p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 προσφατα φιλος πηρε την μητρικη του τιτλου , το συστημα παοτελειται απο εναν Q6600 Κ 4 gb ραμ 2Χ2 kington 1066 mhz . Ας αρχισω με τα παιδεματα . λοιπον με το που μπηκε flashαριστηκε με το τελευταιο bios , 2,4 version . επειτα ειπαμε ας ανεβασουμε λιγο τον Q . δεν ειχαμε τρελους στοχους , μεχρι τα 3,2 max 3,4 ηταν ικανοποιημενος ο φιλος . αλλα η μητρικη δεν ελεγε με τιποτα να κατσει καλα. 1 εχει το πιο τραγικο vdroop που εχω δει ( κ μετα ελεγα για την P5E μου) . επειτα δινοντας πχ 1,35 bootarei με 1,30-1,32 κ μετα σε 100% load ριχνει το vcore sta 1,27 . αρα εδω χρειαζομαι μια βοηθεια . σκεφτομαι για flasharisma με αλλο βιος . εχω βρει 3 μητρικες που ειναι ιδιες . η μια P43 ( ως γνωστο κομμμενο P45 ειναι κ αυτο) κ οι αλλες P45 . οριστε κ οι μητρικες : δικη μας http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1839 κ οι αλλες 3 : http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1837 ,http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1838 , http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1836 . απο το msi live update ομως δεν μπορεσα να φορτωσω bios manual . υπαρχει κανενα dos - programm τυπου afudous της asus ? κ κατι τελευταιο αν εχετε στειλτε κανενα λινκ για μολιβιασμα ωστε να μειωθει το vdroop . ευχαριστω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μαν δεν νομιζω οτι με αλλαγη του bios θα λυθει το προβλημα του Vdroop. Η μονη λυση ειναι το pencil mod. Αν και δεν νομιζω να ειναι τοσο ανησυχητικο το συγκεκριμενο προβλημα. Να μου πεις οτι εισαι καμμενος overclocker και σε ενδιαφερει να εχεις μηδενικο Vdroop να το δεχτω οτι πρεπει να το κυνηγησεις. Αλλα δεν νομιζω να παιζει τοσο μεγαλο ρολο. Βασικα ειναι ενεργοποιημενη η επιλογη για το Vdroop(αν εχει[??]) ετσι; Παντως και πριν που ημουνα με την asrock ειχα κι εγω προβληματακια με το Vdroop αλλα δεν εδινα σημασια... Βρισκεις με ποσα βολτ παιζει σταθερα σε load και μετα ενεργοποιεις eist για να μην τρεχει ολη την ωρα με τοσο ρευμα.. Οχι οτι παιζει να παθει τπτ 65αρης cpu με τοσο ρευμα... Τι θερμοκρασιες εχεις;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 μα δινω 1,35 κ σε load μου το κανει 1,27 κ δεν ειμαι σταθερος , δεν ειπα οτι ειμαι καμενος κ ζηταω κ το παραμικρο mhz ετσι κ αλλιως το διευκρινησα οτι τα 3,2 ghz μας ηταν αρκετα αλλα η μητρικη δεν τα θελει . οσο για το eist αν το εχω enable δεν με αφηνει να αλλαξω multi μονο αν το κλεισω μπορω να παω σε 8Χ400 . προσπαθησα κ με eist enable κ disable . οι θερμοκρασιες ειναι καλες . εχει κ την Xigmatek HDT-S1283 . edit . το bios mod σε ορισμενες μητρικες βοηθαει παρα παρα πολυ στο ιεμα του vdroop, εδω ειμαι με P5E με RAMPAGE bios . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ξύσεις το μολύβι σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 κ εμενα αυτο μου φαινεται αλλα επειδη ειχα δει μεγαλη διαφορα απο P5E bios σε Rampage σκεφτομαι να την flashaρω σε P45 . ευτυχως που βρηκα p5q απο στοκ για τον αλλον μου γιατι θα επερνα αυτην κ θα τρελενομουν . