gioujazz3902 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Τελικά 3DMark06 CPU score 6295 Πάντως για να τρέξει απολύτως αξιόπιστα στα 4.2GHz θα πρέπει να έχει ακόμη καλύτερη ψύξη γιατί σε 20 επαναλήψεις σε standard στο intelburntest κολλάει στην 9 φορά... Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο σκληρό test για cpu... τώρα το έχω στα 3.4GHz με intel boost 3.6GHz max temp 63C και επιτυχημένο intelburntest 20 φορές στο stadard... 19923 score στο 3Dmark06 με 4890 core950mem4500...
d3m0n Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Ο cpu σου δεν "κολλάει" στα 4,2 λόγω ψύξης, αλλά λόγω τάσης. Ψάξε λίγο παραπάνω το bios σου και βλέπεις.
qsis Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 βγαλε τα boost, c1e, eist και λοιπες βλακειες.. αυτα μπορει να προκαλεσουν ασταθειες μονιμα στα 4.2 , αν ηταν θεμα ψυξης (κρινοντας απο pc που ξερω το οποιο ειχε θεμα ζεστης, επειδη η σκονη ειχε κανει μακα ολα αυτα τα χρονια ) θα εσβηνε και παλι αν τα 4.2 σου φαινονται πολλα δοκιμασε στα 4 ή τα 3.8 , οχι κατευθειαν στα 3.4- 3.6 στα 4 πας και με αερα, εσυ εχεις και υδροψυξη! μεχρι τι θερμοκρασια σου φτανει?
gioujazz3902 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Όταν κάνω το intelburntest στιγμιαία φθάνει κ τους 93C... περίπου στους 83C μέσο όρο 100% cpu load... Δεν μπορώ να καταλάβω, όλα τα τρέχει καλά μόνο όταν κάνω το τεστ κολλάει... Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμη γιατί δεν το κατέχω καλά είναι να κάνω update bios μπας κ είναι κάτι από αυτό..
qsis Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 δεν ειναι τοσο δυσκολο το update bios, η asus και η gigabyte απο τις οποιες εχω εμπειρια εχουν απλοποιησει πολυ τη διαδικασια επιτρεποντας σου να αναβαθμισεις μεσω windows με σχετικες εφαρμογες απο περιεργεια , τι vcore ειχες και πηγες 93?
gioujazz3902 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Στο auto το έχω δεν πείραξα πολλά από volt
qsis Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 μηπως το auto στο κανει ψησταρια? καλο ειναι να βαλεις μονος σου οσο πιο λιγα σηκωνει,οσο βαρετες κι αν ειναι οι δοκιμες
pc_admin Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 βγαλε τα boost, c1e, eist και λοιπες βλακειες.. αυτα μπορει να προκαλεσουν ασταθειες μονιμα στα 4.2 , αν ηταν θεμα ψυξης (κρινοντας απο pc που ξερω το οποιο ειχε θεμα ζεστης, επειδη η σκονη ειχε κανει μακα ολα αυτα τα χρονια ) θα εσβηνε και παλι αν τα 4.2 σου φαινονται πολλα δοκιμασε στα 4 ή τα 3.8 , οχι κατευθειαν στα 3.4- 3.6 στα 4 πας και με αερα, εσυ εχεις και υδροψυξη! μεχρι τι θερμοκρασια σου φτανει? Να βγαλουμε το turbo ok αλλα C1 Eist ktl γιατι οχι? θελεις να εχεις το αυτοκινητο σου μονιμα στις 7000 στροφες? καλο ειναι να ριχνει ταχυτητες.να χαμηλωνει watt-κααναλωση-θερμοκρασιες Εχω βαλει tourbo off αλλα eist C1 on και οταν δεν χρειαζεται χαμηλωνει ταχυτητες και παει ρελαντι- μεχρι 2,4 watt εχω δει σε idle απο 95 σε load
qsis Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 καλα δεν εχει σχεση με το αυτοκινητο ο υπολογιστης, μονο καποιο ρευμα θα γλιτωσεις ναι οκ αμα εισαι σταθερος να τα χρησιμοποιεις , απλα εμενα στο sensor test του real temp (στο οποιο ο πολλαπλασιαστης πεφτει στα τελευταια τεστ, ο,τι και να εχεις βαλει στις ρυθμισεις των bios σου, λογω υποχρεωτικου eist του τεστ αν θυμαμαι καλα) 1 στις 10 μου εκανε ασταθεια ξερω και υπολογιστη που δεν εχει προβλημα βεβαια, απλα ο δικος μου με τις συγκεκριμενες ρυθμισεις απ'οτι φαινεται εχει με αυτα αν ηθελα παντως οικονομια δεν θα τον κλοκαρα καθολου, γενικα εχω βγαλει ολες τις "οικολογικες ρυθμισεις" μεχρι και ο σκληρος-αποθηκη που σταματαει με τις default ρυθμισεις των windows στο μισαωρο μου εσπαγε τα νευρα και τον