Προς το περιεχόμενο

i5 750 Overclock Guide

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδιά έχω ερώτηση.έχω κι εγώ τον ίδιο επεξεργαστή και ήθελα να ρωτήσω αν απλα αλλάξω το multiplier απο 16χ160 σε 20χ160 θα υπάρξει πρόβλημα;Εννοώ αν πειράζει άν αλλάξω μόνο αυτό η χρειάζεται να αυξήσω και τα βόλτ;έχω την στόκ ψύκτρα...Χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα για να δω αν είναι stable κλπ μετα;

έβαλα το multiplier χ18 (2,880ghz) και έκανα για να δω τι θερμοκρασίες παίζουν ένα render των 20-25 λεπτών, έχωντας ανοιχτό παράλληλα το core temp.

οι θερμοκρασίες ήταν όλοι οι πυρήνες low γύρω στους 50 βαθμούς και high 59-61 βαθμούς.

τρέχει τώρα και το everest stability test και μετά απο 10 λεπτά ορίστε τα αποτελέσματα......

stabilitytestj.png

stabilitytest1.png

θα χρειαστεί να αλλάξω ψύκτρα;(τώρα μπάι δε γουέι που έτρεξα το everest stability test τον εχω ακόμα στα 2.880 με 18χ160.Πως σας φαίνονται οι θερμοκρασίες;

Δημοσ.

με πολλαπλασιαστη 20 δεν εχεις κανενα προβλημα, τοσο τον βαζεις ανετα, αλλωστε απο οτι προλαβα να δω οσο το ειχα σε στοκ ταχυτητα 3.2 ghz πηγαινε και μονος του ο i5 οταν το απαιτουσε η εφαρμογη (133 x 24 , ανεβαζε και τοσο πολλαπλασιαστη!, αρα το 2.66 δεν ειναι απολυτα αληθες ;) ) αλλα συνηθως στα 20 x κλοκαρουν οι περισσοτεροι που εχω δει και στο κατω κατω αυτος ειναι και ο κανονικος πολλαπλασιαστης

ψυκτρα καλο ειναι να αλλαξεις και να ανεβασεις κι αλλο, γιατι την ταχυτητα που θες να πετυχεις (το 160 x 20) την πιανει και μονος του με εργοστασιακη μαλιστα αξιοπιστια..

εγω παντως για τα 3.8 Ghz εχω βαλει 190 x 20

αν δεν αλλαξεις ψυκτρα παντως , καλυτερα να τον βαλεις να να τρεχει με στοκ ρυθμισεις , δε νομιζω να κερδισεις κατι με το 160 x 20

βεβαια με το 160 οι μνημες σου θα τρεχουν στη ταχυτητα τους και οχι στα 1333, οποτε θα κερδισεις αυτο

Δημοσ.

μπερδεύτηκα λίγο φίλε μου με το τελευταίο που λές για τις μνήμες.Έτσι κι αλλιώς οι μνήμες τρέχουν στα 1600 και 8-8-8-24.Κανονικά τρέχαν σε 1333 9-9-9-24 αλλά ενεργοποίησα το extreme memory profile sto bios.Γιατί χωρίς ψύκτρα δεν θα καταλάβω διαφορά απο τα 2,66 σε 3,2;600 mhz πάνω και δεν είναι εμφανής η διαφορά;:confused:Επίσης αν έχει να προτίνει κάποιος καμιά καλή ψύκτρα με γύρω στο 30 ευρώ;Γιατί τα 60+ για την prolimatech megahalems μου φαίνονται too much άσε που δεν νομίζω προς το παρόν να τον πάω πάνω απο 3.2 και να ασχοληθώ και με τάσεις κλπ...:P

ουσιαστικά δηλαδή τον βάζω στόκ συχνότητα μέχρι να πάρω ψύκτρα και αφού πάρω αυτή που πρότεινε ο φίλος και έχω δεί πάνω απο 4-5 φορές να προτείνουν τρέχω το intel burn test;και αν ναι που μπορώ να το βρώ έχετε κανα λίνκ;

Δημοσ.
μπερδεύτηκα λίγο φίλε μου με το τελευταίο που λές για τις μνήμες...

κοιτα κι εγω μπερδευτηκα με αυτα που εγραφα βραδιατικα :rolleyes:

για τις μνημες θα σου πω το εξης

η ταχυτητα τους εξαρταται απο το fsb

οι μητρικη μου πχ εχει επιλογες για τον πολλαπλασιαστη των μνημων ο οποιος σε συναρτηση με το fsb του επεξεργαστη σου δινει διαφορες τιμες

μπορεις να επιλεξεις αν θυμαμαι καλα 6x, 8x , 10x το default ειναι το 10, τα αλλα 2 υπαρχουν σε περιπτωση που θες να κλοκαρεις για να μην ανεβουν τρελα νουμερα οι μνημες (σε περιπτωση που δεν τα σηκωνουν)

αρα με το stock fsb 133 οι μνημες σου δουλευουν 1333 , με το 160 που εβαλες εχεις 160x10= 1600 αρα κερδιζεις αυτο , οτι οι μνημες σου δουλευουν εκει που μπορουν και δεν υπολειτουργουν στα 1333

διαφορετικα τα 3.2 Ghz που θες να επιχτυχεις, ο επεξεργαστης τα πιανει με στοκ ρυθμισεις ανεβαζοντας τον πολλαπλασιαστη του, αλλα οι μνημες σου θα ειναι στα 1333 , αρα δε συμφερει.

