Προς το περιεχόμενο

i5 750 Overclock Guide

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάψε αυτό σε ένα cd (Burn Image -τα 7 σου δίνουν τη δυνατότητα με ένα απλό δεξί κλικ) και κάνε boot από αυτό.

Σε παραθυρικό περιβάλλον δεσμεύεται ένα ποσοστό μνήμης υποχρεωτικά, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να testάρεις όλη τη μνήμη αυτούσια, γι' αυτό και προτείνεται να τρέχει η εφαρμογή σε περιβάλλον DOS.

Προτείνεται επίσης να περνάει πολλές loopες, καθώς είναι πολύ πιθανόν οι μνήμες να πετάξουν λάθη ακόμα και μετά από ώρες.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον πηρα κι εγω τον 750 και 1600αρες μνημες και παιζουν αψογα στα 3.2ghz η cpu και 1600 οι μνημες.Οπως καταλαβατε προτιμω το ασφαλες overclocking και δεν θελω να ρισκαρω την σταθεροτητα του pc,εχω την μητρικη να ρυθμιζει αυτοματα τα ρευματα αφου δεν ανεβαινω πολυ.ψυκτρα colermaster hyper plus

Βρηκα τον nehalem calc που υπολογιζει multi και βγαζει συχνοτητες cpu k ram

http://icrontic.com/apps/nehalem-calc/

βαζω multi x20 γιατι πιστευω μικροτερο δεν αξιζει

Ειδα οτι οσοι θελουν οι ram να τρεχει στις στοκ speeds ,συνεπως με ασφαλεια ,οι συχνοτητες που γινεται αυτο ειναι

1. οσοι εχουν 1333 Mhz ram:

bclk 166x20 =3333mhz (mem muti 8- 1333mhz)

2. οσοι εχουν 1600mhz ram

bclk 160x20=3200mhz (mem multi 10 -1606mhz) αυτο εχω τωρα

bclk 200x20=4000mhz (mem multi 8 -1608mhz) δεν το εχω δοκιμασει και ουτε νομιζω να το κανω

αρα ο 750 χωρις πολλα πολλα απλα με αλλαγη του bclk παει 3,2 - 3,33 με απολυτη ασφαλεια

Δημοσ.
[...]και δεν θελω να ρισκαρω την σταθεροτητα του pc,εχω την μητρικη να ρυθμιζει αυτοματα τα ρευματα αφου δεν ανεβαινω πολυ.[...]

Δεν είναι απαραίτητο αυτό, πολλές φορές μάλιστα η μητρική δίνει περισσότερο απ' όσο χρειάζεται για την εκάστοτε συχνότητα.

Γι' αυτό προτιμάται το fine tuning.

Με λίγο trial 'n' error μπορεί να ανακαλύψεις πως η cpu σου είναι σταθερή στα 3.2GHz (ή όπου τον έχεις) με λιγότερο Vcore.

Δημοσ.

Κάποιος μπορεί να σου πει ότι δεν έχει πολύ νόημα να τον πας στα 3.2 με όσί, καθώς ανεβαίνει μέχρι εκεί και με στοκ ρυθμίσεις όποτε απαιτηθεί. Βέβαια όχι όλοι οι πυρήνες..

Με Vcore στο auto πόσα V σου δίνει σε ένα intelburn ας πουμε; Το auto είναι ύπουλο..

Και κάτι άλλο: από την έρευνα που έκανες, ξέρεις αν οι μνήμες που τρέχουν σε χαμηλότερα από τα αναγραφόμενα MHz, "καταπονούνται";

έντιτ: phanispal με πρόλαβες για το auto

Δημοσ.
Και κάτι άλλο: από την έρευνα που έκανες, ξέρεις αν οι μνήμες που τρέχουν σε χαμηλότερα από τα αναγραφόμενα MHz, "καταπονούνται";

Γιατί να είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Έχεις ακούσει κάτι;

Δημοσ.

Γεια σας.. Το σύστημα μου αποτελείται από: i5 750 2.66Ghz, Corsair Dominator 4Gb DDR3 1600Mhz, MSI P55 GD80, Asus 4890, HDD WD blue cevlar 320GB κ enermax 625watt pro82+.. To σύστημα είναι υδρόψυκτο..

Στα 4.1Ghz είναι σταθερό αλλά δεν έχω τελειώσει ακόμη όλα τα test.. Στόχος μου ήταν 20000 Score στο 3dmark06.. Με Default clocks είχα 14940 score κ χθες το βράδυ έπιασα 20003 score... Πιστεύω ότι μπορώ να το φτάσω κ παραπάνω γιατί στο tom hardware είναι πολύ πιο πάνω μια ATI 4890.. Μήπως ξέρει κάποιος, τι σύστημα έχουν κ τεστάρουν τις κάρτες? Και κάτι παράξενο, όταν είναι Default o cpu (2.6Ghz) η GPU ανεβαίνει από 850 σε 971 MHz κ mem από 3900 σε 4700 με 1.38 volt χωρίς κολλήματα, ενώ σε 4.1Ghz cpu δεν φτάνει στα προηγούμενα νούμερα η 4890!! Μέχρι gpu 965 κ mem 4652 Mhz... ΜΗΠΩΣ είναι μικρό το psu?