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Βασικα γιατι εισαι τοσο σιγουρος οτι με bios απο P45 θα λειτουργησει απροβληματιστα;;; Εχεις καποιο λινκ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 δεν ειμαι σιγουρος αλλα θα προσπαθησω . δεν εχω βρει πολλα ακομα αλλα κοιτα αυτα : http://www.msi.com/html/pdf/How_to_flash_MSI_Notebook_BIOS_under_DOS_mode.pdf k http://global.msi.eu/index.php?func=techexpressdesc2&express_no=81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.I.C Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δεν βρίσκω κανένα pencil mod (ούτε Ω mod) για την συγκεκριμένη. Έψαξες τίποτα; Αν δεις τα voltage regulators που έχει, τότε ίσως μπορεί να κάνεις κάτι μόνος, αλλά και πάλι δεν θα είναι σίγουρο (θα πρέπει να επιστρατεύσεις πολύμετρο με λίγα λόγια). Πάντως όσο vdroop και να έχει, δεν τα πιάνει τα 3.2; μήπως είναι λίγο μπανανέ και ο Q; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 οχι δεν ειναι liza banana , ειναι ιδιο κομματι με το δικο μου , που τα 3,75 τα εχει for sure . ουτε εγω βρηκα πληροφοριες για pencil mod . το θεμα που εχει ειναι οτι bootarei με μεγαλη απολκιση ρευματος αλλα οταν stressαρετε ο cpu του ρειχνει το ρευμα απο 1,32 σε 1,27 κ δεν ειμαι σταθερος . πρεπει να δωσω παρα πολυ ρευμα ωστε στο 100% load να ειμαι σταθερος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.I.C Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Κανένα GTL έχει ή μπα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 εχει αν θυμαμαι καλα 2 για το cpu για το nb δεν θυμαμαι . δεν νομιζω να φταινε αυτα για το vdrrop . edit αυτη ειναι η πιο παλια version αν βοηθησει καποιον να βρει vdroop mod Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.I.C Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τα GTL θα σου δώσουν σταθερότητα, δεν είπα ότι θα μειώσουν το Vdroop . Για τους 65άριδες είναι 0.667x (66.7% αν τα έχει με %) και πάνω (ανάλογα με το vtt που έχεις δώσει). Αλλά πάλι μου φαίνεται περίεργο να μην τα πιάνει τα 3.2 έστω και με 1.27. Ακόμα και μπανάνες, τα είχαν άνετα με ~ 1.26. Μήπως φταίει τίποτα άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 εχει vid 1,2875 . ---------- Προσθήκη στις 14:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:50 ---------- Τα GTL θα σου δώσουν σταθερότητα, δεν είπα ότι θα μειώσουν το Vdroop .Για τους 65άριδες είναι 0.667x (66.7% αν τα έχει με %) και πάνω (ανάλογα με το vtt που έχεις δώσει). Αλλά πάλι μου φαίνεται περίεργο να μην τα πιάνει τα 3.2 έστω και με 1.27. Ακόμα και μπανάνες, τα είχαν άνετα με ~ 1.26. Μήπως φταίει τίποτα άλλο; για νορμαλ batch ειναι λιγα τα 1,26 για τα 3,2 . εκτος αν βρεις κανενα με 1,15 vid . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.I.C Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Dammit! υψηλό ή η ιδέα μου είναι; Δεν ξέρω, σε ενος φίλου 6600 ~3.3 τα έπιανε με 1.25. Και στο νετ τριγύρω, δεν έβλεπα πάνω 1.26-27, για χαμηλά speeds. Αν βρεις τα voltage regulators, θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Εδώ έχει αρκετές MSI που μολυβιάστηκαν, αν συνάδουν τα regulators με αυτά στην Ρ43, τότε ίσως να παίξει και στην δικιά σου. Τίποτα δεν είναι σίγουρο όμως. Τσέκαρε πρώτα με το bios που λες και παίξε λίγο με τα GTLs, μήπως μπορέσεις να τον σταθεροποιήσεις έτσι, και αν δεν τότε go on . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 τοοντως ειναι μεγαλο vid αλλα το ρευμα που θελει το ξερω απο τον δικο μου ( ιδια κομματια) οκ παιζει ρολο κ η μητρικη αλλα εδω μιλαμε για πολυ μεγαλη διαφορα . οκ θα το κοιταξω thanks . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.