Προς το περιεχόμενο

i5 750 Overclock Guide

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι οντως ειναι λιγο μεγαλες οι θερμοκρασιες σου για το ρευμα σου..

τη ψυκτρα ειπαμε οτι εχεις? την hyper 212 plus?

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι την huper 212 plus εχω.Συνιδειτοποίησα ότι στο bios έχω δώσει 1.26875 βόλτ.Στο cpuz ωστόσο μου γράφει 1.248 βόλτ.Έχω κλείσει τα c-states και έχω ενεργοποιημένο το line calibration.ΑΑ να σημειωθεί ότι έχω ότ να ναι κουτί των 30 ευρώ με μηδενικό airflow και ίσως να παίζει το ρόλο του και αυτό.Άυριο περιμένω ωστόσο το Lian Li PC-7FN Aluminum Black Case...+ ότι πρώτη φορά τοποθέτησα μόνος μου πάστα και ίσως να μην την έβαλα και τόσο καλά.Απλά για να χετε υπόψιν σας όλους τους παραμέτρους. :-)

Δημοσ.

με το load line calibration ανοικτο στις gigabyte αυτο που βαζεις ειναι ενας "μεσος" να το πουμε ετσι..

πχ εγω εχω βαλει 1.225 και iddle μου εχει 1.216 και full stress 1.232

μην αγχωνεσαι

το οτι ειναι κουτι των 30 ευρω δεν παει να πει κατι.. τα κουτακια των 30 ευρω της coolermaster μια χαρα παιρνουν μπρος και πισω 12αρηδες ανεμιστηρες και μια χαρα airflow εχουν

Δημοσ.

Γενικά αφήστε ρε παιδιά πολύ παράξενα πράγματα.Τον είχα αφήσει στα 3.6 αλλά στα 180χ18 για να χω και τις μνήμες στα 1600.Στην συνέχεια προσπαθούσα αυξάνοντας βόλτ να τον σταθεροποιήσω στα 3.8 και μετά απο πολλές δοκιμές έφαγε κόλλημα το πισί και πλέον τρώει blue screen μόνιμα όταν το bclk είναι 200 και πάνω.Δεν ξέρω γιατί τί έπαθε στα ξαφνικά.195 bclk κανονικά μόλις βάζω 200 και πάνω, όσα βόλτ και να δώσω δεν μπαίνει windows bsod με το που πάνε να φορτώσουν.Και το πιο παράξενο;Οι θερμοκρασίες.Ενώ πρίν με 200χ18 στα 3.6 έφτανα 80 βαθμούς και στα 3.690 έφτανα 83 βαθμούς μετά απ όταν συνέβη αυτό οι θερμοκρασίες στα 3.6 με 180χ20 στους 73 βαθμούς άντε 74 και στα 3.70 με 185χ20 75 βαθμούς, με το ζόρι 76....Μήπως όσο μεγαλύτερο bclk αυξάνονται και οι θερμοκρασίες;Δηλαδή τα ίδια ghz με 200 bclk και μικρότερο πολλαπλασιαστή ή με 180 bclk και μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή τα πρώτα ζεσταίνουν περισσότερο τον επεξεργαστή;Και κάτι άλλο παράξενο..Ενώ και πρίν φάω το fail με το 200χ18 κι ενώ δούλευαν κομπλέ όλα είχα το load line calibration ΕΝΑΒLED είχα παρατηρήσει ότι το vcore μου έμενε σταθερό κατα την διάρκεια stress test τώρα που όλα δουλέυουν ρολόι στα 185χ20 και οι θερμοκρασίες όλα κομπλέ ΕΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΤΟ LOAD LINE CALIBRATION ENABLED TA BOLT ΤΟΥ VCORE ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ σε διάφορα stress test.Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς παίχτηκε...Πάντως πορώνομαι που βλέπω πλέον το 3.7 αλλά ξενερώνω λίγο με το 1480 στις μνήμες.Θα το ψηνα για 3.8 για να πάνε και 1520 οι μνήμες αλλά θέλει να πάω για 1.30+(τώρα στα 3.7 ξεκίνησα απο 1.30 βόλτ vcore και τελικά το πιο χαμηλό που είναι σταθερός όπου και τρέχω τώρα είναι τα 1.28125βόλτ) (πάντως δοκίμασα να δώσω μέχρι 1.32500 vcore και 190χ20 για 3.8 αλλά to intel burn test μ τον έβγαζε ασταθές ίσως γιατί έχω vdroop και οπότε να ήθελε παραπάνω να δώσω στο bios για να "πάρει" 1.32 βόλτ κανονικά).Θα ήθελα πολύ να ακούσω κάποιες απόψεις και γνώμες για την κατάστασή μου...

