Προς το περιεχόμενο

i5 750 Overclock Guide

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τις μνήμες τί παίζει? Αφήνω τη τάση στο Auto ή βάζουμε κάποια άλλη τιμή?

Νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, διότι πουθενά δεν είδα σύστημα με 750 να θέλει πάνω από 1.25V για 3.6GHz....

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια πως βαζετε τις μνημες στα 1600Mhz?Εγω σε msi gd-65 καταφερα να τις παω μεχρι 1480 .Εχει ξεχωριστη επιλογη για να βαζεις πολλαπλασιαστη στη μνημη?Τη cpu την εχω στα 20χ185 με X.M.P ενεργοποιημενο.

Δημοσ.

Περίμενε λίγο.

Αν βάλεις XMP, τότε το σύστημα διαβάζει τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στη RAM και ρυθμίζουν αυτόματα σε προεπιλεγμένες τιμές τα bclk, multipliers κλ κλ.

Στην ουσία είναι overclocking profile. Οι μνήμες σου είναι στην τιμή που υπάρχει στο XMP profile τους. 185X20= 3700 για τη CPU και 185X8=1480 για τις μνήμες σου. Αν και μου φαίνεται παράξενο το XMP να σου έβαλε 185Χ20 στην CPU. Αυτό πρέπει να το άλλαξες εσύ μετά...

Για περισσότερη ταχύτητα στις μνήμες πρέπει να βάλεις μεγαλύτερο blck. Για 1600 θές 200 blck. Αλλά δεν χρειάζεται και να ασχοληθείς. Η διαφορές στις επιδόσεις είναι μηδαμινές.

Για να τα βάλεις manual, πολύ απλά απενεργοποιείς το XMP και ρυθμίζεις μόνος σου τις μνήμες κλ.

Δημοσ.
Ρε παιδια πως βαζετε τις μνημες στα 1600Mhz?Εγω σε msi gd-65 καταφερα να τις παω μεχρι 1480 .Εχει ξεχωριστη επιλογη για να βαζεις πολλαπλασιαστη στη μνημη?Τη cpu την εχω στα 20χ185 με X.M.P ενεργοποιημενο.

ναι εχει

εσυ τωρα εχεις 185 χ 8 = 1480

πρεπει να αλλαξεις το bus speed του επεξεργαστη σου αν θες να πετυχεις κατι καλυτερο για τις μνημες σου , πολλαπλασιαστη αν αλλαξεις και τον κανεις 10 θα ανεβουν πανω απο 1600

πχ 190 x 8 = 1520, ή 194 χ 8 = 1552, ή 200 χ 8 = 1600 για να το πετυχεις ακριβως (το 200αρι σημαινει 4 Ghz ομως με χ20 τη cpu)

διαφορετικα μπορεις να βαλεις 160 χ κατι οπου και παλι θα εχεις 1600 στανταρ

Με τις μνήμες τί παίζει? Αφήνω τη τάση στο Auto ή βάζουμε κάποια άλλη τιμή?

Νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, διότι πουθενά δεν είδα σύστημα με 750 να θέλει πάνω από 1.25V για 3.6GHz....

πιστευω ο,τι λεει ο κατασκευαστης (των μνημων) πρεπει να βαλεις, στις ddr3 συνηθως λενε μεχρι 1.65V , εμενα τοσο μου λεγε η kingston , τοσο εβαλα αν ουτε κι εγω τις δουλευω στη μεγιστη ταχυτητα τους γιατι δεν ηθελα να δωσω κι αλλο ρευμα στη cpu και να καθομαι να ξανατρεχω prime 95 κτλ για 200 mhz

μπες στο site του κατασκευαστη και δες τι λεει ακριβως και για τα timings και για τα volt και βαλε εσυ τα σωστα γιατι απο μονη της η μητρικη σου βαζει ο,τι να ναι και στα 1600 να πας

Δημοσ.
H Kingston λέει 1.5V για 1333MHz και 1.65V για 2000MHz.

Για 1600 ή 1800 δεν λέει...

παιζει να εχουμε τις ιδιες τοτε εγω να σου πω τι εκανα..

εχω τη cpu 190 χ 20 = 3800

και τις μνημες 190 χ 10 = 1900 , αρα αφου εχεις 2χιλιαρες πηγαινε τον πολλαπλασιαστη των μνημων σου στο 10 και οχι στο 8

για τα volt , εκανα ο,τι μου ειπε ο κατασκευαστης

στα 1333 (που δεουλευαν με στοκ ρυθμισεις ) μου ειχε και εμενα 1.5V

το πηγα απο τα bios στο 1.64 (η επομενη επιλογη ειναι 1.66) και τα timings επειδη μου εβγαλαν κατι τρελα νουμερα τα εκανα μονος μου 9-9-9-24

(αν και το σωστο για τα 2000 mhz ειναι 9-9-9-27 )

του ετρεξα memstest και δε μου εβγαλε κανενα error :-)

Δημοσ.
Από τα JEDEC τους αυτά;

να πώς ειναι οι δικες μου και τι εκανα

15349172.th.png

---------- Προσθήκη στις 14:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:33 ----------

Πόσες loopες πέρασε;

μεχρι 300 κατι % μετα βαρεθηκα :o

βασικα μονο το 27 εκανα 24, ισως πρεπει να το κανω 27 και αυτο να ειμαι βεβαιος, αλλα και παλι δε δουλευουν στο μεγιστο τους

Δημοσ.

