d3m0n Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Πλάκα πλάκα εμένα με σκέτο χαρτί με βολεύει περισσότερο, ανάλογα με την πάστα βέβαια. Δεν είναι τίποτα μαν, προσοχή θέλει και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.
fastmanakos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 θέλει συγκεκριμένο χαρτί παίδες εννοώ ιδιαίτερα σκληρό γιατί στα περισσότερα βίντεο π είδα χρησιμοποιούσαν πιστωτικές.η απλό γλυκό Α4
phanispal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Πιστωτικές και λοιπές κάρτες χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή της θερμοαγώγιμης, όχι την αφαίρεσή της. Χαρτί κουζίνας μωρέ ή καλύτερα υγείας απ' το λιδλ :Ρ
moldovan20 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 H καλύτερα χαρτί κουζίνας από το lidl ,εκείνο το τεράστιο .
fastmanakos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 και οινόπνευμα να βρέξω λίγο το χαρτί ή να ρίξω απειροελάχιστο στην επιφάνεια που είναι η πάστα για να το τριψω μετα;
Alexisssss Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Γιατι παντα δημιουργειται τοσο μεγαλο θεμα με την αφαιρεση της παστας;; Ρε οι cpu δεν παθαινουν ΤΠΤ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Δεν πα να τις πεταξεις κατω απο την βρυση. Αρκει βεβαια μετα να μη τις τοποθετησεις βρεμμενες στο socket...
qsis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 τελικα φιλε fastmanakos ή οποιος αλλος ξερει, εχεις καταλαβει τι ακριβως κανει το extreme memory profile και μπορεσες με στοκ ρυθμισεις να τρεξεις τις μνημες σου στα 1600 ? εξαρταται ή οχι η ταχυτητα των μνημων απο το bus speed? σου αλλαξε το fsb μηπως το extreme memory profile? εχει ή οχι ο 750 πολλαπλασιαστη για τις μνημες μεχρι 10? και σε αυτο το αρθρο παντως λεει οτι οι i5 εχουν μεχρι 10 σε αντιθεση με τους i7 που εχουν μεχρι 12 "DRAM Frequency: Core i5-750 CPUs have one less memory multiplier available than the Core i7 LGA1156 products. The memory clock is reliant on the base clock, and there's still 6x, 8x and 10x multipliers available allowing a 2GHz DDR3 clock at 200MHz base clock, or, a more usual 1,600MHz with the 8x multiplier. Better motherboards will show the total frequency as the base clock changes in the BIOS so be wary of what memory is in your motherboard, and try not to run it much faster than it can handle. If you need to drop a memory multiplier, offset the loss of bandwidth by dropping the memory timings as much as possible." http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/09/21/overclocking-intel-s-core-i5-750/1 αρα με 133 bus speed πώς ειχες 1600?
spocky Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δοκιμασα και εγω overclock στον i5(msi gd65) και πηγε ανετα στα 3,7 με 70 βαθμους σε full load.Αλλα σαν Vcore εβαλα 1,35 δεν ειναι πολυ ?Οταν το ελαττωνω μου βγαζει στο prime95 error σε καποιον πυρηνα.Οι αλλες ρυθμισεις του bios για σταθερα 3,7Mhz ποιες πρεπει να ειναι?