Ορίστε και μερικές φώτο απο τα σταδιακά OC :

Eδώ είναι το αρχικό στα 3.6 με 200χ18 και τις μνήμες 1600(τσεκάρετε θερμοκρασίες):

36stableintelburntest.jpg

Εδώ είναι στα 3.69 με 200χ18 επίσης και 1600 τις μνήμες (ΕΔΩ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ)

3690stable.png

Εδώ είναι στα 3.60 με 180χ20 και 1440 τις μνήμες (ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 3.6):

361126875volt.jpg

Και εδώ είναι όπως τον έχω αφήσει τώρα στα 185χ20 και 1480 τις μνήμες (ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 3.69):

37128125voltwu.jpg

Αυτά φίλοι μου τα ολίγα:-D.Ελπίζω να μην σας κούρασα με το πολύ μεγάλο πόστ...

Δημοσ.

Πλάκα κάνεις;ο φίλος με τον μάμρα:lol::lol: για εικονίδιο στην 2η σελίδα του τόπικ λέει ότι τον έχει 3.8 με 1.22500 βόλτ...Πλάκα-πλάκα απο πόσο και πάνω αρχίζουν να είναι επικίνδυνα πολλά τα βόλτ για vcore σύμφωνα με την intel ας πούμε;Επίσης απο πόσο και πάνω είναι απαγορευτικές θερμοκρασίες για intel burn test;Γιατί παρατήρησα ότι όταν πάνε 84 βαθμούς οι πυρήνες γίνεται πορτοκαλί η θερμοκρασία και τά κλασα όταν το πρωτοείδα είναι η αλήθεια...Λέτε να το προσπαθήσω για 3.8 και 1520 τις ράμ;

Δημοσ.

Λέτε να το προσπαθήσω για 3.8 και 1520 τις ράμ;

Ναι ναι ναι ναι ναι :mrgreen:

Ναι

Συνεχίζεις να παίζεις με "χαμηλό" Vcore πάντως.. μέχρι 1.35-1.4V δίνεις ανετότατα, επιτρεπόντων θερμοκρασιών φυσικά.

Για δώσε και ένα πάνω όριο..

Δημοσ.

@ fastmanakos: Έχε υπόψη ότι τέτοιες θερμοκρασίες δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσεις με normal χρήση, στην οποία βάζω και πολύωρα encodings, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν βλέπεις 85άρια με Intel Burn Test, Linpack και τα συναφή.

Ένα OCCT είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από άποψη θερμοκρασιών.

@Teisos: Πάνω όριο για Vcore, για θερμοκρασίες or for both;

Γενικότερα αυτά τα 2 είναι αλληλένδετα, οπότε δε μπορείς να πεις με σιγουριά για το Vcore, αφού και με 1.5V να παίζεις, αν είσαι με νερό και παίζεις στους 50°C, δεν τίθεται θέμα.

Επίσης εξαρτάται από το κομμάτι στο οποίο θα πέσεις, δεν έχουν όλα την ίδια θερμική συμπεριφορά.

Μέχρι τους 75-80°C θεωρώ πως έχει περιθώριο ν' ανέβει, απλά όπως είπα και πιο πάνω, μιλάμε για normal χρήση και όχι Linpack κλπ.

Δεν έχει πέσει κάτι στην υπόληψή μου περί degrade όπως με τους C2D στα 45nm, για να πω ότι πάνω από 1.5V π.χ. υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Δημοσ.
@Teisos: Πάνω όριο για Vcore, για θερμοκρασίες or for both;

Γενικότερα αυτά τα 2 είναι αλληλένδετα, οπότε δε μπορείς να πεις με σιγουριά για το Vcore, αφού και με 1.5V να παίζεις, αν είσαι με νερό και παίζεις στους 50°C, δεν τίθεται θέμα.

Επίσης εξαρτάται από το κομμάτι στο οποίο θα πέσεις, δεν έχουν όλα την ίδια θερμική συμπεριφορά.

Μέχρι τους 75-80°C θεωρώ πως έχει περιθώριο ν' ανέβει, απλά όπως είπα και πιο πάνω, μιλάμε για normal χρήση και όχι Linpack κλπ.

Δεν έχει πέσει κάτι στην υπόληψή μου περί degrade όπως με τους C2D στα 45nm, για να πω ότι πάνω από 1.5V π.χ. υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Κυρίως για θερμοκρασίες ενδιαφερόμουν. Κατανοητό το σχετικό του Vcore, πάντως.

