Προς το περιεχόμενο

i5 750 Overclock Guide

Chaos3X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να υπερχρονίσω τον επεξεργαστή μου γύρο στα 3.2 - 3.4 Ghz αλλά δεν έχω ούτε την γνώση ούτε την εμπειρία, αν υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να δώσει τα φώτα του είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.

Ονόμασα το θέμα έτσι ώστε σιγά σιγά να χτίσουμε έναν οδηγό για τον εν λόγω επεξεργαστή...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά 3.2GHz πάει άνετα χωρίς πολλά πολλά,και όλα auto να τα βάλεις και να χώσεις το fsb θα έχεις ένα rock stable 3.2. ;)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
όντως κι εγω εχω ι5 και το αναρωτιομουν....μήπως κάποιος που τον έχει κλοκάρει ήδη να μας έδινε αναλυτικές οδηγιες βήμα-βήμα;

Ήταν παιχνιδάκι τελικά.

Απ'τις ρυθμίσεις του Bios ανέβασα τον Multiplier απο 17x που ήταν σε 20x και το BCLK από 160 σε 170. Μετά τα μαθηματικά έχουμε ένα Rockstable 3.4Ghz από τα 2.67Ghz χωρίς καμιά αλλαγή και φυσικά χωρίς ανάγκη για παραπάνω τάση. Απ'το ανέβασμα του BCLK μου ανέβηκαν και οι μνήμες αναμενόμενα και από 1.600Mhz πήγαν 1.700Mhz.

Nice. :-D

Υ.Γ: Στο Bios η θερμοκρασία της CPU είναι 44-45 βαρμούς....

Δημοσ.
Κανά Linpack έτρεξες να δεις αν είσαι 100% σταθερός ; και να δεις τις max temps.

Όχι, πρώτη φορά το ακούω! :o

Δημοσ.

Ο δικός μου πάει στα 3,6 GHz με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Multiplier: x20

BCLK: 180

Vcore: 1,26875V

τα υπόλοιπα στο Αuto

Έτρεξα το Prime για περίπου 8 ώρες, ούτε ένα error.

Οι Θερμοκρασίες στο full load ήτανε 70C max. Χρησιμοποιώ την Zalman 7700-CU

Δημοσ.

σα πολυ ρευμα δε καις? εμενα στα 3.8 δουλευει μια χαρα με 1.22500 (1.216 iddle, 1.32 full load ) δεν εχω κανενα v drop στο occt και μου εβγαλε και ενα 6ωρακι prime χωρις error

στο μονο που εχει προβλημα μια στις 10 ειναι στο sensor test του real temp, αλλα εκει παροτι εχω κλεισει το eist και το c1e απο τα bios αυτο μου ριχνει τον πολλαπλασιαστη στα τελευταια τεστ :mad: και εκει μπορει να μου βγαλει ασταθεια

(και παρολο που το real temp δε το δειχνει οτι πεφτει ο πολλαπλασιαστης, το cpuz το δειχνει)

κοιταξα στα options του real temp και το eist ειναι τικαρισμενο και γκριζαρισμενο, δε μπορω να του κανω κατι, συνεπως δε δινω σημασια σε αυτο το τεστ

ναι και τα ρευματα μου με ενα μισαωρο occt

2010022822h22vcore.th.png

ναι και οι θερμοκρασιες του "κακου" μου πυρηνα που ειναι μονιμα 3-4 βαθμους πανω απο τους αλλους (megahalems με slip stream )

2010022822h22cpu3.th.png

Δημοσ.
σα πολυ ρευμα δε καις? εμενα στα 3.8 δουλευει μια χαρα με 1.22500 (1.216 iddle, 1.32 full load ) δεν εχω κανενα v drop στο occt και μου εβγαλε και ενα 6ωρακι prime χωρις error

στο μονο που εχει προβλημα μια στις 10 ειναι στο sensor test του real temp, αλλα εκει παροτι εχω κλεισει το eist και το c1e απο τα bios αυτο μου ριχνει τον πολλαπλασιαστη στα τελευταια τεστ :mad: και εκει μπορει να μου βγαλει ασταθεια

(και παρολο που το real temp δε το δειχνει οτι πεφτει ο πολλαπλασιαστης, το cpuz το δειχνει)

κοιταξα στα options του real temp και το eist ειναι τικαρισμενο και γκριζαρισμενο, δε μπορω να του κανω κατι, συνεπως δε δινω σημασια σε αυτο το τεστ

