phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Κομπλέ είσαι, δεν τρέχει τίποτα, εκτός κι αν πέσεις στην περίπτωση :Ρ
fastmanakos Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 εκτός κι αν πέσεις στην περίπτωση :Ρ έπρεπε να το πετάξεις έτσι; τι εννοείς ακριβώς τι μπορεί να γίνει;
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μην το τρως ρε man.. δεν τρέχει τίποτα. Ακόμα και να γίνει κάτι (μία στις πάαρα πολλές), γι' αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις.. Απλά το είπα έχοντας κατά νου ότι κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ένα τεχνολογικό προϊόν (τουλάχιστον σχετικό με αυτά που πραγματευόμαστε εμείς εδώ) θα είναι 100% λειτουργικό στον αιώνα τον άπαντα.
fastmanakos Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 άσχετο αλλά ήμουν πεπεισμένος ότι άμα κλοκάρεις ένα επεξεργαστή χάνεις την εγγύηση...μαλακίες μου;δεν ξέρω κάν πως μου ήρθε αλλά το υποστήριζα με τεράστια σιγουριά
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Αν και είμαι τύπος που κρατάω πισινή για το οτιδήποτε, δε θεωρώ πως μπορούν να το καταλάβουν, εκτός κι αν το ψοφήσεις ξέρω 'γω το θέμα με τις τάσεις :Ρ Αν πάντως κάποιος γνώριζε κάτι συγκεκριμένο επ' αυτού, ευχαρίστως να τ' ακούσουμε. Δε νομίζω όμως πως είναι εφικτό να καταγράφονται κάποιες τιμές αποκλειστικά στη cpu, ώστε με κάποια μέσα κάποιοι να έβλεπαν σε τι FSB έχει τρέξει.
d3m0n Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Άμα έχει φάει πολλά volt και κάηκε τελείως λογικά όλο και κανά σημαδάκι θα αφήσει από κάτω, όπου ένας έμπειρος τεχνικός θα το καταλάβαινε. Μια φορά μόνο είχε πάρει το αυτί μου ότι κάποιοι "έμπειροι" μπορούν μέσω κάποιων πυκνωτών στις μητρικές να καταλάβουν αν είχε γίνει overclock. Αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοιοι τεχνικοί οπότε μην αγχώνεσαι. Επίσης το πιο πιθανό σε καταστάσεις overclock με υψηλά ρεύματα είναι ο επεξεργαστής να φάει degrade, και η εγγύηση δεν σε καλύπτει σε περίπτωση που σε stock συχνότητες λειτουργεί ΟΚ.
fastmanakos Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Αν και είμαι τύπος που κρατάω πισινή για το οτιδήποτε, δε θεωρώ πως μπορούν να το καταλάβουν, εκτός κι αν το ψοφήσεις ξέρω 'γω το θέμα με τις τάσεις :Ρ Αν πάντως κάποιος γνώριζε κάτι συγκεκριμένο επ' αυτού, ευχαρίστως να τ' ακούσουμε. Δε νομίζω όμως πως είναι εφικτό να καταγράφονται κάποιες τιμές αποκλειστικά στη cpu, ώστε με κάποια μέσα κάποιοι να έβλεπαν σε τι FSB έχει τρέξει. Πίστέυεις ότι το ψοφάω σε τάση τώρα;; Επίσης το πιο πιθανό σε καταστάσεις overclock με υψηλά ρεύματα είναι ο επεξεργαστής να φάει degrade, και η εγγύηση δεν σε καλύπτει σε περίπτωση που σε stock συχνότητες λειτουργεί ΟΚ. πιστέυεις ότι δίνω πολλά βόλτ και μπορεί να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον;Και βασικά τι ακριβώς είναι αυτο το degrade; μπάι δε γουέι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορούμε να κοιτάμε πόσα watt καταναλώνει ο επεξεργαστής κατα την διάρκεια πχ ενώς stress test, idle κλπ;Το everest το δείχνει κάπου;Δεν το πήρε το μάτι μου κάτι αλλά δεν το πολυέψαξα κι όλας.
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Απέχεις πολύ απ' το να φάει τάισμα, μην ανησυχείς. CPU Degradation είναι το φαινόμενο κατά το οποίο (συνήθως λόγω overclocking) η cpu απαιτεί περισσότερη τάση για να είναι σταθερή σε μία συγκεκριμένη συχνότητα (με ίδιο setup φυσικά) απ' ότι πριν γίνει degraded. Kάτι που αλλιώς μεταφράζεται σε χαμένα MHz. To πιο κλασικό φαινόμενο αφορούσε στους C2D @ 45nm, βλέπε Ε8*00.
d3m0n Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Με το ρεύμα που δίνεις δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα. Το degrade είναι όταν είσαι π.χ. στα 4GHz με 1,5, και μετά από 2-3 μήνες ο επεξεργαστής χρειάζεται 1,52 για να είσαι stable στην ίδια συχνότητα. Degrade παθαίνει ένας επεξεργαστής μόνο αν μιλάμε για ρεύματα >1,45V σε συnδυασμό με υψηλό vtt. εντιτ με πρόλαβε.
fastmanakos Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 οκ σας ευχαριστώ όλους παίδες για την βοήθεια είσασταν κατατοπιστικότατοι.Πλέον θα τον αφήσω εδώ και σταυρώνω δαχτυλάκια να μην αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα. Aς κλείσω λοιπόν με όλες τις φώτο του συστήματός μου για να υπάρχουν κάπου: intel burn test - stress level : high - 10 επαναλήψεις : intel burn test - stress level : maximum - 5 επαναλήψεις : memtest μέχρι 220% το άφησα 0 errors : και τέλος και ένα 3d mark06 (μπορείτε να γελάσετε με το συνολικό σκόρ μιάς και έχω 4670 αλλά απλά το έκανα για να δώ το σκόρ του cpu) :
qsis Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 στο 3D mark κι εγω 5800 εχω cpu score και στο intel burn 55 gflops, μια χαρα εισαι! εχουμε ακριβως τα ιδια πραγματα, με εξαιρεση τα volt:p
fastmanakos Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 κάποιο λίνκ για το τί και πώς να το κάνω το memtest το bootable;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.