phanispal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 http://www.memtest.org/#downiso Κατέβασε το bootable .iso, κάψ' το σ' ένα δισκάκι και κάνε boot απ' αυτό. Άφησέ το να περάσει αρκετές loopες.
panther_512 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 με 200 τον επεξεργαστη σου τον πηγες στα 4Ghz ή πιο κατω με μικροτερο πολλαπλασιαστη? για τρεξε και ενα intelburn test να δουμε τι θα βγαλει O επεξεργαστής σταθερά στα 3.6GHz (200Χ18) το intelburn test το τρέχω συνέχεια στο maximum stress και όλα ΟΚ. 49.55 GFlops και μέγιστο peak θερμοκρασίας οι 56 βαθμοί. Έπαιξα και με τα voltages και τελικά το απόλυτο σταθερό μίνιμουμ είναι τα 1.176 στο BIOS, τα οποία με το Low Vdroop (line calibration) δίνει στο CPU-Z από 1.184 εως 1.208. Τις μνήμες λέω να τις αφήσω στα 1600 με 1.6V. Οπότε για 24/7 χρήση νομίζω θα καταλήξω εδώ. 200Χ18 = 3.6GHz στον επεξεργαστή με 1.17V και ενεργοποιημένο το Line Calibration 200Χ8 = 1600 για τις μνήμες με 1.6V Σύνδεσα και Power monitor στη μπρίζα.Αύριο θα δώ τις καταναλώσεις σε μάξιμουμ φορτίο με overclock και χωρίς. Πάντως με το Borderlands που έπαιζα χωρίς overclocking, ο υπολογιστής έτρωγε μόλις 190W
qsis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 τωρα με βαζεις σε σκεψεις.. μηπως να το πηγαινα και γω 200x19 για τα 3800? ωστε να εχω τις μνημες στα 2000? βαριεμαι ομως ξανα τα ιδια.. στο μελλον βλεπουμε οσο για παιχνιδια εμενα τουλαχιστον με νοιαζει να μη κρασαρει γιατι τα προηγουμενα χρονια που μαθαινα (οχι οτι τωρα ξερω, αλλα εχω τουλαχιστον μια ιδεα παραπανω) οι bsod στα παιχνιδια ηταν συχνο φαινομενο , ωραιο το borderlands και ενω στην αρχη δε του φαινεται, απο ενα σημειο και μετα γινεται εθιστικο εγω μεχρι στιγμης στο νεο pc εχω παιξει χωρις καμια "παρενεργεια" το bad company 2 και bioshock 2 , ακολουθει mass effect οff topic βεβαια , απλα μιας και ανεφερες παιχνιδια που για μενα τουλαχιστον ειναι και ο βασικος λογος που θελω αξιοπρεπες μηχανημα (και φυσικα αξιοπιστο)
pcos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 http://www.hwbox.gr/news/7740-gigabyte-2010-1st-oc-competition-p55-oc-challenge.html όσοι έχετε i5 και gigabyte δώστε κάνα αποτέλεσμα εδώ. είναι πολύ εύκολος ο διαγωνισμός και πολύ ωραία τα βραβεία! είναι κρίμα να μην υπάρχουν συμμετοχές. sorry για το offtopic
qsis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 http://www.hwbox.gr/news/7740-gigabyte-2010-1st-oc-competition-p55-oc-challenge.htmlόσοι έχετε i5 και gigabyte δώστε κάνα αποτέλεσμα εδώ. είναι πολύ εύκολος ο διαγωνισμός και πολύ ωραία τα βραβεία! είναι κρίμα να μην υπάρχουν συμμετοχές. sorry για το offtopic εγω παντως εβαλα, για να δουμε...
fastmanakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Παίδες δοκίμασα να τον ανεβάσω κι άλλο με το vcore και γενικά όλες τις τάσεις στο auto και μέχρι εδώ είναι stable : ορίστε και με ένα τέταρτο στο everest stability test : και με ρυθμίσεις stress level : high και 15 times to run σε intel burn test που πάλι stable με έβγαλε : Θα το βάλω και όλο το βράδυ να τρέξει memtest να δούμε τι θα παίξει και εκεί γιατί οι μνήμες απ τον κατασκευαστή λένε μέχρι 1600 και τώρα πήγαν 1650 αφού έβαλα 165 fsb... Δοκίμασα και παραπάνω ρε γαμώτο αλλά μου έβγαζε bsod και σε 170χ20,180χ20 (χωρίς να ανεβάσω vcore) στην συνέχεια δοκίμασα να ανεβάσω το vcore δοκίμασα άπειρους συνδιασμούς και σε κανένα δεν άνοιγαν τα windows έβαλα μέχρι και 1.35 βόλτ και πάλι τίποτα.Γιατί έτσι;Μήπως θέλει κ άλλες ρυθμίσεις εκτός απο την αύξηση του Vcore για να πάει παραπάνω;
fastmanakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Έτρεξα και το memtest μέχρι το 270% 0 erros.Οπότε κομπλέ.Έχω κάποιες απορίες για το overclock οπότε όποιος ξέρει ας μου τις λύσει : 1. Δοκίμασα και παραπάνω ρε γαμώτο αλλά μου έβγαζε bsod και σε 170χ20,180χ20 (χωρίς να ανεβάσω vcore) στην συνέχεια δοκίμασα να ανεβάσω το vcore δοκίμασα άπειρους συνδιασμούς και σε κανένα δεν άνοιγαν τα windows έβαλα μέχρι και 1.35 βόλτ και πάλι τίποτα.Γιατί έτσι;Μήπως θέλει κ άλλες ρυθμίσεις εκτός απο την αύξηση του Vcore για να πάει παραπάνω; 2.Τί γίνεται αν κάποια στιγμή θέλω να βάλω άλλα 4gb ram;Θα πρέπει να γυρίσω αυτές στις στόκ ρυθμίσεις τους ή κάτι τέτοιο;Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχω αν και οι καινούριες έχουν ίδια ταχύτητα (1600) και ίδια timings(cl8); 3.Θα πάιξει κανα πρόβλημα που έβαλα το fsb 165;Γιατί απο κάτι λίγα που διάβασα όλοι προτίνετε η 160 η 170,180 και πάει λέγοντας κανένας 165,175 κλπ.. 4.Eνω όταν ανοίγω το pc και για αρκετές ώρες το cpuz μου δειχνει στα 3.460 ότι είμαι μετά απο ένα βράδυ με memtest μου έδειχνε 3.300.Βασικά έπεσε σε χ20 απο χ21.Γιατί έγινε αυτό;Δοκίμασα να ξανατρέξω το everest stability test γιατί νόμιζα ότι το επιπλέον χ1 μπαίνει όταν πιέζεται ο επεξεργαστής αλλά και πάλι 165χ20 σταθερά.Μετά απο restart μου δείχνει και πάλι 3.460 και χ 21.Γνωρίζει κανένας κάτι;
qsis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 δεν υπαρχει λογος να βαλεις ποτε αλλα 4 γιγα ram, και αυτα τα 4 που τωρα εχεις πιστευεις οτι προκειται ποτε να τα χρησιμοποιησεις ολα? οποτε να αναρωτηθεις απο τον επομενο υπολογιστη σου, προς το παρον απολαυσε τον τωρινο σου αλλωστε οσο πιο πολλα ντιμακια ram εχεις , τοσο πιο πολλα προβληματα εχεις στο overclocking, κατσε οπως εισαι τα 2 ειναι ιδανικα
fastmanakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Τι εννοείς φίλε μου;Εγω χρησιμοποιώ το pc για animation και γενικά video editing και τα 8 λίγα είναι.Μπορείς να μου πείς λίγο τι διαφορές και τι προβλήματα εμφανίζονται στο overclock με 8 gb;ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Ζορίζεται ο ελεγκτής όσο περισσότερα είναι τα dimms, γι' αυτό.
fastmanakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 δηλαδή να ξεχάσω τον cpu στα 3.8 η έστω στα 3.4 με 8gb;Βασικά τι ακριβώς γίνεται ρε παιδιά γνωρίζει κανείς;
phanispal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Τα έχεις λογικά, απλά αύξησε το Vcore αρχικά.
fastmanakos Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Εγώ έχω την Gigabyte P55 US3L μητρική και τον έχω στα 3.3 αλλά με τούρμπο ενεργοποιημένο και επομένως στα 3.46 τρέχει.Αλλά όλα αυτά με τις τάσεις όλες στο auto για τα πάντα.Αλήθεια τι παίζει με τις τάσεις όταν είναι στο auto;Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό;Όλα αυτά τα λέω γιατί θέλω κι εγώ να τον πάω στα 3.6 αλλά όσες φορές δοκίμασα να δώσω τυχαίες τάσεις μονίμως ή τρώω bsod ή στην καλύτερη μπαίνω στα windows αλλά δεν βγάζω intel burn test με την καμία.Μία φορά μόνο δεν μου έιχε βγάλει πρόβλημα στο intel burn test αλλά οι θερμοκρασίες είχαν φτάσει 84 βαθμούς λίγο πρίν τελειώσει το τέστ και φοβήθηκα οπότε τό κλεισα απο μόνος μου.Καμία συμβουλή;Μόνο με το vcore και την τάση των μνημών πρέπει να παίξω ή πρέπει να πειράξω και κάποια άλλη ρύθμιση;Μέχρι ποιό σημείο οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές και απο πόσους βαθμούς και πάνω γίνονται απαγορευτικές;Τι παίζει με το turbo και τα c-states κάπως έτσι;Απο τα πόσα ghz και πάνω δεν είναι ασφαλές να είναι ενεργοποιημένα;Πώς μπορώ να δώ το vcore που έχει τώρα ο επεξεργαστής απο την στιγμή που το έχω στο auto;Aν είναι αυτό που δείχνει το cpuz τότε είναι 1.232 v.Στα 3.6 και εφόσον έχω βρεί τον συνδιασμο τάσεων ώστε να είναι stable θα υπάρξει κανένα πρόβλημα επειδή στο πισί θα γίνονται renders αρκετά συχνά;Γιατί ένας φίλος είχε γράψει ότι μέχρι τα 3.4 με turbo on είναι καλά για 24/7 λειτουργία.Τελευταία ερώτηση...Ένας φίλος θέλει να βάλει σε σύστημα με ι7 12gb ραμ.Θα μπορέσει να τον κλοκάρει καθόλου ή δεν πάιζει με τόση ράμ; Συγνώμη για το μακροσκελές πόστ αλλά έχω τόσες απορίες μέσα στο κεφάλι μου και έχω καταμπερδευτεί.Σας παρακαλώ όποιος ξέρει ας μου απαντήσει...
fastmanakos Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 παίδες μπορεί να μου πεί κανένας που γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν δεν βάλουμε τον πολλαπλασιαστή χ20 αλλά πχ χ18;Γιατί μου είναι μέχρι στιγμής σταθερότατος (intel burn test,linpack,occt) στα 18χ200 και απλα αναρωτιόμουν γιατί όλοι τον βάζουν χ20... Επίσης για 3.6 πιστέυετε είναι πολλά τα 1.25 βόλτ; ορίστε και τα αποτελέσματα: σας φαίνονται μήπως too much οι θερμοκρασίες;Σε linpack με 0 errors μου έφτανε μέχρι 76 C και σε intel burn test μέχρι 74.
d3m0n Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Εντάξει είναι οι θερμοκρασίες σου, αν και θα 'πρεπε να 'ναι χαμηλότερες γιατί το ρεύμα δεν είναι και πολύ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.