 χρόνια εγγύησης με άμεση αντικατάσταση με καινούριο ακόμη και σε μισή ώρα (ούτε καν σε 4), να επέλεγε κάτι το οποίο θα τον κάνει κολλητό με το service κάποιας εταιρίας...

Εκτός πια κι αν είναι κάποιος τόσο βιτσιόζος, οπότε περί ορέξεως... προφιτερόλ!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Διάβασα τα μεχρι τώρα posts με αρκετή προσοχή. Λοιπόν μερικές παρατηρήσεις και απο μένα.

Είμαι μεσος χρήστης αλλα έχω προσωπική εμπειρία με τα TurboX Γράφω τώρα από ενα λαπτοπ TurboX (το μοντέλλο λέγεται Flame) των 700Ε που τό εχω 1,5 χρόνο τώρα, χωρίς προβλήματα για την ώρα. Στο σπίτι μου και το γραφείο μου έχω συνολικά άλλους 7 υπολογιστές, οι 6 από αυτους TurboX , γενικά χωρίς προβλήματα . Ο παλιότερος είναι 8 ετών. Μονο δύο από αυτούς ήταν έτοιμες συνθέσεις , τους υπόλοιπους μου τους συναρμολογησαν σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Αναφορικά με το σέρβις, νομίζω ότι είναι θεμα προσώπου ( όπως όλα στη χώρα μας), γενικά πάντως ευχαριστημένος είμαι από κάποιες αναβαθμίσεις που έκανα . Για την εγγύηση δεν ξέρω, δε χρειάστηκε να την επικαλεστώ σε κάποιον από τους υπολογιστές μου

Αναφορικά με την Ελληνική οικονομία: Δε γνωρίζω τι κέρδη έχει το Πλαίσιο δεδομένου ότι όλα κατασκευάζονται στην Κίνα, συμπεραίνω όμως από την καλή εγγύηση που δίνουν και από τη διαφήμιση που τους κάνουν ότι κερδίζουν αρκετα. Δε γνωρίζω ποιά είναι η διαφορά του υποστηρίζω την Ελληνική οικονομία από το υποστηρίζω το Ελληνικό κεφάλαιο όπως έγραψε κάποιος νωρίτερα δεδομένου ότι η οικονομία μας (τρομάρα της) είναι καπιταλιστική καλώς ή κακώς. Τελικά γιατί να μην τα δώσω σε Έλληνα επιχειρηματία αλλα σε Αμερικάνο, Γερμανό, Ολλανδό κλπ; Σαφώς οι ξένοι υποστηρίζουν προϊόντα της πατρίδας τους και αφήνουν κατα μέρος τις ιδεολογίες σε αυτά τα θέματα.

Συμπερασματικά λοιπόν, εγώ τουλάχιστον αγοράζω και θα συνεχίσω να αγοράζω TurboX όσο τουλάχιστον τα πράγματα συνεχίσουν όπως είναι μεχρι σημερα

Δημοσ.

Διάβασα τα μεχρι τώρα posts με αρκετή προσοχή. Λοιπόν μερικές παρατηρήσεις και απο μένα.

Είμαι μεσος χρήστης αλλα έχω προσωπική εμπειρία με τα TurboX Γράφω τώρα από ενα λαπτοπ TurboX (το μοντέλλο λέγεται Flame) των 700Ε που τό εχω 1,5 χρόνο τώρα, χωρίς προβλήματα για την ώρα. Στο σπίτι μου και το γραφείο μου έχω συνολικά άλλους 7 υπολογιστές, οι 6 από αυτους TurboX , γενικά χωρίς προβλήματα . Ο παλιότερος είναι 8 ετών. Μονο δύο από αυτούς ήταν έτοιμες συνθέσεις , τους υπόλοιπους μου τους συναρμολογησαν σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Αναφορικά με το σέρβις, νομίζω ότι είναι θεμα προσώπου ( όπως όλα στη χώρα μας), γενικά πάντως ευχαριστημένος είμαι από κάποιες αναβαθμίσεις που έκανα . Για την εγγύηση δεν ξέρω, δε χρειάστηκε να την επικαλεστώ σε κάποιον από τους υπολογιστές μου