εβαλα να γυριζει συνεχεια ΥΓ αν συγκρινες την κατασταση με αυτοκινητο παντως (μιας και μου αρεσουν τα αυτοκινητα) θα στο συγκρινα με ενα τουρμπατο βελτιωμενο στο οποιο εχεις σηκωσει την πιεση το μοτερ μπορει να εχει σηκωμενη πιεση , αλλα εσυ αν θες το οδηγεις χαλαρα και μονο οταν θες να εξαντλεις τα αλογα του το πιεζεις.. αυτο βεβαια θα οδηγησει σε προωρες φθορες (σε σχεση με το στοκ), μεγαλυτερη καταναλωση κτλ κτλ , αλλα δεν ειναι σαν να το οδηγεις κοφτες ολη την ωρα αντιστοιχα και το pc μπορει ολη την ωρα (το δικο μου πχ) να ειναι στα 3.8, αλλα τωρα που καθομαι και σου γραφω παω με 1400 σαλ το να αλλαζα τη χαρτογραφηση του εγκεφαλου καθε φορα που θελω να παω στο σουπερμαρκετ για να μη μου χαλασει , δε νομιζω οτι θα βοηθουσε και ιδιαιτερα.. θα μπορουσα απλα να μην το παταω εσυ μου λες να κλεινουν πχ οι 2 κυλινδροι οπως συμβαινει στη Μ5 και απο V10 γινεται V8 βεβαια υπαρχουν κι αλλες διαφορες, απλα κουβεντα να γινεται
fastmanakos Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Παίδες γρήγορη ερωτησούλα για κάτι που παρατήρησα χτές.Όταν ανοίγω το pc με όλες τις εφαρμογές κλειστές γενικά χωρίς να τρέχει τίποτα η ράμ μου είναι στο 40%. Windows 7 64 bit 4gb corsair 1600mhz. Αλλά όταν τρέξω ένα intel burn test μετά η ράμ αφού τελειώσει πάει στο 25% χωρίς καμία εφαρμογή να τρέχει.Για πιό λόγο γίνεται αυτό;Δεν είναι υπερβολικό να τρώνε τα windows μόνα τους 40% ράμ χωρίς τίποτα ανοιχτό;Μήπως παίζει και το ρόλο του το ότι το pc το χω ανοιχτό 4η μέρα χωρίς να το χω κλείσει;Αυτή την στιγμή η ράμ μου είναι στο 43% με firefox μόνο με την καρτέλα με το insomnia ανοιχτή.Πάντως να το δείχνει λάθος το προγραμματάκι ότι η ράμ είναι στο 43% δν παίζει γιατί και στο task manager το ίδιο δείχνει παρόλο που όλες οι εργασίες που δείχνει είναι γύρω στα 200mb.Kαμία βοήθεια;
phanispal Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Έχεις τσεκάρει πόσες και ποιες processes είναι ανοιχτές και πόση μνήμη καταναλώνουν σε κάθε περίπτωση;
caution Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μην σε αγχώνει - τα λειτουργικά έχουν την ιδιότητα των ρευστών: Αν βρουν RAM - "απλώνονται" Αν δεν "κρεμάει" το σύστημα σου, μη σε απασχολεί - εξ' άλλου τα windows 7 έχουν και μερικά free στις malloc τους
fastmanakos Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 ok caution θένκς όχι τίποτα άλλο αλλά αγχώθηκα.Μου την δίνει όμως να το βλέπω γιατί αμα είσαι στο 40% πρίν ανοίξεις κανά premier η after effects καταλαβαίνεις τι γίνεται μετά.Πώς δικαιολογείς ωστόσο το φαινόμενο με το intel burn test;'Όσο γι αυτό που γράφεις phanispal όπως έγραψα και πιό πάνω έδειχνε 43% και οι διεργασίες ήταν γύρω στα 200mb στο task manager.
caution Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Όταν τρέχει intel burn test (φαντάζομαι του δίνεις αρκετή μνήμη) το λειτουργικό ελευθερώνει και εκχωρεί μνήμη στο intel burn test. Όταν το τερματίσεις ή μνήμη αυτή γίνεται free Σαν να λέμε, ότι μετά το IBT το λειτουργικό είναι πιο "στριμωγμένο" στην μνήμη ( το οποίο δεν είναι κάτι κακό - γιατί όταν το χρειαστεί, μπορεί να ξαναδεσμεύσει μνήμη ΤΑΧΥΤΑΤΑ! )
panther_512 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Παίδες, να κάνω μιά επισήμανση που παρατήρησα μόλις τώρα. Σε παλιότερο πόστ μου εδώ πέρα, είχα γράψει ότι στο CPU-Z, η ταχύτητα του επεξεργαστή ήταν κλειδωμένη στα 3.6GHz με 20χ πολλαπλασιαστή και η ταχύτητα ποτέ δεν έπεφτε, ανεξάρτητα του αν είχε φορτίο ο επεξεργαστής ή όχι. Το CPU-Z πάντα έδειχνε 3.6GHz με 20χ πολλαπλασιαστή. Τα παραπάνω με Windows XP Τώρα που ξαναεγκατέστησα τα Win 7 64bit, το CPU-Z δείχνει: 1.6GHz με 9χ πολλαπλασιαστή σε idle και 3.6GHz ,με 20χ πολλαπλασιαστή όταν ζορίζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.