ναι και τα ρευματα μου με ενα μισαωρο occt

2010022822h22vcore.th.png

ναι και οι θερμοκρασιες του "κακου" μου πυρηνα που ειναι μονιμα 3-4 βαθμους πανω απο τους αλλους (megahalems με slip stream )

2010022822h22cpu3.th.png

Τον είχα δουλέψει κ σε αντίστοιχα χαμηλή τάση όπως εσύ αλλά αφού είχα ενεργοποιημένο το Load Line Calibration. Άλλα επειδή ακούγονται πολλά για αυτή τη λειτούργία προτίμησα να δώσω περισσότερο ρεύμα κ να μήν ρισκάρω.

Δημοσ.

για πες τι ακουγεται? ή δωσε κανα λινκ..

(εννοειται με load line calibration, αλλιως error τα πρωτα δευτερολεπτα)

τι μητρικη εχεις?

Δημοσ.

Έχω την Gigabyte P55A-UD3. Σε BIOS Defaults μου χει ενεργοποιημένο το LLC, οπότε έκανα και εγώ OC σε χαμηλές τάσεις χωρίς να δώσω σημασία αρχικά. Το LLC μειώνει τα Vdroops και τα Voffsets (χρόνοι ανόδου και καθόδου της τάσης της CPU απο idle και full load αντίστοιχα) με αποτέλεσμα όμως να σου ανεβάσει στιγμιαία το Vcore σε αρκετά υψηλά επίπεδα όταν η CPU αλλάξει κατάσταση.

Ένα πολλύ ενδιαφέρον άρθρο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/Intel/showdoc.aspx?i=3184&p=6

Ενναλακτικά μπορείς να κοιτάξεις και στο Forum του www.overclock.net. Εκεί θα βρείς πάρα πολλά Threads με το συγκεκριμένο Topic.

Δημοσ.

ναι αλλα οπως ειδες σε μενα δε γινεται και καμια μεγαλη διαφορα (με τις συγκεκριμενες ρυθμισεις )

με διαφορες αλλες ρυθμισεις και τασεις που πειραματιστηκα και μεγαλες αυξησεις σε ταση ειχα και συνεχομενα v drops

ετσι οπως τον εχω τωρα δεν ανεβαζει με τιποτα παραπανω και δεν πεφτει με τιποτα παρακατω απο αυτο που βλεπεις

εγω εχω ιδια μητρικη με τη δικη σου , αλλα την R

ευχαριστω για τα λινς παντως, θα τους ριξω μια ματια να ξερω τι παιζει

εσενα η ταση σου βρεξει χιονισει ειναι σταθερη συνεχεια? γιατι χωρις llc δεν δοκιμασα και πολυ να δω τι γινεται (ηθελε πολυ ρευμα μετα)

παντως με μια γρηγορη ματια στο αρθρο , οντως με το llc ενεργοποιημενο δε μπορεις να καταλαβεις τι volt εχεις βαλει :lol:

το 1.22500 που εχω βαλει εγω ειναι στην ουσια ο μεσος, πρακτικα δε βλεπω ποτε τοσο στο cpuz

Δημοσ.

'Ετρεξα μια το ΟCCT ιδού τα αποτελέσματα(ΧΑΟΣ:lol:):

2010030401h39cpu1.png

2010030401h39vcore.png

'Οπως μπορείς να δείς η τάση παίζει πολύ. Ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με την απόδοση της CPU. Βάση τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ίδια η Intel, έτσι θα πρέπει να γίνετε. Eνεργοποιώντας το LLC έχω παρόμοια αποτελέσματα με εσένα.

Διαβάζοντας και εγώ τα άρθρα περί αυτού, ακόμα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα αν τελικά είναι κατι καλό ή τελικά θα μας ριμάξει το Hardware. Απ ότι φαίνετε, τα προβλήματα με το LLC είναι πιο ριψοκίνδυνα όταν ξεπεράσει κανείς το Vcore αρκετά. Σε μικρές τάσεις οι οποίες είναι κοντά στο Stock Vid δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Τουλάχιστον δεν μπόρεσα να βρώ πουθένα στο net κάποια δημοσίευση που να αναφερόταν σε αστάθεια ή ζημιά στην CPU εξαιτίας του LLC.

Όπως λέει όμως και το ρητό: "Φύλα τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά" ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...