και εγώ γράφω μέσα από ένα clevo m746tu η αλλιώς turbo-x gmn 73-425 αποδείχθηκε σκυλί και συνεχίζει μετά από 3 χρόνια

το service το επισκέφτηκε την πρώτη εβδομάδα λόγο προβληματικού barebone στο power button μέσα σε 4 ώρες έγινε αντικατάσταση

από εκεί και πέρα όλα είναι απολύτως super

αλλά πες μου σε παρακαλώ για το λαπτοπ σου και τα 2 έτοιμα pc όχι τα δικά σου custom

σε ποιο σημείο του site του πλαίσιο έχεις βρει

1) bios

2) drivers

3) utillites

που τα έχεις όλα στο συνοδευτικό cd του λαπτοπ η των υπολογιστών σου

η σωστή απάντηση είναι ΠΟΥΘΕΝΑ.

αν έχω χάσει βρε αδερφέ το συνοδευτικό cd είμαι υποχρεωμένος να πάω στο κατάστημα τους και αν μπορέσω να βρω

λύση στο πρόβλημα μου;

αντιμετώπισες αντίστοιχο πρόβλημα με τα custom pc σου;

anyway για την ιστορία και μόνο βρήκα μεσώ της clevo την υποστήριξη που θέλω αν χρειαστώ online

αν και αυτή έχει κλειδώσει ότι είχε σχέση με το bios πλέον(είχα προλάβει να κάνω το τελευταίο update που έφτιαχνε κάτι δεν θυμάμαι τι)

δεν θα είχα πρόβλημα να ξαναγοράσω laptop turbo x αν και η λογική μου λέει να μην το κάνω

αλλά σίγουρα θα το έκανα με περισσότερη δυσκολία και μόνο αν δεν υπήρχε άλλη λύση

μα πάνω από όλα συνείδητα ξέροντας τι θα αντιμετωπίσω.

η αλήθεια λοιπόν βρίσκεται κάπου στην μέση δεν γίνεται να σε κράζουν αν δεν έχεις δώσει και εσύ δικαιώματα

ξέθαψες όμως και εσύ ένα thread 16 μηνών καλά καθόταν στην ησυχία του

Δημοσ.

χμμμ, μου αρέσει η αρχαιολογία

Λοιπόν στα έτοιμα pc που πήρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα , ως προς το bios και τα δυο είχαν asus μητρική και στο site της μπορείς να το κατεβάσεις, έκανα update και το ξέρω. Το ίδιο φαντάζομαι μπορουν να "κατέβουν" οι drivers ανάλογα με το κάθε hardwareΕίναι πάντως τα δύο πιό παλιά pc που έχω, το ένα γιόρτασε τα 8α και το άλλο τα περίπου 6α γενέθλια.

Γιά όλα τα σημαντικά cds που έχω, δημιουργώ αντίγραφα που μου φαίνεται και η λογική ενέργεια.

Εδω και μερικα χρόνια, τρέχω λίνουξ ούτως ή άλλως οπότε τα συνοδευτικά CDs με αφήνουν αδιάφορο μιάς και αναφέρονται σε windows

Ο λόγος που έγραψα το post αυτό είναι γιατί έχω προσωπική εμπειρία με τα TurboX και θεώρησα χρήσιμο να την παραθέσω γιά όποιον ψάχνεται για το θέμα. Ας την αξιολογήσει ο καθενας όπως θέλει, μπορεί απλά να ήμουν τυχερός στα μηχανήματα που πήρα, δεν έχω κάνει δα και καμμιά μελέτη.

Από το Πλαίσιο γενικά είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που με εκνεύρισε πολύ με την αγορά του λαπτοπ μου πρό 1,5 έτους είναι ότι μου φόρτωσαν και τα windows ασχετα άν διαμαρτυρήθηκα ότι δεν τα χρειάζομαι. Με βεβαίωσαν ότι είναι υποχρεωμενοι από την Ελληνική νομοθεσία να το κάνουν γι αυτό και το αγόρασα τελικά.

