Vice Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους σας. Εδώ και κάμποσα χρόνια έχω τα Logitech Z-2300 συνδεμένα σε μια Creative X-FI Extreme Audio PCI στον υπολογιστή μου. Σε ότι αφορά τις ταινίες και τα παιχνίδια είμαι πολυ ευχαριστημένος με την αποδοση τους και δεν θα ζητουσα τίποτε παραπάνω απο ενα ταπεινό 2.1 Επειδή ομως κατα κυριο λογο αποζητώ την ποιότητα του ήχου και όχι τοσο πολυ το βαθύ μπάσο και τις εντάσεις ξεκινησα να ψάχνω για κάτι ακουστικά ποιοτικότερο. Είδα τα Soundsticks τα οποία μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Μοιάζουν πιο ποιοτικά, είναι αιώνες μπροστά σε design αλλά το ακουστικό εύρος είναι σχεδόν το ίδιο με τα Logitech. Η ερώτηση είναι: Είναι πιο ποιτικά σε συνδυασμό με ενα μέσο επίπεδο έντασης; αν ναι πόσο; Αξίζει η μετάβαση για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι εντάσεις και οι υποσυχνοτητες τοσο πολυ ή θα ήταν καλυτερα να πάρω ενα ζευγάρι ποιοτικά ακουστικά για να βρώ αυτό που θέλω; ευχαριστώ εκ των προταίρων
Alexisssss Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Eγω θα σου προτεινα (αν φυσικα υψπαρχει και η οικονομικη δυνατοτητα) να αγορασεις ενασετ ηχειων και ενα ενισχυτη χωριστα. Εκει θα δεις πραγματικη ποιοτητα ηχου αλλα και ενταση. Βεβαια να ξερεις οτι για ενα αξιολογο συστηματακι hi-fi θες γυρω στα 400-500 ευρω. Αν δεν τα διαθετεις τοτε αγορασε ενα ζευγαρι ακουστικα με 60-70 ευρω και θα εχεις ενα αρκετα ποιοτικοτερο ηχο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501488&u=SENNHEISER-HD485
kingdragon Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά θα έμενα με τα Ζ-2300. Αν είναι για ποιότητα θα σου πρότεινα Altec Lancing...
Vice Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 βλέπω οι απόψεις διαφέρουν! καλό είναι αυτό αλλά θα προτιμούσα οι απαντήσεις να εχουν μια εμπειρία στον ήχο τουλάχιστον του ενος εκ των 2 συστημάτων για να μιλάμε με επιχειρήματα. Εγώ οπως εχω πει και σε άλλα topics βαθμολογώ τα Z-2300 περιπου με τα παρακάτω: Ποιότητα ήχου απο δορυφόρους: 6,5/10 Ποιότητα μπάσου απο SUB: 8/10 Απόδοση σε ταινίες: 9/10 (για 2.1) Απόδοση σε games: 9/10 οπου 10 το προσωπικό μου τέλειο σε ήχο. σιγουρα ενα συστημα ενισχυτή ηχείων απλά το σβήνει το κάθε 2.1 αλλά σκοπός ειναι να μην φτάσουμε εκει.εκει ειναι άλλα χρηματικά χωράφια.
FaRMaKhs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Με ενα ζευγαρι καλα ακουστικα θα ακουσεις διαφρορα!Βλεπε AKG
matsutsas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Κατά την γνώμη μου πρέπει να στραφείς σε ένα ζευγάρι ποιοτικά ακουστικά. Εγώ έχω τα ηχεία z-cinema της logitech, και από ακουστικά τα sennheiser hd595 και τα beyerdynamic dt770pro. Από τα ακουστικά έχω ακούσει ήχους μέσα στα παιχνίδια και τις ταινίες που από τα ηχεία δεν μπορουσα ούτε καν να φανταστώ ότι υπήρχαν. Επίσης στην μουσική καμία σχεση η ποιότητα από τα ακουστικά.