Δημοσ.
Γεια σας.. Το σύστημα μου αποτελείται από: i5 750 2.66Ghz, Corsair Dominator 4Gb DDR3 1600Mhz, MSI P55 GD80, Asus 4890, HDD WD blue cevlar 320GB κ enermax 625watt pro82+.. To σύστημα είναι υδρόψυκτο..

Στα 4.1Ghz είναι σταθερό αλλά δεν έχω τελειώσει ακόμη όλα τα test.. Στόχος μου ήταν 20000 Score στο 3dmark06.. Με Default clocks είχα 14940 score κ χθες το βράδυ έπιασα 20003 score... Πιστεύω ότι μπορώ να το φτάσω κ παραπάνω γιατί στο tom hardware είναι πολύ πιο πάνω μια ATI 4890.. Μήπως ξέρει κάποιος, τι σύστημα έχουν κ τεστάρουν τις κάρτες? Και κάτι παράξενο, όταν είναι Default o cpu (2.6Ghz) η GPU ανεβαίνει από 850 σε 971 MHz κ mem από 3900 σε 4700 με 1.38 volt χωρίς κολλήματα, ενώ σε 4.1Ghz cpu δεν φτάνει στα προηγούμενα νούμερα η 4890!! Μέχρι gpu 965 κ mem 4652 Mhz... ΜΗΠΩΣ είναι μικρό το psu?

εγω παντως με τον i5 στα 3.8 και την 4890 στα 900 (και καλα να πουμε οτι την κλοκαραμε :P ) ειχα 18800 και κατι ψιλα στο 3d mark 06 και αν σε ενδιαφερει συγκεκριμενα το cpu score στο συγκεκριμενο τεστ ηταν 5800

edit βρηκα και το σκορ μου

http://hwbot.org/community/submission/966658_qsis_3dmark_2006_radeon_hd_4890_18826_marks

την καρτα δε τη κλοκαρω ιδιαιτερα γιατι θελω να παιζω παιχνιδια με αυτην (χωρις artifacts εννοω) και το κερδος απο το o/c στην καρτα δεν ειναι και ιδιαιτερο

παντως μια φορα που ειχαμε πιασει μια 4890 της asus με εναν φιλο μου (στην οποια σου δινει και εφαρμογη η ιδια η asus για να πειραζεις τα volt της) καπου στα 950 ειχαμε artifacts , οποτε εγκαταλειφθηκε η ιδεα κλοκαρισματος..

μια gtx 260 212 που ειχε πριν , οπως και η 8800 gt που ειχα εγω πριν ανεβαιναν περισσοτερο και με περισσοτερη σταθεροτητα, ισως βεβαια φταιει οτι η 4890 δουλευει ηδη πολυ ψηλα

Δημοσ.
την καρτα δε τη κλοκαρω ιδιαιτερα γιατι θελω να παιζω παιχνιδια με αυτην (χωρις artifacts εννοω) και το κερδος απο το o/c στην καρτα δεν ειναι και ιδιαιτερο

~10% αύξηση απόδοσης δεν είναι αμελητέο ποσοστό..

Δημοσ.

ναι αλλα οπως ειπα δεν ειναι οτι δε δοκιμασαμε, τα artifacts ομως υπηρχαν

και η δικια μου (powercolor) δεν εχει και τοσο καλη ψυξη , ακομα και σε στοκ ταχυτητες στα βαρια παιχνιδια ζεσταινεται και αρχιζει ο ανεμιστηρας να μου σπαει τα νευρα απο το θορυβο

οπως ειπα αλλες καρτες κλοκαρονται πιο πολυ και αν ειναι σταθερες φυσικα και θα το κανω , και φυσικα δεν ειναι αμελητεο το +10% μιας και με αυτο μπορω θα μπορουσα να ξεπερασω τα 30fps σε καποιο παιχνιδι και να μπορεσω να το παιξω σχετικα ανθρωπινα, αλλα να κλοκαρω για να benchαρω εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει

Δημοσ.

Λοιπόν τελικό score 3dmark06: 20225 με i5 στα 4.2GHz με 63 temp,

ddr3 στα 1680MHz, (τεσταρισμένο με το intelburntest) cpu voltage auto από bios κ 1.448volt έδειχνε το cpu-z... H 4890 core 965Mhz mem 4652Mhz 1.38 volt με 53 temp... Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω για να πάω παραπάνω τον i5 πιστεύω ότι +58% OC είναι πολύ καλά για χρήση με αξιοπιστία... Πριν είχα σύστημα με e8400 3GHz κ 8800GT 512MB,

ο cpu είχε πάει μέχρι 4.4GHz κ θα ήθελα να πάειι και ο i5 αλλά δεν φτάνει.... Δεν ξέρω ποιά είναι η άποψή σας για την υδρόψυξη αλλά είναι ότι καλύτερο γιατί έχεις ΗΣΥΧΙΑ, 16dB μόνο από την αντλία...

Δημοσ.

CPU block Alphacool HF 14 Livingstone

GPU block ZAlman ZM-GWB3

P500 αντλία

1 διπλό κ 1 μονό ψυγείο κτλ

Μετά από format και νέους drivers της 4890 είχα score 21570 3Dmark06...

Αν θυμάμαι καλά cpu score ήταν 6300, θα το διασταυρώσω όταν πάω σπίτι (δεν έχω νετ ακόμη)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...