Εγώ να ποστάρω σκρίνσοτ εμβόλιμα;.. ε, μα είναι δυνατόν να μην υπάρχει i7 overclocking guide στο insomnia; απαππαπα

Γaμώ, πήρα φωτιά.. Πως να ρίξω τις θερμοκρασίες; Είναι 180χ21 με h/t off, line calibration on, σε μία UD4R, με Vcore 1.20 και με τη Hyper τη φίλη μας. Μία μαγακία έκανα μόνο: κάπου έχασα την arctic silver.. και έβαλα τη φοβερή πάστα της coolermaster.. Αλλά και πάλι, πόσο να ρίξει τη θερμοκρασία; ( Μακάρι δηλαδή, να τη ρίξει 5+ βαθμούς, λέμε τώρα..). Α, επίσης, μάλλον το στοκ φουρφουρι της 212 θα πάρει πόδι, γιατί δε μου γεμίζει το μάτι. Που να κινηθώ ( Αχ, θεε μου, ας μη μου πουν slipstream X2..).

Για τις μνήμες δε θέλω σχόλια, θέλουν το χρόνο τους.. ocz@1866:10-10-10-28 είναι..

highx10378090.png

Δημοσ.

Αυτή η hyper 212+ γτπ φαίνεται τελικά. Τόσο οι θερμοκρασίες του fastmanakos όσο και οι θερμοκρασίες του Teisos είναι απλά τραγικές, με τόσο χαμηλό Vcore. Ήθελα να 'ξερα τι στο καλό έγινε και όλοι στα review δείνουν την hyper 212+ μόνο 2°C χειρότερη από prolimatech κλπ...

Στο θέμα μας, Teisos, το overclock σου φαίνεται αρκετά καλό, και σίγουρα τα 4GHz τα έχεις με πολύ χαμηλό Vcore. Ανεμιστήρα μάλλον θα χρειαστεί να πάρεις κανά slipstream :P, και με καινούγια πάστα το κόβω να κερδίζεις 2-3 βαθμούς το πολύ.

Δημοσ.

ρε σείς έδωσα 1.35 vcore και με φορτίο στο cpuz μου δείχνει 1.328 για να με σταθερός 3.8...Οι θερμοκρασίες απαγορευτικές ή παλέυονται;Μιας και όπως ξέρουμε ποτέ δεν θα πιεστεί τόσο όσο στο intel burn test ποτέ;;;;

νά και η φώτο:

38stablewith135volt.jpg

Αυτή η hyper 212+ γτπ φαίνεται τελικά. Τόσο οι θερμοκρασίες του fastmanakos όσο και οι θερμοκρασίες του Teisos είναι απλά τραγικές, με τόσο χαμηλό Vcore. Ήθελα να 'ξερα τι στο καλό έγινε και όλοι στα review δείνουν την hyper 212+ μόνο 2°C χειρότερη από prolimatech κλπ...

κάτι παίζει με τον φίλο τέισος κάτι πάει πραγματικά στραβά.Εγώ έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες απο αυτόν, εγώ στα 1.35 vcore κι αυτός με <1.2 δεν δικαιολογείτε αυτό...

Δημοσ.

εμενα παντως φιλε μου μου ετυχε να εχω χαμηλα ρευματα μεχρι τα 3.8

για τα 4 ηθελα αρκετα περισσοτερο ρευμα (πανω απο 1.30 αν θυμαμαι καλα) για αυτο και εμεινα εκει, το θεωρησα ανουσιο για καθημερινο pc απο τη στιγμη που μου καθισε τοσο χαμηλα

δεν ξερω αν ειναι θεμα κομματιων ή μητρικων, αν καποιος μπορει να το εξηγησει ας το κανει

παντως αυτο με την hyper 212 κι εμενα μου κανει εντυπωση, γιατι στα τεστ δεν εβγαινε απλα κοντα στα "μεγαλα ονοματα" , αλλα περνουσε νομιζω και τα μεγαλα αδελφια της V8 και V10

αρα να επεσε γραμμη απο την coolermaster μου φαινεται παραλογο.. τεσπα

Δημοσ.

εμενα παντως φιλε μου μου ετυχε να εχω χαμηλα ρευματα μεχρι τα 3.8

για τα 4 ηθελα αρκετα περισσοτερο ρευμα (πανω απο 1.30 αν θυμαμαι καλα) για αυτο και εμεινα εκει, το θεωρησα ανουσιο για καθημερινο pc απο τη στιγμη που μου καθισε τοσο χαμηλα

δεν ξερω αν ειναι θεμα κομματιων ή μητρικων, αν καποιος μπορει να το εξηγησει ας το κανει

παντως αυτο με την hyper 212 κι εμενα μου κανει εντυπωση, γιατι στα τεστ δεν εβγαινε απλα κοντα στα "μεγαλα ονοματα" , αλλα περνουσε νομιζω και τα μεγαλα αδελφια της V8 και V10

αρα να επεσε γραμμη απο την coolermaster μου φαινεται παραλογο.. τεσπα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...