qspock Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δεν αναφερεις κατι βασικο που ειναι τα χρηματα που διαθετεις... Θεωρωντας δεδομενο οτι θες ο,τι καλυτερο για PC, τοτε: Δε ξερω που τα πουλανε και αμα τα πουλανε ακομη, η καλυτερη λυση μακραν σε ηχεια για PC ειναι τα Creative Gigaworks S750: http://uk.europe.creative.com/products/productarchive.asp?category=4&subcategory=461&product=9306 Εχω δικιμασει διαφορων ειδων ηχεια για PC: -Creative Inspire 6.1 & 7.1. Αξιπρεπεστατα για τα λεφτα τους (~100 euro). Αν θες κατι φτηνο, τα προτεινω εναντι οτιδηποτε καινουργιο εχει βγαλει η creative. Πχ τα I-trigue και οτιδηποτε εχει βγαλει η creative με αυτους τους ψιλολιγνους κωνους και καλα καλυτερος ηχος με μεταλικα υλικα κτλ (ΜΠΟΥΡΔΕΣ), ειναι τοσο ενοχλητικα, ειδικα στα πριμα τους αλλα και οχι μονο, που δεν αντεχονται ουτε σε χαμηλη ενταση! -Logitech: εχω στο σαλονι τα z-5450 (5.1 με ασυρματα τα 2 πισω). http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501623 Εχουν ισως τη πληρεστερη συνδεσιμοτητα καθως και DD-DTS decoder, μπορεις να συνδεσεις πανω και ο,τι αλλο θες και οχι μονο το PC. Εχουν δυνατο μπασο, "μαλακο" ηχο που δεν ενοχλει (για ταινιες ειναι ο,τι πρεπει). Αλλα και παλι, τα Gigaworks της Creative βγαζουν ποιοτικοτερο ηχο. Το ιδιο εχω διαπιστωσει και σε συγκριση των 2 κορυφαιων Creative VS Logitech μοντελων, τα 750S και τα LOGITECH Z-5500, τα οποια ειναι περιπου στην ιδια ποιοτητα με τα z-5450 αλλα δυνατοτερο ηχο. ΟΛΑ τα παραπανω τα τρωνε λαχανο τα Gigaworks S750 τα οποια εχουν υψηλη ποιοτητα ηχου μετατρεποντας το PC σε κατι που πλησιαζει περισσοτερο ηχοσυστημα HI-FI. Εχε υποψη πως τα Gigaworks δεν εχουν Dolby-Dts decoder, αρα ή τα συνδεεις αναλογικα σε συσκευη με εξοδο 5.1 ή μονο σε PC. Αν πας σε ακουστικα τοτε Sennheiser προτεινω κι εγω, αλλα τα μοντελα της παιζουν αρκετα, μπορει δηλαδη να παρεις πχ τα 497 και ο ηχος τους να σου φανει καθαροτερος απο τα ακριβοτερα πρωτα 5ρια της σειρας 5χχ. Εκει παιζει και που τα συνδεεις, πχ αν δεν εχεις ενυσχηση οπως στα ..συμβατικα PC, τοτε θελει προσοχη!
nick#18 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά θα έμενα με τα Ζ-2300. Αν είναι για ποιότητα θα σου πρότεινα Altec Lancing... Altec Lancing των ποσων €? Γιατι αμα ειναι να δωσει 200+ για κατι καλο απο αυτη την εταιρια δεν αξιζει... Οσα εχω ακουσει απο altec lansing μεχρι 150ευρω ειναι ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ...