αρα εσενα σε συμφερει να εχεις το 160 χ20 (σε σχεση με το 133 x 24 που μπορει να φτασει ) για να πετυχεις την ιδια ταχυτητα και εφοσον δε ζεσταινεσαι δεν εχεις προβλημα

να σου πω και τι γινεται με μενα μπας και καταλαβεις καλυτερα..

εμενα οι μνημες μου μπορουν να πανε στα 2000 mhz απροβληματιστα (τοσο λεει ο κατασκευαστης) , με στοκ cpu ετρεχαν κι εμενα στα 1333 , τωρα που εχω 190x20 τρεχουν στα 1900 (190x10) , δηλαδη οχι στη μεγιστη ταχυτητα τους. για να τρεξουν 2000 πρεπει να παω τον επεξεργαστη μου στα 4 Ghz και οχι στα 3.8 που ειναι τωρα, αλλα δεν το κανω , γιατι βαριεμαι παλι να κανω ρυθμισεις και τεστ και γιατι δεν ηθελα να περασει το "ψυχολογικο μου οριο" των 60 βαθμων κελσιου σε full stress

αρα το ρεζουμε ειναι οτι το 160x 20 ειναι σφαλης επιλογη , λογικα δε θα θελει πολλα πειραγματα σε volt (με 1.1 ή 1.15 σιγουρα θα τρεχει ανετα, κοιταξε το βεβαια) , αρα αυτο να κανεις :-)

και μια απορια, ετσι οπως τον εχεις τωρα (160 x 16) πηγαινει μονος του στα 3.2 σε full stress , οπως κανει σε στοκ ρυθμισεις?ανεβαζει δηλαδη μονο του πολλαπλασιαστη?

καλο θα ηταν να τον πας στα 3.2 και καλο θα ηταν να παρεις μια ψυκτρα γιατι η stock ειναι τελειως γτπ, παρα πολυ μικρη..πιο μικρη απο του core 2 duo που ειχα πριν, του οποιου δεν την ελεγες και μεγαλη σε σχεση με ενος pentium 4

παρε λινκ για το intel burn test, αλλα να ξερεις οτι αυτο ανεβαζει μεγαλες θερμοκρασιες

http://majorgeeks.com/IntelBurnTest_d5987.html

το ειχα βαλει στο laptop μου για πλακα και εγινε χαμος, μεχρι που εσβησε :lol:

να μας πεις και τι GFlops σου βγαζει και αν παραμενουν τα ιδια σε καθε run

Δημοσ.

Λοιπόν κάτσε λίγο γιατί μπερδεύτηκα κι άλλο.Λοιπόν οι μνήμες πήγαιναν 1333 όπως ήταν απ τη μάνα τους.Εγώ απλά ενεργοποιήσα το extreme memory profile απ τις επιλογες για τις ραμ απ το bios (XΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΜΑΜΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ) και αυτές πήγαν αυτόματα 1600 cl 8-8-8-24 k 1.65volt.Επίσης τώρα τον έβαλα για δοκιμή στα 160χ18 κ πήγε στα 2,880 ΑΛΛΑ στο everest , κάνωντας το τεστάκι για 10 λεπτά οι θερμοκρασίες στο coretemps έφτασαν 72 βαθμούς...Η ψύκτρα που πρότεινε ο φίλος παραπάνω αξίζει;Θα με καλύψει αν πάω στα 3.2;Κάτσε λίγο ένας φίλος πιο πάνω νομίζω είχε γράψει ότι στα 3.2 δνε χρειάζεται να παίξεις με τα βόλτ πάς με τα στόκ βόλτ άνετα.Εσύ λές θέλει να παίξεις και με τα βόλτ;

Δημοσ.

δηλαδη με στοκ fsb 133 πηγαν 1600 οι μνημες?

το extreme memory profile να σου πω την αληθεια δεν το εχω κοιταξει καθολου, δεν ξερω τι κανει ακριβως, αν μπορει καποιος που ξερει παραπανω ας μας διαφωτισει..

η παραπανω ψυκτρα ειναι πολυ καλη

τα volt που σου ειπα ειναι στην ουσια τα στοκ , 1.1 ειναι το στοκ και μαλλον δε χρειαζεται να το ανεβαζεις για τα 3.2

οι 72 βαθμοι μου φαινονται παρα πολλοι, αλλαξε ψυκτρα

edit

σε αυτη τη σελιδα http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/8 βλεπω τους i5 750 και i7 860 (με 1600αρες μνημες και στοκ bus speed) , ο πρωτος να εχει πολλαπλασιαστη μνημης 10 και ο δευτερος 12 , αρα και να μπορει να εχει τις μνημες του σε 1600 με 133 bus speed σε αντιθεση με τον i5 που τις τρεχει σε 1333

αυτο μηπως κανει το extreme memory profile? σου επιτρεπει να εχεις 12? γιατι με αυτο απενεργοποιημενο, μεχρι 10 μου βγαζει εμενα

Δημοσ.

πρέπει να αγοράσω και κάτι για να αφαιρέσω την "στόκ" πάστα που είχε πάνω η στόκ ψύκτρα κ έχει απλωθεί και πάνω και στον επεξεργαστή έτσι;

Δημοσ.

βασικά είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω και ψιλοφοβάμαι...βέβαια είδα κάποια βίντεο στο youtube αλλα στην πραγματικότητα μπορεί να κάνουμε καμιά πατατιά :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...