qsis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 εγω τρεχω με πολυ χαμηλα volt στα 3.8 1.216 iddle, 1.232 full load (σταθεροτατα χωρις καμια αυξομοιωση) , αλλα με load line calibration ενεργοποιημενο ενας αλλος φιλος μου ειπε οτι αυτο αυτο ειναι επικινδυνο γιατι μπορει να ανεβουν υπερβολικα πολυ τα volt οταν αλλαζει η κατασταση απο iddle σε full load, αλλα εμενα δε μου φαινεται πιο επικινδυνο απο το να δουλευω σε μεγαλυτερα volt ασε που δεν ειδα καμια "επικινδυνη" αυξηση στο occt ή στο cpuz
fastmanakos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 έλα φίλε μου όσον αφορά το extreme memory profile έχω να πω ότι παρατήρησα το εξής.απο τις κλασσικές ρυθμίσεις τις ράμ στο bios πήγαινε μέχρι 1333 ΑΛΛΑ πιο πάνω είχε μια ρύθμιση που λεγόταν extreme memory profile και ήταν απενεργοποιημένη.Την ενεργοποίησα λοιπόν κι είχα τις μνήμες στα 1600 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο επεξεργαστής απο 133χ (πόσο ήταν δεν θυμάμαι αλλά ήταν σάν τον δικό σου που μου είπες ότι ανεβοκατέβαινε ανάλογα με το φόρτο εργασιών απο 1 και κάτι μέχρι 3.2) όταν λοιπόν ενεργοποίησα το EMP κατάλαβα ότι ο επεξεργαστής έγινε 16χ160 και είναι πλέον σταθερός στα 2560.Πλέον ούτε ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει μένει πάντα εκεί 2560.Δεν ξέρω τι παίζει...Απο βδομάδα πάντως περιμένω ψύκτρα για να τον πάω στα 3.4.Τελευταία φορά ρωτάω για να το εμπεδώσω....Θέλει καμία άλλη αλλαγή εκτός απο το 16χ160 σε 20 χ170?Σίγουρα δεν θέλει να αλλάξω τίποτα απο βόλτ κλπ γιατί δεν έχω ιδέα απο αυτά μην κάνω καμία βλακεία και το χάσουμε το κορμί πατριώτη .Όλα αυτά φυσικά αφού έρθει η ψύκτρα γιατί τώρα σε φούλ load στο 10λεπτο βαράμε 70άρια βαθμούς και δεν λέει...
phanispal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δεν είναι απαγορευτική θερμοκρασία οι 70°C πάντως, μην τρελαθούμε..
qsis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 έλα φίλε μου όσον αφορά το extreme memory profile έχω να πω ότι παρατήρησα το εξής.απο τις κλασσικές ρυθμίσεις τις ράμ στο bios πήγαινε μέχρι 1333 ΑΛΛΑ πιο πάνω είχε μια ρύθμιση που λεγόταν extreme memory profile και ήταν απενεργοποιημένη.Την ενεργοποίησα λοιπόν κι είχα τις μνήμες στα 1600 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο επεξεργαστής απο 133χ (πόσο ήταν δεν θυμάμαι αλλά ήταν σάν τον δικό σου που μου είπες ότι ανεβοκατέβαινε ανάλογα με το φόρτο εργασιών απο 1 και κάτι μέχρι 3.2) όταν λοιπόν ενεργοποίησα το EMP κατάλαβα ότι ο επεξεργαστής έγινε 16χ160 και είναι πλέον σταθερός στα 2560.Πλέον ούτε ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει μένει πάντα εκεί 2560.Δεν ξέρω τι παίζει...Απο βδομάδα πάντως περιμένω ψύκτρα για να τον πάω στα 3.4.Τελευταία φορά ρωτάω για να το εμπεδώσω....Θέλει καμία άλλη αλλαγή εκτός απο το 16χ160 σε 20 χ170?Σίγουρα δεν θέλει να αλλάξω τίποτα απο βόλτ κλπ γιατί δεν έχω ιδέα απο αυτά μην κάνω καμία βλακεία και το χάσουμε το κορμί πατριώτη .