sno0py Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δεν αναφερεις κατι βασικο που ειναι τα χρηματα που διαθετεις...Θεωρωντας δεδομενο οτι θες ο,τι καλυτερο για PC, τοτε: Δε ξερω που τα πουλανε και αμα τα πουλανε ακομη, η καλυτερη λυση μακραν σε ηχεια για PC ειναι τα Creative Gigaworks S750: http://uk.europe.creative.com/products/productarchive.asp?category=4&subcategory=461&product=9306 Εχω δικιμασει διαφορων ειδων ηχεια για PC: -Creative Inspire 6.1 & 7.1. Αξιπρεπεστατα για τα λεφτα τους (~100 euro). Αν θες κατι φτηνο, τα προτεινω εναντι οτιδηποτε καινουργιο εχει βγαλει η creative. Πχ τα I-trigue και οτιδηποτε εχει βγαλει η creative με αυτους τους ψιλολιγνους κωνους και καλα καλυτερος ηχος με μεταλικα υλικα κτλ (ΜΠΟΥΡΔΕΣ), ειναι τοσο ενοχλητικα, ειδικα στα πριμα τους αλλα και οχι μονο, που δεν αντεχονται ουτε σε χαμηλη ενταση! -Logitech: εχω στο σαλονι τα z-5450 (5.1 με ασυρματα τα 2 πισω). http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501623 Εχουν ισως τη πληρεστερη συνδεσιμοτητα καθως και DD-DTS decoder, μπορεις να συνδεσεις πανω και ο,τι αλλο θες και οχι μονο το PC. Εχουν δυνατο μπασο, "μαλακο" ηχο που δεν ενοχλει (για ταινιες ειναι ο,τι πρεπει). Αλλα και παλι, τα Gigaworks της Creative βγαζουν ποιοτικοτερο ηχο. Το ιδιο εχω διαπιστωσει και σε συγκριση των 2 κορυφαιων Creative VS Logitech μοντελων, τα 750S και τα LOGITECH Z-5500, τα οποια ειναι περιπου στην ιδια ποιοτητα με τα z-5450 αλλα δυνατοτερο ηχο. ΟΛΑ τα παραπανω τα τρωνε λαχανο τα Gigaworks S750 τα οποια εχουν υψηλη ποιοτητα ηχου μετατρεποντας το PC σε κατι που πλησιαζει περισσοτερο ηχοσυστημα HI-FI. Εχε υποψη πως τα Gigaworks δεν εχουν Dolby-Dts decoder, αρα ή τα συνδεεις αναλογικα σε συσκευη με εξοδο 5.1 ή μονο σε PC. Αν πας σε ακουστικα τοτε Sennheiser προτεινω κι εγω, αλλα τα μοντελα της παιζουν αρκετα, μπορει δηλαδη να παρεις πχ τα 497 και ο ηχος τους να σου φανει καθαροτερος απο τα ακριβοτερα πρωτα 5ρια της σειρας 5χχ. Εκει παιζει και που τα συνδεεις, πχ αν δεν εχεις ενυσχηση οπως στα ..συμβατικα PC, τοτε θελει προσοχη! Εχει μεγαλη σημασια να εχεις δοκιμασει τα διαφορα ηχεια στο ιδιο συστημα!Eκει θα φανουν οι διαφορες τους κυριως.(Αν και παλι παιζουν και αλλα σκηνικα μια καρτα ηχου μπορει να αποδειδει καλυτερα με την μια ή την αλλη εταιρια νομιζω)Παντως μου κανει εντυπωση τα Creative Gigaworks S750 να εχουν πιο ποιοτικο ηχο απο τα Z-5500
matsutsas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Πάντως εγώ επιμένω ότι η ποιοτικότερη λύση είναι ακουστικά όπως τα hd595 ή τα akg701 ή κάτι ανάλογο. Και αν τα συνδυάσεις με την ASUS XONAR ESSENCE ST τότε να είσαι σίγουρος ότι η ποιότητα ήχου που θα έχεις δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ηχοσυστήματα πολαπλάσιας αξίας, κα φυσικά από απλά ηχειάκια για pc. Αν δεν σου κάνει κόπος, διάβασε και μια συζήτηση για αυτή την κάρτα.
Vice Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δεν νομίζω να υπάρχει 2.1 πιο ακριβό απο 200-300 ευρώ οπότε σκοπιμα δεν έβαλα όριο. όλα παίζουν ανεξαρτήτως τιμής
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Με 850Ε δεν χρειαζεται να πας σε 2.1 της JmFocal πας κατευθειαν σε ηχεια βασης η την φθηνη σειρα σε δαπεπου Προς τον @topicstarter:Aν σκοπευεις να επενδυσεις καποιο σεβαστο ποσο και πανω απ ολα θελεις ενα σοβαρο αποτελεσμα στο χωρο σου στειλε μου Pm να τα συζητησουμε(εννοειτε πως δεν με ενδιαφερει να σου πουλησω κατι )
matsutsas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Με 850Ε δεν χρειαζεται να πας σε 2.1 της JmFocal πας κατευθειαν σε ηχεια βασης η την φθηνη σειρα σε δαπεπου Εννοείτε ότι με 850 ευρώ δεν πας σε αυτά τα ηχεία. Απλά το Και όμως υπάρχουν πηγαίνει στο Δεν νομίζω να υπάρχει 2.1 πιο ακριβό απο 200-300 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.