Ναί, τις ίδιες μνήμες έχουμε.

Θα τσεκάρω που θα πάω σπίτι αυτά που λές.

Την CPU για 3800 πόσα Volts την έχεις?

Χμ...1.2 κάτι γράφεις με Line Calibration ON.

Στην MSI το αντίστοιχο setting είναι το Low/High Vdroop νομίζω...

Δημοσ.

δεν ξερω δυστυχως πώς ειναι στην msi , αλλα μαλλον κατι τετοιο θα ειναι

η ρυθμιση που εβαλα στα volt ειναι 1.22500

iddle εχω 1.216 και full load 1.232 σταθερα χωρις vdrops, αλλα οπως ειπωθηκε αυτο δε λεει κατι μπορει τα κομματια του καθενος μας να εχουν διαφορετικη συμπεριφορα

Δημοσ.

ΟΚ, θα τσεκάρω σε λίγο τί παίζει, διότι όπως είπα και πρίν, το σύστημα δεν έχω καταφέρει να το σταθεροποιήσω και ψάχνω να βρώ πού είναι το λάθος.

Χθές νόμιζα ότι τα κατάφερα με το Prime95 να δουλεύει άψογα για καμιά ώρα, με 3.6GHz στα 1.195V, η μνήμη στα 2GHz με 1.65V και θερμοκρασία 47 βαθμοί.

Αλλά μετά την μία ώρα το σύστημα πάγωσε....

Με ίδιες ρυθμίσεις αλλά τη μνήμη στα 1800, errors στο Prime95 μετά από κάνα μισάωρο.

Το μόνο που μένει να τσεκάρω είναι μήπως τυχόν τα timings της μνήμης δεν είναι σωστά, ή να ενεργοποιήσω το Vdroop, αλλά και πάλι μου φαίνεται λίγο υπερβολικό αυτό.

Νομίζω το πρόβλημα είναι η μνήμη...

Δημοσ.

τις εβαλες στα 1.65V? γιατι μπορει να θελουν ρευμα και εκει να ειναι το προβλημα

τα timings τους δε νομιζω να εχουν προβλημα, μιας και εγω οταν τις πρωτοπηγα στα 1900 μου εβγαλε κατι νουμερα του στυλ 12-13-16 που δε νομιζω να εχεις προβληματα σταθεροτητας με τοσο μεγαλα νουμερα και μετα πηγα εγω και εβαλα το 9-9-9

prime εβγαλα ενα βραδυ χωρις προβληματα , οχι πανω απο 7 ωρες δηλαδη, αλλα δε βρηκα και το λογο να το τρεξω περισσοτερο

αφου δεν εχω δει bsod ακομα (εχοντας παιξει και καποια παιχνιδια για αρκετες ωρες) , δεν θα ασχοληθω περισσοτερο

Δημοσ.

Nαί, στο 1.65 τις είχα τις μνήμες....

---------- Προσθήκη στις 17:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:41 ----------

Απότι φαίνεται το πρόβλημα ήταν τα Vdroops.

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής. Έπαιξα λίγο με τη μνήμη, αλλά και πάλι είχα προβλήματα.

Ενεργοποίησα το Low Vdroop, που είναι το αντίστοιχο με το Line Calibration.

Εισήγαγε μία αύξηση περίπου 0.03V απ'ότι έβαλα σαν Vcore, οπότε μείωσα το Vcore σε 1.18V.

Τώρα στο CPU-Z έχω 1.208V idle και 1.224V με φούλ φορτίο. Το Prime95 τρέχει τουλάχιστον μία ώρα χωρίς προβλήματα.

Νομίζω είμαστε ΟΚ τώρα. Άρα το πρόβλημα ήταν τα Vdroops.

Οι ρυθμίσεις είναι :

190X19 = 3.6GHz

Vcore: 1.18V --> 1.208V - 1.224V

Μνήμη: 190X8= 1520MHz στα 1.6V και δεν νομίζω να πάω παραπάνω.

Δημοσ.

ωραιος :-D

αλλα γιατι δεν πας τις μνημες σου στα 190 χ 10 ? αφου ειναι 2χιλιαρες δεν θα χουν προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...