Ωραία νομοθεσία όμως! να σε θεωρούν εκ προοιμίου κλέφτη πνευματικών δικαιωμάτων και να σε αναγκάζουν να πληρώσεις κάτι που δε χρειάζεσαι γιατί υποθέτουν ότι είσαι ψεύτης και κλέφτης και θα το χρειαστείς τελικά. Και όλα αυτά τη στιγμή που προσπαθούμε να μειώσουμε τις εισαγωγές. Μάλλον η επίσκεψη του Gates έχει να κάνει με τη λαμπρή αυτή απόφαση.

Δημοσ.

Γνωστός μου σκέπτεται να αγοράσει turboX laptop. Κάτι τελευταία μοντέλα έχουν μέχρι και 1000 ευρώ.

Η γνώμη σας; Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ως προς την ποιότητα ή έχουν φτιάξει τα πράγματα;

Δημοσ.

Μα να προσπαθώ να πείσω τον τεχνικό στο service ότι έχει πρόβλημα η RAM και αυτός να μου λεέι ότι πρέπει να κάνω format στα windows. Είδα και έπαθα να τους πείσω μετά από πολλά πήγαινε-έλα. Να μου αλλάζει χαλασμένη 8600GTS και να προσπαθεί να με πείσει ότι η 9400GT είναι καλύτερη και ότι μου κάνει και χάρη.

Μακρυά.

Δημοσ.

κοιτα τα προιοντα turbo-x δεν τα πολυ εμπιστευομαι.. μονο καλοδια ποντικια και κατι ψιλοπραματα, αλλα μεχρι εκει,

το να αγωρασεις μητρηκη turbo-x δεν ξερω που θα καταλιξει

για υπολογιστη τωρα μπορεις να διαλαξεις εσυ κοματια και να στο συναρμολογισουν αυτοι, ετσι θα εχεις μια εγγιση και οχι 8-10 (εαν δεν κανω λαθος, το pc που μου ειχε πουλισει ενας γιτονας 3 χρονια πριν ηταν κοματι κοματι και ειχε το ονομα turbo-x πανω και μια και μονο εγγιση 3 χρονων)

οσο για τους έτυμους ,ναι δεν συμφερουν, εαν εχεις π.χ. 600 ευρω παίρνεις τα @@ μου

εαν τα παρεις κοματι κοματι μπορεις να φτιαξεις gaming pc μαζι με μια full hd οθονη.

Δημοσ.

Εγώ φιλαράκο μου έχω έναν TURBO-X από το 2006 και μόνο μια φορά χάλασε και αυτό ηταν το τροφοδοτικό και δουλεύει κανα 8 ώρες την ημέρα(μέσω όρο)...

Δημοσ.

Εγώ φιλαράκο μου έχω έναν TURBO-X από το 2006 και μόνο μια φορά χάλασε και αυτό ηταν το τροφοδοτικό και δουλεύει κανα 8 ώρες την ημέρα(μέσω όρο)...

και μεσω λαμιας να ειναι, δεν ακυρωνει τη κακιστη ποιοτητα κατασκευης τους.

Δημοσ.

Μακρυά από TUVLO-X. Έξι (6) φορές μου έκαψε μητρική (ο Θεός να την κάνει).

Αν θέλει η ελληνική οικονομία να την στηρίξω ας με στηρίξει αυτή πρώτα με ποιότητα. Τα λεφτά μου δεν τα χαρίζω σε κανέναν οτι εθνικότητας και να είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Μέχρι στιγμής οσα προιόντα turbox εχω πάρει δηλαδή πληκτρολόγια mouse κατι ηχειάκια κτλπ έχουν βγεί μια χαρά, αλλα μέχρι εκει σε hardware ουτε καν πλησιάζω

• Like 1
Δημοσ.

θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ξέραμε με τι περιθώρια κέρδους δουλεύει το πλαίσιο αυτά τα notebooks ,with parts made in underground China . Τώρα γιατί εγώ έχω την αίσθηση ότι δουλεύουν με πάνω από 50% κέρδος τι να σας πω . Ποιά αίσθηση δηλ. την βεβαιότητα έχω . Οι τύποι βγάζουν πολλά από τους φορητούς και τους σπρώχνουν με χίλια , τώρα μέσα στο κέρδος είναι συνπολισμένες και οι περιπτώσεις fail,service κλπ .

Προσωπικά ούτε καρφίτσα turbo-x δεν θα αγόραζα , αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή ούτως ή άλλως .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...