Όλα αυτά φυσικά αφού έρθει η ψύκτρα γιατί τώρα σε φούλ load στο 10λεπτο βαράμε 70άρια βαθμούς και δεν λέει... ααα μπραβο ρε φιλαρακι το extreme memory profile στο εκανε 160 (ωστε να πανε οι μνημες σου στα 1600) , γιατι κοντεψα να τρελαθω τωρα δεν ανεβαζει πολλαπλασιαστη εε? ε τοτε πιστευω οτι ειναι επιτακτικη αναγκη να τον πας εσυ μονιμα στο 20, γιατι αλλιως χανεις το 70 δεν ειναι απαγορευτικη θερμοκρασια, απλα ειναι μεγαλο νουμερο για τοσο μικρη ταχυτητα, θα μπορουσες με μια ψυκτρα να πας και παραπανω.. θα μπορουσες πχ (με μια καλη ψυξη παντα) να βαλεις τον επεξεργαστη σου 190 χ 20 ωστε να παει στα 3.800 και να βαλεις εσυ τον πολλαπλασιαστη των μνημων στο 8 ωστε να εχεις 190 χ 8 = 1520, δηλαδη να εισαι κοντα στην "σωστη" ταχυτητα των μνημων σου , εχοντας παραλληλα ανεβασει σημαντικα και τον επεξεργαστη σου βρισκεις και τις υπολοιπες ρυθμισεις και εισαι αρχοντας ΥΓ αμα το πας 170 χ 20 οι μνημες σου θα πανε στα 170 χ 10= 1700 , αρα μπορει να εχεις θεματακια σταθεροτητας ή να χρειαστει να ανεβαζεις τα timings αμα παλι με 170 βαλεις τον πολλαπλασιαστη των μνημων στο 8 θα εχεις 170 x 8= 1360 , αρα οι μνημες σου δε θα ειναι στα 1600 πιστευω οτι πρεπει να πας στο 190 x20 για τα 3800 και τις μνημες σου στο 190 x 8 για να τις πας στα 1520 εκει θα χρειαστει να παιξεις με τα ρευματα, αλλα δε νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο εγω που το δουλευω εκει με χαμηλα ρευματα και αξιοπρεπη ψυκτρα δεν ξεπερναω τους 60 βαθμους αλλιως αν δε θες να το παιδευεις πολυ αστο 160 x 20 και παλι θα εχεις κερδισει
panther_512 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Με την MSI P55-GD65 είμαι εγώ και θα ήθελα να κάνω λίγες ερωτησούλες. Με ταχύτητα 3.6GHz είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν όμως αφήσω τις τάσεις στο AUTO, μου πάει τον πυρήνα στα 1.4V. Με 1.251V που λέει και στο Tom's HArdware είμαστε ΟΚ? Το overclocking το έκαναν με την ίδια μητρική. Επίσης μνήμες έχω τις Kingston HyperX οι οποίες είναι certified για 2000MHz στα 1.65V. Το ερώτημά μου είναι οι τάσεις βασικά. Τις μνήμες δεν θέλω να τις τρέξω στα 2GHz. Ούτως η άλλως για gaming η διαφορά στις επιδόσεις είναι μηδαμινή. 1600MHz ή 1800 είναι καλά. Την τάση της μνήμης την αφήνω στο Auto ή βάζω κάποια τιμή? Τα ρωτάω αυτά γιατί το σύστημα σε διάφορα τέστς που έκανα είναι unstable στα 3.6GHz και θέλω να δώ τί φταίει. Σε όλα τα τέστ ο πυρήνας ήταν στα 1.251V, αλλά στο CPU-Z πάντα ήταν λίγο λιγότερο. 1.240 χωρίς φορτίο και 1.190 με φορτίο 100% (Prime95). Θερμοκρασίες πάντα κάτω των 50 βαθμών λόγω άριστης ψύκτρας. Και το κυριότερο όλων: Αξίζουν όλα τα παραπάνω για καθαρά gaming λόγους? Η κάρτα γραφικών είναι η HD5850
pcos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 με αυτήν την VGA όσο ψηλότερα η cpu τόσο καλύτερα. όσο για τις αστάθειες καλο είναι να πας το cpu core στο 13v γιατί σε full load θα πέφτει οποτε εκεί θα έχεις αστάθεια. και μην βλέπεις αλλα πανομοιότυπα συστήματα τι κάνουν, κάθε cpu και mobo έχουν "διαφoρετικη" συμπεριφορά. απλά ψάξε και bρες τη δικη σου χρήση τομή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.